Міністерство аграрної політики України

Сумський національний аграрний університет

Кафедра бухгалтерського обліку та аудиту

КУРСОВА РОБОТА

на тему: Стан та напрями удосконалення обліку розрахунків з підзвітними особами

Виконала студентка

4 курсу 41 групи

Відділення облік і аудит

2010 рік


ВСТУП

У господарсько-фінансовій діяльності підприємства неминучі операції, пов’язані з купівлею товарно-матеріальних цінностей, оплатою послуг за готівковий розрахунок, поїздкою у відрядження працівників та ін., які потребують для їх здійснення витрачання готівкових грошових коштів підзвітними особами. Облік руху грошових коштів у підзвітних осіб здійснюється на рахунку 37 "Розрахунки з різними дебіторами", субрахунку 372 "Розрахунки з підзвітними особами".

Розрахунки з підзвітними особами охоплюють широке коло операцій з готівковими коштами, розрахунками, придбанням матеріальних цінностей, оподаткуванням тощо. Тому цей аспект облікової роботи вимагає чіткого дотримання чинних нормативних актів та оформлення відповідних документів.

Підзвітна особа – довірена особа підприємства, яка має сукупність прав і обов'язків по відношенню до підприємства. В бухгалтерському обліку повинна фіксуватися інформація про стан заборгованості підзвітної особи, а також забов'зання підприємства перед нею.

Службовим відрядженням вважається поїздка працівника за розпорядженням керівника підприємства, об'єднання, установи , організації на певний строк до іншого населеного пункту для виконання службового доручення поза місцем його постійної роботи.

Грошовий аванс – це сума, видана підзвітній особі для здійснення майбутніх платежів за виконані роботи, на купівлю матеріальних цінностей , покриття витрат по відрядженню тощо. Грошовий аванс, як правило, включає всю суму передбачених витрат. Проте можливий і такий варіант, при якому підзвітна особа спочатку виконує завдання (здійснює витрати), а потім їй відшкодовують проведені витрати.

Залежно від конкретних обставин грошові кошти підзвітним особам можуть бути видані з субрахунків у банку (311, 312, 313, 314), отримані ними від різних організацій (з рахунка 37). Крім грошових коштів, підзвітним особам можуть бути видані грошові документи (різні марки, сертифікати, векселі та ін.) з рахунку 33 "Інші кошти".

Нормативними документами, які регулюють здійснення витрат на службові відрядження в межах країн та за кордон є: Постанова Кабінету Міністрів України від 23. 04. 99 р. № 663 "Про норми відшкодування витрат на відрядження в межах України та за кордон", що затверджена наказом Міністерства фінансів України від 13. 03. 98 р. № 59 ( в редакції наказу міністерства фінансів України від 10.06.99 р. № 146).

Тема "Стан та напрями удосконалення обліку розрахунків з підзвітними особами" є дуже актуальною в бухгалтерському обліку, цій темі присвячена дана курсова робота на прикладі ТОВ "Велетень".

Метою даної курсової роботи є дослідження організації синтетичного та аналітичного обліку та напрямів удосконалення розрахунків з підзвітними особами, аналіз порядку видачі сум і оплати витрат по відрядженню.


1.  ВИРОБНИЧО–ФІНАНСОВА ХАРАКТЕРИСТИКА ГОСПОДАРСТВА ТА ОРГАНІЗАЦІЯ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ НА ПІДПРИЄМСТВІ

Товариство з обмеженою відповідальністю (скорочено ТОВ" Велетень") створено в 2000 році в результаті реформування колективного сільськогосподарського підприємства "Велетень". Товариство є правонаступником колишнього КСП.

Найближча залізнична станція розташована на відстані 10 км від підприємства. М`ясокомбінат та молокозавод розташовані в м. Глухові.

ТОВ "Велетень " має вихід на автошлях Київ-Москва який проходить через територію господарства.

Свою господарську діяльність господарство здійснює на території чотирьох сіл (Привілля, Годунівка, Хотминівка, Сліпород). Які розташовані біля м. Глухова. Центральний офіс знаходиться в центрі м. Глухова.

Основними видами господарської діяльності є: виробництво зерна (на 2002 рік валовий збір склав 8607 тон при врожайності 40 ц/га.) ; виробництво цукрових буряків (на 2002 рік валовий збір склав 9350 тон при врожайності 258 ц/га); виробництво молока : в господарстві утримується 900 корів, від кожної корови в 2002 році надоєно 3002 кг. молока.

Обліково економічна структура складається з економічного і бухгалтерського відділення . В штатному розкладі є економіст, головний бухгалтер, бухгалтер по рослинництву, тваринництву, готовій продукції і заробітній платі і касир. Вони займаються реєстром накладних, обліком руху ТМЦ та ін. В кінці місяця всі документи групуються і підводяться підсумки і все відображається в меморіальних ордерах. Документи за місяць підшиваються в папки і зберігаються на протязі року в бухгалтерії, а потім віддають архів (де вони зберігаються 3 роки) Документи по зарплаті зберігаються в бухгалтерії необмежений термін. Документи (книги) по розрахункам з організаціями зберігають5 років.


2. ОБЛІК РОЗРАХУНКІВ З ПІДЗВІТНИМИ ОСОБАМИ

 


Информация о работе «Стан та напрями удосконалення обліку розрахунків з підзвітними особами»
Раздел: Бухгалтерский учет и аудит
Количество знаков с пробелами: 48147
Количество таблиц: 1
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
180511
14
0

... обліку касових видатків (ф. № 3-ф), який також ведеться: - в особовій картці при оплаті рахунків; - картці обліку асигнувань і касових видатків при перерахуванні коштів через територіальні органи Держказначейства; та на підставі перевірених звітів підприємств, установ і організацій (розпорядників коштів) за формою № 2-мдб. Квартальні звіти про виконання Державного бюджету складаються територі ...

Скачать
169857
16
0

... розпису асигнувань бюджету (кошторису) (додаток 43); - довідка про зміну помісячного розпису асигнувань загального фонду бюджету (плану асигнувань із загального фонду бюджету) ( додаток 44). Контроль доходів і витрат бюджетної установи здійснюється ревізорами шляхом перевірок бухгалтерської (фінансової) звітності, платіжно-розрахункової документації, податкових і інших фінансових зобов'язань, ...

Скачать
119583
22
0

... засобів призначено рахунок 10 «Основні засоби». За дебетом рахунку відображається надходження (придбаних, створених, безоплатно отриманих) основних засобів на баланс підприємства, які обліковуються за первісною вартістю, сума витрат, яка пов’язана з поліпшенням об’єкта (модернізація, модифікація, добудова, дообладнання, реконструкція тощо), що призводить до збільшення майбутніх економічних вигод, ...

Скачать
128756
15
2

... » «Україна» Національного агроекологічного університету було створено згідно з постановою ЦК КП України і Ради Міністрів Української РСР від 4 лютого 1961 року № 121 на базі колгоспів ім. Гетьмана та ім. Сталіна Черняхівського району Житомирської області. Спочатку був створений радгосп ім. Сталіна і переданий в підпорядкування Житомирському сільськогосподарському інституту. В 1964 році згідно з ...

0 комментариев


Наверх