3. Доходи та видатки бюджету

Доходи бюджету – це економічні відносини, які виникають у держави з громадянами, підприємствами, установами, організаціями в процесі формування бюджетного фонду держави; це ті кошти, що надходять державі у постійне користування на безповоротній основі.

В Україні відповідно до Бюджетного кодексу доходами бюджету є:

·  податкові надходження;

·  неподаткові надходження;

·  доходи від операцій з капіталом;

·  офіційні трансферти.

Податкові надходження: податки на прибуток; податки на власність; збори за спеціальне використання природних ресурсів; внутрішні податки на товари і послуги; податки на міжнародну торгівлю та зовнішні операції, інші податки.

Неподаткові надходження: доходи від власності та підприємницької діяльності; адміністративні збори та платежі, доходи від некомерційного та побічного продажу; надходження від штрафів та фінансових санкцій та інші.

Доходи від операцій з капіталом: надходження від продажу основного капіталу; надходження від продажу державних запасів товарів; надходження від продажу землі і нематеріальних активів, інші.

Офіційні трансферти: від органів державного управління інших рівнів; з-за кордону; з недержавних джерел.

Німеччина. Формування доходів визначає цілу систему фінансових каналів, , через які до казни стікаються кошти від фізичних і юридичних осіб. Податкові надходження становлять 4/5 усіх доходів бюджету, при чому на 2/3 податкові надходження формуються за рахунок прямих податків, 1/5 складають інші доходи. У ФРН розрізняють 40 податків, загальними серед яких є: прибутковий; податок на корпорації; податок з обороту; податок на з/п, податок на пальне; податок на підприємства.

До федеральних податків належать: доходи від фінансових монополій; митні збори; податок із вантажного автотранспорту; разовий податок на майно; податок на користь ЄС.

Податкова система земель охоплює майже 25 податків: податки на майно, спадщину, під час придбання земельної ділянки, на автомобілі, проведення лотереї та ін..

Видатки бюджету – це економічні відносини, які складаються між державою з одного боку, юридичними і фізичними особами з іншого, на основі яких здійснюється процес використання коштів централізованого фонду грошових коштів за різними напрямами.

Україна. Склад і структура видатків:

·  на загальнодержавні функції (у тому числі видатки на обслуговування державного боргу) 13%

·  оборона 7%

·  громадський порядок, безпека і судова влада 8%

·  економічна діяльність 16%

·  охорона навколишнього природного середовища 1%

·  ЖКГ 2%

·  охорона здоров‘я 13%

·  духовний і фізичний розвиток 3%

·  освіта 20%

·  соціальний захист і соціальне забезпечення 17%

Видатки бюджетів України планують органи системи Міністерства фінансів відповідного рівня.

У виконанні видаткової частини бюджетів приймають участь: органи системи Міністерства фінансів, органи державного казначейства, банківські установи, розпорядники і одержувачі бюджетних коштів і контрольно-ревізійне управління.

Німеччина. На центральний уряд припадають наступні витрати:

·  економічні витрати (з них 90% іде на фінансування виробничої інфраструктури: будівництво й утримання автошляхів, аеродромів, федеральної залізниці і пошти);

·  військові витрати 25-30%

·  витрати на зовнішні відносини;

·  соціальні витрати(основна частина), особливо такі статті, як пенсії, виплати допомоги із безробіття, перенавчання безробітних і фінансування бірж праці, допомоги при народженні та догляду за дитиною ;

·  витрати на фінансове сприяння окремих галузей, виробництв і регіонів;

·  витрати на науку та освіту відбуваються через міністерство досліджень і технологій 2,9%

·  витрати на утримання адміністративного апарату 3%.


Висновки

Спільне та відмінне між бюджетним устроєм України та Німеччини.

Україна ФРН
Бюджетна система

2 рівнева:

·  державний

·  місцевий

3 рівнева:

·  федеративний

·  земельний

·  общинний

Всі бюджети об‘єднані в зведений бюджет
Бюджетний процес
Бюджетний рік співпадає з календарним роком
Міжбюджетні відносини
Горизонтальні та вертикальні відносини

Вертикальний: передання коштів на місцевий рівень здійснюється з державного бюджету;

Горизонтальний: вилучення коштів відбувається якщо у місцевих бюджетів існує надлишок доходів(доходи вище планових), вилучається весь надлишок та передається до інших місцевих бюджетів.

Вертикальний: вирівнювання відбувається рахунок коштів з 1) Федерального фонду фінансового вирівнювання; 2) Фонду німецької єдності;

Горизонтальний: якщо існує надлишок коштів у земельних бюджетах:

Якщо надлишок 100-102% - мертва зона, кошти не вилучаються;

102-110% - вилучається 70% надлишку

Більше 110% - вилучаються всі надлишкові кошти.

Доходи та видатки
Основним джерелом доходів є податкові надходження
Більша частина видатків припадає на освіту Більша частина видатків - соціальні витрати

Додаток 1

Складові зведеного (консолідованого) бюджету України


Список використаної літератури

1.  Бюджетна система: навч. Посібник / К.М. Владимиров, Л.О. Абсава, Л.В. Владимирова, Т.К. Мінза. – К.: Кондор, 2009. – 220с.

2.  Бюджетна система України: навч. посібн. / М.І.Карлін. – К.: Знання, 2008. – 429с. – (Вища освіта XXI століття). – Бібліогр.: с.424-428.

3.  Бюджетна система України: навч. посібник / Л.В. Фещенко, П.В. Пронза, Н.В. Кузьминчук; М-во освіти і науки України. – К.: Кондор, 2008. – 440с.

4.  Бюджетна система України: навч. посіб. / Ю.В. Пасічник. – 2-ге вид., переобл. і доповн. – К.: Знання, 2008. – 670с. – (Вища освіта XXI століття).

5.  Фінансові системи зарубіжних країн: навч. посіб. / Л.О Миргородська. – К.: Центр навчальної літератури, 2003. – 240с.

6.  Фінанси: підручник / С.І. Юрій, Л.М. Алексеєнко, І.В. Зябковський, О.П. Кириленко та ін.. за ред. С.І. Юрія, В.М. Федосова. – К.: Знання, 2008.-611с.

7.  Фінанси: курс для фінансистів: навч. посібник / В.І. Оспіщев, О.П. Близнюк, Л.П. Лачкова, Т.О. Ставерська; за ред.. В.І. Оспіщева. – К.: Знання, 2008.-567с.

8.  Фінансові системи зарубіжних країн: навч.посібн. / Ю.М. Руденко, В.В. Токар; Міністерство освіти і науки України, ДВНЗ "Київський нац. екон. ун-т ім.. В.Гетьмана". – К.: КНЕУ, 2010. – 347с. – Бібліогр.: с.336-337.


Информация о работе «Порівняльна характеристика бюджетного устрою двох держав: Україна та Німеччина»
Раздел: Финансовые науки
Количество знаков с пробелами: 14847
Количество таблиц: 1
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
44095
4
0

... устрою Але, не зважаючи на значну подібність, соціал-демократія та лібералізм мають ряд відмінностей, що характеризують їх як окремі не залежні одна від одної політичні ідеології: ·          Соціал-демократи на відміну від лібералів виступають проти ринкового суспільства. Ринок має стосуватись лише економічної сфери в державі. ·          Ліберали виступають за принцип мінімального втручання ...

Скачать
371609
2
34

... зовнішніми обставинами своєрідної соціальної капсулізації. Висновки Розв`язуючи поставлені в дипломній роботі завдання щодо з’ясування питання про особливості пристосування протестантських громад до українських умов в період незалежності України були зроблені такі висновки, які виносяться на захист: Радикальні політичні зміни в колишньому СРСР, утворення нової держави України дали змогу ...

Скачать
280355
2
1

... . Деякі американські фірми купують устаткування для АЕС навіть в Японії! США не побудували жодного реактора за останні десять років. [48] РОЗДІЛ ІІ ГОЛОВНІ ФАКТОРИ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ БЕЗПЕКИ США 2.1. Геополітичні плани США На початку ХХ століття коли США почали перетворюватися в одну з ведучих держав світу, ідеологи американського гегемонізму заявили про зазіхання США на панування у всьому ...

Скачать
267935
94
20

... – 91,9%(2007) – 95,43% (2008) – 95,9%(2009). РОЗДІЛ 3 ПРОБЛЕМИ ТА ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ СТЯГНЕННЯ ПДВ В УКРАЇНІ   3.1 Проблеми та перспективи функціонування ПДВ в Україні   Простота, економічні і організаційно-технічні характеристики забезпечили податку на додану вартість переваги перед іншими типами оподаткування обороту або універсальними акцизами [34]. Податок на додану вартість ...

0 комментариев


Наверх