1.  Загальна організаційно-економічна характеристика підприємства ВАТ БМФ «Стрийбуд» Львівської області

ВАТ БМФ "Стрийбуд" заснована в 1959 році. На початку своєї діяльності фірма займалась прокладанням газопроводів високого і середнього тиску Дашава - Мінськ.

Поступово фірма трансформувалась в генпідрядну організацію, яка виконує всі види будівелько - монтажних робіт як цивільного так і промислового будівництва, а також займається прокладанням інженерних мереж.

Керівництво ВАТ БМФ "Стрийбуд":

·  Лобойко Петро Михайлович - голова правління -директор. Освіта - вища. Трудову діяльність розпочав у 1957 р. муляром, бригадиром, майстром, начальником дільниці, головним інженером. Керівництво фірмою очолює з 1971 р. У будівництві працює 50 років.

·  Лобойко Ярослав Михайлович - перший заступник директора ВАТ БМФ "Стрийбуд". Вся трудова діяльність пов'язана із будівництвом (з 1961 р.). З 2002 р. - перший заступник директора ВАТ БМФ «Стрийбуд».

·  Лобойко Олексій Петрович - заступник директора з правових питань та маркетингу ВАТ БМФ "Стрийбуд". Одинадцять років поспіль, з 1991 р. по 2002 р., обіймав керівні посади у приватних товариствах. З січня 2005 р. - заступник директора з правових питань та маркетингу ВАТ БМФ «Стрийбуд».

За період свого існування фірма спорудила понад 90% об'єктів: житла, фабрик, заводів, дитячих садків у м. Стрию, а також - практично все будівництво в м. Сколе та Сколівському районі. Збудовано ряд об'єктів у м. Моршині - житлові будинки, середня школа, санаторії, центральна котельня і розгалуження тепломереж, центральна пошта, музична школа, кінотеатр.

За останнє шістнадцятиріччя фірмою збудовано ряд об'єктів промислового та соціально-культурного призначення в тому числі об'єкти:

·  ощадний банк та центр зайнятості в м.Стрию;

·   школа мистецтв в м. Моршині;

·   автозаправочні станції у м. Івано-Франківську і м. Калуші;

·   житлові будинки у м. Львові;

·   санаторний корпус Генпрокуратури України в м. Моршин;

·   загальноосвітня школа в с. Миртюки Стрийського району.

Останні два об'єкти відзначені дипломом 1-го ступеня Держбуду України.

Нарощуються темпи будівництва житла та інших об'єктів на Стрийщині і Сколівщині Львівської області.

У фірмі "Стрийбуд" набували професію та підвищували рівень кваліфікації цілий ряд робітників, інженерно-технічних працівників, які працювали і працюють у різних організаціях м.Стрия.

Фірма має свою виробничу базу, на якій знаходиться адміністративний корпус, складські та виробничі приміщення, гаражі, бетонний та розчинний вузли, майстерні по виготовленню металоконструкцій та трубозаготовок, відкриту площадку для виробництва збірних бетонних конструкцій.

Крім цього фірма забезпечена транспортною інфраструктурою, а саме: автотранспортом, кранами, екскаваторами, бульдозерами та іншою будівельною технікою та засобами малої механізації.

До виробничої структури фірми входять чотири підрозділи, а саме:

-   Два підрозділи загальнобудівельних робіт;

-   Один підрозділ сантехмонтажних робіт та інженерних мереж;

-   Один підрозділ електромонтажних робіт, КВП і автоматики і електровимірювальна лабораторія ;

-   Цех допоміжних виробництв.

Середньоспискова чисельність працюючих складає 200 осіб ( уключаючи штатних та позаштатних працівників).

Виконання трудових функцій на тій чи іншій посаді вимагає від працівника відповідної професії і кваліфікації.

У межах кожної професії в результаті поділу праці виділяються спеціальності - різновиди трудової діяльності. Наприклад, професія економіста охоплює спеціальності фінансиста, бухгалтера, маркетолога та ін.

Професійні знання та практичний досвід разом формують кваліфікацію, тобто рівень професійної підготовки, необхідний для виконання трудових функцій певної складності. Слід розрізняти кваліфікацію робіт і кваліфікацію працівників. Кваліфікація роботи характеризує її складність і визначає вимоги до виконавця цієї роботи. Кваліфікація працівника характеризує сукупність його професійних якостей і визначає, роботи якої складності він може виконувати. В ідеалі рівень кваліфікації працівників повинен відповідати рівню кваліфікації робіт, оскільки це, з одного боку, забезпечує якісне виконання роботи, а з іншого - повне використання професійного потенціалу працівників.

Кваліфікація працівника визначається такими чинниками, як рівень загальноосвітньої і спеціальної підготовки, досвід роботи на аналогічних посадах, необхідний для освоєння професії. Передумовою високої кваліфікації є професійна придатність, яка включає сукупність особистих якостей, характеристик і нахилів, потрібних для успішного виконання певних професійних обов'язків. Стосовно керівників різного рівня необхідною складовою кваліфікації є також організаційні здібності та навички.

Рівень кваліфікації визначається та присвоюється працівнику спеціальною кваліфікаційною комісією на основі порівняння його знань та досвіду з вимогами, викладеними у тарифно-кваліфікаційних довідниках (характеристиках), і юридичне закріплюється в документах: дипломах, посвідченнях (дод.1)

ВАТ БМФ «Стрийбуд» здійснює свою діяльність відповідно до чинного законодавства України та Статуту. Статут підприємства (дод.2) – це один з основних документів, які регламентують діяльність підприємства.



Информация о работе «Аналіз фінансово-економічної діяльності підприємста»
Раздел: Экономика
Количество знаков с пробелами: 44048
Количество таблиц: 13
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
120698
34
10

... і, а також обравши вигідну стратегію господарство може успішно подолати загрози, а слабкі сторони перетворити в переваги.   Рис.2.9МатрицяSWOT   РОЗДІЛ 3 ВДОСКОНАЛЕННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У ТОВ АФ «ІМЕНІ МІЧУРІНА»   3.1 Маркетингове дослідження ринку сільськогосподарської продукції Прибутковість сільськогосподарського виробництва залежить від двох груп факторів – виробничих і ...

Скачать
32965
12
0

... дприємству. При цьому враховуються соціальні наслідки можливого припинення діяльності підприємства або його окремого виробництва; -     інші.  Заходи щодо поліпшення фінансового стану ВАТ «Чексил» . Так само, як аналіз фінансової підсистеми підприємства припускає комплексну оцінку діяльності всіх аспектів його діяльності, заходи щодо поліпшення фінансового стану припускають вироблення ...

Скачать
94849
22
2

... і, за вирахуванням податків, може бути використана на споживання та інвестування. Узагальнюючим позитивним фінансовим показником діяльності підприємства є його прибуток. Прибуток підприємства є складовою частиною доходу підприємства. Іноді прибуток ототожнюють з поняттям доход. Але це ототожнення неправильне. Прибуток характеризує не весь дохід, отриманий в процесі підприємницької діяльності, ...

Скачать
74074
1
16

... доходів залишається в тіні, що призводить до недотримання коштів у казну держави. Вибір правильної стратегії діяльності з метою забезпечення оптимальної діяльності за умов різкого виникнення великої кількості конкурентів є одним з головних завдань оперативного планування діяльності автотранспортного підприємства. Саме на цій проблемі зосереджена увага даної дипломної роботи. 1. Характеристика ...

0 комментариев


Наверх