Аналіз структури депозитної бази залучених коштів АТЗТ «АК Промінвестбанк»

Управління ресурсами банку (на прикладі ЗАТ "Акціонерний Комерційний Промислово-інвестиційний банк")
Сутність та структура ресурсів банку, методи управління Поняття та класифікація ресурсів банку Методи управління пасивами банку Оцінка стану розвитку ресурсної бази АТЗТ «Акціонерний Комерційний Промінвестбанк» за 2004–2007 роки Аналіз структури депозитної бази залучених коштів АТЗТ «АК Промінвестбанк» Рахунки для отримання адресної матеріальної допомоги та соціально-орієнтованих виплат Вплив недепозитних джерел власних та запозичених коштів на ресурсну політику АТЗТ «АК Промінвестбанк» Шляхи вдосконалення депозитної політики управління ресурсною базою АТЗТ «Акціонерний Комерційний Промінвестбанк» Пропозиції щодо удосконалення управління пасивами АТЗТ «АК Промінвестбанк» Перевірку значущості регресійного рівня здійснюють за критерієм Фішера F. Якщо величина F буде більше Fтабл, то ми вважаємо, що наше рівняння значуще Структурна частка власного капіталу знаходиться на рівні 9,38% у 2006
172922
знака
24
таблицы
14
изображений

2.2 Аналіз структури депозитної бази залучених коштів АТЗТ «АК Промінвестбанк»


Для залучення на депозити коштів юридичних осіб АТЗТ «АК Промінвестбанк» банк пропонує різноманітні депозитні продукти, розроблені відповідно до індивідуальних вимог клієнтів [83].

Короткострокові та довгострокові депозити дозволять підприємствам з максимальною ефективністю використати тимчасово вільні кошти. З огляду на свої можливості та потреби кожний клієнт банку може розмістити грошові кошти у будь-якій валюті на депозитному рахунку на узгоджений строк та взаємовигідних умовах.


Таблиця 2.2. Умови залучення строкових депозитів юридичних осіб (18.03.2008)

Депозити Процентні ставки за строками розміщення, % річних

до 1 місяця до 3 місяців до 6 місяців до 9 місяців до 12 місяців більше 1 року
в національній валюті до 7,0 до 8,0 до 11,0 до 12,5 до 12,5 до 13,0
в доларах США до 5,0 до 7,0 до 8,0 до 8,5 до 9,0 до 10,0
в євро до 4,0 до 5,0 до 6,0 до 7,0 до 8,0 до 9,0

Наведені процентні ставки коригуються в залежності від суми коштів, терміну розміщення депозиту та додаткових умов щодо права поповнення або часткового зменшення коштів на депозитному рахунку.

Проценти за депозитами нараховуються та сплачуються щомісячно. За бажанням клієнта проценти можуть спрямовуватися на поповнення депозиту.

Депозитна база залучених коштів фізичних осіб в Промінвестбанку формується за рахунок наступних видів депозитів:

– Поточні рахунки фізичних осіб

– Поточні рахунки для отримання адресної матеріальної допомоги та соціально-орієнтованих виплат

– Продаж ощадних сертифікатів

– Вклад «Депозитний»

– Вклад «Інвестиційний депозит»

– Вклад «Зимова спека» новий!

– Вклад «Активний вкладник» новий!

– Вклад «Євродолар»

– Вклад «Ветеран Плюс»

– Вклад «Ветеран»

– Вклад «Повноліття»

– Вклад до запитання

– Депозитні платіжні картки власникам банківських вкладів

Промінвестбанк є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (свідоцтво учасника Фонду №116 від 02.09.1999 р).

Промінвестбанк відкриває рахунки в національній та іноземній валюті фізичним особам – громадянам України, іноземним громадянам та особам без громадянства. Для відкриття поточного та депозитного рахунків необхідні наступні документи []:

а) резидентам (громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, які отримали посвідку на проживання в Україні):

– паспорт фізичної особи;

– довідка про присвоєння ідентифікаційного номера Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, видана органом податкової адміністрації;

б) нерезидентам (громадянам України, що постійно проживають за її межами, іноземним громадянам, та особам без громадянства, які тимчасово перебувають на території України строком до 1 року відповідно до відкритої візи або документів, що підтверджують законність перебування в Україні згідно з чинним законодавством):

– паспорт фізичної особи;

– довідка про підтвердження джерела надходження готівки в національній або іноземній валюті.

Вкладник має право оформити в установі банку довіреність на право розпорядження коштами іншій особі та заповідальне розпорядження.

Банк гарантує таємницю відомостей про вкладників, операції, що ними здійснюються, та стан рахунків. Без згоди вкладника довідки третім особам по рахунку можуть бути надані лише у випадках, передбачених чинним законодавством України.

1. Поточні рахунки фізичних осіб

Промінвестбанк пропонує приватним особам відкриття та ведення поточних рахунків в національній та іноземній валюті, за якими:

– приймає та видає готівку;

– здійснює безготівкові розрахунки за товари та послуги, комунальні та інші платежі;

– здійснює перекази коштів.

На поточні рахунки приватних осіб Промінвестбанком зараховуються:

– оплата праці, пенсії, допомоги, авторські гонорари за літературні роботи, музичні твори, витвори образотворчого мистецтва, за артистичну діяльність, наукові роботи та винаходи;

– виплати страхових та викупних сум, позичок з особистого страхування, страхове відшкодування за майновим страхуванням;

– орендна плата за використання житлових помешкань, рухомого і нерухомого майна;

– відшкодування шкоди, заподіяної робітникам та службовцям каліцтвом або у разі втрати годувальника;

– кошти в національній валюті за продану іноземну валюту;

– кошти за реалізоване власне майно та за здану сільгосппродукцію;

– інші надходження у випадках, що не суперечать чинному законодавству України.

Установи Промінвестбанку надають можливість вкладникам отримувати відсотки за вкладами до запитання щомісячно, щоквартально та в кінці року із розрахунку:

– в національній валюті – до 0,5% річних;

– в іноземній валюті – до 0,5% річних.


Информация о работе «Управління ресурсами банку (на прикладі ЗАТ "Акціонерний Комерційний Промислово-інвестиційний банк")»
Раздел: Банковское дело
Количество знаков с пробелами: 172922
Количество таблиц: 24
Количество изображений: 14

Похожие работы

Скачать
249072
31
6

... та методів аналізу процесу банківського кредитування на прикладі комерційного банку Промінвестбанк, який є одним із лідерів кредитування української економіки. Глава 2. Управління кредитними ризиками в діяльності комерційних банків (на прикладі Промінвестбанку)   2.1 Аналіз процесу банківського кредитування в Промінвестбанку Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк «Промі ...

Скачать
186113
27
10

... ться доволі часто, це поняття багатогранне і визначається по-різному. Існує також багато різноманітних класифікацій банківських ризиків і підходів до управління ними. Ризики притаманні всім сферам банківської діяльності. Більшість ризиків пов'язана з активними операціями банку, насамперед кредитною та інвестиційною діяльністю. Діяльність щодо залучення коштів на вклади (депозити), на розрахункові ...

Скачать
258968
20
8

... ість відновлення та ступінь оновлення. Глибоке розуміння сутності портфеля позичок з точки зору його конкурентоспроможності сприятиме створенню банківськими менеджерами ефективної системи управління кредитним портфелем комерційного банку 3.3 Визначення ціни кредиту в ринкових умовах Забезпечення прибуткової діяльності та підвищення рентабельності активів – одне з найактуальніших завдань украї ...

Скачать
367716
10
48

... В АБС АКБ «ПРОМІНВЕСТБАНК» ТА ОЦІНКА РІВНЯ ВРАЗЛИВОСТІ БАНКІВСЬКОЇ ІНФОРМАЦІЇ 3.1 Постановка алгоритму задачі формування та опис елементів матриці контролю комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) інформаційних об’єктів комерційного банку В дипломному дослідженні матриця контролю стану побудови та експлуатації комплексної системи захисту інформації в комерційному банку представлена у вигляді ...

0 комментариев


Наверх