Перегляд ресурсів комп’ютера за допомогою програми «Мой комп’ютер»

12109
знаков
0
таблиц
0
изображений

3. Перегляд ресурсів комп’ютера за допомогою програми «Мой комп’ютер»

Для створення нової папки необхідно за допомогою програми “Мой компьютер” або “Проводник” розкрити потрібний диск, а потім папку, якщо створюється вкладена папка, клацнути на пустому місцю робочої зони вікна правою кнопкою миші, вибрати з контекстного меню пункт Создать, а потім пункт папку. Після появи на екрані нової папки ввести з клавіатури її назву і натиснути клавішу Enter.

Нову папку можна також створити і з використанням команди Файл меню вікон дисків, папок або програми “Проводник”.

Також можна здійснювати копіювання та переміщення файлів:

1 спосіб

Шляхом пересування у вікні “Проводник”. Відкрити вікно “Проводник”. В лівій частині вікна розкрити диск і папку, де зберігаються файли, які ви бажаєте скопіювати. Встановити курсор в правій частині вікна на об’єкт, який ви бажаєте скопіювати або перенести. Натиснути праву кнопку миші і, не відпускаючи її, пересунути об’єкт в ліву частину вікна, таким чином, щоб він співпав з позначенням папки або диска, куди ви бажаєте скопіювати або перенести об’єкт. Відпустити праву кнопку “миші” і вибрати з меню, яке розкрилося, відповідно пункт “Копировать” або “Переместить”.

2 спосіб

З використанням буферу обміну. Буфер обміну – проміжкова пам’ять, яка призначена для тимчасового зберігання об’єктів. У вікні “Проводник” або “Мой компьютер” розкрити диск і папку де знаходиться об’єкт, який потрібно скопіювати або перенести. Клацнути по об’єкту правою кнопкою “миші” і вибрати з контекстного меню пункт “Копировать” або пункт “Вырезать” для перенесення. Знайти диск або папку куди потрібно скопіювати або перенести об’єкт і клацнути правою кнопкою миші по відповідному значку, та вибрати з контекстного меню пункт “Вставить”.

3 спосіб

З використанням панелі інструментів. У вікні “Проводник” або “Мой компьютер” розкрити диск і папку де знаходиться об’єкт, який потрібно скопіювати або перенести і позначити його. У панелі інструментів клацнути по кнопці “Копировать” або “Вырезать” (ножиці) для перенесення. Знайти та розкрити диск або папку куди потрібно скопіювати або перенести об’єкт і в панелі інструментів клацнути по кнопці “Вставить”.

В більшості випадків при розкритті потрібного файлу ОС Windows 95/98 автоматично визначає програму, необхідну для обробки цього файлу і запускає її у роботу. Це відбувається завдяки встановленню асоційованих зв’язків між типом файла і відповідною програмою. Асоціації створюються між і розширенням ім’я файла. Якщо ви використовуєте файли із специфічним розширенням, то асоційований зв’язок доведеться встановити самому.

Для цього необхідно:

1. Знайти незареєстрований файл у вікні “Мой компьютер” або “Проводник”.

2. Клацнути по значку файла правою кнопкою миші і вибрати з контекстного меню пункт «Открыть с помощью».

3. У рядку Описание файлов ввести загальну назву для файлів даного типу.

4. Нижче у списку вибрати програму, яку ви бажаєте використовувати для відкриття файлу цього типу.

5. Якщо потрібна програма не приведена у списку, клацнути по кнопці Другая. У вікні, що розкрилося знайти стартовий файл потрібної програми, позначити його і клацнути по кнопці ОК для повернення в попереднє діалогове вікно.

6. Якщо ви впевнені, що файли цього типу можуть відкриватися за допомогою вибраної програми, встановити прапорець параметра Всегда использовать выбранную программу.

4. Графічний редактор Paint

Paint є інструментом малювання, що дозволяє створювати чорно-білі або кольорові малюнки і зберігати їх у вигляді файлів з розширенням BMP. За допомогою програми Paint також можна відправляти зображення по електронній пошті, визначати малюнок як фон робочого столу, а також зберігати файли зображень в різних форматах. Графічний редактор Paint дозволяє створювати, змінювати і проглядати малюнки. Малюнок, створений в Paint, можна вставити в інший документ або використовувати як фоновий малюнок робочого столу. Paint дозволяє також переглядати і змінювати фотографії, зняті сканером.

для запуску Paint.

Можна також для запуску Paint натиснути кнопку Пуск, вибрати команди Програми і Стандартні, а потім вибрати Paint.

Для отримання додаткових відомостей про використання редактора Paint звертайтеся до меню Довідка цієї програми.

5.Використання програми Kodak Imaging

Програма Kodak Imaging дозволяє переглядати, анотувати і виконувати основні завдання обробки графічних документів, включаючи факси і відскановані зображення.

для запуску Kodak Imaging.

Примітка

Можна також для запуску Kodak Imaging натиснути кнопку Пуск, вибрати команди Програми і Стандартні, а потім вибрати команду Imaging.

Можна також для запуску блокнота натиснути кнопку Пуск, вибрати команди Програми і Стандартні, а потім вибрати Блокнот.

Для отримання додаткових відомостей про використання блокнота звертайтеся до меню Довідка цієї програми.


Список використаної літератури

 

1.   "Практичний курс інформатики". Руденко В.Д., Макарчик О.М., Пагланжоглу М.О. Київ: Фенікс, 1997.

2.   "Персональний компьютер. Учебный курс".

3.   Степаненко О.С. Москва: Издательский дом "Вильямс", 1999.

4.   Конспект лекцій.

5.   Мережа Інтернет.


Информация о работе «Магнітооптичні диски. Програма Kodak Imaging»
Раздел: Информатика, программирование
Количество знаков с пробелами: 12109
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 0

0 комментариев


Наверх