План

1.  Загальна ситуація на готельному ринку Близького Сходу.

2.  Готельне господарство Об’єднаних Арабських Еміратів:

a)  перспективи розвитку готельного бізнесу Дубаю;

б) різноманітність проектів;

в) незвичайні проекти:

·    доступні готелі;

·    перший готель для дітей на Близькому Сході;

·    поява морського туризму.


1. Загальна ситуація на готельному ринку Близького Сходу.

На сьогоднішній день можна сміливо віддати "золото" у готельних перегонах Близькому Сходу. Хоча всі світові ЗМІ в один голос стверджують, що Близький Схід в даний час є найнеспокійнішим регіоном планети, проте, неупереджена статистика свідчить: за таким важливом показником, як дохід на номер, близькосхідні готелі за підсумками 2005 року опинилися «попереду всієї планети». Середня ціна номера за рік зросла на 23% — з $95 в 2004 році до $117 в 2005. Рівень завантаження при цьому практично не падав нижче 70%.

Близькосхідні готельні ринки швидко прийшли до тями після економічного спаду початку 1999 р .Результати досліджень ситуації й тенденцій у готельній індустрії показують, що до кінця 1999 року близькосхідний готельний ринок швидко вийшов з депресії й досяг рівня "дохідного" 1998 року. І вже з 2000 року почали здійснюватися досить підбадьорюючі прогнози, і розвиток готельної справи швидко набрав обертів за останні роки.

Дослідження охопили 18 міст і три курортні регіони в 11 близькосхідних країнах. Тільки в п'ятьох містах спостерігалося падіння доходів місцевих готелів приблизно на 5% (в $ США). Навпроти, всі туристські місця Єгипту, а також готелю Эр-Ріяда й Касабланки показали значне зростання доходів. Готелі курортного регіону Джумей-ра-Бич (Об'єднані Арабські Емірати) торік по своїй прибутковості наздогнали й навіть небагато обійшли бейрутські, у яких, до речі, уперше з 1996 року, зафіксоване істотне падіння заповнення готелей.

Найдорожчим місцем Близького Сходу як і раніше залишається Кувейт. Середньодобова вартість готельного номера дорівнює $196 США, хоча середня заповнюваність готелів становить усього 45%. З іншого боку, маючи рівень заповнення 70% і вище, єгипетські курорти залишаються одними із самих недорогих. Так, у Шарм-ель-Шейху готельний номер у добу коштує в середньому $57, а в інших курортних місцях на Червоному морі (наприклад, у Хургаді) - $32.

Як відзначають готельні аналітики, за минуле десятиліття Близький Схід пережив драматичні зміни. Потік зарубіжних відвідувачів практично потроївся: з 13,5 млн. чоловік в 1995 році до 38,4 млн. в 2005, що привело до стрімкого розвитку готельної індустрії і активізації авіаперевезень. І цей процес не сповільнюється. Очікується, що до 2008 року на Аравійському півострові з'явиться ще 80 нових готелів. Більшість з них буде побудована в Дубаї, де, як очікується, загальна кількість номерів виросте на 12,5 тисяч. Номерний фонд готелів Катару збільшиться на 145%, а Кувейту — на 75%. Слід підкреслити, що готельний фонд цього регіону приростатиме за рахунок готелів переважно середнього і бюджетного сегментів.

Минулий рік виявився дуже гарним для Луксора, Хургади й інших курортів Червоного моря, а також для готелів, що перебувають поблизу пірамід, на околицях Каїра - там зафіксований ріст наповнення, у середньому 60 - 72%.

Однак якщо розглядати не ріст, а рівень заповнюваності готелів, то тут пальму першості міцно втримує каїрський район Геліополіс, готелі якого торік були заповнені в середньому на 83%. За ним ідуть район Джумейра-Бич у Дубай (80%), Шарм-эш-Шейх, Хургада й курорти єгипетського узбережжя Червоного моря (76%), що підтверджує повернення інтересу туристів до цих місць. Найнижчий рівень заповнюваності готелів був зафіксований торік у Кувейті, Дамаску, Мецці й Медині, а також у провінційних містах Саудівської Аравії — усього 45% або навіть менше.

Інтерес викликає розходження в ситуації з готелями міста Дубай і розташованого в безпосередній близькості курортного району Джумейра-Бич, що виник як прояв сучасної тенденції створювати курорт вищого класу в межах досяжності великих міст. Готелі Джумейра-Бич мали торік на 15% більше заповнювання, аніж готелі Дубай, середня вартість номера в них була приблизно на $34 дорожче, і в остаточному підсумку прибутковість приміських готелів виявилася на 60% вище, ніж міських.

Усе більше актуальним для Близького Сходу стає не кількісне нарощування готельних об'єктів, а якісний аспект, усіляка диверсифікованість пропонованих туристсько-готельних послуг. При цьому на руку Близькому Сходу працюють розвиток готелів і курортів, високий попит на екзотичні місця, появу экоту-ризма, а також сполучення відпочинку з бізнесом, багато в чому, що стало можливим завдяки розвитку новітніх технологій, які дозволяють перетворювати номера курортних готелів у ділові офіси. Все це дає близькосхідним країнам додаткові переваги на глобальному готельному ринку.

Популярною на східному готельному ринку стала компанія Dusit Hotel & Resorts. Її попередній успіх у Дубаї й перша власність Middle Еast Hotel сприяли тому, що компанія запросила Фіджі й Сейшели стати членами мережі. Починаючи з контракту на керування трьома новими готелями в цих регіонах островів Індійського й Тихого океанів, Dusit Hotel & Resorts має далекоглядні плани на майбутнє.

Містер Питер Друммонд-Куллен, президент проектів на Фіджі й Сейшелах, прийняв пропозицію та вибрав Dusit на керування готелями, після досконального відбірного процесу, переконавшись, що компетенція, досвід, знання й ерудиція Dusit принесуть у результаті співробітництва між компаніями взаємну вигоду й успіх підприємству.

Перший із трьох нових проектів - п'ятизірковий готель із 256 номерами, розташований на одному з островів Фіджі, було відкрито в середині 2005 року. Другий - Grand Deluxe Hotel з 60 віллами почав приймати постояльців наприкінці 2005 року, як і приватний Grand Deluxe вілла-готель із 10 ексклюзивними віллами на одному з островів Сейшел.

Географічні й кліматичні умови цих груп островів – кришталево-чиста вода, недосліджені коралові рифи, чудова погода протягом усього року – сприяють стійкому й безперервному розвитку туристичної індустрії Фіджі й Сейшел.

Dusit Hotel & Resorts – група розкішних готелів із власністю в Таїланді, Індонезії, Філіппінах, Дубаї й тепер на островах Фіджі й на Сейшельських островах. Об'єкти мережі – ексклюзивні готелі із прекрасними ресторанами, сучасним устаткуванням і бездоганним сервісом.


Информация о работе «Готельне господарство Близького Сходу»
Раздел: Физкультура и спорт
Количество знаков с пробелами: 22058
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
54629
0
0

... на в‘їзне обладнання і меблі. Також необхідно спростити процедуру узгодження загальної документації, розподілу землі, затвердження проекту. [4; 22] Міська адміністрація, управління готельного господарства, туризму та екскурсій намагається завершити початі проекти. Зараз інвестори проводять інтенсивну роботу по залученню кредитних ресурсів для завершення будівництва цих об‘єктів. Реконструкцію ...

Скачать
71251
13
1

... Для зручності проживання в номері меблі повинні бути раціонально розставлені, а також функціонально зонувати простір кімнати.   1.3 Управління якістю послуг в готельному господарстві Управлінська діяльність у готельному господарстві є специфічним різновидом трудового процесу з функціональною неоднорідністю. В готельному господарстві функціональні аспекти управлінської діяльності відзначаються ...

Скачать
47049
32
4

... величезну територію степів, красивих краєвидів, тож я вважаю, що буде доречним розвинути в ній вело туризм. Також Харківська область є областю сільськогосподарською, тож можна спробувати утворити сільськогосподарський туризм. РОЗДІЛ 2. ХАРАКТЕРИСТИКА РЕГІОНАЛЬНОГО РИНКУ ГОТЕЛЬНИХ ПОСЛУГ Таблиця 2.1 Готелі та інші місця для тимчасового проживання   2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 ...

Скачать
72302
1
0

... вимогам певної категорії (зірки). У разі проведення сертифікації системи якості заявник згідно з  рішенням ОС ГП направляє заявку до органу з сертифікації систем якості. РОЗДІЛ 2. ОСОБЛИВОСТІ НАДАННЯ ДОДАТКОВИХ ПОСЛУГ У ГОТЕЛЬНОМУ ГОСПОДАРСТВІ 2.1. Організаційна характеристика готелю «Дніпро» Готель "Дніпро" − один із чотиризіркових готелів України, збудований у 1964 році. Одним із ...

0 комментариев


Наверх