2. Технологія влаштування перегородки W111

2.1 Перегородка на металевому каркасі

Гіпсокартонні перегородки з металевим каркасом широко використовують в якості легких внутрішніх огороджуючих конструкцій в житлових, цивільних та промислових спорудах всіх ступенів вогнестійкості з сухим, нормальним та вологим режимами експлуатації приміщень, з висотою від 2,7 до 7,8 м.

Вологісні умови в приміщеннях де здійснюється установка перегородок, регламентуються санітарними нормами та відображені в таблиці 6.2.

Перегородки КНАУФ стоякової конструкції конструкцій W111 та W112 мають одинарний стояковий каркас з профільних направляючих і стоякових елементів, обшитий відповідно одним та двома шарами ГКП з двох сторін. Згідно DIN 4403, монтаж перегородок W111 та W112 виконується в двох групах приміщень (за призначенням) в залежності від скупчення людей.

Перегородка на металевому каркасі:

1 - подвійна гіпсокартонна обшивка; 2 - металевий каркас; 3 - звукоізоляційний матеріал


Горизонтальний розріз перегородки W111:

1 - лист гіпсокартона; 2 - металевий каркас; З - звукоізоляційний матеріал.

Перегородки W111 з звукоізоляційними плитами рекомендують використовувати у лікарнях і інших приміщеннях, до яких висувають підвищенні вимоги до звукоізоляції.

2.2 Послідовність виконання монтажу перегородок

Загальні вимоги:

-  розмітити проектне положення перегородки, яку будуть монтувати, на підлозі, стінах та стелі;

-  на поверхню прилягання направляючих профілів до міжповерхових перекриттів безпосередньо перед установкою приклеїти пружну стрічку або нанести клей для перегородок;

-  встановити в проектне положення та закріпити дюбелями "КНАУФ" направляючі каркаса стіни UW профілі до міжповерхових перекриттів (якщо імовірним є прогин стелі > 10мм слід використовувати ковзне примикання);

-  встановити в проектне положення та закріпити до несучих стін приміщення дюбелями стоякові профілі CW (кількість точок кріплення не менше 3, відстань кріпильних елементів між собою не більше 1 м). Для масивних стін необхідно використовувати

-  торсійні дюбелі (для немасивних - спеціальні анкерні елементи);

-  встановити в проектне положення та закріпити стоякові профілі каркаса в направляючих профілях методом просічки з відгином або шурупами-саморізами з кроком 1 м. Якщо передбачають робити облицювання керамічною плиткою то крок стояків не повинен перевищувати 40 см;

-  монтаж закладних деталей для закріплення на стіні навісного обладнання та меблів;

-  у випадку коли висота перегородки більша за довжину ГКП, в місцях їх стикування встановити горизонтальні перемички з металевих UW або CW профілів з розбіжкою стиків ГКП відносно одна від другої по вертикалі, при цьому торцеві кромки ГКП в місцях стикування повинні мати фаски;

-  встановити вертикально на одній стороні каркаса ГКП тазафіпити їх шурупами (довжиною не менше 25 мм) через 25 см (при подвійній обшивці - шурупами довжиною не менше 35 мм через 75 см);

-  закріпити між стояками звукоізоляційний матеріал (якщо це передбачено проектом);

-  встановити та закріпити ГКП з іншого боку каркаса;

-  виконати забивання швів між ГКП.

2.3 Обробка лицьової поверхні

-  При використанні паперової стрічки та ручному зашпаклюванні швів між листами використовувати Фугенфюллер, у разі машинного шпаклювання використовувати Амес - прилад або Джойнтфіллер-Супер. Без використання

-  ущільнюючої стрічки для швів при заклеюванні вручну необхідно використовувати КНАУФ Уніфлот вологостійкий.

-  Шпаклівка HP Фініш використовується для нанесення останнього шару для вирівнювання перед шліфуванням швів між листами.

-  При багатошаровій обшивці необхідно заповнити шви внутрішніх шарів, шви зовнішніх шарів необхідно зашпакльовувати.

-  Необхідно зашпакльовувати головки шурупів.

-  При шпаклюванні температура в приміщенні не повинна бути нижчою за 10'С.

-  Перед формуванням або нанесенням будь-якого іншого покриття необхідно прогрунтувати гіпсокартонні листи.

-  Для ґрунтування зашпакльованих гіпсокартонних листів використовувати системний компонент Knauf Spezialgrund K459.

-  На гіпсокартонні листи дозволяється наносити покриття:

-  фарби на основі водяних та акрилових дисперсій, олійні, лакові, поліуретанові фарби;

-  керамічні покриття;

- штукатурки та шпаклівки;

-шпалери паперові, текстильні, штучні.

- Не дозволяється використовувати покриття на лужній основі: рідке скло, вапно, силікатні фарби.

2.4 Улаштування прорізів в гіпсокартонних перегородках

Згідно проектної документації в перегородках можуть бути улаштовані прорізи для дверей, вікон та інші, або вони можуть бути глухими (без прорізів).

Двері, які монтують в прорізах перегородок можуть бути звичайними, що складаються з дверної коробки та полотна дверей або виготовленими на всю висоту приміщення, в цьому разі вони крім полотна дверей вміщують світло-прозору або глуху фрамугу- Дверні коробки, як правило, встановлюють в процесі монтажу перегородки.

Формування прорізу для дверей слід виконувати з урахуванням кріплення гіпсокартонних листів до каркасу перегородки. Гіпсокартонні плити нарізають у відповідності з розмірами прорізу так, щоб шви в гіпсокартонній обшивці, що розміщена над дверним прорізом, стикувалися з обох сторін перегородки в розбіжку.

Сучасні норми проектування прорізів в перегородках передбачають встановлення у якості стоякових профілів, до яких закріплюють дверну коробку CW та UW профілів. На 17 (а, б) показано уаштування дверного прорізу з використанням CW та UW профілів.

В таблиці наведено максимальну масу полотна дверей, які можна монтувати на певні види профілів.

Встановлення фрамуг та вікон в перегородках сприяє покращенню освітлення коридорів та інших приміщень, в яких немає прямого сонячного освітлення. Улаштування прорізів для фрамуг не відрізняється від улаштування прорізів для дверей. Створення каркасу в якому закріплюють фрамугу сприяє підвищенню жорсткості перегородки. Для підвищення звукоізоляційних властивостей фрамугу оснащують подвійним склом, а між напрямними, стояковими елементами та перекриттям вкладають шар звукоізоляційного матеріалу.

Варіант улаштування дверного прорізу: а) з використанням-CW-профіля; б) з використанням - UW-профіля; в) з фрамугою. 1 - профіль верхнього порога дверей; 2 - CW-профіль; З - UW-профіль; 4-ОМ-профіпь або UW-профіль.


Рекомендовані значення маси дверного полотна в залежності від марки стоякового профілю


Информация о работе «Влаштування перегородки за системою W111»
Раздел: Строительство
Количество знаков с пробелами: 18950
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 6

0 комментариев


Наверх