Донецький Університет економіки та права

Кафедра гуманітарних та мовних дисциплін

Реферат з політології

на тему:

"Народно-демократична партія України"

Виконала: студентка 2 курсу

групи ФО 1

Ткаченко Анастасія

Перевірив:

к. філос. н., доц. Шелухін Ю. М

Донецьк 2010


Вступ

Народно-демократична партія – активна та послідовна учасниця економічних та політичних реформ в Україні. На початку 1996 року кілька провідних демократичних партій та громадських організацій об’єдналися в одну потужну партію, що проголосила свій вибір – побудову суспільства народної демократії та соціально орієнтованої ринкової економіки. Створення НДП стало своєрідною відповіддю на суспільно-політичну вимогу щодо надання широкої підтримки соціальних, економічних та політичних реформ в Україні.

Партія представлена фракцією в Верховній Раді України, має представництво в усіх обласних, міських, районних радах та в більшості сільських і селищних рад.

НДП НДП має розгалужену організаційну мережу, що відповідає адміністративно-територіальному поділу України (понад 6560 партійних організацій), а партійні лави налічують понад 280 тисяч членів. Сьогодні можна констатувати існування в Україні організаційно оформленого суспільно-політичного руху народної демократії, який об’єднує цілу низку громадських організацій - Народно-демократичну лігу молоді, Всеукраїнське жіноче народно-демократичне об’єднання "Дія", Всеукраїнську екологічну лігу, Народно-демократичну асоціацію депутатів "Довіра", Народно-демократичне об’єднання "Нова Україна". Стрижнем цього руху є НДП.


1. Історична довідка

Народно-демократична партія — політична партія центристського спрямування, створена на Установчому з'їзді в Києві 24 лютого 1996 року. НДП першою в історії новітньої України постала в результаті об'єднавчого процесу. На I з'їзді в єдину організацію об'єдналися Партія демократичного відродження України, Трудовий конгрес України, Союз підтримки Республіки Крим, Союз українського студентства, "Нова Хвиля", політичні клуби "Нової України" та "Асоціація молодих українських політиків та політологів". Головою партії став Анатолій Матвієнко. З травня 1999 року по квітень 2006 року лідером партії був Валерій Пустовойтенко. Нині НДП очолює Людмила Супрун.

Партія зареєстрована Міністерством юстиції України 30 травня 1996 року, реєстраційний номер 744.

За час діяльності НДП відбулося 12 з'їздів.

Сьогодні НДП нараховує близько 185 тисяч членів. Партійні осередки діють в АР Крим, 24 областях, містах Києві та Севастополі. Створено 460 організацій у сільських районах, 148 організацій в містах обласного значення, 219 організацій у містах районного значення, 508 селищних та 4574 сільських організацій.

Під егідою НДП створені Всеукраїнське жіноче народно-демократичне об'єднання "Дія", Народно-демократична ліга молоді та Всеукраїнська екологічна ліга.

У березні 2001 року при НДП була створена Народно-демократична асоціація депутатів "Довіра". В її створенні взяли участь депутати всіх рівнів — члени НДП. Очолює Асоціацію Голова Народно-демократичної партії Л. Супрун.

При Народно-демократичній партії створений та активно працює Культурний центр "Україна духовна", який здійснює широку благодійну програму культурно-мистецьких заходів для всіх верств населення України.

Народно-демократична партія має свій центральний друкований партійний орган — Всеукраїнський суспільно-політичний тижневик "Україна і світ сьогодні".

Народно-демократична партія дотримується цінностей, навколо яких пропонується об'єднання громадян України: Людина – Родина – Добробут – Україна.

Мета НДП — побудова в Україні вільного, демократичного справедливого, солідарного суспільства, в якому створені умови для органічного поєднання праці, знання, таланту людини та власності, можливостей для самореалізації кожної особи.

2. Символіка

Гаслом Народно-демократичної партії є слова "Людина – Родина – Добробут – Україна", - цінності, навколо яких НДП пропонує об’єднання громадян України.

"Людина" - її свобода, здоров’я, духовність, добробут, громадянські, політичні та соціальні права, впевненість у майбутньому.

"Родина" - як фундамент здорового буття народу, як основа організації суспільства, його духовного та соціального розвитку.

"Добробут" - як матеріальна база розвитку людини та суспільства на основі гуманізації економічного розвитку, підпорядкування економічних перетворень творчому розвиткові особистості, випереджаючого розвитку освіти та культури.

"Україна" - як суверенна і незалежна демократична, соціальна, правова держава, що гарантує своїм громадянам усі права і свободи.

Прапор Народно-демократичної партії являє собою прямокутне полотнище, яке складається з трьох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої – блакитного кольору, середньої – жовтого кольору, нижньої – яскраво-зеленого кольору (стандартна палітра), із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3. Зворотний бік прапора є дзеркальним відображенням лицьового боку.


Информация о работе «Народно-демократична партія України»
Раздел: Политология
Количество знаков с пробелами: 18518
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
29652
0
1

... соціальну базу та справити помітний вплив на суспільство. Одна з причин цього – негативний образ партій у масовій свідомості. Як свідчать соціологічні дослідження, 63% опитаних уважають, що політичні партії в Україні є насамперед об’єднаннями людей, які прагнуть влади. Безумовно, прихід до влади законним шляхом є метою будь-якої політичної партії. Але тривожить те, що 34% опитаних уважають партії ...

Скачать
32149
0
0

... і, працівникам органів виконавчої влади, заборонено також створювати політичні організації в органах місцевого та регіонального самоврядування; у Законі відсутня стаття про фінансування політичних партій згідно з результатами виборів. Нині в Україні назріла потреба прийняти закон про політичні партії, який закріпив би партійний принцип формування органів державної влади, передбачив новий механізм ...

Скачать
71369
1
0

... ії отримують від тих округів, де одна традиція переважає над іншою. Змінюваність основних партій біля керма влади залежить від строків їх перебування в Уряді й особливостей соціально-економічної політики" [8, c. 89-91].   2.3 Порівняльний аналіз партійних систем різного типу Здійснюючи взаємозв'язок між громадянами і державою, партії вступають у контакт не тільки з органами влади, але й одна ...

Скачать
128928
1
0

... зовсім недавно «раптом» матеріалізувалося на виборах Президента України в сепаратистські гасла в Сіверодонецьку, можна зустріти у ряді випадків. 2. НАЦІОНАЛЬНО-КУЛЬТУРНЕ ЖИТТЯ УКРАЇНЦІВ ДОНБАСУ В 1989-2009 РОКАХ 2.1 ВІДРОДЖЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ ТА ПЕДАГОГІКИ Перебудова і розвал Радянського Союзу, розбудова Держави Україна супроводжувалися відродженням систем національного традиційного ...

0 комментариев


Наверх