3. Підтримка підприємницької ініціативи молоді

Основним завданням Молодіжного бізнес-центру, структурного підрозділу КМЦП, є стимулювання професійної самореалізації і становлення молодого підприємця, надання теоретичної та комплексної практичної допомоги у відкритті і розвитку бізнесу, організації стажування, працевлаштування молодих спеціалістів у діючих структурах малого і середнього бізнесу.

Основні програми Молодіжного бізнес-центру:

проведення щорічного Міського та Всеукраїнського конкурсу бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді в двох номінаціях Студентські ініціативи і Молодий підприємець;

організація семінарів, тренінгів, конференцій;

видання Довідника молодого підприємця;

надання консультацій з бізнес-планування та інша сервісна підтримка молодих підприємців.

4. Інформаційно-аналітичний відділ здійснює інформаційну підтримку діяльності центру.

Узагальнення інформації, що надходить до різних підрозділів КМЦП, аналіз подій у громадському житті міста, соціологічні дослідження з молодіжної тематики - джерела підвищення ефективності діяльності та завчасного реагування на тенденції розвитку сучасного життя міста.

5. Координація громадських процесів у студентському середовищі міста.

Для розширення сфери діяльності створено 15 спеціальних філій КМЦП у вищих закладах освіти міста Києва. Їх завданням є реалізація молодіжних програм, участь в організації різноманітних масових заходів та акцій, пов'язаних з працевлаштуванням, оздоровленням та дозвіллям молоді.

6. Ремонтно-будівельна служба створює нові робочі місця шляхом залучення молоді до роботи на будівництві та реконструкції об'єктів у м. Києві.

З моменту заснування ремонтно-будівельна служба працює на повному госпрозрахунку. Накопичений певний досвід виконання ремонтно-будівельних робіт різної складності із залученням безробітної молоді.

7. Міжнародна діяльність

Міжнародний відділ Київського молодіжного центру праці реалізовує такі програми:

міжнародні молодіжні волонтерські табори в Україні та за кордоном;

забезпечення координації та розвитку міжнародних обмінів молодіжними колективами;

програми Camp America та Au Pair;

міжнародні студентські обміни (з Технічним університетом м. Аахен);

навчальні мовні заклади за кордоном;

довгострокові соціальні проекти в Україні тривалістю 8 місяців за участю волонтерів з Західної Європи;

міжнародні зустрічі, семінари, тренінги, конференції.

Відділ навчання та стажування за кордоном пропонує:

стажування за кордоном студентів аграрних закладів освіти;

культурно-освітній проект Au-рair;

міжнародні молодіжні обміни (Академія Сходу, Інститут міжкультурного спілкування, ФРН);

навчання за кордоном (Великобританія, Австрія, Німеччина та інші).

Туристичний відділ

КМЦП організовує недорогий відпочинок для студентських та молодіжних груп в Україні та за кордоном, а також займається оздоровленням студентів міста Києва в таборах праці та відпочинку [8, 156].

Інформаційне забезпечення управління у справах сім'ї та молоді КМДА здійснює інформаційно-публіцистична програма Молодіжна телевізійна служба

Центр має семирічний досвід здійснення цих програм і отримав для цього необхідні ліцензії: ліцензію Державного комітету України з туризму № 004921, Державного центру зайнятості Міністерства праці та соціальної політики України № 859. Щороку понад 2100 молодих людей беруть участь у міжнародних програмах Київського молодіжного центру праці за кордоном і понад 200 іноземців приїжджають до України для участі в аналогічних проектах.

Київський молодіжний центр праці - це структура, яка охоплює великий комплекс молодіжних проблем у м. Києві, постійно відкриває нові напрямки діяльності, розробляє та втілює нові молодіжні програми.

  2.3 Київський форум „Правники - суспільству" 2010.15-17 квітня 2010 року в „Українському Домі” (Хрещатик, 2), 10.00-20.00

Організатори - Координаційна Рада молодих юристів України при Міністерстві юстиції України, Головне управління юстиції у Київській області, Головне управління у справах сім'ї та молоді КМДА.

Київський Форум „Правники - суспільству" - найбільш масштабна громадська акція правової допомоги в Україні.

Захід подібного змісту проводився у 2008 році, за підсумками якого утверджено нову національну традицію - Всеукраїнський тиждень права (запроваджено відповідним Указом Президента України). У Форумі 2008 року взяли участь більше 50 юридичних компаній та інших правничих організацій. Захід відвідали більше 10 000 осіб; надано до 8 000 безкоштовних правових консультацій. Загальна площа займаної експозиції склала близько 1 000 кв. м.

Під час Форуму у 2010 році заплановано такі заходи:

Безоплатна правова допомога - безкоштовні консультації;

Презентації провідних юридичних компаній м. Києва;

Майстер-класи провідних юристів;

Юридичний телеміст „Україна - США”;

День правничої кар’єри - ярмарок вакансій;

Кінопоказ документальних фільмів про права людини;

Лекторії-бесіди та семінари з актуальних правових проблем;

Виставки юридичної слави (пам’яті, здобутків відомих юристів);

Фотоконкурси на правову тематику;

Презентації юридичної літератури для кожного;

Дружнє спілкування з відомими правниками;

Інші заходи правопросвітнього характеру;

Футбольний турнір на Кубок Координаційної ради молодих юристів України;

Інші спортивно-розважальні акції для правників і гостей;

Планується оголошення лауреатів традиційної відзнаки „Юридичний благодійник року” в номінаціях:

безкоштовні юридичні консультації;

діяльність із підтримки юридичної освіти;

діяльність із підтримки юридичної професії, вдосконалення правової системи;

фінансова підтримка.

План ЗАХОДІВ. Київський форум „Правники - суспільству" 2010


Информация о работе «Досвід роботи головного управління у справі сім'ї та молоді виконавчого органу Київської міської ради»
Раздел: Государство и право
Количество знаков с пробелами: 44931
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
238398
7
1

... ія – це набагато більші витрати, оскільки легалізація документів іноземної організації коштує недешево. В Україні законодавчо визначених органів та способів публічного контролю за діяльністю неприбуткових організацій не існує. 2. Аналіз фінансовий потоків Товариства Червоний Хрест України 2.1 Характеристика діяльності організації Товариство Червоного Хреста України (далі ТЧХУ) є всеукраї ...

Скачать
201341
19
3

... Виробництво товарної продукції на 1 грн, зарплати, грн. 5,64 5,40 -0,24 95,7 Наведені дані також свідчать про зниження ефективності використання фонду оплати праці. 2.4 Ефективність організації праці в Управлінні житлового господарства Специфіка праці державних службовців полягає в тому, що вони: –          виконують праця, що виражається в обґрунтуванні цілей і напрямків суспільного ...

Скачать
227043
58
10

... Кабінету Міністрів України. В шкідливих умовах праці знаходяться близько 400 чоловік, з них 30 жінок. Висновки Тема даної дипломної роботи: „Розробка заходів щодо удосконалення антикризового управління підприємством (на прикладі КП ”Втп ”ВОДА”)”. Проведені в роботі дослідження дозволяють зробити наступні висновки. В першому теоретичному розділі повністю розкрита сутність обраної теми, досліджено ...

Скачать
168119
8
8

... стовне формування послуг державної підтримки повинне мати чітке формулювання критеріїв допомоги та швидку дію у досягненні поставлених цілей протидії насильству. РОДІЛ 3 ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНА АПРОБАЦІЯ ФОРМ І МЕТОДІВ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ З ЛЮДЬМИ, ЯКІ ЗАЗНАЛИ НАСИЛЬСТВА В СІМ'Ї   3.1 Проект Кризовий Центр для жертв насильства в сім'ї «Родина» В даний час популярним і ефективним є метод проектів. У ...

0 комментариев


Наверх