У наступному вікні діалогу введіть ім'я таблиці Адреси і вирішіть MS Access 2003 самостійно визначити ключ і натисніть кнопку Далі

19540
знаков
0
таблиц
16
изображений

4.  У наступному вікні діалогу введіть ім'я таблиці Адреси і вирішіть MS Access 2003 самостійно визначити ключ і натисніть кнопку Далі.

5.  У останньому вікні діалогу погодитеся на Безпосереднє введення даних в таблицю. І натисніть кнопку Готово.

Таблиця створена. У рядку заголовків таблиці можна знайти її назву. Всі імена полів представлені у вигляді заголовків таблиці.


2. Техніка безпеки при виконанні робіт

Розпочинаючи працювати на ПК, необхідно пам`ятати, що це дуже складна апаратура, яка потребує акуратного й обережного ставлення до неї, високої самодисципліни на всіх етапах її експлуатації.

Напруга живлення ПК (220 В) є небезпечною для життя людини. Тому, незважаючи на те що в конструкції комп`ютера передбачена достатня ізоляція від струмопровідних ділянок, необхідно знати та чітко виконувати ряд правил техніки безпеки.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

-  торкатися екрана і тильного боку дисплея, проводів живлення та заземлення, з`єднувальних кабелів;

-  порушувати порядок увімкнення й вимикання апаратних блоків;

-  класти на апаратуру сторонні предмети;

-  працювати на комп`ютері у вологому одязі та вологими руками;

-  палити в приміщенні, де знаходяться комп`ютери.

Перед початком роботи на комп`ютері необхідно отримати дозвіл на роботу в уповноважених осіб педагогічно-лаборантського складу. Під час роботи на комп`ютері НЕОБХІДНО:

-  суворо дотримуватися інструкції з експлуатації апаратури;

-  працювати на клавіатурі чистими сухими руками, не натискуючи на клавіші без потреби чи навмання;

-  працюючи з дискетами, оберігати їх від ударів, дії магнітного поля й тепла, правильно вставляти дискети в дисковод;

-  коректно завершувати роботу з тим чи іншим програмним засобом.

У разі появи запаху горілого, самовільного вимикання апаратури, незвичних звуків треба негайно повідомити про це обслуговуючий персонал та вимкнути комп`ютер. Не можна працювати на комп`ютері при недостатньому освітленні, високому рівні шуму тощо.

Під час роботи комп`ютера екран дисплея є джерелом електромагнітного випромінювання, яке руйнує зір, викликає втому, знижує працездатність. Через це треба, щоб очі користувача знаходилися на відстані 60 - 70 см від екрана, а безперервна робота за комп`ютером тривала не більше 25 хв. для дітей та 40 - 45 хв. для дорослих.


3. Архівування роботи

Запустити WinRaR: Пуск →Всі програми→ WinRaR→ WinRaR.

Послідовність архівування файлу:

1)  Запустити програму WinRaR та перейти до папки де знаходиться потрібний файл, призначений для архівації. (мал.1.13)

Мал.1.13 Вікно WinRaR.

2)  Натиснути по кнопці Добавити. Після чого з'явиться діалогове вікно Ім'я архіву та параметри. Цей діалог також можна викликати з меню Команди-Добавити файли до архіву.

3)  Обрати формат нового архіву (RaR або ZiP). Треба вказати також метод стискання та розмір тому, а за допомогою перемикачів та прапорців інші параметри архівації. (мал.1.14)

Мал.1.14. Архівація файлу.

4)  Натиснути кнопку ОК.

5)  Отриманий файл архіву записуємо на CD-R диск.


Висновки

 

Отже, структура таблиці - це структура запису, тобто сукупність назв полів, їxніx типів та властивостей, визначених користувачем під час аналізу конкретної задачі. Структура визначає послідовність розташування даних у записі на фізичному носії i вигляд даних на екрані.

СУБД MS Access належить до так званих об`єктно-орієнтованих систем. Під об`єктами у MS Access розуміють все, що має ім`я. Множину об`єктів MS Access складають таблиці, запити, форми, звіти, макроси та модулі. Ці об`єкти визначаться користувачем, а їх сукупність складає базу даних. Всі об`єкти взаємопов`язані, причому таблиці знаходяться в основі всіх зв`язків. На цій основі, як правило, будуються всі інші об`єкти. Це пояснюється перш за все тим, що саме в таблицях зберігаються дані, які вже надалі обробляються формами, запитами тощо. Таким чином таблиці призначені для збереження даних. Кожна таблиця містить інформацію певного типу.


Список використаних джерел

1.  Дубнов П.Ю. Access 2003: Самовчитель. - М.: Изд-во ДМК Пресс, 2004. - 320с.

2.  Бекаревич Ю.М., Пушкина Н.В. Microsoft Access 2003. - Дюссельдорф, К., М., СПб.: БХВ-Петербург, 2001. - 480с.

3.  Баркер Скотт Ф. Професійне програмування в Access 2003. - М: Вильямс, 2002. - 992с.

4.  Вонг У. Office 2003 для "чайників". Москва, Санкт - Петербург, Киев, Диалектика, 2004. - 259-279

5.  Послед Б.Г. Access 2003. БД. - К: "ДиаСофт", 2000. - 512с.

6.  Access 2003 для Windows 95 - К.: Торгівельно-видавниче бюро BHV, 1997 - 480с

7.  Microsoft Access 2003. Шаг за шагом. - М.: ЭКОМ, 2002. - 352с.

8.  Гаевський А.Ю. Самовчитель роботи з Microsoft Office Access 2003.2001 р. - 480 c.

9.  Руденко В.Д. Практичний курс інформатики. За ред. Мадгізона В.М. - Фенікс. 1997-2004 р.

10.  Леонтьев В.Ю. Microsoft Office: Access 2003.2008 р. - 455 с.


Информация о работе «Особливості роботи в програмі Microsoft Access»
Раздел: Информатика, программирование
Количество знаков с пробелами: 19540
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 16

Похожие работы

Скачать
39131
0
4

... від низу до верху, тобто бази даних з файлів у форматі ранніх версій Access можуть бути конвертовані у формат, використовуваний у версіях пізніших. Розділ 3. Розробка автоматизованого обліку та руху товарів на складах засобами СУБД Microsoft Access Як неважко здогадатися, процес розробки конкретного програмного застосування в середовищі Access в першу чергу визначається специфікою наочної ...

Скачать
19002
5
0

... ійна система (Microsoft Access). 2. Характеристика автоматизованої системи обробки економічної інформації, яка використовується на підприємстві На підприємстві АТВТ “ Продукт-Сервіс” створена своя облікова система (використан Microsoft Access). Теоретичні аспекти. Позамашинне інформаційне забезпечення включає позамашинну інформаційну базу і засоби її ведення. Інформаційна база об'єднує ...

Скачать
19920
5
0

... власності установи – комунальна. Основний вид діяльності – благодійність. ТЦ «Захист» надає гуманітарні допомоги інвалідам всіх груп.   2. Розробка своєї облікової системи на прикладі Microsoft Access   2.1 Призначення і функції системи   Інформаційна система є комунікаційною системою по збору, передачі, переробці інформації про об'єкт, забезпечуючи працівників різного рангу інформацією ...

Скачать
95280
15
7

... є додаткові витрати на установлення та налаштування програми. При оновлені 1С потрібно додатково навчати працівників для роботи з новою версією програми. Ці недоліки були усунені в розробленій програмі. Програма 1С містить багато додаткових функцій, які не використовуються в процесі нарахування заробітної плати, але з рахунок цього ця прикладка займає на жорсткому дискі більше місця, та потребує ...

0 комментариев


Наверх