1.          Розповідь з елементами бесіди.

2.          Демонстрація малюнку і роз’яснення дій (використовуємо програму перегляду зображень, а створюємо малюнок у Word або у Paint).

III. Закріплення вивченого (використовуємо різноманітний роздатковий матеріал виконаний у Word). Учні вимірюють площі прямокутників і записують результати.

IV. Домашнє завдання

V. Підсумок уроку


Висновки

Діапазон використання комп'ютера в навчально-виховному процесі дуже великий: від тестування учнів, обліку їхніх особливостей до гри. Комп'ютер може бути як об'єктом вивчення, так і засобом навчання, тобто можливі два види напрямку комп'ютеризації навчання: вивчення інформатики й також його використання при вивченні різних предметів. У своїй роботі ми звернули увагу на другому варіанті. При цьому ППЗ є потужними дидактичним засобом для підвищення ефективності навчання.

Комп'ютер значно розширив можливості подання навчальної інформації вчителем. Застосування кольорів, графіки, звуку, відеотехніки дозволяє моделювати різні ситуації й середовища.

Комп'ютер дозволяє підсилити мотивацію учня. Не тільки новизна роботи з комп'ютером (що сама по собі сприяє підвищенню інтересу до навчання), але й можливість регулювати подачу навчальних завдань за ступенем складності, заохочення правильних рішень позитивно позначається на мотивації.

Крім того, комп'ютер дозволяє повністю усунути одну з найважливіших причин негативного ставлення до навчання – неуспіх, обумовлений нерозумінням, значними пробілами в знаннях. Працюючи на комп'ютері, учень одержує можливість довести рішення завдання до кінця, опираючись на необхідну допомогу. Одним із джерелом мотивації є цікавість. Можливості комп'ютера тут невичерпні, і дуже важливо, щоб ця цікавість не стала переважаючим фактором, щоб вона не заперечувала навчальні цілі.

Комп'ютер дозволяє істотно змінити способи керування навчальною діяльністю, занурюючи учнів у певну ігрову ситуацію, даючи можливість учнем запросити певну форму полмощи, викладаючи навчальний матеріал з ілюстраціями, графіками й т.д.

Значно розширюються типи завдань, з якими учні працюють: моделювання, складання алгоритму, програмування і т.д, що забезпечує ще краще засвоєння матеріалу учнями початкової ланки освіти.

Комп'ютер дозволяє якісно змінити контроль за діяльністю учнів, забезпечуючи при цьому гнучкість керування навчальним процесом.

Застосування комп'ютерної техніки робить урок привабливим і по-справжньому сучасним, відбувається індивідуалізація навчання, контроль і підведення підсумків проходять об'єктивно й вчасно.


Список використаної літератури

1.   Заничковский Е.Ю. Проблемы информатики – проблемы интеллектуального развития общества. // Информатика и образование. – 1994. – №2.

2.   Гребенев И.В. Методические проблемы компьютеризации обучения в школе. // Педагогика – 1994. – №5.

3.   Глушко А.И. Компьютерный класс в школе. // Информатика и образование – 1994. – №4.

4.   Видерхольд. Компьютер в начальной школе. // Информатика и образование – 1993. – №2.

5.   Буцин Е.С. Обучение младших школьников началам информатики. // Информатика и образование – 1991. – №3.

6.   Богданович, Козак, Король. Методика викладання математики в початковій школі. – Тернопіль, 1998 р.

7.   Програми для початкової школи. – К: Освіта, 2002 р.

8.   Програми для 3-4 класів початкової школи. – К: Освіта, 2004 р.


Додаток 1

Таблиця 1. Одиниці вимірювання площі

1 мм2— це площа квадрата, сторона якого 1 мм.

1 см2 — це площа квадрата, сторона якого 1 см.

1 дм2 — це площа квадрата, сторона якого 1 дм.

1 м2 — це площа квадрата, сторона якого 1м.

Ар — це площа квадрата, сторона якого 10 м.
Ар — це сота частина гектара (сотка).
Гектар (га) — це площа квадрата, сторона якого 100 м.
1 км — це площа квадрата, сторона якого 1 км.

Информация о работе «Використанння комп'ютера під час навчання вимірювання геометричних величин та обчислення їх значень»
Раздел: Педагогика
Количество знаков с пробелами: 22801
Количество таблиц: 2
Количество изображений: 3

0 комментариев


Наверх