4. Технологічна частина виконання даної роботи

Штукатурити фасад будинку завжди починають згори. До початку робіт уздовж фасаду встановлюють суцільні риштування, здебільшого збірно-розбірного типу з металевими опорами та іншими елементами кріплення. Після закріплення риштувань і перевірки їх надійності приступають до виконання робіт.

Схема провішування віконних прорізів фасаду: 1 — маяки; 2 — висок; 3 — горизонтально натягнутий шнур

Підготовлену поверхню провішують виском масою 1 — 2 кг із довжиною шнура, що дорівнює висоті будинку. Високі будинки провішують послідовно на висоту двох-трьох поверхів. Під час провішування встановлюють маяки з кутиків. Відстань між маяками має бути трохи меншою за довжину правила або напівтерка, яким розрівнюватимуть розчин. Одночасно з вертикальним провішуванням фасаду провішують вертикальність кутів будинку, пілястр, вертикальних кромок віконних прорізів (рис.4.1.) і перевіряють горизонтальність карнизів, поясків, прямолінійних сандриків, підвіконь та інших витягнутих архітектурних деталей. Після встановлення на фасаді маяків приступають до його опорядження.

Після опорядження вінцевого карниза (якщо він є) переходять до штукатурення стін. Одночасно опоряджують віконні укоси і наличники, витягують міжповерхові пояски, опоряджують пілястри та інші архітектурні деталі.

Фасад штукатурять як по вертикальних, так і по горизонтальних захватках.


Якщо фасад виконано з пілястрами по всій висоті будинку, але без міжповерхових поясків, то захватка поділяє його від кута до першої пілястри, від першої пілястри до другої і т.д. (рис. 4.2.). Кожна захватка поділяється риштуванням на карти 1-6, по дві на поверх. Поштукатуривши карту 1, робітники переходять на карту 2 і так далі до останньої карти, після чого приступають до опорядження другої захватки. Віконні і дверні косяки рекомендується штукатурити відразу по всій поверхні захватки. Наличники і сандрики можна витягувати після опорядження всієї поверхні. Пілястри опоряджують до або після обштукатурювання двох захваток, що примикають до них.

Штукатурення фасаду вузькими захватками по вертикалі між пілястрами: 1-6 — карти


Якщо на фасаді немає пілястр, але є міжповерхові пояски, то захватку влаштовують по всій довжині будинку поповерхово. Захватки у межах поверху розбивають на карти. Роздільні лінії 1-І, ІІ - ІІ і т.д. проводять крейдою. Для виконання робіт на кожну карту призначають ланку. Міжповерхові пояски витягують або

опоряджують від руки. Після обштукатурення верхньої горизонтальної захватки фасаду верхній ярус риштувань розбирають і переходять на нижню другу захватку. Цоколь штукатурять після повного опорядження стін звичайним розчином на мінеральній основі або облицьовують плиткою з природного каменю (керамічною плиткою).

Штукатурення фасаду захватками по поверхово: І-І ... V — V — роздільні лінії; 1 — 5 — карти

4.1 Підготовка поверхонь

Основи під опорядження силікатними і силіконовими штукатурками мають бути міцними, рівними, сухими, не містити на поверхнях жирів, бітумів, пилу, бруду та інших речовин, які знижують адгезію штукатурки до них. Якщо на поверхні є жирні плями їх потрібно видалити три відсотковим розчином сірчаної кислоти або видалити механізованим способом.

Пошкоджені основи слід попередньо очистити від бруду і пилу й вирівняти матеріалом Ceresіt СТ 29. якщо на поверхні є тріщини їх потрібно розшити, очистити від бруду і пилу, заробити малярною сіткою і зашпаклювати сухою сумішшю Ceresіt СТ 29.

Матеріали, які застосовують для підготовки поверхонь під опорядження, а саме: для просочування і закріплення неміцних основ — глибоко проникні ґрунтовки Ceresіt СТ 17 і СТ 17 Super ; для видалення грибків, цвілі — Ceresіt СТ 99.

Для підготовки основ під декоративні тонкошарові штукатурні і малярні покриття використовують Ceresіt СТ 16.

Ceresіt СТ 16 — ґрунтувальна фарба, призначена для попередньої обробки основ з метою їх зміцнення і збільшення адгезії, а також спрощення виконання робіт із нанесення декоративних штукатурок і фарб групи Ceresіt СТ для консервації штукатурок фасадів на зимовий період. Застосовують по основах із бетону, цементно-вапняних, цементно-піщаних штукатурок, цегли, на гіпсових поверхнях тощо як усередині, так і зовні буднику. У фасадних системах скріпленої теплоізоляції Ceresіt СТ 16 використовують для підготовки захисного армувального шару з матеріалів СТ 85 і СТ 190 під опорядження.

Ceresіt СТ 16має такі властивості:

- біла на колір, на основі синтетичних смол;

- зміцнює поверхню і сприяє збільшенню адгезії;

- готова до використання;


Информация о работе «Особливості виконання декоративної штукатурки "Короїд"»
Раздел: Строительство
Количество знаков с пробелами: 32748
Количество таблиц: 1
Количество изображений: 4

Похожие работы

Скачать
118325
3
1

... і, малюванні починає формуватися в процесі особистої творчої діяльності, в процесі ознайомлення з образотворчим мистецтвом.  РОЗДІЛ ІІ. ДОСЛІЖНО-ЕКСПЕРЕМЕНТАЛЬ ПЕРЕВІРКА МЕТОДИКИ ВИКОНАННЯ ПОРТРЕТУ В СТАРШИХ КЛАСАХ 2.1. Організація експериментального дослідження Програма навчання з образотворчого мистецтва структурно-умовно розділена на три етапи. Кожний етап охоплює навчальний рік та ...

Скачать
777715
34
6

... . Варять не більше 20 хв. М'ясний порошок — однорідна маса, отримана подрібненням сухого м'яса, колір світло-коричневий. Варять не більше 5 хв. Волога в порошку не більше 10%, упаковка герметична. ЛЕКЦІЯ ПО ТОВАРОЗНАВСТВУ РИБИ 1.Характеристика сімейств риб Промислові риби класифікують по декількох ознаках. По способу і місцю життя риби ділять на морських, прісноводих, напівпрохідні і прох ...

Скачать
482216
0
0

... Философия культуры. – М.: NOTA BENE, 2001. – 349 с. 5.  Додельцев Р.Ф. Концепция культуры З. Фрейда. – М.: Знание, 1989. – 60 с. 6.  Киссель М.А. Джамбаттиста Вико. – М.: Мысль, 1980. – 197 с. 7.  Культурологія. Українська та зарубіжна культура: Навч. посібник (М.М.Закович, І.А.Зязюн, О.М.Семашко та ін.). – з вид. – К.: Знання, 2007. – 567 с. 8.  Фрейд Зігмунд. Вступ до психоаналізу: Лекції ...

Скачать
127638
0
0

... від споруд Гербуртів до вказаного розв’язання у Мостиськах ( приблизно 1600-1620-ті роки): при подібності планувисочина каплиць менша за височину самого храму. 3. Розвиток католицької культової архітектури на Україні в XVII-XVIII століттях 3.1 Будівнича діяльність католицьких чернечих орденів Характерною ознакою Католицької Церкви на Україні було зростання кількості чернечих орденів. ...

0 комментариев


Наверх