4.2 Рентабельність реалізованої продукції за чистим прибутком показує скільки припадає чистого прибутку на одиницю виручки.

Rчq2005 =

Rчq2006 =

Відбувається збільшення показника за періоди, що свідчить про позитивні тенденції у розвитку.

4.3 Рентабельність власного капіталу показує ефективність використання всього капіталу. Динаміка показника впливає на рівень котирування акцій підприємства.

У практиці фінансового аналізу рентабельність власного капіталу вважають найважливішим підсумковим показником, де фокусуються результати всіх напрямків діяльності. Рентабельність власного капіталу залежить і від змін рентабельності продукції (операційна діяльність), ресурсовіддачі (інвестиційна діяльність) і співвідношення сукупного та позикового капіталу (фінансова діяльність ).

Rв.к2005 =

Rв.к2006 =

У динаміці показник збільшується, що свідчить про позитивні тенденції.

4.4 Період окупності власного капіталу показує за який період власний капітал буде компенсований чистим прибутком.

Тв.к2005 =

Тв.к2006 =

Цей показник повинен зменшуватись, що і спостерігається під час аналізу даного підприємства.

4.5 Рентабельність активів за прибутком від звичайної діяльності показує скільки прибутку від звичайної діяльності припадає на одиницю коштів, інвестованих в активи.

Rзв2005 =

Rзв2006 =

За нормативними даними необхідно, щоб значення показника збільшувались, що і спостерігається на даному підприємстві.

4.6 Рентабельність реалізованої продукції за чистим прибутком показує скільки припадає чистого прибутку на одиницю інвестованих в активи коштів.

RА2005 =

RА2006 =

Необхідне за стандартами збільшення коефіцієнта присутнє.

Отже, у комплексі перелічені показники дають змогу всебічно охабактеризувати ефективність використання майна підприємства.

2.6 Аналіз ділової активності підприємства

Таблиця 2.5

Показники ділової активності

№ пор. Показник оцінки Порядок розрахунку або джерело отримання вихідних даних
5.1 Оборотність активів, ресурсовіддача, коефіцієнт трансформації Чиста виручка від реалізації / Активи
5.2 Обертання дебіторської заборгованості Виручка від реалізації / Дебіторська заборгованість
5.3 Середній строк обороту дебіторської заборгованості 360*Дебіторська заборгованість / Виручка від реалізації
5.4 Коефіцієнт оборотності обігових коштів Чиста виручка / Обігові кошти
5.5 Період одного обороту обігових коштів 360 / Ко
5.6 Фондовіддача Чиста виручка від реалізації / Основні виробничі фонди
5.7 Коефіцієнт оборотності власного капіталу Чиста виручка від реалізації / Власний капітал

5.1 Ресурсовіддача (коефіцієнт трансформації) характеризує обсяг реалізованої продукції, яка припадає на 1 гривню коштів, вкладених у діяльність підприємства. Зростання показника в динаміці слід розглядати як позитивну тенденцію. Коефіцієнт трансформації показує скільки отримано чистої виручки від реалізації продукції на одиницю коштів, інвестованих в активі.

Кт2005 =

Кт2006 =

Як бачимо, коефіцієнт повністю витриманий, тобто вся продукція підприємства реалізується вчасно.


Информация о работе «Аналіз фінансового стану ПП "Байда"»
Раздел: Экономика
Количество знаков с пробелами: 68040
Количество таблиц: 5
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
61901
59
0

... основної діяльності підприємства; назву органу управління, у віданні якого перебуває підприємство, або назву його материнської (холдингової) компанії; середню чисельність персоналу підприємства протягом звітного періоду. Кожний фінансовий звіт повинен містити дату, станом на яку наведені його показники, або період, який він охоплює. Якщо період, за який складено фінансовий звіт, відрізняється ...

Скачать
255477
0
0

... , нечіткість програмних установок, гнучка політика польського уряду, спря­мована на розкол лав повстанців тощо. Однак, незважаючи на поразки, козацько-селянські повстання відіграли значну роль в історії українського народу, оскільки суттєво гальмували процеси ополячення та окатоли­чення, зменшували тиск феодального гніту, підвищували престиж та авто­ритет козацтва, сприяли накопиченню досвіду ...

Скачать
169620
13
9

... раніше, залишаються важливим каталізатором, здатним істотно підвищити трудову активність та сприяти досягненню особистих цілей і цілей підприємства. Розділ 2. Дослідження впливу мотивації трудової діяльності персоналу на ВАТ "Володимирецький молочний завод"   2.1 Організаційно-економічна характеристика діяльності досліджуваного підприємства Відкрите акціонерне товариство "Володимирецький ...

Скачать
76405
2
1

... року збільшилась кількість залишків непотрібної продукції на складі підприємства. Станом на 31.12.2006 року це було 8 964 штук виробів на суму 1 667.6 тис. 2.2 Система управління підприємством в умовах ринкового середовища Протягом 2006 року ВАТ "ВТФ "Селена" працювала як з українськими, так і з закордонними постачальниками. Українські підприємства в основному постачають аксесуари та фурні ...

0 комментариев


Наверх