1.2 НЛО в мистецтві

Найстародавнішими свідоцтвами можливих контактів між людством і представниками невідомих цивілізацій можна вважати наскальні малюнки зроблені руками доісторичних художників на стінах печер і гротів по всьому світу. Ймовірно, найстародавніші серед відомих в даний час зображень такого типу були знайдені в печерах Іспанії, Франції і Китаю. На стінах печери, розташованої біля Альтаїра (Іспанія, провінція Сантандер), доісторичним художником були зображені стада бізонів, а на стелі (ймовірно, ототожнюваному з небом) - ряди дископодібних предметів, схожих на сучасні НЛО (Додаток Б, а, б). Вік цих зображень оцінюється в 10-15 тис. років. На зображенні, що знаходиться в печері Валь (Камоника, Італія) зображено дві фігури в "скафандрах" з дивними предметами в руках (Додаток Б, в). Широко відомі настінні розписи Тассилі (Сахара, Африка) створені близько 6-10 тис. років тому. В цій печері стіни розмальовані тисячами зображень тварин і людей, серед яких зустрічаються фігури в костюмах, що нагадують скафандр. Особливо виділяється зображення невідомої істоти в костюмі, подібному водолазному скафандру (Додаток Б, г). Це зображення має висоту 6 м., в правому верхньому кутку видно дивний дископодібний предмет. Величезна кількість настінних зображень такого ж типу, датовані V тис. до н. э., було знайдено в печерах Австралії (Додаток Б, д, е).

Об'єкти, що нагадують НЛО, в сучасному уявленні, зустрічаються і в мистецтві середньовіччя. Яскравий приклад - гобелен, що зберігається в Базіліці в Beaune (Бургундія, Франція) (Додаток В, а). Він був витканий в 1330 р., так що підозрювати сучасних уфологів в тому, що вони підкинули ідею про капелюхоподібне НЛО в небі, немає ніяких підстав. Тим паче, що подібний об'єкт видно і на іншому гобелені 14-го століття, Magnificent, що зберігається в тій же Базиліці (Додаток В, б). 14 століттям датовано і інше дивне зображення, вірніше два об'єкти, які ми знаходимо на фресці Crucifixion, що знаходиться над вівтарем монастиря Visoki Descani в Косово, Югославія. (Фреска створена близько 1350 р.) (Додаток Г, а). Дуже схожий об'єкт видно і на картині Paolo Uccello (1396-1475) La Tebaide (Додаток Г,б). На збільшеному фрагменті видно червоний НЛО у формі тарілки поблизу Ісуса. Картина виставлена в академії Флоренції.

Дископодібний об'єкт, що випускає промінь світла вниз на корону на голові Марії видно на картині художника Carlo Crivelli "Announciation". Вона створена в 1486 р. і виставлена в Національній Галереї в Лондоні.

Ціла флотилія НЛО зображена на картині художника Masolino Da Panicale (1383-1440) - Miracle Show (Додаток Д).

Не менше приголомшує зображення НЛО на картині художника 15-го століття Domenico Ghirlandino, виставленій в Palazzo Vecchio, Флоренція. Справа над плечем Мері видно дископодібний об'єкт (Додаток Ж).

Ці яскраві приклади показують, що люди спостерігали НЛО впродовж багатьох століть, прибульців вважали богами, посланниками з небес, їм поклонялися, приносили жертви, ніхто не міг пояснити, хто ці загадкові істоти.

1.3 Що ж таке НЛО

НЕПІЗНАНІ ЛІТАЮЧІ ОБ'ЄКТИ (НЛО) (від англ. Unknown Flying Objects - UFO, за кордоном називаються також Flying sancers - літаючі тарілки), - об'єкти, про яких відомо, що вони не є відомими сучасній науці явищами або земним транспортним засобом, агрегатом або зовнішнім проявом їх роботи. Якщо підсумувати наявні відомості про ці об'єкти, можна сказати, що НЛО - є "щось", здатне мати найрізноманітнішу техногенну або польову, плазмоїдну природу і походження. НЛО характеризується дивною і малозрозумілою поки розумністю поведінки, нез'ясованими характеристиками, серед яких миттєві появи і зникнення (матерілізація і дематерізація), миттєві переміщення в просторі (телепортація), переміщення в часі (хронопортація і темпоронавтіка), режимами руху в просторі від зависання до швидкостей більш ніж в десятки тисяч кілометрів на годину, аномальними впливами на людину, живі і неживі об'єкти, трансформацією форми, розмірів і кольору, здатністю практично безперешкодного і можливо безмежного переміщення в космічному і навколоземному просторі, під водою і можливо під землею.

1.4 Модель НЛО

Вночі - в одних випадках це згустки світла, що тяжіють до правильної геометричної форми (сфера, чечевиця, циліндр і т. п.), в інших випадках - це самотні крапки або групи крапок, що маневрують сумісно як би на єдиній жорсткій підставі, що світяться.

Вдень - це ті ж самі вогні, але розрізняти їх на світлому фоні важче через гірший контраст. Тому відсоток наглядів в світлий час доба менше. Але в окремих випадках вдень можна побачити НЛО у вигляді щільного тіла, що іноді навіть створює враження металевої конструкції. Але не поспішаєте з висновками, тому що за НЛО можна прийняти які-небудь природні або технічні явища і об'єкти. Мотивом спутати НЛО з чим-небудь, більш ніж достатньо, але все-таки… Все-таки НЛО, не дивлячись на їх, мають свою несхожість або, як тепер говорять, свою модель поведінки. Давайте з нею познайомимося.


Информация о работе «НЛО — машина часу»
Раздел: Авиация и космонавтика
Количество знаков с пробелами: 40342
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 2

Похожие работы

Скачать
127163
0
2

... сообщений о неопознанных летающих объектах, не поддающихся ловким истолкованиям. И создается впечатление, что нет таких сообщений. Что же касается истории с насекомыми, то более подробно она да на в журнале "Химия и жизнь" (1979, №* 8). Суть в следующем. После прочтения книги Ф.Б. Солсбери "НЛО в штате Юта: доклад биолога" американские ученые С.Колла­хэн и Р.Мэнкин отметили, как они полагают, ...

Скачать
85071
13
5

... о методах и направлениях исследований , кактеоретических, так и э кспериментальных, которые позволят выявитьинтересующие нас явления в разнообразии окружающего нас мира. Только об этом в другой раз. История исследования НЛО в США может быть разделена на два периода: - первый (1947 - 1969 гг.), когда официально считалось, что феномен НЛО исследовался американскими ВВС по проектам с ...

Скачать
40093
0
0

... . Происходят также случаи общения землян с пришельцами, полетами людей на «летающих тарелках» и даже похищение землян гуманоидами. Прямое воздействие НЛО на людей Первый тип воздействия: временный паралич двигательной системы За рубежом и в нашей стране накопилось немало фактов, позволяющих утверждать, что в некоторых случаях неопознанные летающие объекты, пролетая или зависая над людьми или ...

Скачать
67947
0
0

... посадочной площадки для сверхтяжелых летательных аппаратов с вертикальной посадкой. Утверждалось, что "при содействии со стороны земных правительств" пришельцы "с удовольствием будут садиться на своих НЛО" на каменные блоки, т. к. Баальбекская терраса "оказывает на всех благотворное духовное воздействие". Над этим районом действительно нередко наблюдаются НЛО, тем не менее нет достоверных ...

0 комментариев


Наверх