4.4. LÇMUMA PAR PIRKUMU PIEÒEMÐANA.

Aplûkojot visus iespçjamos variantus, Jânis nlçma, ka viòð savam biznesam Internetu òems tieði firmâ Ollopa, jo tâ izcçlâs pârçjo favorîtu vidû ar visaugstâko kvalitâti vienâda cenu lîmeòa apstâkïos. Bez tam Jânim patika klient apkalpoðanas lîmenis ðajâ kompânijâ - veiksmîgi noorganizçtais palîdzîbas dienesta darbs.

4.5. REAKCIJA UZ PIRKUMU.

Pienâca laiks Jâòa uznçmumam reâli uzzsâkt darbîbu Latvijas tirgû. Lîdz tam laikam jau sen bija atrasti sadarbîbas partneri visâs pasaules malâs. Vairs nebija jauztraucas ne par izejvielâm, ne par profesionâlo palîdzîbu, ne tehnisko nodroðinâjumu. Bizness plauka un zçla, un Jânis bija patiesi apmierinâts ar savu toreizçjo izvçli, un tagad Ollopa Interneta pieslçgumu rekomendç arî aviem draugiem un paziòâm.

5. TIRGUS SEGMENTÂCIJA.

Patçrçtâjus var iedalît vairâkâs grupâs pçc segmentâcijas pazîmçm, tâs ir ìeogrâfiskâs, demogrâfiskâs, sociâli ekonomiskâs, nacionâlâs, kultûras, personiskâs un rîcîbas pazîmes.

5.1. ÌEOGRÂFISKÂS PAZÎMES.

Var izdalît trîs kategorijas:

1. Lielas pilsçtas (Rîga, Ventspils, Liepâja, Daugavpils, pilsçtas ar lielu iedzîvotâju skaitu),

2. Vidçjas pilsçtas,

Mazpilsçtas ( pilsçtas, ciemati, apdzîvotas vietas).

Internetam ir nepiecieðams diezgan augsts tehnoloìiskais attîstîbas lîmenis. Nepiecieðamîba pçc Interneta pilsçtâs ir krietni lielâka (studenti, daþâdas starptautiskas organizâcijas, uzòçmumi ar sadarbîbas partneriem ârzemçs). Iezvanîties no attâlâkâm teritorijâm izmaksâ krietni dârgâk (kâ tâlsaruna), tâdçï Interneta provaideri galvenokârt orientçjas uz pirmo kategoriju.

5.2. DEMOGRÂFISKÂS PAZÎMES.

Patçrçtâjus var iedalît atkarîba no vecuma, dzimuma, ìimenes lieluma, tâs dzîvesveida. Patçrçtâja orientçjoðais vecums varçtu bût no 7 lîdz 60 gadiem, taèu visvairâk Internetu lieto jaunieði un vidçja gadu gâjuma cilvçki. Iedalot patçrçtâjus pçc dzimuma, nav novçrojama liela atðíirîba. Bûtisks ir ìimenes dzîvesveids, bçrnu un vecâku intereses, vajadzîbas.

5.3. SOCIÂLI EKONOMISKÂS PAZÎMES.

Viena no pazîmçm ir ienâkumu lîmenis, nav svarîgi juridiskai vai fiziskai personai. Internetu nevar nosaukt par pirmâs nepiecieðamîbas preci, ìimene domâs vispirms par pârtiku, apìçrbu, uzòçmums ieguldîs brîvos lîdzekïus darîjumos, kas nodroðina tâ izdzîvoðanu, un tikai tad domâs par tâdu papildus çrtîbu, kâ Internets. Tâpat ir jâmin tâdi faktori, kâ profesija, izglîtîba. Ja lietotâjs nezin angïu valodu vai neorientçjas datoros, ðaubos vai viòð kïûs par Interneta lietotâju. Daþâdu profesiju pârstâvji nevar iztikt bez Interneta, tas ir kïuvis par darba sastâvdaïu.

5.4. KULTÛRAS PAZÎMES.

Segmentçjot pçc kultûras pazîmçm loìiski bûtu secinât, jo augstâka garîgâ attîstîba un izglîtîbas lîmenis, jo lielâks pieprasîjums pçc Interneta.

5.5. PERSONISKÂS PAZÎMES.

Ir cilvçki, kas joprojâm neuzticas datoriem un kur nu vçl tâdai informâcijas ieguves avotam, kâ Internets. Ðie cilvçki izvçlas jau ierastas lietas – grâmatas, laikrakstus, televîziju.

5.6. RÎCÎBAS PAZÎMES.

Attiecîbâ uz pircçja rîcîbu svarîgi ir zinât tâ izvçles kritçrijus: cik nozîmîga klientam ir apkalpoðanas kvalitâte, izplatîtâja popularitâte, vai arî priekðroka tiek dota zemâm cenâm.

6. REKOMENDÂCIJAS.

Analizзjot esoрo situвciju mзs varam sniegt sekojoрas rekomendвcijas:

6.1.

Valdîbai atbalstît tos uzòçmus, kas veido daþâdus projektus skolu un citu mâcîbu iestâþu apgâdâðanai ar datoriem un Interneta pieslçgumu, kâ arî ðo mâcîbu iestâþu audzçkòu apmâcîðanai. Labu piemçru râda Latelekom, Fortek, Tildes un ComputerLand apvienotâs “komandas” veidotais projekts “Odiseja”, kas paredz apgâdât 30 Latvijas skolas ar datoriem un Interneta pieslçgumu.

6.2.

Latvijas uzòçmumiem vairâk pievçrsties www lapu izveidoðanai un izvietoðanai Internetâ, jo tas ïauj cilvçkiem visâ pasaulç iegût informâciju par konkrçto uzòçmumu, kas, savukârt, ir iespçja iegût sadarbîbas partnerus un piesaistît klientus.

6.3.

Interneta pieslçgumu izplatîtâjiem izveidot tieðos sakarus ar starptautiskajiem Interneta pieslçgumiem, tâdâ veidâ nodroðinot lielâku datu pârraides âtrumu un trafika apmaiòu. Var arî paplaðinât esoðo pieslçgumu caurlaidîbu.

6.4.

Kâdam no lielâkajiem Latvijas Interneta izplatîtâjiem (Latnet, Apollo, Parks) vajadzçtu mçìinât ielausties starpteutiskajâ tirgû. Iesâkumâ varçtu mçìinât konkurçt ar Lietuvas, Igaunijas, Krievijas vietçjiem provaideriem.

6.5.

Noslçgt lîgumus starp SIA Lattelekom un Interneta izplatîtâjiem, kuri paredz telefona lîniju izmantoðanas tarifu samazinâðanu, izmantojot Internetu (principâ to varçtu panâkt slçdzot lîgumus par 900 sçrijas telefonu nummuru nodroðinâðanu


Информация о работе «Интернет /Латвия/»
Раздел: Иностранный язык
Количество знаков с пробелами: 30210
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 7

Похожие работы

Скачать
78701
3
2

... человек во время эфира может что-либо не расслышать. Интернет можно рассматривать как средство для промоушна (раскрутки) радиостанции и как новое средство массовой информации и коммуникации. Как средство глобальной коммуникации Интернет выглядит заманчиво. Но в силу разных технических особенностей в Интернете в развивающихся странах нельзя наладить качественный уровень вещания. Поэтому Интернет ...

Скачать
38552
2
0

... и объектами инженерной инфраструктуры, предоставленных для личного подсобного хозяйства, садоводства, огородничества или животноводства. 1,5 % в отношении прочих земельных участков.   4. Сравнительный анализ налоговых систем Латвии и России Приведя примеры налоговых систем Латвии и России можно сделать выводы о том, в чём различия налоговых систем этих стран, а в чём они схожи. А также можно ...

Скачать
76330
1
0

... электронного газетного еженедельника. В «Сетевом Магазине» (OnLine Store) можно подписаться на «Редактор и Издатель» и заказать различные справочные материалы, включая «Ежегодные премии в области журналистики» и «Справочник стипендий», которые предоставляют список около 500 наград, стипендий и конкурсов для студентов и журналистов, работающих в различных сферах средств массовой информации как на ...

Скачать
39741
1
0

... словарь страховых терминов и др. Интернет-расчеты сегодня Распространение интернет-торговли было одним из факторов, который привел к развитию систем интернет-платежей по всему миру. На развитие повлияло и ужесточение конкуренции на реальных секторах экономики (например, банковском), когда участники рынка вынуждены были искать новые способы сокращения издержек на поиск и привлечение клиентов ...

0 комментариев


Наверх