2. Організація й технологія виконання робіт

До моменту початку бетонування колон другого поверху повинні бути виконані наступні роботи:

·  установка всіх конструкцій нижчестоящого поверху;

·  зварювання вузлів елементів, передбачених проектом;

·  перенос основних осей на перекриття;

·  визначення монтажного обрію й складання виконавчої схеми розташування конструкцій верхньої частини змонтованого поверху;

·  завезення й укладання на місці складування необхідних для бетонування й монтажу конструкцій, матеріалів, виробів і інвентарю.

Висоту ярусу прийняти рівній висоті поверху.

Бетонування перекриття починати після остаточного закріплення й перевірки всіх конструкцій.

2.1 Пристрій монолітних колон

До моменту початку бетонування колон другого поверху повинні бути виконані наступні роботи:

установка всіх конструкцій нижчестоящого поверху;

зварювання вузлів елементів, передбачених проектом;

перенос основних осей на перекриття;

очищено від бруду й сміття підстава;

на поверхню перекриття фарбою нанесені ризики, що фіксують положення робочої площини щитів опалубки.

Роботи зі зведення монолітних колон висотою 3,3 м виконуються в наступному порядку: установлюють арматурні стрижні й каркаси на всю висоту колони, а так само зловмисники деталі на проектній висоті, потім установлюються панелі опалубки висотою 2,4 м, з попередньо змазаною палубою. На арматурних каркасах розташовують фіксатори на відстані 1 м від верху щита для створення захисного шару бетону.

У технологічній карті передбачена уніфікована розбірно-переставна опалубка. Щити висотою 0,24 м, з'єднані між собою стяжними стрижнями. Палуби щитів попередньо змазуються сумішшю відпрацьовування із солідолом у пропорції 1:1. Після установки в проектне положення арматур приступають до установки опалубки.

По всім периметрі щитів, з їхньої внутрішньої сторони, наносять ризики на висоті 3,3м від підстави колони за допомогою нівеліра. Після установки всіх елементів опалубку рихтують, вивірять по осях і остаточно закріплюють.

Бетонування роблять за допомогою бадей – герметичного поворотного бункера ємністю 1м3, що відповідає вимогам ДЕРЖСТАНДАРТ 21807-76*. Бункер повинен бути обладнаний гнучкою ринвою для розподілу бетонної суміші в колону. Бетонні суміші варто укладати в конструкції горизонтальними шарами однакової товщини 30-40 див без розривів.

Покладену бетонну суміш піддають ущільненню глибинними вібраторами. При ущільненні бетонної суміші не допускається обпирання вібраторів на арматури й заставні вироби, тяжи й інші елементи кріплення опалубки. Глибина занурення глибинного вібратора в бетонну суміш повинна забезпечувати поглиблення його в раніше покладений шар на 5 - 10 див. Крок перестановки глибинних вібраторів не повинен перевищувати полуторного радіуса їхньої дії.

Догляд за бетоном здійснювати згідно Снип [ ]: у початковий період твердіння бетону необхідно захищати його від влучення атмосферних опадів або втрат вологи, а надалі необхідно підтримувати температурний режим зі створенням умов, що забезпечують наростання його міцності.

Рух людей по забетонованих конструкціях і установка опалубки конструкцій допускаються після досягнення бетоном міцності не менш 1,5 Мпа.

Розпалубку щитів починати при наборі міцності бетону не менш 50% від проектної міцності. Розбирання щитів здійснюють у зворотному напрямку складання.

2.2 Бетонування перекриття

До початку робіт із пристрою перекриття повинні бути виконані: - змонтовані, остаточно закріплені й вивірені всі конструкції.

Армування перекриття виконує ланка із чотирьох чоловік.

Арматури укладають із урахуванням захисного шару бетону товщиною 35 мм.

Стикування окремих стрижнів виконують за допомогою скруток або фіксаторів (розроблених ЦНИИОМТП).

Після укладання арматур ланка тесль - будівельників із шести чоловік приступає до установки опалубки.

Перед укладанням бетонної суміші перевіряють надійність кріплення опалубки. Бетонування перекриття виконує ланка бетонників із чотирьох чоловік.

Приймання бетонної суміші і її ущільнення глибинними вібраторами роблять із робочого настилу, покладеного на бетон. Крок перестановки вібратора не повинен перевищувати полуторного радіуса їхньої дії. Обпирання вібратора на арматури не допускається.

Заходу щодо догляду за бетоном у період набору міцності, порядок, строки їхнього проведення, контроль за виконанням цих заходів, демонтаж опалубки здійснюють відповідно до вимог Снип 3.03.01-87.

Демонтаж опалубки роблять після досягненням бетоном 100% проектної міцності.

У початковий період твердіння бетон необхідно захищати від влучення атмосферних опадів або втрат вологи. Надалі необхідно підтримувати режим зі створенням умов, що забезпечують наростання його міцності.

Рух людей по забетонованих конструкціях і установка опалубки стін підвалу допускаються після досягнення бетоном міцності не менш 1,5 Мпа.


Информация о работе «Багатоповерховий каркасний будинок»
Раздел: Строительство
Количество знаков с пробелами: 41168
Количество таблиц: 8
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
35879
1
0

... применения современных методов геодезического обеспечения. Коммунальное хозяйство городов. Изд-во „Техника”. 2008, № 80, с.291-300. АНОТАЦІЯ Карпенко Ю.В. Технологічне забезпечення точності геометричних параметрів конструкцій багатоповерхових каркасно-монолітних будівель. – Рукопис. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.23.08 – технологія ...

Скачать
195822
33
8

... , геологічні розрізи. В розділі технологія будівельного виробництва було вивчено науково-теоретичні положення сучасної технології будівельного виробництва і оволодіння практичними методами проектування технологічних процесів. Розроблені технологічні карти виконання робіт по зведенню монолітного каркасу, до яких входять: схема монтажу, схема організації робочого місця при бетонуванні вертикальних ...

Скачать
21659
0
0

... гребля, міст через протоку Золоті ворота у Сан-Франциско. Єдиний виняток становила будівля Опери в Сіднеї. Пропоную далі докладніше розглянути явище авангардизму в архітектурі ХХ століття. Авангардизм як ФЕНОМЕН АРХІТЕКТУРИ ХХ СТОЛІТТЯ Термінологічні уточнення. Поняття авангардизму включає в себе сферу власне авангарду і обумовлений ним наступний формотворчий напрямок архітектури. ...

Скачать
24705
2
1

ломісткості залізобетонних конструкцій та підвищення їх надійності. Збірні залізобетонні конструкції відповідають вимогам індустріалізації, хоча й монолітний залізобетон отримує все більше визнання в останні роки. 1. Загальні данні для проектування Чотирьохповерхова каркасна будівля 2 класу відповідальності має розмір в плані 21,6х36м та сітку колон 5,4х6м. Висота поверхів 4,8м. Стінові панел ...

0 комментариев


Наверх