4.2. Переважні права учасників.

Якщо один з Учасників одержує від третьої сторони добропорядну пропозицію про придбання частини або всієї частки її участі в ТОВ і бажає прийняти таку пропозицію, зазначений учасник ("Учасник-продавець") спрямовує Голові Зборів учасників ТОВ і іншим Учасникам письмове повідомлення про умови такої пропозиції (іменоване надалі "повідомлення про продаж"). У повідомленні про продаж вказується у відсотках та частина частки Участника- продавця в ТОВ, що передбачается продати, найменування й адреса третьої сторони і всі умови зазначеного добропорядної пропозиції. За винятком випадків анулювання зазначеної пропозиції третьою стороною, повідомлення про продаж може бути відкликано тільки з дозволу Зборів учасників ТОВ.

Кожен учасник, що одержав повідомлення про продаж, протягом

30 (тридцятьох) днів з дня його одержання має переважне право погодиться на придбання продаваємої частки участі по ціні і на умовах, що знаходяться в такому повідомленні. У випадку, якщо кожен Учасник, або декілька Учасників, приймають рішення скористатися переважним правом на придбання частки Учасника відповідно до повідомлення про продаж, то право вибору розподіляється в однаковій мірі між всіма Учасниками Товариства.

4.3. Поступка третім особам частки /частини частки/ статутного фонду.

Поступка частки /частини частки/ статутного фонду третім особам можлива тільки у випадку письмової відмови всіх учасників ТОВ від придбання цієї частки /частини частки/ і за умови повного внесення вкладу її учасником, що поступається. У цьому випадку Учасник-продавець протягом 90 (девяноста) днів продати свої частку, зазначену в повідомленні про продаж, третій стороні по ціні і на умовах, приведених у повідомленні про продаж. При цьому належним чином засвідчені копії документів про продаж Учасник-продавець передає Зборам учасників ТОВ.

Якщо протягом зазначених 90 (дев'яноста) днів Учасник - продавець

не продасть свою частку, то на цього учасника знову поширюються обмеження, установлені дійсною главою.

4.4. Умови передачі частки Учасника.

При передачі частки /частини частки/ третій особі відбувається одночасний перехід до нього всіх прав і обов'язків, що належать учаснику, що поступається нею цілком або частково, якщо Зборами учасників ТОВ не буде встановлене інше. Будь-який Учасник, що передає свою частку (частину частки) у ТОВ третій стороні, повинен включити в угоду про передачу положення, що потребують від придбача згоди з положеннями цього Договору і зобов'язання виконувати його умови в  частині, що відноситься до Учасника - продавця.

4.5. Сповіщення про неплатоспроможність.

Учасники зобов'язані негайно доводити до відома ТОВ про свою неплатоспроможність, що викликає виділення частки учасника-боржника для покриття його боргів кредиторам.

У випадку банкрутства одного з учасників, довірена особа, ліквідаційна комісія або інша особа або орган, що проводить ліквідацію юридичної особи (Учасника) повинно запропонувати частку

Учасника в статутному фонді ТОВ іншим Учасникам по розумній і справедливій ціні, котра при відсутності домовленості визначається в судовому порядку.

4.6.Твердження передачі частки учасника.

Передача частки Учасника підлягає ствердженню Зборами

учасників ТОВ і реєстрації відповідно до чинного законодавства.

Частка Учасника вважається переданою з моменту реєстрації у

встановленому порядку.

5. ПРИПИНЕННЯ УЧАСТІ У ТОВ

5.1. Припинення участі в ТОВ.

Участь у ТОВ може бути припинена на наступних основах:

- вихід Учасника з ТОВ;

- виняток Учасника з ТОВ.

5.2. Вихід Учасника з ТОВ:

5.2.1. Кожний з Учасників в праві вийти з ТОВ, заявивши про це за 30 днів до виходу. При виході з ТОВ йому виплачується вартість частини майна ТОВ, пропорційна його частці в статутному фонді, обумовлена на момент ухвалення рішення Зборів учасників ТОВ про виплату.

Виплата частки Учасника в майні виконується після ствердження звіту ТОВ за рік, у якому учасник вийшов із ТОВ, і в строк до 12 місяців. По одностайному рішенню Зборів учасників ТОВ вийшовшому Учаснику за його проханням виплата може виконуватися авансом у розмірі й у строки, обумовлені Зборами учасників ТОВ.

За вимогою Учасника і за згодою Зборів учасників ТОВ внесок може бути повернено цілком або частково в натуральній формі. Вийшовшому Учаснику виплачується належна йому частина прибутку, отримана ТОВ у даному році до моменту ухвалення рішення Зборами учасників ТОВ про виплату вартості частки Учасника.

Майно, що передано Учасником у користування ТОВ, повертається в натуральній формі без винагороди.

5.2.2. У випадку смерті фізичної особи - Учасника ТОВ, спадкоємці можуть вступити в нього за згодою Зборів учасників ТОВ. При відмові спадкоємця від вступу в ТОВ або відмові Збори учасників ТОВ від прийому д нього спадкоємця, останньому видається в грошовій або натуральній формі частка в майні ТОВ, що належить спадкодавцю, вартість якої визначається на день прийняття Зборами учасників ТОВ рішення про виплату або видачу частки .

У цьому випадку розмір статутного фонду підлягає зменшенню,якщо частка спадкоємця не буде викуплена Учасниками ТОВ або третіми особами.

5.2.3. При реорганізації юридичної особи - Учасника ТОВ правонаступники можуть вступити в нього за згодою Зборів учасників ТОВ. При відмові правонаступника від вступу в ТОВ або відмові Зборів учасників ТОВ від прийому до нього правонаступника, йому виплачується вартість частки в майні, що належить реорганізованій юридичній особі , що визначається на момент прийняття Зборами учасників ТОВ рішення про виплату.

У цьому випадку розмір статутного фонду підлягає зменшенню, якщо частка правонаступника не буде викуплена Учасниками ТОВ або третіми особами.


Информация о работе «Розробка підприємства LOMAPAK»
Раздел: Предпринимательство
Количество знаков с пробелами: 103804
Количество таблиц: 27
Количество изображений: 0

0 комментариев


Наверх