Житомирський Військовий Інститут

Національного Авіаційного Уніврситету

Реферат на тему:

Відображення на екрані дисплея графічної інформації

Житомир 2010


План

 

1.                 Графічний режим роботи дисплейних адаптерів. Типи драйверів

2.                 Модуль GRAPH. Ініціалізація і завершення графічного режиму

3.                 Структура графічної Паскаль-програми

4.                 Помилки ініціалізації графічного режиму та їх обробка

5.                 Процедури та функції роботи з відеорежимами

6.                  Побудови графічних об’єктів


1. Графічні режими роботи дисплейних адаптерів. Типи драйверів

 

Починаючи з версії 4.0 у склад ТР входить бібліотека графічних підпрограм (модуль GRAPH).,яке забезпечує керування режимами різних адаптерів дисплеїв; вона містить 80 графічних процедур та функцій а також стандартних констант і описів типів даних.Стандартний стан ПК після його вимикання, а також до запуску Паскаль-програм відповідає роботі режиму у текстовому режимі. Для виконання графічних засобів потрібно ініціалізувати графічний режим режим роботи дисплейного адаптера. Настройка графічних процедур на роботу з графічним адаптером досягається шляхом підключення відповідного графічного драйвера. Таким чином графічний драйвер керує графічним адаптером в графічному режимі роботи.

Основні характеристики моніторів та адаптерів:

-          розмір екрану по діагоналі (9, 14, 15, 17, 20, 21 дюйм);

-          розмір мінімального елементу зображення (0,25..,28 мм). Для кольорових – моніторна група – 3 зерна;

-          роздільна здібність – це кількість точок (пікселів) по горизонталі та вертикалі;

-          об’єм відеопам’яті (16 Кб – 1 Мб).

Графічні можливості адаптерів визначаються загальною кількістю пікселів (роздільна здібність) та кількістю кольорів (відтінків) кожного пікселя.

Крім того деякі графічні адаптери мають можливість працювати з декількома графічними сторінками – це область ОЗП, яка використовується для створення "карти" екрана (тобто інформація про світимість кожного пікселя).

Графічні драйвери

Представляють собою файли з розширенням .BGI, які забезпечують взаємодію програм з графічними пристроями і містяться в окремому каталозі (BGI). {*BGI – Borland Graphics Interface – графічний шнтерфейс фірми Borland}. В процесі ініціалізації визначеного графічного режиму вмикається відповідний драйвер.

В таблиці 1 приведені приклади графічних адаптерів та драйверів:

Таблиця 1

Драйвер Апаратне забезпечення
CGA.BGI Адаптери CGA, MCGA
EGAVGA.BGI Адаптери EGA, VGA
HERC.BGI Адаптер Hercules
ATT.BGI AT&T 6300 (400 рядків)
PC3270.BGI IBM 3270 PC
IBM8514.BGI IBM 8514

В комплект поставки ТР входить обмежена кількість драйверів, який може підтримувати один, або декілька відеорежимів. Тип драйвера і режим можна задавати у вигляді числа або у вигляді символьної константи. Ці константи визначені у модулі GRAPH:

Таблиця 2

Detect = 0 {автовизначення}
CGA = 1; EGAMONO = 5;
MCGA = 2; IBM8514 = 6;
EGA = 3; HercMONO = 7;
EGA64 = 4;

ATT 400 = 8;

VGA = 9;

PC3270 = 10.

Указані в таблиці 2 константи типів драйверів та режими використовують як параметри процедур керування графічними режимами.



Информация о работе «Відображення на екрані дисплея графічної інформації»
Раздел: Информатика, программирование
Количество знаков с пробелами: 18718
Количество таблиц: 4
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
156341
11
15

... в даній роботі, була опробована й досліджена в реальних умовах моєї професійної діяльності й показала свою працездатність і ефективність. 3. Розробка системи керування та актуалізації інформації web-сайту національного оператора Енергоринка   3.1 Вибір інструментарію для створення web-сайту та системи керування   Перед тим, як безпосередньо перейти до створення Web-сайту Національного ...

Скачать
213419
24
23

... ·  пошуковий механізм, який користувачі використовують як інтерфейс для взаємодії з базою даних. Засоби пошуку типу агентів, павуків, кроулерів і роботів використовуються для збору інформації про документи, які знаходяться в мережі Інтернет. Це спеціальні програми, які займаються пошуком сторінок в мережі, збирають гіпертекстові посилання з цих сторінок і автоматично індексують інформацію, яку ...

Скачать
259712
25
12

... та знизу ( нижній колонтитул ) у межах одного розділу або всього документа. Правильний вибір цієї інформації дає змогу читачеві краще орієнтуватися в документі. 5.4 Уведення інформації   Інформаційна система маркетингу – це сукупність інформації, апаратно-програмних і технологічних засобів, засобів телекомунікацій, баз і банків даних, методів і процедур, персоналу управління, які реалізують ...

Скачать
52580
22
9

...                 Студент (підпис) Керівник роботи (підпис) ДОДАТОК В Тематика курсових робіт по предмету “Системи оброблення економічної інформації” для студента III курсу спеціальності “Економічна кібернетика”   ...

0 комментариев


Наверх