15. Економія електроенергії та паливних ресурсів.

Економію електроенергії і паливних ресурсів у своєму курсовому проекті, я досягаю за рахунок виконання робіт в 1-2 зміни ( економія електроенергії ), розробкою раціональних схем руху механізмів, вірним вибором , з техніко-економічним порівнянням, ефективних комплектів механізмів, розрахунком ефективних довжин переміщення Lсер., довжин різання чи набору грунту, ефективною величиною розвантаження.


16.Охорона навколишнього середовища.

Враховуючи, що на майданчику є родючий шар грунту, до початку основних робіт по плануванню він повинен бути зрізаний і збережений для рекультивації земель на майданчику, лишній грунту використовується для рекультивації земель на інших майданчиках чи сільгоспугіддях.

Об’єм родючого шару визначається за формулою:

  (33) , де

h-товщина родючого шару, м. (30-35 см. );

S-площа майданчика, м2.

м3.

Площі ділянок, які необхідно відвести для тимчасового складування родючого шару на період ведення робіт, визначається за формулою:

 (34), де

V-об’єм грунту родючого шару, м3;

H1-висота бурта, м. не більше 8 м.

м2.

Об’єм грунту, необхідний для рекультивації земель, порушених у зв’язку з будівництвом об’єкта ( розміри будівлі приймаємо рівними розміру котловану по дну -4640м2. ), визначаємо за формулою:

 (35), де

S2-площа території вкладання родючого шару. Маю на увазі ту територію яка не буде зайнята об’єктом і намічена до озеленення з коефіцієнтом озеленення 40 %.

  (36), де

S-площа майданчика, м2;

Sб-площа будівлі, м2;

h1-товщина шару родючого шару грунту, що відсипається (h1=0,4м).

м2.

м3.

Об’єм лишнього грунту, що залишається після рекультивації порушених земель і може бути використаний на інших майданчиках:

 м2.


17. Розробка технологічної карти на монтаж навісних панелей зовнішніх стін.

 

17.1. Область застосування.

Дана технологічна карта розроблена на монтаж навісних панелей зовнішніх стін, для каркасно-панельних будівель, з розмірами 7848м.

Область застосування: монтаж конструкцій огородження каркасних будівель із залізобетонних конструкцій.

17.2.Технологія і організація виконання робіт.

Підготовка до роботи й умови її виконання.

До початку установки панелей повинний бути цілком закінчений монтаж каркаса будинку, включаючи укладання панелей перекриттів і замонолічування стиків, розкладені панелі стін у зоні дії монтажного крана, приварені до колон монтажні столики для кріплення панелей, підготовлені монтажне устаткування, пристосування й інструменти.

Будівельні конструкції і матеріали. Установлюють залізобетонні утеплені навісні панелі зовнішніх стін площею до 5 м2 на розчин. Відхилення, що допускаються, від основних проектних розмірів, мм, при довжині панелі до 9 м: по довжині ±5, -10; по товщині панелей ±5; по ширині панелей ±5.

Устаткування, пристосування й інструменти: траверса, шість універсальних струбцин, схил-рейка, два молотки, два зубила, два монтажних лома, дві сталеві щітки, відтяжка з пенькового каната, рулетка, сталевий метр, кельма.

Виконувані роботи і виконавці. Бригада в складі монтажників конструкцій V розряду М5, IV розряду М4 і монтажника-стропальника III розряду Мз виконує монтаж будівельних конструкцій, стропальні і бетонні роботи.

Організація робочого місця (мал. 11).

Рис. 11. Організація робочого місця при монтажі зовнішніх стін:

1 — подвійні струбцини для тимчасового закріплення панелей;

 2 — монтажні ломи; 3 -ящик з інструментом; 4-лопата;

 5 — огородження; 6- ящик з розчином; 7 — мітла; 8- відро з водою.

Організація і виконання монтажних операцій. Виконавці і знаряддя праці. Інструктивні вказівки і пояснення.

1. Підготовка місць обпирання панелі.

Виконують монтажники М5 і М4, використовуючи стальну щітку, молоток, зубило, рулетку, метр, кельму.

Монтажники М5 і М4 знаходяться на перекритті і ведуть підготовку місця обпирання панелі. Монтажник М5 молотком і зубилом очищає місце обпирання панелі (верхню грань нижньої панелі), зволожує її, укладає і розрівнює розчин. Монтажник М4 сталевою щіткою очищає закладні деталі від іржі, розмічає і наносить на закладні деталі колон осьові риски.


Информация о работе «Земляні роботи»
Раздел: Строительство
Количество знаков с пробелами: 47624
Количество таблиц: 40
Количество изображений: 16

Похожие работы

Скачать
49434
5
2

... води не повинне приводити до заболочування місцевості. Не можна допускати, щоб відведена вода розмивала ґрунт, псувала сільськогосподарські угіддя, а також підтоплювала існуючі будівлі, споруди і інші об'єкти. Ґрунти для спорудження земляного полотна Конструкція, ґрунти і методи влаштування земляного полотна повинні забезпечувати збереження його проектної геометричної форми, міцність і ...

Скачать
33217
10
3

... ямки під стакани фундаменту по низу  м Знайдемо ширину та довжину ямки під стакан фундаменту по верху  м Знайдемо площу ямки по верху і низу  м2  м2 Об’єм земляних робіт  м3 Об’єм по зачистці дна ямки  м3, де hн – коефіцієнт, вибираємо з таблиці 14 АНТИ[1] hн=0.2  м3 Об’єм грунту для механізованої роботи  м3 Об’єм грунту витесненого спорудою  м3 ...

Скачать
4850
2
0

... робіт на даній ділянці. Для зручності підрахунків отримані результати заносять у відповідну таблицю 1, а розглянувши всі подібні ділянки магістралі отримують підсумковий обсяг земляних робіт. Обсяги земляних робіт із вилучення ґрунту для влаштування дорожніх одягів, рекомендують підраховувати з врахуванням його розпушування за формулою:   Vд.о = (1 + p / 100) hд.о Bмаг Lмаг, де p – процент ...

Скачать
134291
13
22

... ї машини й штовхача (у випадку застосування останнього) і скрепери із примусовим завантаженням скребковим елеватором, установленим на самому скрепері. У зв'язку із широким впровадженням гідравліки в будівельних і дорожніх машинах причіпні й самохідні скрепери випускають тільки з гідростатичним приводом робочих органів і механізмами примусового вивантаження ґрунту з ковша. Спосіб примусового ...

0 комментариев


Наверх