Міністерство науки і освіти України

ДНУ

Факультет систем та засобів мосової комунікації

Кафедра реклами і РR

Курсова робота

з дисципліни: РЕКЛАМНА СТИЛІСТИКА

LUCIANO CARVARI

Виконала:

Студентка ЗР-08-01

Правдюкова Анастасія

м. Дніпропетровськ, 2010


Зміст

Вступ

1. Історія бренду

2. Маркетинговий аналіз

3. Стилістичні особливості в рекламі конкурентів

4. Цільова аудиторія

5. Стилістичні особливості Luciano Carvari

6. Мій варіант

 


Вступ

 

Я довгий час являюся покупцем фірмового взуття Luciano Cavari і з появи цього бренду в Україні ретельно відслідковую рекламу даного продукту. Насправді, це абсолютно не навмисно, бо саме реклама Luciano Carvari є не просто цікавою, вона настільки епатажна і смілива, що на неї не можливо не звернути увагу. В Україні марка цього взуття з'явилася нещодавно, а саме в 2005 році, і з того часу не втомлює шокувати своїх потенційних покупців. Основний напрямок продукції ТМ Luciano Carvari можна позначити як напрям «fashion», тобто категорія «модне взуття» з використанням оригінальних матеріалів, фасонів, кольорів і різних аксесуарів при створенні колекції, у той час як на взуттєвому ринку України вже представлені оператори комфортного, спортивного та класичного взуття. Мережевий проект Luciano Carvari по-своєму є унікальною пропозицією для українського споживача, який віддає перевагу не скільки комфортному, а більше - модному взуттю за доступною ціною.


Для того, щоб підкреслити офіційний вихід бренду на ринок, був розроблений пафосний монументальний слоган, на якому і будувалася вся концепція: «Luciano Carvari - Відтепер в Україні». У кожному іміджі кампанії - український артефакт, поданий в сучасному несподіваному ракурсі, а підкреслено неукраїнські особи моделей, покликані відтіняти місцевий колорит і працювати на італійське походження взуття.

Епатаж, узятий за основу для просування бренду, повинен був залучити цікавість аудиторії і служити хорошою підмогою для заявки основного рекламного повідомлення: «Luciano Carvari - новий модний італійський взуттєвий бренд, який прийшов в Україну». Тобто ми вже зіштовхуємося з тим, що слоган абсолютно не «женеться» за потенційним покупцем і це, насправді, дивує, адже як нова марка він повинен «показати» себе, «розповісти» про себе, а тут якась невиправдана впевненість. До того ж, реклама не підкріплена ні основним рекламним текстом, ні заголовком. Це абсолютно новий хід і хоча «наш» покупець не зовсім, як здавалося, готовий до настільки сміливої заяви, фірма виправдовує себе в обсягах продажу. Чому ж так? Адже слов'янський менталітет звик, коли його «підгодовують», не дивлячись на те, що заявляє про нав'язування реклами останнім часом. Тут реклама відрізняється від типових реклам представників інших марок не лише взуття, а й взагалі.

Елегантне обігравання українських стереотипів (шаровари, вишиванка, хустка, козацька шабля, бандура тощо), акцент на нових моделях взуття, чіткий єдиний месидж, що об'єднує всі сюжетні лінії і задає тон усій кампанії «Luciano Carvari - Відтепер в Україні » .

Гординський, директор представництва ТМ «Luciano Carvari» в країнах СНД пояснює: «Кінограф» (рекламна компанія - від автора) запропонував ідею, яка чітко відповідала маркетинговому завданню - виведення на ринок України нового бренду, враховуючи ментальність і інтереси нашого споживача ».


Чому ж тоді на пропонованих постерах зображено багато афроамериканців, з якими українцю, на мій погляд, важко себе асоціювати. Може, завдання, про яке ми нічого не знаємо, полягало в тому, щоб представити ТМ «Luciano Carvari» як бренд світового рівня? Тоді чому на постерах немає представників азіатської раси? А може постери робилися з прицілом виходу і на ринок Африки? Це нам невідомо, але одне точно - постери вийшли помітними, що, звичайно ж, підвищує імідж ТМ «Luciano Carvari». Але як типовий українець дозволив допустити цю еротику в рекламі, слоган дуже простий «Відтепер в Україні», а на картинках ми бачимо напівоголених жінок та чоловіків, томні погляди… Навіщо? Невже українець до цього готовий? Але все ж таки деякі кричать, що це прорив в українській рекламі, що ми все більш тиснемо Росію на рекламному ринку. І я, чесно кажучи, до сьогодні не знаю, прорив це чи навпаки, але не сперечаюся, реклама дійсно вийшла яскравою, цікавою та запам’талася.


1. Історія бренду

1931р. - Рік народження Лучано Карварі. Місце народження - Італія, м. Порто-Сан-Ельпідіо. Навчався і працював у Флоренції у майстрів взуттєвої справи.

1954р. - Повернення в рідне місто і відкриття власної взуттєвої майстерні, яка з часом стала приносити стабільний дохід сім'ї Карварі.

1999р. - Після смерті майстра, його спадкоємці були поставлені перед вибором - продовжувати працювати на рівні невеликого сімейного бізнесу або, пішовши на ризик, зробити спробу пошуку додаткових інвестицій, з метою подальшого розвитку підприємства.

2004р. - Зі зміною основного власника, марка виходить на скоєно новий для неї рівень розвитку. Реорганізувавши одну з фабрик в дизайн-студію Luciano Carvari, додатково було налагоджено виробництво взуття в декількох країнах світу, серед яких: Італія, Португалія, Бразилія, Китай, Туреччина, Індія і Іспанія.

Все це дозволило своєчасно перевести марку з розряду традиційного для Італії родинного підприємства в сучасний розвинутий бренд, з мережею роздрібної торгівлі.

У цьому ж році була представлена перша колекція взуття і аксесуарів для країн СНД.

В 2005 року компанія Luciano Carvari планомірно виходить на ринок України, відкриваючи мережу фірмових магазинів у великих містах країни.


Информация о работе «Рекламна стилістика Luciano Carvari»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 27023
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 22

0 комментариев


Наверх