Зміст

 

1. Чому об'єктом дослідження обрано СК «Універсальна» ……………3

2. Загальна характеристика діяльності СК «Універсальна» ……………6

3. Основні види діяльності ВАТ "Страхова Компанія "Універсальна" ..15

4. Місце СК «Універсальна» на страховому ринку України ……………23

5. Основні економічні показники діяльності та їх аналіз ……………….24

6. Висновки …………………………………………………………………27

Список використаних джерел ……………………………………………..28


1. Чому об'єктом дослідження обрано СК «Універсальна»

Одним із цікавих гравцем на Українському ринку є страхова компанія «Універсальна». Щоб зрозуміти особливість даної компанії, слід провести невеличкий огляд який включає історію становлення, динаміку розвитку, орієнтир компанії щодо ведення бізнесу.

Ім'я "Страхова компанія "Універсальна" з'явилося на страховому ринку України у травні 2002 року. Нову компанію було створено на основі Страхового центру "Поділля" (м. Вінниця). Її поява була спричинена бажанням орієнтуватися на світовий досвід ведення страхового бізнесу та втілювати нові, універсальні підходи: пропонувати найширший спектр послуг, активно діяти на ринку, забезпечити повну присутність Компанії на території країни через власну мережу філій, працювати професійно та орієнтуватися у всьому на потреби клієнта.

Страхова компанія "Універсальна", головний офіс якої знаходиться у Львові, повинна була стати лідером створеної у жовтні 2001 року Корпорації "Страхова група "Універсальна". Окрім Страхової компанії "Універсальна" до групи входила компанія, яка займалася програмами ризикового страхування Акціонерна страхова компанія "Карпати" (м. Ужгород) та Страхова компанія "Арта" (м. Тернопіль), яка пропонувала програми накопичувального страхування. З появою компанії-лідера як перед нею, так і перед групою в цілому відкривалося чимало перспектив. Відтоді Страхова група "Універсальна" могла претендувати на перемогу у тендерах, адже у таких ситуаціях перевага віддавалася групам, у яких був сильний лідер. На ринку з'явився страховий продукт під маркою "Універсальна".

Важливим етапом у розвитку Страхової компанії "Універсальна" стало приєднання до групи у жовтні 2002 року Відкритого акціонерного страхового товариства "Терен" (м. Тернопіль) — однієї з перших комерційних компаній на страховому ринку України, співзасновника Моторного (транспортного) страхового бюро та Ліги страхових організацій України. Це приєднання створило прецедент на українському страховому ринку. Спеціалісти Держфінпослуг у тісній співпраці зі спеціалістами "Універсальної" розробили методичні рекомендації щодо приєднання страхових компаній. Поєднання енергії, нових підходів до роботи "Універсальної" та досвіду "Терена" дало відмінний результат: вже через рік — восени 2003 року — Страхова компанія "Універсальна" увійшла до двадцятки найпотужніших українських страхових компаній (згідно з рейтингом Ліги страхових організацій України) та посіла десяту позицію у рейтингу "Інвестгазети" "Топ-100. Найдинамічніші компанії України" за динамікою росту страхових платежів.

Зважаючи на те, що історія СЦ "Поділля" та ВАСТ "Терен" є складовою частиною історії компанії, історію Страхової компанії "Універсальна" було вирішено починати з 27 лютого 1991 року, коли було створено Відкрите акціонерне страхове товариство "Терен".

Під час процесу приєднання ВАСТ "Терен" та розширення мережі філій в "Універсальної" виникли труднощі, пов'язані з організацією процесів життєдіяльності компанії. Адже кожна компанія — це своєрідний клімат, свій колектив, свої продукти, свої правила. Тому "Універсальна" вирішила орієнтуватися на процесний підхід до роботи. Відтак у травні 2003 року Компанія вперше серед страховиків України почала займатися впровадженням системи якості ISO 9001. А у серпні 2003 року Компанія почала працювати над стратегічним плануванням. "Універсальна" розробила свою корпоративну філософію, визначила свою місію, цінності і стратегічні пріоритети. Місію було задекларовано так: "Універсальні страхові продукти забезпечують спокій, а універсальні послуги — комфорт нашим Клієнтам".

У вересні 2003 року завершився процес приєднання до Страхової компанії "Універсальна" Відкритого акціонерного страхового товариства "Терен". Цього ж таки місяця було прийнято рішення про приєднання до "Універсальної" Страхового акціонерного товариства закритого типу "Саламандра-Десна" (м. Чернігів).

Успішно розвиваючись, восени 2003 року "Універсальна" перейшла на нові стандарти якості - Компанія створила та почала активно розвивати систему надання супутніх послуг – Асистансцентр (цілодобову службу допомоги) та мережу аварійних комісарів. Окрім того Компанія відкрила страхові магазини, де можна придбати стандартні страхові продукти. У жовтні 2003 року Компанія створила Навчальний центр, завданням якого стало підвищувати кваліфікацію працівників, сприяти покращенню якості надання послуг, проводити роз'яснювальну та навчальну роботу серед працівників стосовно впровадження нових страхових продуктів.

Влітку 2004 року відбулось остаточне приєднання до «Універсальної» страхової компанії «Саламандра-Десна».У виконання стратегії повної присутності на території України Компанія активно проводила свою діяльність по розширенню мережі в Україні. У 2004 році розпочали свою роботу Київська та Закарпатська регіональні дирекції, відкрито філії в Житомирі, Запоріжжі, Харкові та Світловодську. У порівнянні з 2003 роком регіональна мережа зросла на 112 точок продажу, а кількість агентів збільшилась майже вдвічі і досягла 726 агентів. Станом на 1 січня 2005 року «Страхова компанія «Універсальна» була представлена та успішно працювала у двадцяти трьох областях України, Автономній Республіці Крим та Угорщині. Регіональна мережа компанії нараховувала 38 філій, 4 регіональні дирекції та 4 представництва.

Успіхи «Універсальної» на ринку страхування віддзеркалено у показниках знаних рейтингів держави. Вони у 2004 році зараховували "Універсальну" до десятки найкращих страховиків України. Згідно зі зведеним рейтингом, що базується на результатах 18 показників Українського науково-дослідного інституту «Права і економічних досліджень», ВАТ «Страхова компанія «Універсальна» за результатами діяльності у 2004 р. посіла сьоме місце.

Таким чином, навіть після невеликого огляду можна помітити, що СК «Універсальна» привертає до себе увагу творчим підходом в побудові та веденні бізнесу на страховому ринку послуг. Це помічається в умілому об'єднанні різних колективів навколо однієї мети, яка виражена в корпоративній філософії компанії. Орієнтир на ефективні та провідні світові стандарти, які зобов’язують сумлінно втілювати місію компанії в життя. Отже, об'єктом дослідження даної роботи обрано СК «Універсальна».


Информация о работе «Комерційна діяльність СК "Універсальна"»
Раздел: Банковское дело
Количество знаков с пробелами: 39178
Количество таблиц: 3
Количество изображений: 164

Похожие работы

Скачать
41216
16
5

... ї управлінської вертикалі на горизонтальні зв’язки між ринковими структурами. Прийняття ряду законодавчих актів стало поштовхом до створення торговельних підприємств різної форми власності. Торговельна діяльність - це ініціативна, самостійна діяльність юридичних осіб та громадян щодо здійснення купівлі та продажу товарів народного споживання з метою отримання прибутку. В Україні вона регулюється ...

Скачать
59751
0
3

... плану розробляється на основі узагальнення досвіду роботи вітчизняних і зарубіжних бізнесменів і залежить від тієї чи іншої сфери діяльності.   4 Функції і організаційна структура комерційної служби торговельного підприємства Комерційна діяльність підприємства пов'язана з купівлею-продажем товарів. При цьому як товари можуть виступати не тільки товари як такі, але й різні види робіт, послуг, ...

Скачать
160655
3
0

... ії і явища, які відбуваються в суспільстві, оточуючому середовищі. Комерційна інформація - це відомості про ситуації на ринку різних товарів і послуг. Призначення комерційної інформації в тому, що вона дозволяє фірмам аналізувати свою комерційну діяльність, планувати її та здійснювати контроль за результатами цієї діяльності, тобто за отримуванням прибутку. Джерелами комерційної інформації є: ...

Скачать
109447
4
4

... покупця (Спп). Визначаються як відношення сумарних витрат (Ссум) до кількості постійних покупців, що здійснюють регулярні покупки через сайт (Чрп): 7. Міжнародна комерційна діяльність посередницьких підприємств   7.1 Загальна характеристика міжнародного посередництва У прагматичному значенні міжнародну підприємницьку діяльність можна трактувати як діяльність, що передбачає науково-технічну, ...

0 комментариев


Наверх