2.     Способи і засоби обміну вагонеток.

Існує декілька схем вантаження породи: у окремі вагонетки із заміною навантаженою на порожню,, до складу вагонеток із заміною навантаженого на порожній, на скребковий або стрічковий конвейєр.

Вибір схеми обміну вагонеток залежить від числа рейкових шляхів у виробленні, місткості вагонеток,, способу їх вікатки, числа і типу вантажних машин.

У двоколійних виробленнях при вантаженні породи в окремі вагонетки місткістю до 2 м3 і використанні в забої одно-двух вантажних машин 1 типу ППН застосовують різні засоби для обміну навантажених вагонеток на порожні: при роботі однієї вантажної машини найчастіше використовують врізну симетричну плиту-разміновку 2 (мал. 58,а), яку укладають на відстані 5-6 м від забою, сполучаючи обидва постійні рейкові шляхи з одним тимчасовим.

Маневрування з вагонетками полягає в тому, що порожню вагонетку уручну або за допомогою маневрової лебідки подають через плиту-разміновку до вантажної машини. Після закінчення вантаження вагонетку через плиту-разміновку перегонять на вантажний шлях. Тривалість маневрів складає 1,5-2 мин. Плита-разміновка має невелику масу. У міру просування забою через кожні 5-6 м її пересувають вантажною машиною на нове місце.

При роботі однієї або двох вантажних машин 1 типу ППН в двоколійних виробленнях обмін вагонеток проводять із застосуванням накладної двосторонньої плити-з'їзду 2 (мал. 6). Обидва рейкові шляхи настилають до забою, що дозволяє вантажити породу по черзі або одночасно з обох шляхів. У міру посування забою через кожні 6-10 м плиту-з'їзд пересувають вантажною машиною на нове місце.

З метою забезпечення нормальної роботи колісний-рейкових вантажних машин між забоєм і постійним рейковим шляхом укладають тимчасові рейкові шляхи, що складаються з відрізків рейок завдовжки 1-2 м, приварених до металевих шпал.

При застосуванні вантажних і буропогрузочних машин на гусеничному ході 1 застосовують накладні односторонні плити-з'їзди 2 (мал. е).

Використання накладних плит-разміновок і плит-з'їздів виключає застосування вагонеток місткістю більше 2 м3, оскільки операції по заміні вагонеток виконують в основному уручну, рідше за допомогою маневрових лебідок і електровозів.

Вантажні машини I типу ПНБ (мал. г) працюють з високим коефіцієнтом машинного часу при вантаженні породи на скребкові конвейєри 2, які легше нарощувати у міру посування забою. При великій довжині вироблення рекомендується застосовувати скребковий і стрічковий 3 конвейєри, укладені послідовно.

 

3.     Класифікація перевантажувачів, галузі їх використання.

 

Для зменшення тривалості маневрових робіт, виключення ручної праці прохідників, і отже, збільшення продуктивності вантажних машин і коефіцієнта їх використання застосовують стрічкові перевантажувачі з подовженою стрілою, які дозволяють проводити заміну навантажених складів на порожні як в двух-, так і в однопутних виробленнях. Перевантажувачі підрозділяють на портальні УПЛ-2М, підвісні ППЛ-1, мостові ППЛ-1К і ін.

Перевантажувач УПЛ-2М застосовують при вантаженні породи в одно- і двоколійних прямолінійних виробленнях площею перетину не меншого 6,5 м2 в світлі (мал. а). Використовують перевантажувач 2 в комплексі з вантажними машинами / типу ПНБ і ППН. При максимальній довжині перевантажувача 23,3 м під ним розміщують п'ять вагонеток тритонок 3. У укороченому (до 14 м) вигляді перевантажувач можна застосовувати при проведенні криволінійних ділянок гірських вироблень. Пересування перевантажувача УПЛ-2М по додатковому рейковому шляху (ширина колії 1800 мм і довжина 12-16 м) проводять вантажною машиною.

Перевантажувач ППЛ-1 застосовують при вантаженні породи в прямолінійних двоколійних виробленнях, закріплених металевою арочною крепью, площею перетину не меншого 8,8 м2 в світлі. Використовують перевантажувач в комплексі з буропогрузочнимі або вантажними машинами типу ПНБ і ППН. Довжина перевантажувача 25 м. Під час роботи перевантажувач ППЛ-1 підвішують до крепі за допомогою монорельсового пристрою, який дозволяє пересувати його услід за посуванням забою вантажною машиною або маневровим візком. Монорельс нарощують відрізками по 4-8 м шляхом перенесення його з боку хвостової частини перевантажувач ППЛ-1.

Виготовляють його з електричним (ППЛ-1Э) або пневматичним (ППЛ-1П) приводом. Перевантажувач ППЛ-1К застосовують в комплексі з комбайном 4ПП-2 або ПК-9Р для перевантаження гірської маси на скребковий конвейєр або у вагонетки відповідно при площі перетину вироблень не меншого 7 і 8 м2 в проходці. Довжина перевантажувача 22 і 35,2 м. Він спирається на грунт вироблення двома опорамі- передньою на колесах і задньою на лижах. Пересування до забою проводиться комбайном. Перевантажувач вибирають такої довжини, щоб під ним розмістився склад вагонеток, необхідний для вантаження породи з одного циклу.

У однопутних виробленнях на практиці при вантаженні породи вантажними машинами в окремі вагонетки застосовують тупикові, замкнуті і накладні разміновки.

Тупикова разміновка (мал. 6) представляє рейкове відгалуження від основного шляху (паралельно або під кутом) на одну або декілька вагонеток. Влаштовують її на відстані 30-35 м від забою. У виробленнях з недостатньою шириною проходять розширення.

 

Основною причиною, що не дозволяє механізувати процес зведення рамної крепі, є складність конструкції, що представляє багатоелементну систему, механізація зведення якої - дуже складне завдання. Найбільш поширені в даний час металеві арочні крепі із спецпрофілю СВП мають велике число елементів (кріпь АП-3 має 34, кріпь АП-5 - 50 елементів, а з урахуванням штучного затягування 80 і більш за елементи на 1 м вироблення). Недостатня механізація зведення кріпи і, отже, висока трудомісткість робіт знижують продуктивність праці прохідників і швидкість проведення гірських вироблень.

При проведенні горизонтальних вироблень в міцних і середній фортеці однорідних породах постійну крепь зводять з дерева, металу, каменя, бетону і залізобетону залежно від терміну служби вироблення і величини гірського тиску.

Конструкція, область застосування і порядок робіт по зведенню постійної крепі розглянуті раніше.

Зведення постійної крепі при проведенні квершлагів і польових штреків повинне проводитися відповідно до паспорта проведення і кріплення гірського вироблення при строгому дотриманні Правил безпеки у вугільних і сланцевих шахтах.

 

Питання для самоконтролю

 

1.    Як класифікуються навантажувальні, буронавантажувальні та транспортні машини ?

2.    Коли ефективно використовувати перевантажувачі ?

3.    Які існують способи обміну вагонів при проведенні гірничих виробок ?

 

 

 

 

ТЕМА №7

 

Тема: Розрахунок продуктивності прохідницького комбайну, навантажувальної машини. Класифікація прохідницьких комбайнів. Розрахунок кількості циклів у зміну. Розрахунок продуктивності навантажувальних машин

Мета заняття:

методична – ознайомити студентів з принципом розрахунку продуктивності прохідницького комбайну;

дидактична – довести до відома студентів суть рорахунку продуктивності прохідницького комбайну;

виховна – виховувати почуття значимості майбутньої професії.

Тип заняття: лекція

Форма проведення заняття: лекція з різними формами активізації дисципліни та відповідальності студентів за вивчення предмета з елементами евристичної бесіди.

Міжпредметні зв’язки:

забезпечуючи: математика, основи гірничого виробництва, ознайомлювальна практика.

забезпечувані: виконання курсового та дипломного проектів, проходження виробничих практик.

Методичне забезпечення: каталог гірничошахтного обладнання.

Література: (1) с. 203-221; (2) с. 159-166; (9) с. 123-127, 132-133.

 

Хід заняття

1. Організаційний момент

1.1 Вітання.

1.2 Перевірка наявності студентів.

1.3 Вступне слово викладача.

2. Ознайомлення студента з темою та метою заняття /план заняття/

2.1 Повідомлення теми заняття.

2.2.Мета заняття.

2.3. План заняття.

3. Мотивація навчання.

3.1 Аргументація важливості теми в сучасних умовах, подальшому вивченню предмета, курсовому та дипломному проектуванню.

3.2 Стимулювати вміння логічно мислити та аналізувати, розглянути питання даної теми та практичне їх застосування.

4. Актуалізація опорних знань /опитування, тести, диктант тощо/

4.1 Навантажувальні, буронавантажувальні і навантажувально - транспортні машини.

4.2 Способи і засоби обміну вагонеток.

4.3 Класифікація перевантажувачів, галузі їх використання.

4.4 Скрепери, галузь їх використання.

5. Коментар відповідей студентів

Виділити глибину знань та повноту відповідей студентів з питань, з’ясувати вірні відповіді та зробити загальний аналіз знань, умінь та навичок студентів.

6. Викладення та вивчення нового матеріалу (лекція тощо) - лекція традиційна.

7. Запис плану (лекція , тощо)

7.1 Класифікація прохідницьких комбайнів.

7.2 Розрахунок продуктивності прохідницького комбайну.

7.3 Розрахунок продуктивності навантажувальних машин.

 

8. Закріплення знань студентів: /форми: усне чи письмове, індивідуальне чи фронтальне опитування, самостійна робота /, коментар цієї роботи.

9. Підсумок заняття. Студенти повинні знати принцип розрахунку продуктив-ності прохідницьких комбайнів та навантажувальних машин.

10. Домашнє завдання: Вивчити тему.

 

КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЇ

 

1.     Класифікація прохідницьких комбайнів.

 

Застосування прохідницьких комбайнів при проведенні виробок дозволяє механізувати основні прохідницькі процеси - відбійки, навантаження і транспортування відбитої гірничої маси з вибою виробки. А застосування комплексів, крім цього, дозволяє механізувати і кріплення гірничих виробок. При використанні комбайнів підвищується швидкість проведення виробок, збільшується продуктивність праці, знижується вартість проведення, підвищується безпека праці прохідників.

Прохідницькі комбайни поділяються за способом обробки забою робочим органом: комбайни виборчого дії, комбайни з хитним виконавчим органом і комбайни бурового (безперервного) дії.

Також комбайни розрізняються по вазі: легкі (вагою до 25т), середні (до 50т) і важкі (понад 50т).

Комбайни можуть бути на гусеничному ходу, пневмоходу і пересуваються за допомогою гідравліки.

Прохідницькі комбайни виборчої дії набули найбільшого поширення на шахтах України. Вони призначені для механізації проведення гірничих виробок будь-якої форми поперечного перерізу виробок, крім круглої. Їх виконавчий орган виконаний у вигляді різцевого коронки, встановленої на поворотній рукояті - стрілі, скоючої при обробці вибою хитні рухи в горизонтальних і вертикальних площинах. Ці комбайни мають, як правило, гусеничну ходову частину і можуть бути використані при проведенні горизонтальних і похилих гірничих виробок по вугіллю і змішаним вибоєм з присічкою породи. Вони можуть працювати в складних гірничо - геологічних умовах з наявністю скидів, пережимів і стоншування пласта, при нестійкій покрівлі, слабкому ґрунті і значним обводненням.

Достоїнства комбайнів вибіркової дії:

— добра маневреність:

— можливість проводити вибірки різні за формою та поперечним перерізом;

— порівняно невелика вартість.

 

 

 

 

 


 

Комбайни вибіркової дії

Комбайн с корончатым исполнительным органом

Комбайн з корончатим виконавчим органом

 

Комбайн с барабанным исполнительным органом

 

Комбайн з барабанним виконавчим органом

 

Комбайн последовательной обработки забоя

 

Комбайн послідовної обробки вибою

Комбайн буровой (фронтального действия)

 

Комбайн бурової (фронтального дії)


Комбайни бурової дії на вугільних шахтах використовують рідко, тому що вони мають малий діапазон поперечних перерізів виробок, велику масу та вартість.

 

Схема движения исполнительного органа проходческого комбайна избирательного действия по забою

 

 

Рис. Схеми руху виконавчого органу прохідницького комбайну вибіркової дії по вибою при окремій (а) та суцільній виїмці вугілля та породи (б, в)

В останній час збільшилася кількість комбайнів з хитним робочим органом, але це комбайни далекого і ближнього закордону.

 

 


Информация о работе «Навантажувальні, буронавантажувальні і навантажувально - транспортні машини»
Раздел: Промышленность, производство
Количество знаков с пробелами: 27617
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 14

0 комментариев


Наверх