Курсова робота

Створення власної справи - відкриття підприємства з виготовлення піци ПП "Велічіта"

Повна назва фірми:

Приватне підприємство "Велічіта"

Юридична адреса:

Ідентифікаційний номер:3345678901

Житомир

2006


Зміст

1.         Суть проекту та характеристика продукції

2.         Оцінка ринку збуту

3.         Аналіз стану справ у галузі та оцінка конкурентноздатності

4.         План маркетингу

5.         Виробничий план

·          Опис технологічного процесу

·          Розрахунок витрат на придбання основних засобів

·          Розрахунок витрат на придбання сировини

6.         Організаційний план

7.         Оцінка ризику і страхування

8.         Ресурсне забезпечення

9.         Фінансовий план


Вступ

Підприємство пропонує виготовлення піци в досить широкому асортименті для задоволення будь-яких смаків

На першому етапі планується випускати три види піци:

а) м'ясну;

б) з сиром;

в) з грибами.

В подальшому даний асортимент продукції буде розширений, з урахуванням смаків потенційних споживачів. Технологія виробництва використовує спеціальні рецептори та новітнє обладнання фірми " Астрал ––Київ". Сировинну базу підприємства мають забезпечити виробники, що знаходяться на території Житомирської області, що значно зменшить витрати на транспортування сировини. А також дасть можливість використовувати натуральну сировину високого гатунку. Плановий об'єм випуску готової продукції – 11 000 штук на місяць на основі діючих виробничих потужностей та їх реконструкції. Ринком збуту продукції є підприємства харчової промисловості, які безпосередньо контактують зі споживачами (кафе, ресторани, столові), а також декілька точок фірмової торгівлі в м. Житомирі. В подальшому планується забезпечити доставку піци на замовлення.

Загальна вартість проекту по організації цеху з виробництва піци складає 450 000 гри., які планується отримати в кредит, з бажаною ставкою по 15% річних, під заставу майна власника. Персонал фірми складається з І4 чоловік, що забезпечує безперебійну і високоефективну роботу підприємства.

Конкурентноздатність фірми забезпечується низькими внутрішньовиробничими витратами виготовленням продукції високого гатунку, високим рівнем обслуговування споживачів, який є принципово новим для нашого ринку.


1. Суть проекту та характеристика продукції

МП "Велічіта" - це новостворене мале підприємство, яке буде розміщуватись за адресою м. Житомир, вул. Ватутіна 45 в приміщенні ВАТ "Міськмолзавод" на правах оренди, що дозволить швидко та якісно, в майбутньому, відкрити філії в інших частинах міста для прискорення доставки піци клієнтам додому, а також якісне обслуговування в кафе при підприємстві. При цьому орендна щомісячна плата за приміщення складатиме 1 500 грн.(18 000 на рік)Створене підприємство є представником харчової промисловості.

Показники роботи підприємств харчової промисловості свідчать про те. що вперше за останні роки (2004 - 2005) визначилась тенденція до зростання обсягів виробництва в даній галузі, що ( наслідком зростання попиту населення на вітчизняні якісні харчові продукти).

Реалізація проекту передбачається у формі приватного підприємства. Підприємство "Велічіта" представляє собою мале приватне підприємство. Всіє свою діяльність на основі Громадянського Кодексу України. МП "Велічіта" є юридичною особою і діє на основі Статуту підприємства, має власне майно, самостійний баланс і розрахунковий рахунок.

Продукція, що виробляється, відповідає ДСТУ, має сертифікат відповідності.

Предметом та метою діяльності МП "Велічіта" є виготовлення піци, що сприяє найбільш повному задоволенню потреб споживачів в таких продуктах харчування і формах обслуговування. Продукція виготовлена за сучасною технологією і має високі смакові якості, які дозволяють їй конкурувати з аналогами на інших ринках. Планується декілька різновидів піци, а також приправ та соусів до неї, що дозволить задовольнити будь-який смак покупця.


2. Оцінка ринку збуту

Обсяги споживання піци населенням України, взагалі, і в м. Житомирі, в тому числі, з кожним роком зростають. За останні 5 років цей обсяг зріс в 15 разів. В перспективі передбачається зростання темпів приросту обсягів споживання даного продукту.

Виконаний нами аналіз ринку показав, що ринкова потреба міста Житомира у піці складне щоденно приблизно 2000 штук. Вузькоспеціалізованих виробників піци в м. Житомирі не існує. Часткова потреба в даному продукті задовольняється за рахунок підприємств громадського харчування. Обсяги виробництва ними піци оцінені в 60% ринкової потреби. Таким чином, ми можемо говорити про існуючу нішу ринку в 40%, яку можемо частково заповнити продукцією нашого виробництва, загрузивши на 100% спроектовані виробничі потужності.

На початковому етапі планові обсяги реалізації складають приблизно 370 штук в день (фасовка по 500 грамів).

Реально оцінюючи свої можливості, ми плануємо довести до третьою року роботи обсяги випуску і реалізації до 395 шт. в день. Завдяки високій якості і доступній ціні нашої піци заплановано потіснити наших конкурентів.

Поява місцевих конкурентів, що також мають вузьку спеціалізацію по виробництву піци, очікується не раніше, ніж через рік після початку випуску нашої продукції. Це обумовлено відсутністю необхідних потужностей на місцевих підприємствах громадського харчування та тривалістю терміну організації подібного виробництва.

Основними каналами розподілу продукції, що виробляється, будуть:

1. Підприємство - виробник ––> споживач (власна піцерія МП "Велічіта").

2. Підприємство - виробник ––> споживач (доставка безпосередньо до клієнта).

3. Підприємство - виробник ––> дрібнооптова торгівля ––> підприємства громадського харчування.

В перші два роки роботи підприємства по першому каналу розподілу буде реалізовано 60% продукції, по другому -10%, по третьому - 30%. З третього року діяльності планується збільшення обсягів реалізації через підприємства громадського харчування до 40%, через безпосередню доставку - до 20% (відповідно зменшуючи обсяги реалізації по першому каналу до 40%). Така динаміка структурних зрушень обсягів реалізації обумовлена особливостями конкурентної боротьби та утвердженням на ринку по даній товарній позиції з урахуванням місцевих факторів. Реалізаційна ціна відносно не висока і складає 1 грн. 50 коп. за 100 грам., що в середньому на 30-40% нижче ціни конкурентів і здатна забезпечити постійно зростаючий попит споживачів.

Витрати на виробництво одиниці продукції складають 3,66 грн. Запланована величина валового прибутку, який буде приносити кожна одиниця продукції, становить 84 коп.

Отже, запропонована продукція розрахована на широке коло споживачів без вікових чи будь-яких обмежень, вона доступна і для споживачів з середнім і низьким рівнем доходів.


Информация о работе «Створення власної справи - відкриття підприємства з виготовлення піци ПП "Велічіта"»
Раздел: Экономика
Количество знаков с пробелами: 26521
Количество таблиц: 4
Количество изображений: 2

Похожие работы

Скачать
139265
24
9

... «Черкаси» 2.1 Управління змістом проекту, цілі та задачі Проект, що розглядається в межах цього дослідження, спрямований на створення підприємства з надання послуг громадського харчування. Задум проекту полягає у будівництві приміщення нового ресторану з яскраво вираженим національним колоритом, національною кухнею на високому рівні кулінарної майстерності, яка підкріплюється високим рі ...

Скачать
165569
0
0

... , що направляється цільової аудиторії і службовцям для просування продукції фірми до споживача. Чим же обумовлена необхідність інтеграції комунікацій? Одночасно з ростом загальносвітової конкуренції, розвитком технічного процесу і появою більш обізнаних покупців підприємства стали мати потреби в більш стійкій прихильності споживачів до своєї продукції й в іміджі, що міг би поширяться по усьому ...

Скачать
84422
31
7

... принципово нових технологій: мембранної, лазерної, плазмової, вакуумної, детонаційної та ін; прискорений розвиток біотехнології, яка сприяє створенню безвідходних технологічних процесів, нарощуванню обсягів виробництва сировини, продовольчих ресурсів. Рівень науково-технічного прогресу можна оцінити цілим рядом показників. Серед показників НТП особливе місце належить показникам технічного рівня ...

Скачать
112849
16
5

... ктом амортизації є всі основні фонди (крім землі). Амортизація — це процес перенесення вартості основних фондів на вартість новоствореної продукції з метою їх повного відновлення. Для відшкодування вартості зношеної частини основних фондів підприємства відраховують певні суми грошей відповідно до розмірів їх зносу (фізичного та морального), які включають до собівартості новоствореної продукції. Ці ...

0 комментариев


Наверх