1.2. Характеристика електротехнічної служби

 

Електрообладнання молочно-тваринницької ферми живиться від КТП № 117 потужністю 250 кВА, повітряною лінією 0,4 кВ, проводом марки А25.

Проектом передбачається встановлення на фермі слідуючого електрообладнання та установок: електронагрівник, скребкові гноєтранспортери, доїльні установки, припливно-витяжна вентиляція, освітлювальні установки. Перелік електрообладнання та їх марки приведені в таблиці 1.3 перелік електрообладнання.

Таблиця 1.3 Перелік електрообладнання.

Назва обладнання Кількість, шт Марка

Доїльна установка

Гноєтранспортер

Вентиляційна установка

Електроводонагрівник

2

2

1

1

АДМ-8А-2

ТСН-160

УТ-Ф-12

УАП-400/0,9-М1

У своєму підпорядкуванні господарство має 38 електродвигунів, загальна потужність яких 148.6 кВт.

Відповідальність за організацію технічної служби та правильність експлуатації веде керівник господарства, на балансі якого перебувають ці електродвигуни. Відповідальність за їх справність, а також за правильний ремонт і технічне обслуговування несе головний енергетик, а також електромонтери, що виконують обслуговування електрообладнання.

1.3 Аналіз техніко-економічних показників об’єкту

За рік господарство споживає 168 тис. кВт/год. електроенергії.

Обсяг робіт на підприємстві складає 250 у.о. тому тут застосовується комплексна форма обслуговування.

Склад електротехнічної служби кваліфікований інженер електрик має Ⅴ групу допуску, електромонтери 4 розряду та Ⅳ групи допуску.

Трансформаторна підстанція а також лінії електропередач 0,4 кВ, які пролягають по господарству та населеному пункту, підлягають обслуговуванню електротехнічною службою господарства.

Всі операції з технічного обслуговування і поточного ремонту здійснюється на договорній основі. Підприємства, що приймали електрообладнання на комплексне обслуговування, організовують на базі ЕТС (електротехнічної служби) господарства експлуатаційну ділянку.

 

1.4 Технологія виробничих процесів

Всі технологічні процеси на фермах ВРХ механізовані і електрифіковані. Роздача грубих кормів відбувається транспортним причепним кормораздатчиком КТУ-10А, а завантаження кормів в кормораздатчик – за допомогою завантажувача ПСК-5. Роздача концентрованих кормів здійснюється вручну. Напування тварин водою відбувається за допомогою автопоїлок ПА-1А. Доїння корів здійснюється два рази у день за допомогою установок АДМ-8А-2 у стійлах у доїльні відра, звідки молоко зливається у резервуар-охолоджувач, який знаходиться у молокоприймальному приміщенні.

Видалення гною із стійлового приміщення здійснюється скребковим транспортером ТСН-160 (передбачається встановити два гноєтранспортери), які складаються з горизонтальних і похилих транспортерів.

Для створення мікроклімату в приміщенні ферми монтується механічна припливно-витяжна вентиляція, з підігрівом повітря взимку.

Технологія утримання тварин передбачає використання солом’яної підстилки на протязі року.

Якість корму в значній мірі залежить від технології і якості переробки, приготування один з основних факторів, які визначають продуктивність тварин.

Корма для тварин на тваринницьких фермах готують в кормоцехах та кормокухнях. Кормоприготувальні машини поставляються в комплекті з електродвигунами і апаратурою керування. Потужність кормоприготувальних машин залежить від ступеню подрібнення і механічних властивостей матеріалу що переробляється, гостроти ножів і продуктивності машин. У зв’язку з важкими умовами пуску під навантаженням з можливим забиванням і заклинюванням обертових частин кормоприготувальні машини запускають без навантаження.

У кормоцеху знаходиться агрегат АПК-10А. До складу агрегату входять: потокові лінії приготування грубих кормів, концентрованих і коренебульбоплодів. Також агрегат пристосований для миття коренебульбоплодів.

На рамі агрегата встановлена шнекова мийка і подрібнювач-змішувач. Подача шнека регулюється ступінчасто (12 ступенів) зміною вінців зірок на його приводі.

На барабані подрібнювача-змішувача розміщені ножі для подріблення стеблистих кормів, молотки для подрібнення коренебульбоплодів. У корпусі подрібнювача вмонтовано дві деки на яких закріплюються або проти різальні чавунні колодки або по 12 протирізальних ножів. Ступінь подріблення грубих кормів регулюється кількістю ножів, а також зазорами між ними.

Грубі і соковиті корми через бункери-дозатори подаються на приймальний транспортер агрегату, який направляє їх у зону ножів подрібнювача. Попередньо подріблені ножами корми направляються у зону роботи молотків, де додатково розчіплюються вздовж волокон і змішуються з коренебульбоплодами.

Коренебульбоплоди порціями завантажують у приймальний бункер мийки-дозатора і шнеком подаються у зону молотків подрібнювача-змішувача. Проходячи через кожух шнека коренебульбоплоди відмиваються струменем води.


2 ОРГАНІЗАЦІЯ ВИРОБНИЦТВА

 

2.1 Розрахунок освітлення

 

2.1.1 Визначення категорії приміщення

Вибір електрообладнання, марки проводів та виду їх прокладання все це залежить від категорії приміщення. Тому перед вибором електрообладнання потрібно визначити до якої категорії відноситься дане приміщення.

Кормоцех відноситься до особливо вологих приміщень з відносною вологістю близько 70%, стеля, стіни, підлога і всі предмети у приміщені вологі. У таких приміщеннях температура та вологість майже не відрізняються від температури та вологості навколишнього середовища.

По пожежонебезпеці дане приміщення відноситься до класу П-11, тобто приміщення із горючим пилом або волокнами з нижньою межею загоряння понад 65 г/м3. сюди відносяться не тільки кормоцехи, але й деревообробні цехи, зерносушарки, зерносховища.

 


Информация о работе «Комплексна електрифікація виробничих процесів кормоцеху ферми»
Раздел: Промышленность, производство
Количество знаков с пробелами: 54633
Количество таблиц: 15
Количество изображений: 3

Похожие работы

Скачать
626537
17
17

... коштів є важливим чинником у зниженні собівартості продукції чи виконаної роботи. Раціональне використання оборотних коштів залежить від правильного їхнього формування і ефективної організації виробництва. Зосередження н підприємствах зайвих оборотних коштів приводить до їхнього заморожування. Це завдає шкоди економіці господарства. Щоб уникнути такого положення, оборотні кошти нормуються, що є ...

Скачать
20164
1
0

... опалення; недопущення накипу на стінках котлів; заміна водонагрівальних котлів на твердому і рідкому паливі електроводонагрівачами та електропароутворювачами. Технічні заходи передбачають: автоматизацію управління електронагрівальних і освітлювальних установок, систем водопостачання, установок мікроклімату, електроприводів тощо; відключення електронагрівальних установок у години максимального ...

Скачать
110688
15
0

... і проти контролю збільшилась маса їстівних частин на 115,9±41,9. 5.2 Економічне обґрунтування досліджень Використання в комбікормі ферментного препарату МЕК у дозі 0,5 кг на 1 т корму дозволило скоротити витрати комбікорму на виробництво 10 яєць до 1,53 у порівнянні з контрольною групою. Це приведено в таблиці 14. 14. Економічна ефективність використання ферментного препарату МЕК в комбі ...

Скачать
158648
32
2

... нця року плануватиметься його вже більш плавне зростання, собівартість 1 ц. виробленого молока буде становити приблизно 130 грн. (виходячи з даних поточного планування). 3.4 Перспектива розвитку молочного скотарства в СТОВ ім. «Гагаріна» на 2009 – 2015 роки На сучасному етапі склалися незадовільні умови для розвитку сільськогосподарського виробництва, особливо тваринництва, всі галузі якого ...

0 комментариев


Наверх