3.         Fitch

Fitch Ratings є міжнародним агентство кредитного рейтингу з штаб квартирами в Нью-Йорку і Лондоні.

Довгострокові кредитні рейтинги

Міжнародні довгострокові кредитні рейтинги, або довгострокові рейтинги, присвоюються більшості емітентів для позначення ймовірності дефолту і формально називаються "Рейтинги дефолту емітента («РДЕ»). Основним винятком є сектор міжнародних регіональних фінансів, в якому не присвоюється РДЕ, тому що у зв'язку із загальноприйнятою міжнародною практикою ринків капіталу основна увага в плані паперів цього сектору приділяється своєчасності погашення, при цьому не проводиться аналітичне розмежування між емітентом і його зобов'язаннями

Рейтинги інвестиційної категорії.

AAA

Найвищий рівень кредитоспроможності. Рейтинги рівня «AAA» означають найнижчі очікування по кредитним ризикам. Рейтинги даного рівня присвоюються тільки у випадку винятково високої здатності вчасно погашати фінансові зобов'язання. Імовірність негативного впливу на цю здатність з боку передбачуваних обставин дуже низька.

AA

Дуже висока кредитоспроможність. Рейтинги рівня «AA» позначають дуже низькі очікування по кредитних ризиках та дуже високу здатність своєчасно погашати фінансові зобов'язання.

A

Висока кредитоспроможність. Рейтинги рівня «A» позначають низькі очікування по кредитним ризикам. Здатність вчасно погашати фінансові зобов'язання оцінюється як висока. Тим не менше, ця здатність може бути більш схильна до впливу змін обставин або економічної кон'юнктури, ніж у випадку більш високих рівнів рейтингу.

BBB

Гарна кредитоспроможність. Рейтинги рівня «BBB» позначають низькі на даний момент очікування по кредитним ризикам. Здатність вчасно погашати фінансові зобов'язання оцінюється як адекватна, однак негативні зміни обставин і економічної кон'юнктури з більшою вірогідністю можуть знизити цю здатність. Даний рівень рейтингу є найнижчим серед рейтингів інвестиційної категорії.

Рейтинги спекулятивної категорії

BB

Спекулятивний рейтинг. Рейтинг рівня «BB» означає, що існує можливість розвитку кредитних ризиків, особливо в результаті негативних економічних змін, які можуть статися з часом. Однак при цьому компаніям можуть бути доступні альтернативні ресурси в сфері бізнесу або фінансів, які дозволять їм виконати свої фінансові зобов'язання. Цінні папери, яким привласнені рейтинги даного рівня, не є цінними паперами інвестиційної категорії.

B

Значною мірою спекулятивний рейтинг.

По відношенню до емітентів та цінних паперів, зобов'язання за якими виконуються, рейтинги рівня «B» означають наявність значних кредитних ризиків, однак при цьому залишається обмежена "подушка безпеки". На даний момент фінансові зобов'язання виконуються, проте здатність продовжувати виплати залежить від стійкої та сприятливої ділової та економічної кон'юнктури.

CCC

По відношенню до емітентів та цінних паперів, зобов'язання за якими виконуються, дефолт видається реальною можливістю. Здатність виконувати фінансові зобов'язання цілком залежить від стійкої та сприятливої ділової або економічної кон'юнктури.

CC

По відношенню до емітентів та цінних паперів, зобов'язання за якими виконуються, дефолт представляється ймовірним.

C

По відношенню до емітентів та цінних паперів, зобов'язання за якими виконуються, дефолт представляється неминучим.

RD

Даний рівень рейтингу означає, що емітент не провів своєчасні платежі (з урахуванням застосовуваного пільгового періоду) за деякою, але не всієї основної частини зобов'язань, і продовжує проводити виплати за іншими видами зобов'язань.

D

Рейтинг цього рівня присвоюється емітенту або державі, що оголосив дефолт по всім своїм фінансовим зобов'язанням.

Під дефолтом в широкому розумінні мається на увазі одне з наступного:

- Нездатність боржника провести своєчасну виплату основної суми боргу та / або відсотків відповідно до своїх фінансових зобов'язань;

- Початок процедури банкрутства, призначення конкурсного керуючого і початок конкурсного виробництва, ліквідація або інші форми закриття підприємства чи припинення діяльності боржника; або

- Будь-який примусовий обмін зобов'язань, при якому кредиторам пропонуються цінні папери з менш сприятливими структурними або економічними умовами в порівнянні з наявними зобов'язаннями.

Емітенту присвоюється рейтинг "D" за фактом настання дефолту.


ВИСНОВКИ

Кредитний рейтинг - це умовний вираз кредитоспроможності об'єкта рейтингування в цілому або його окремого боргового зобов'язання за шкалою кредитних рейтингів.

Рейтингове агентство – комерційна організація, що займається оцінкою платоспроможності емітентів, боргових зобов'язань, якості корпоративного управління, якості управління активами і т. п. Найбільш відомий продукт рейтингових агентств – це оцінка платоспроможності – кредитний рейтинг. Він відображає ризик невиплати за борговим зобов'язанням і впливає на величину процентної ставки, на вартість та дохідність боргових зобов'язань. При цьому більш високий рейтинг відповідає меншому ризику невиплати.

У світі налічується більше 100 рейтингових агентств. До найбільш відомих міжнародних рейтингових агентств належать:

Fitch Ratings;

Moody's;

Standard & Poor's.

Рейтинги вищевказаних агентств часто є вирішальними при прийнятті інвестиційних рішень, тому вони відіграють важливу роль на міжнародних фінансових ринка.


СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

1.  Міжнародні фінанси: Підручник / О. І. Рогач, А. С. Філіпенко, Т. С. Шемет та ін..; за ред. О. І. Рогача. – К.: Либідь, 2003. – 784 с.


Информация о работе «Рейтингові агентства»
Раздел: Международные отношения
Количество знаков с пробелами: 15580
Количество таблиц: 2
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
14939
0
0

... полученного Беларусью кредитного рейтинга, следует отметить, что он выше, чем аналогичные рейтинги, которые изначально получали Россия и Украина. Присвоение Беларуси кредитных рейтингов двух ведущих мировых рейтинговых агентств создает новые условия для использования внешних инвестиций, позволит значительно сократить расходы по обслуживанию внешнего долга. Присвоение республике кредитных ...

Скачать
22843
0
4

... uaD - виплати відсотків і основної суму за борговими зобов'язаннями припинені позичальником без досягнення згоди кредиторів щодо реструктуризації заборгованості до настання строку платежу II. Короткострокові кредитні рейтинги 1.  Інвестиційного рівня uaK1 - винятковий (найвищий) рівень спроможності позичальника своєчасно та в повному обсязі виплачувати відсотки і основну суму за борговими зобов ...

Скачать
27064
0
0

... 's произошло в конце января 2004 года, когда он был увеличен до уровня "BB+" с уровня "ВВ". Standard & Poor's последним из трех ведущих рейтинговых агентств повысило долгосрочный инвестиционный рейтинг России в иностранной валюте до инвестиционного уровня. В сообщении агентства указывается, что рейтинг повышен до уровня «BBB- с "BB+" при стабильном прогнозе. Также были повышены долгосрочный ...

Скачать
30498
9
0

... организации, для которых оценка рисков является основным видом деятельности – рейтинговые агентства, оценивающие риски в относительных величинах (рейтингах). Мерой странового риска принято считать кредитный рейтинг страны, иначе называемый суверенным (sovereign) рейтингом, по оценке ведущих рейтинговых агентств. 2. Кредитные рейтинги Рейтинги присваиваются странам в соответствии с их ...

0 комментариев


Наверх