10. Оцінювання і контроль виконання плану.

Оцінювання і реалізація плану проводяться згідно з прогнозами, зазначеними вище.

Для кожного етапу реалізації плану передбаченні певні заходи, що будуть здійснені, обґрунтовується їх доцільність та влучність часу введення: досліджується поєднання між витратами виходу нового бренду на ринок обсягами продажу товару. У разі появи можливості провалу тих чи інших етапів вживаються заходи з метою їх запобігання. Проводиться аналіз дій компанії на соковому ринку та врахування усіх помилок з попереднього досвіду. Це допомагає оцінити еластичність ринку та правильність позиціювання своєї продукції. Як результат проводиться, в разі невдачі, своєрідний пере запуск торгівельної марки: змінюється позиціювання, упаковка та маркетингова політика бренду. Тобто темпи здійснення програми розвитку можуть змінюватися залежно від обсягів продажу соку й основних тенденцій ринку.

Основний показник – обсяг продажу продукції. Встановленні для кожного етапу цільові показники використовуються для полегшення оцінювання й подальшого контролю виробництва. Фактичний обсяг випуску порівнюється з ним, а також тактичними програмами маркетингу, адаптованими до сукупності чинників, притаманних ринку соків.

Планується переглянути систему оплати праці. Працівники не повинні отримувати заробітну плату, не показуючи певних результатів своєї діяльності. Пропонується ввести систему, в якій заробітна плата прямо пропорціональна виробітку працівника.

Передбачається, завдяки вдалій стратегії та фінансування, розширення долі ринку до 12% через 2 роки. А при вдалому розвитку компанії утримувати позиції між основними лідерами на ринку соків та розширення долі приблизно до 15%. В найближчих планах збільшення асортименту продукції та виведення на ринок нового виду упаковки.


Висновок

Практична діяльність маркетингу дуже впливає на людей, будь вони покупці, продавці або рядові громадяни. Маркетинг прагне до досягнення максимально можливого споживання товарів і послуг, через задоволення покупців, надаючи їм максимально широкий вибір і підвищення якості життя.

Економічний зміст маркетингу складається в прискоренні віддачі виробничих фондів підприємства або організації, підвищенню конкурентноздатності на ринку, мобільності виробництва, тому багатьом фірмам потрібно вдосконалювати системи планування й контролю.

З метою найбільш ефективного рішення стратегічних завдань в області розвитку підприємтсва був проведений SWOT – аналіз, виявили сильні і слабки сторони компанії.

Ефективне використання коштів маркетингових комунікацій дозволяє вирішувати стратегічні й тактичні завдання фірми, пов'язані із глобальною місією компанії на ринку.

Для фірми планування є діяльністю вищого порядку, що нерідко приводить до поліпшення показників збуту й прибутків.



Список використаної літератури

 

1. Маркетинг: Підручник / В. Руделіус, О.М. Азарян, О.А. Виноградов та ін: Ред.-упор. О. І. Сидоренко, П.С. Редько. – К.: Навчально-методичний центр «Консорціум із удосконалення менеджмент-освіти в Україні», 2008. – 648 с.

2. Маркетинговий менеджмент. Підручник. / Ф. Котлер, К.Л. Келлер, А.Ф. Павленко та ін. – К.: Видавництво «Хімджест» 2008 – 720 с.

3. Гаркавенко С.С. Маркетинг. Підручник. – Київ: Лібра, 2006. – 720 с.

4. Балабанова Л.Б. Маркетинг: підручник. – 2-ге видання перероблене і доповнене. Знання-Прес, 2004. – 645 с.

5. Примак Т. О Маркетинг. Підручник – МАУП ISBN: 966–608–405–8 – 2004.

6. Циба Т.Є Маркетингове планування: Підручник – Видавництво: Центр учбової літератури – 2007. – 125 с.

7. Герасимчук В.Г. Маркетинг: теорія і практика: Навч посібник. – К.: Вища школа, 2007. – 327 с

8. Котлер Ф. Основі маркетинга: Пер. с англ. – М.: Ростинтєр, 2007. – 698 с.

9. Дугіна С.І. Маркетингова цінова політика Навч. посібник. – К.: КНЕУ, 2005. – 393 с.

10. Куденко Н.В. Стратегічний маркетинг: Навч. посіб. – К.: КНЕУ, 2008. – 152 с.

11. Прауде В.Р., Білий О.Б. Маркетинг: Навч. посібник. – К.: Вища школа, 2006. – 256 с.

12. Кардаш В.Я. «Маркетингова товарна політика» К.: КНЕУ, 2007

13. Коршунов В.І., Курбітов К.Е. «маркетингові дослідження ринку», Харків, 2007

14. Старостіна А.О. «Маркетингові дослідження». Практичний аспект, Н, м, С. Петербург, 2008

15. Гончаров С.М., Дупляк В.Д. Основи маркетингу. – К.-Рівне. 2007

16. Бутенко Н.В. Маркетинг: Підручник. – К.: Атіка, 2007. – 300 с.

17. Бутенко Н.В. Основи маркетингу: Навчальний посібник. К.: Видавничо-поліграфічний центр «Київський університет», 2006. – 140 с.

18. Маркетинг: Навч.-метод. посібник, Павленко А.Ф., Войчак А.В.–, 2005

19. Словник ключових термінів з дисципліни «Маркетинг»/Уклад.М.Г. Гребньов.-К.:КНЕУ, 2006

20. Войчак А.В. Маркетинговий менеджмент: Підр. – К.: КНЕУ, 2007. – 268 с.

21. Войчак А.В., Павленко А.Ф. Маркетинг: Підручник – К.: КНЕУ, 2006.

22. Войчак А.В. Маркетингові дослідження: Навч.-метод. посіб. – К.: КНЕУ, 2003.

23. Азарян О.М., Баширов І. Х., Воробйов Б.З., Жаболенко М.В., Криковцева Н.О. Маркетинг: принципи та функції: Навч. посіб. для студ. вищ. навч закл. – 2. вид., перероб. і доп. – К.: НМЦВО МОіН України, 2001. – 319 с.

24. Вачевський М.В., Скотний В.Г., Вачевський О.М. Промисловий маркетинг. Основи теорії і практики. Навч. посібник. – К.: Центр навчальної літератури, 2004. – 256 с.

25. Полторак В.А. Маркетингові дослідження: Навчальний посібник. – Київ: Центр навчальної літератури, 2003. – 387 с.

26. Федоренко В.С. Маркетинг. Навч. посібник. – Черкаси, 2004. – 162 с.

27. http://www.ridnamarka.com.ua/ukr/

28. http://kontrakty.com.ua/show/ukr/print_article/9/1420042316.html


Информация о работе «Маркетинговий план: теоретичне та практичне застосування»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 93656
Количество таблиц: 18
Количество изображений: 2

Похожие работы

Скачать
175478
8
58

... 1. В першому розділі роботи розглянуті теоретичні питання: - сутності бізнес-планування на підприємстві; - основного інструментарію економічного обґрунтування ефективності бізнес –плану підприємства 2. У другому розділі роботи: проаналізована робота ТОВ «ДКБ «РОТЕКС» на внутрішньому ринку упаковки, досліджений його внутрішній потенціал; проаналізовані з застосуванням експертних методів цінові ...

Скачать
156806
10
9

... сть»; -  застосування широкого асортименту різновидів товарів; -  краще сервісне обслуговування; -  зниження виробничих витрат.2. Аналіз маркетингових стратегій підприємства на прикладі ТОВ «Укрпромбанк»   2.1 Загальна характеристика діяльності ТОВ «Укрпромбанк» Укрпромбанк створено у 1989 році. За 18 років успішної діяльності Укрпромбанку на фінансовому ринку України професіоналізм та ...

Скачать
159539
44
26

... будуть покладені обов'язки з підготовки структури компанії і персоналу до реалізації маркетингової стратегії. РОЗДІЛ 4. РОЗРОБКА ЗАХОДІВ ЩОДО УДОСКОНАЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ СИСТЕМОЮ МАРКЕТИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ І РОЗРАХУНОК ЇХНЬОГО ВПЛИВУ НА ВИРОБНИЧО-ГОСПОДАРСЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ КОМПАНІЇ 4.1. Основні напрямки вдосконалення управління маркетинговою діяльністю компанії «Юнівест Маркетинг» У попередніх розді ...

Скачать
192565
37
12

... необхідно коригувати діючі маркетингові плани; ці пропозиції необхідно враховувати при складанні майбутніх планів. Результати ревізії маркетингу з розробленими рекомендаціями щодо вдосконалення подальшої маркетингової діяльності підприємства з урахуванням змін у маркетинговому середовищі подають вищому керівництву. Рішення щодо прийняття необхідних заходів затверджує рада директорів підприємства. ...

0 комментариев


Наверх