6.2 Заповнення поземельної книги

Поземельна книга містить всі необхідні правові територіальні кількісні та якісні дані і є джерелом офіційної земельної кадастрової інформації, що гарантується державою різним юридичним особам. Поземельна книга містить відомості про кадастровий номер, місцезнаходження, площу, цільове призначення, правовий режим, у тому числі обмеження і обтяження щодо використання землі, вартість земельної ділянки, кадастровий план.

Внесення відомостей про земельні ділянки державний реєстр земель проводиться після:

-  формування кадастрової справи;

-  поширення земельної ділянки на черговий кадастровий план;

-  присвоєння земелній ділянці кадастрового номеру;

Форма Поземельної книги та порядок її ведення є єдиними на всій території України. Поземельна книга відкривається та ведеться на кожну земельну ділянку.

Дані для формування Поземельної книги вносяться до бази даних АС ДЗК після внесення записів до книги реєстрації.

Відповідальність за формування та ведення поземельних книг покладається на осіб, які призначаються наказом оператора (реєстратора).

Організація виготовлення та постачання поземельних книг покладається на адміністратора. Опис Поземельної книги затверджується Державним комітетом України по земельних ресурсах.

Структура Поземельної книги:

1. Поземельна книга складається з титульного аркуша, аркуша змісту Поземельної книги, реєстраційних карток, кадастрового плану, аркушів відомостей Поземельної книги.

2. Поземельна книга містить відомості про власника (користувача) земельної ділянки, місцерозташування земельної ділянки, державний акт на право власності на земельну ділянку (державний акт на право постійного користування земельною ділянкою, договір оренди землі) та документи, на підставі яких набуто право власності (користування) земельною ділянкою, земельні сервітути, обмеження використання права власності (користування) земельної ділянки.

3. Номер Поземельної книги збігається з кадастровим номером земельної ділянки.

4. На титульному аркуші Поземельної книги містяться:

- серія та номер, нанесені друкарським способом;

- герб України;

- атрибути документа, яким затверджено форму Поземельної книги;

- орган державної реєстрації;

- номер Поземельної книги;

- дата відкриття Поземельної книги;

- дата закриття Поземельної книги.

5. Усі аркуші, з яких складається Поземельна книга, є бланками, які мають серію та номер, нанесені друкарським способом та виготовляються відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 19.04.93 N 283 (283-93-п) “Про встановлення порядку виготовлення бланків цінних паперів і документів суворого обліку” (із змінами).

6. Аркуш змісту та титульний аркуш Поземельної книги мають однакові серію та номер. На аркуші змісту Поземельної книги відображається серія та номер аркушів відомостей, з яких складається Поземельна книга.

7. На аркушах Поземельної книги роздруковуються кадастровий план та інші відомості. Аркуші відомостей підшиваються до Поземельної книги. До аркуша змісту Поземельної книги вносяться серія та номер реєстраційних карток, аркушів відомостей, які підшиваються до Поземельної книги. Виправлення на аркушах відомостей Поземельної книги не допускаються.

Формування Поземельної книги:

1. Поземельна книга відкривається шляхом внесення кадастрового номеру земельної ділянки та дати відкриття Поземельної книги у відповідні поля на титульному аркуші та посвідчується підписом керівника оператора (реєстратора) і печаткою.

2. Поземельна книга закривається у випадках виділення, поділу або об’єднання земельних ділянок шляхом внесення дати закриття Поземельної книги у відповідне поле на титульному аркуші і посвідчується підписом керівника оператора (реєстратора) та печаткою.

Після друку інформації кожна сторінка аркуша відомостей Поземельної книги підписується керівником з зазначенням прізвища та ініціалів і скріплюється печаткою оператора (реєстратора).

Поземельна книга зберігається довічно, міститься у папці зі швидкозшивачем. Оформлення Поземельної книги має відповідати вимогам нормативної документації з діловодства (нумерація сторінок, печатка, відповідальний за ведення книги та інше).

 


Висновки

В процесі виконання курсової роботи мною був використаний наступний перелік програмного забезпечення, що дозволяє вирішити ті завдання, що перед нами постали, а саме: ArcMap, Digitals, , MS Office Word. Дані програмні продукти були використані для ведення автоматизованої системи державного земельного кадастру на прикладі частини території населеного пункту, реєстрації землі та нерухомості.

Мною був підготовлений картографічний матеріал для створення кадастрової бази даних, був оцінений його стан та актуальність. Після цього мною визначено межі кадастрових кварталів, вибрано один квартал та земельну ділянку, на якій розташована багатоповерхова будівля. Далі, на основі існуючих даних на картографічному матеріалі було визначено межі зон дії обмежень для інженерних мереж, що проходять через дану ділянку.

Кінцевим етапом виконання даної роботи було заповнення Поземельної книги та книги записів реєстрації державних актів на право власності на землю та право постійного користування землею, договорів оренди землі, реєстраційної картки земельної ділянки, обмінного файлу in4.


Информация о работе «Містобудівне проектування»
Раздел: Строительство
Количество знаков с пробелами: 62671
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 2

Похожие работы

Скачать
76295
0
2

... підхід). В сучасних умовах розвитку ринкових відносин доцільним є перехід на конкурсну (аукціонну) форму продажу прав на земельні ділянки або права їх оренди. Такий підхід грунтується на системному розгляді комплексу об'єктів нерухомості та їх земельно-ресурсної й просторової основи. Технологічно даний підхід реалізується через процедури формування нерухомості, у тому числі через її містобудівне ...

Скачать
67552
0
0

... завдяки ним споруда почала виглядати урочистіше і була видна здалека. Червоні ворота, що не збереглися до наших днів, були одним з кращих зразків архітектури російського бароко. Історія їх будівництва і багатократних перебудов тісно пов'язана з життям Москви XVIII століття і дуже показова для тієї епохи. У 1709 році, з нагоди полтавської перемоги російських військ над шведською армією, в кінці ...

Скачать
62224
0
0

... іональному використовуванню природних ресурсів; системи екологічних стандартів і нормативів; • технологічні процеси технічного обслуговування і ремонту автомобілів, гаражного і іншого обладнання, що є на підприємстві; •    пристрій, принципи роботи, експлуатаційні умови і вимоги до очисних споруд і обладнання; •    виробничу і організаційну структуру підприємства і перспективи його розвитку; ...

Скачать
229304
7
1

... населення — потенціал живої праці, який мають регіони на певний момент часу. Їх відтворення і раціональне використання є одним з найважливіших напрямів регіональної економічної політики, дотримання якого націлює управління на вирішення таких завдань: —створення умов для повного здійснення громадянами конституційного права на працю; —забезпечення рівних можливостей у виборі професії та роду ...

0 комментариев


Наверх