1.3. Документація обслуговування і ремонту обладнання пічного прольоту

Технічне обслуговування обладнання пічного прольоту проводиться по всім пунктам, що записані в карті технічного обслуговування у відповідності з Інструкціями по ТБ і бірочною системою.

Стан обладнання і виконання робіт у відповідності з картою технічного обслуговування експлуатаційний персонал щозміни відмічає у журналі приймання, здачі змін (агрегатний журнал). Якщо окремі пункти не виконуються, необхідно конкретно відразити невиконані роботи і причину невиконання.

Агрегатний журнал служить для систематичного накопичення даних про технічний стан і роботоспроможність діючого обладнання при експлуатації і є основним вихідним документом для встановлення змісту і об’єму ремонтних робіт, а також строків служби вузлів і деталей обладнання.

Для виконання ремонтів обладнання пічного прольоту цеху УГМ складаються річні і місячні графіки. Не пізніше ніж за 6 місяців до початку ремонту обладнання інженерно – технічні робітники і механослужба стану складають відомість дефектів.

Відомість дефектів містить перелік вузлів і основних конструктивних елементів наземно-завалочної машини з вказаними роботами, що по ним виконуються.

В ній також записані вузли і деталі наземно-завалочної машини, що підлягають заміни, необхідні для ремонту матеріали і запасні частини. Відомість дефектів затверджується головним інженером і передається в кошторисний відділ, де на підставі нормативних даних на вартість виготовлених деталей, матеріали, складається кошторис затрат на ремонт.

Відомість дефектів, технічний проект, робочі креслення передаються ремонтній організації ЦРМО-2, де на підставі переданої документації складається ПОР (план організації робіт на капітальний ремонт). ПОР узгоджується з заступником головного інженера по охороні праці і техніці безпеки, з головним механіком комбінату, начальником цеху і помічником по обладнанню.

ПОР містить заходи по техніці безпеки, охороні праці і протипожежній безпеки, заявки на необхідний матеріал для проведення ремонтів, заявки на додаткове освітлення дільниць на період капітального ремонту, а також технологічні карти на ремонт кожного механізму машини пічного прольоту.

Для проведення поточних ремонтів складається ремонтна відомість, оперативний, або сітьовий графік, ПОР і типовий кошторис.

Приймання обладнання після ремонту здійснюється керівництвом цеху і оформлюється актом приймання обладнання з ремонту.


1.4. Правила технічної експлуатації машини

Для тримання машини в справному і роботоспроможному стані необхідно ретельно оглядати машину при передачі змін і усувати винайдені при цьому дефекти і несправності.

Оглядати машину при передачі змін зобов’язаний машиніст, а також чергові і ремонтні слюсарі, що закріплені за машиною розпорядженням по цеху.

Передача зміни підтверджується в журналі приймання і здачі змін підписами тих, хто здає і приймає зміну після чого зміна вважається прийнятою.

При прийманні зміни необхідно: перевірити рейкову колію машини на робочий площадці; особливо уважно це необхідно зробити в районі печі, що ремонтується і після операцій на завалці, заправці і заливці; упевнитися в надійності закріплення хобота на мундштуці, відсутності трихін на хоботі; природності до роботи його головки, перевірити ступінь спрацювання сухаря штока, а також надійність його з’єднання із штоком; при послабленні клинового з‘єднання хобота з мундштуком підбити натяжні клини; перевірити ступінь підтискання кріпильних різьбових з’єднань, а при необхідності під час приймання зміни або в період пауз в процесі роботи підтягнути; перевірити наявність і якість масла в ваннах редукторів, наявність мастил в зачеплені зубчатих передач редуктора механізму обертання хобота, у всіх підшипниках кочення і ковзання, впевнитися в справності централізованої системи змазування, перевірити герметичність і надійність закріплення трубопроводів. Особливу увагу звернути на надійність кріплення кришки шатуна до мундштука механізму кочення хобота. Перед пуском завалочної машини в роботу провести випробування вхолосту дію всіх механізмів, гальмів, електрообладнання, сигналу.

Не дозволяється експлуатувати машини при появі значних тріщин на поверхні хобота і отколів на замковій (хвостовій) частині хоботу; поломці запірного механізму мульди; наявності зазору ( одностороннього) між напрямною моста і упорами візка більше 25 мм; несправності централізованої системи подачі мастил до вузлів тертя машини.

Під час зупинок (простоїв) завалочної машини машиніст разом з черговим персоналом механослужби зобов’язаний проводити огляд, технічне обслуговування і мілкий (попереджувальний) ремонт, прибирання і змазування механізмів і частин, що труться, підтяжку кріпильних з’єднань.

В період проведення ревізії і ремонту колеса механізмів хода мосту і візка підлягають заміни при спрацюванні реборд по товщині не > 60% по поверхні діаметру котіння більше 10%, послаблення колес на осях і скатах; наявність на бігових доріжках колес викришування і відколів з глибиною більше 10 мм.

Після забезпечення співвісності валів, що з’єднуються в приводах механізмів машини необхідно перевірити зачеплення зубчатої пари редукторів. Пятно контактів повинно бути: по довжині – не менше 60%; по висоті – 40%.


Механізм пересування візка


Информация о работе «Розрахунок напольно-завалочної машини»
Раздел: Промышленность, производство
Количество знаков с пробелами: 19192
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 2

0 комментариев


Наверх