2.3.2 Найбільш вагомі загрози/можливості підприємства

 

Рис.2.10 .- Діаграма Матриці загроз

Рис.2.11 .- Діаграма Матриці можливостей

 


2.3.3 Результати SWOT-аналізу

Таблиця 2.25

Результати SWOT-аналіз для ТОВ «Дюпон-Україна»

Сильні сторони

Високі технологічні показники товару

Використання новітніх енергозберігаючих технологій для елітного котеджного будівництва

Високий імідж торгової марки

Висока кваліфікація персоналу

Великі надходження інвестицій

Швидка розробка нових товарів

Вигідне географічне розташування заводу- виробника та мінімізація транспортних витрат

Слабкі сторони

Висока ціна

Технічний супровід товару

Канали збуту

Маркетингові дослідження

Можливості

Підвищення попиту на товар - щорічне зростання обсягів елітного котеджного будівництва в середньому на 8-10 %

Підвищення вхідних бар’єрів за рахунок введення в Україні державних норм ДСТУ, що регламентують виробництво МІП

 

Загрози

Подорожчення імпортованої продукції за рахунок катастрофічного обвалу курсу гривні по відношенню до курсу долара США та євро у лситопаді- грудні 2008 року

Падіння попиту на МІП на будівельному ринку України в зв’язку з зупинкою темпів росту будівництва та масовим закриттям будівельних об’єктів у 2008 році

Захват все більшої частини ринку конкурентною продукцією за рахунок поставок продукції з районів Західної Азії за меншою ціною (випуск по ліцензії)

 


Розділ 3. Розробка рекомендацій щодо маркетингової стратегії компанії ТОВ «ДЮПОН УКРАЇНА»

 

3.1 Ринкова стратегія

 

3.1.1 Тип маркетингу і стратегія охоплення ринку

Виходячи з маркетингової управлінської проблеми, яка постала перед підприємством в умовах загострення конкурентної боротьби — збереження існуючих позицій на ринку, постійних клієнтів, компанії слід обрати стратегією охоплення «ніші» ринку — стратегію зосередження зусиль в сегменті елітного будівництва котеджей, яка буде націлена на спеціалізацію товарного асортименту на підвищенній якості продукції, виробництво товарів з різними технічними показниками, що дозволить встановити широкий діапазон цін на продукцію.

Оскільки компанія займає лідируючі позиції по технології виробництва і технічним показникам товару, то згідно з напрямами диференціації за М. Портером товар слід диференціювати за високою функціональною якістю, а також за репутацією марки «Дюпон» у світі. ТМ “Дюпон” існує на будівельному ринку Європи вже 100 років (в Україні — 7 років) і є гарантом якості для будівельників.

Серед споживачів компанії виділено два сегменти: “великі і середні будівельні компанії”, “малі компанії і будівельні бригади”, тому компанії слід застосувати диференційований тип маркетингу, який дозволить задовольнити потреби кожного сегменту.

 

3.1.2 Ринкове позиціонування

Основними конкурентами компанії ТОВ «Дюпон-Україна» на ринку будівельної імпортної мембранної ізоляційної плівки є представництва іноземних фірм виробників - “JUTA”*(Чехія) , “FAKRA”(Польща), “ІЗОСПАН”(Росія – Німеччина).

В якості параметрів, по яким будуть будуватися схеми позиціонування, виходячи з потреб споживачів, вибрано:

Ціна за 1 м2 в грн./м

Обсяг поставки в Україну в м2/рік

Мінімальна Плотність плівки в гр. /м2

Паропроникнення плівки в гр../м2*24год

Рис.3.1. – Позіціонування товарів ТОВ «Дюпон-Україна» на конкурентному ринку за параметром «Ціна за 1 м2 в грн./м»

Рис.3.2. – Позіціонування товарів ТОВ «Дюпон-Україна» на конкурентному ринку за параметром «Обсяг поставки в Україну в м2/рік»


Рис.3.3. – Позіціонування товарів ТОВ «Дюпон-Україна» на конкурентному ринку за параметром «Мінімальна Плотність плівки в гр. /м2»

Рис.3.4. – Позіціонування товарів ТОВ «Дюпон-Україна» на конкурентному ринку за параметром «Паропроникнення плівки в гр../м2*24год»

Зведений аналіз схем позиціонування (рис.3.1 -3.4)показує, що продукція компанії ТОВ «Дюпон-Україна» хоча і має найвищу ціну серед конкурентів, але характеризується найбільш високими технічними характеристиками.

Аналіз схем позиціонування дозволяє визначити позиції, по яким підприємство ТОВ «Дюпон-Україна» має переваги перед конкурентами:

Максимальний рівень паропроникнення плівки;

Мінімальна плотність (вага 1 м2 плівки);

В результаті проведеного аналізу виявилось, що компанія ТОВ «Дюпон-Україна» є лідером по технологічним показникам плівки, але програє своїм конкурентам у ціні. Таким чином слід позиціонувати товар як продукт високої якості, що дає змогу споживачам отримати стійкий та довговічний захист будівельним конструкціям.

 

3.1.3 Конкурентна стратегія

На ринку будівельної ізоляційної плівки в Україні компанія ТОВ «Дюпон-Україна» займає 0,5% за обсягом поставок. Даний ринок має тенденцію до зростання — 30% щороку, і є досить привабливим для інших підприємців, тому швидко зростає кількість конкурентів. Оскільки компанія ТОВ «Дюпон-Україна» займає незначну частку ринку будівельної ізоляційної плівки України, то їй у якості конкурентної стратегії слід використати стратегію «нішера», тобто необхідно погодження довгострокових договорів з будівельниками сегменту елітних котеджей. При цьому характер цілі буде наступаючий – посилення своїх позицій, шляхом встановлення гнучкого механізму цін, використання ноу-хау. Це дасть змогу компанії краще закріпити вже існуючі позиції на ринку і захопити нові позиції.

 


Информация о работе «Дослідження впливу факторів маркетингового середовища на діяльність компанії "ТОВ "ДЮПОН УКРАЇНА" (Україна)" на ринку мембранних ізоляційних плівок України»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 95376
Количество таблиц: 35
Количество изображений: 16

0 комментариев


Наверх