1 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА

 

Таблиця 1

Розробка технічної характеристики видання, що проектується

№ п/п Показники оформлення Характер продукції
1 2 3
1. Назва журнальна продукція
2. Тип видання науково – популярний
3. Формат видання
4. Обсяг видання (в сторінках) сторінок
5. Кількість назв
6. Формат складання сторінки, кількість колонок
7. Гарнітура шрифта
8. Кегль шрифта п
9. Місткість шрифта знаків
10.

Кількість сторінок ілюстрацій:

чорно-білих

кольорових

11. Спосіб друку плоский
12. Кількість фарб на середні аркуші видання 4+1
13. Папір на середні аркуші видання офсетний 80 г / м. кв.
14. Обкладинка, кількість фарб 4 фарби
15. Папір на обкладинку офсетний 160 г / м. кв
16.

Брошурування:

фальцювання

комплектування

зшивання

покриття обкладинкою

3

вкладкою

дротом

наопашки

17. Кольороподіл і фото вивід
18. Кольори CMYK

C — голубий, M — пурпуровий,

Y — жовтий, K — чорний

19. Виведення чорно-білих діапозитивів лазерний принтер, фотонасвітлювач
20. Монтаж спусків
21. Виготовлення друкарських форм Копіювальна рама
22. Оздоблення обкладинки 4 фарби
23. Періодичність видання випуски на місяць

1.1 Розробка технічної характеристики видання, що проектується

Формат видання дипломного проекту 210*270 мм, зроблений журналом – це зручний і розповсюджений формат паперу.

Розробка оригінал-макету – готовий журнал у цифровій формі на CD у кольоровому та монохромному варіантах, відповідні паперові варіанти.

Графічні елементи журналу: растрова графіка – фон, фотографії; векторна графіка – текст, логотип, та інші графічні елементи.

Кольори:

CMYK – блакитний-пурпуровий-жовтий-чорний. Один з методів передачі кольору. Є субтрактивною колірною моделлю, застосовуваною для опису джерел, відображаючи колірне випромінювання. Дана модель є основою кольорового поліграфічного процесу. Чорний колір доданий у модель через недосконалість застосовуваних при друку фарб для поліпшення й спрощення відтворення чорних об'єктів.

RGB – червоний-зелений-синій. Одна із систем передачі кольору. Є адитивною колірною моделлю, у якій потрібний колір виходить змішанням світлових випромінювань трьох первинних кольорів – червоного, зеленого й синього. Застосовується для випромінюючих джерел кольору. Змішання 100% первинних кольорів дає білий цвіт. Їх повна відсутність – чорний.

Спосіб друку – офсетний.

Журнал – періодичне видання, яке виходить під постійною назвою, має постійні рубрики, містить статті, реферати, інші матеріали з різних громадсько-політичних, наукових, виробничо-практичних та інших питань, літературно-художні твори, ілюстрації, фотографії.

Макет (з французького слова maguette – модель) – модель чого-небудь, попередній зразок, який зображує будь-що в маленьких розмірах. Макет – це ще еталон для верстання сторінок видання і монтажу з розкладкою сторінок на друкованому листі затвердженого видання.

Оригінал-макет – це останній підписаний у видавництво макет. Оригінал-макет – це ще кінцевий продукт, отриманий у результаті верстання. За допомогою програми верстання він передається у типографію для тиражування [3].

Шрифт – це набір символів, виготовлених в одному стилі. У кожного шрифту є своя назва, наприклад Times New Rоman a6o Аrіаl.

Шрифти, які були використані для оформлення буклету: Arial Narrow, Arial Black, Comic Sans MS.

Дизайнер, створювач реклами – кожен із них стоїть перед проблемою вибору шрифту, художніх ефектів, прийомів оформлення, найбільш відповідних. Художньо оформлений текст можливо створювати в різних програмах: векторних редакторах Corel Draw і Adobe Illustrator, спеціальних пристроїв для оформлення тексту Corel Depth, Adobe Type Twister та інших програмах для виготовлення ЗD-написів Font F/X і Туреr, а також растрових редакторів Adobe Photoshop і Fractal Designer Pointer. Динамічно змінені шрифти можливо створювати за допомогою програм Para Noise та Font Lad [1].

Шрифт (нім. Schrift, від Schreiber – писати) – графічно упорядковане зображення знаків письма.

Шрифт – це:

-    сукупність символів, маючих однакову гарнітуру або стиль тексту. Кожен шрифт має свої прототипи у вигляді набору символів.

-    набір друкарських або відображених на дисплеї символів одного типу, стилю, розміру;

-   комбінація окремих знаків, форма яких спроектована заздалегідь, постійно може бути змінена;

-    комплект типографських літер однієї гарнітури шрифту, одного розміру шрифту і одного кеглю.

В операційній системі Windows функціонують дві групи шрифтів: растрові шрифти і векторні шрифти.

Символи растрових шрифтів складаються з крапок, утворюючих матрицю, котра характеризує символ.

Символи векторних шрифтів представляють собою контур, складові елементи якого описуються математичними формулами. Векторний шрифт гapно масштабується і нема необхідності зберігати в комп'ютері шрифти різних масштабів. На комп'ютері шрифти зазвичай зберігаються в файлах маючи розміщення font i fft. В стандартному наборі Windows ці файли розміщені, як правило в папці C:\Windows\ FONTS.

Окремі програми можуть зберігати свої шрифти і в окремих папках, наприклад:

>    С:\ Program Files\ Adobe\ Page Maker 7.0;

>    C:\ Program Files\ Adobe\ Illustrator 10\ Support Files\ Contents\ Windows\ System.

>    C:\ Program Files\ Adobe\ Photoshop 7.0 \ required і т.ін.

Шрифти можуть розміщуватися в файлах інших форматів, наприклад в файлах Personalize Adobe Type Manager з розміщенням ptb або ptm.

Хоча шрифт у нас один, характеристик у нього багато: стилі, типи, розміри та інші характеристики шрифту. Існує ще така класифікація: регулярний, заготовочний шрифт.

 


Информация о работе «Розробка технологічного процесу виготовлення друкарських форм для випуску журнальної продукції»
Раздел: Журналистика
Количество знаков с пробелами: 106641
Количество таблиц: 28
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
92230
7
21

... існих друкарських форм, які є недорогими і високотаражними. ,, Сьогодні майже у всіх випадках форми плоского офсетного друку виготовляють на заздалегідь очутливлених пластинах (ЗОП) на алю­мінії. Технологію , виготовлення форм автоматизовано, проте можливе їх якісне виготовлення на операційному обладнанні як на великих поліграфічних підприємствах, так і на малих. На ринку України пропонується ...

Скачать
61937
22
0

... площ, а також рівень витрат на виробництво. 1. РОЗРАХУНКОВА ЧАСТИНА В розрахунковій частині дипломного проекту виконуються всі вихідні рахункі, які закладаються основу організації і подальшої діяльності фотокомплексу для зйомки художнього портрету: номенклатури продукції, ії об’єкти, всі види матеріалів, інструментів і обладнання необхідного для виготовлення продукції в необхідних об’ємах, ...

Скачать
89318
31
2

... збереження і оборотності оборотних засобів; -           контроль за ефективністю використання основних фондів; -           організація і вдосконалення форм грошових розрахунків. Фінансово-економічна служба підприємства виконує такі функції: - фінансово-кредитне планування; -           розрахунки з робітниками і службовцями, бюджетом, банками, постачальниками і підрядними організаціями. ...

Скачать
837850
0
0

... 15. Білецька В. Українські сорочки, їх типи, еволюція і орнаментація//Матеріали доетнографії та антропології. 1929. Т. 21—22. Ч. 1. С. 81. 16. Кравчук Л. Т. Вишивка // Нариси історії українського декоративно-прикладного мистецтва. Львів, 1969. С. 62. 17. Добрянська І. О„ Симоненко І. Ф, Типи та колорит західноукраїнської вишивки//Народна творчість та етнографія. 1959. № 2. С. 80. 18. ...

0 комментариев


Наверх