1.6 Три рівні товару

 

Як товар за задумом - Tyvek® — це високотехнологичний мембранний матеріал, вироблений компанією Дюпон, що сполучає у собі міцність, захисні властивості й високу паропроницаємість. Унікальна неткана структура матеріалу забезпечує паропроницаємість і, одночасно, захисні властивості по всій поверхні полотна, при цьому має мінімальну вагу серед дифузійних плівок.

Товар в реальному виконанні – супердифузійна мембранна будівельна плівка Tyvek виключає ефект "парника", що є присутнім у мансардах, побудованих з використанням традиційної поліетиленової пароізоляції

Підтримується комфортний температурно-водний баланс усередині будинку. Захищає будинок від руйнування завдяки тому, що будівельна конструкція має можливість просихання усередину будинку. Виготовляється за унікальною технологією на заводі компанії DuPont у Люксембурзі .

Товар має надійне підкріплення. Проводяться спеціальні майстер-тренінги для спеціалістів будівельної галузі. Також існує штат консультантів, які пройшли спеціальний курс навчання в США, представництво «Дюпон-Україна» має свій консультаційний Інтернет-сайт для всієї України.

При замовленні великих партій товару діють постійні знижки: при купівлі від 1000 м2 продукції діє знижка 10 %, від 2000 м2 і більше –15%. Для постійних клієнтів діють акції.

 


Розділ 2. Аналіз маркетингового середовища компанії ТОВ «ДЮПОН УКРАЇНА»

 

2.1 Аналіз макромаркетингового середовища

 

Аналіз макромаркетингового середовища виконується з застосуванням технології та алгоритмів PEST – Аналізу – інструменту, призначений для виявлення політичних (Policy), економічних (Economy), соціальних (Society) і технологічних (Technology) аспектів зовнішнього середовища, що можуть вплинути на стратегію компанії. Політика вивчається тому, що вона регулює владу, що у свою чергу визначає середовище компанії й одержання ключових ресурсів для її діяльності. Основна причина вивчення економіки це створення картини розподілу ресурсів на рівні держави, що є найважливішою умовою діяльності підприємства. Не менш важливі споживчі переваги визначаються за допомогою соціального компонента PEST – Аналізу. Останнім фактором є технологічний компонент. Метою його дослідження прийнято вважати виявлення тенденцій у технологічному розвитку, що найчастіше є причинами змін і втрат ринку, а також появи нових продуктів [88].

Основні положення PEST – аналізу:

- Стратегічний аналіз кожної з чотирьох зазначених компонентів повинний бути досить системним, тому що всі ці компоненти тісним і складним образом взаємозалежні;

- Не можна покладатися тільки на ці компоненти зовнішнього середовища, тому що реальне життя значно ширше і багатозначніше;

- PEST – аналіз не є загальним для всіх організацій, тому що для кожної з них існує свій особливий набір ключових факторів.

 


2.1.1 Аналіз політико-правового середовища

Таблиця 2.1

Попередня таблиця основних факторів впливу політико-правового середовища в Україні на діяльність підприємства

№п/п№ Фактор Загроза Можливість
1 Введення державних норм ДСТУ, що регламентують використання мембранних ізоляційних плівок в будівництві +
2 Політична нестабільність, що негативно впливає на інвестиційну привабливість країни -
3 Наслідки вступу України у Світову організацію торгівлі +
4 Адміністративні бар’єри для ведення господарської діяльності -
5 Наслідки світової фінансової кризи та їх вплив на політико-правове становище в країні -
6 Наказ Мінбудархітектури “Про положення щодо експериментального будівництва” +

 

1. Планується введення в Україні державних норм ДСТУ, що регламентують виробництво та застосування ізоляційних будівельних плівок.

На сучасному етапі єдиним документально легалізованим матеріалом підкровельного перекриття є руберойд та пергамін, на які є затверджені з радянських часів нормативні документи.

Випуск нормативного документу по сучасним синтетичним будівельним паро- та гідроізоляційним плівкам повинен уніфікувати продукцію різних виробників, визначити вимоги до характеристик продукції. З прийняттям документу на упаковці МІП вводиться обов'язковий код, за яким можна буде визначити область застосування, склад, основні характеристики продукції. Даний документ несе позитивний характер для діяльності компанії “Дюпон -Україна”, так як він повинен встановити високі вимоги до продукції, і унеможливлює виробництво та імпорт товарів з будь-якими технічними невідповідностями, у разі порушення виробником вимог ДСТУ, Укрметртестстандарт має право накласти санкції – від штрафу до заборони виробництва або реалізації всього асортименту продукції, випущеної з порушеннями. Це підвищує вхідні бар’єри на ринок, і знижує кількість потенційних конкурентів. В той же час продукція заводів компанії «Дюпон» сертифікована у всьому світі і впровадження нормативів ДСТУ дає можливість припинити масовий імпорт низькоякісної будівельної плівки з країн західної Азії.

Тепер після введення ДСТУ скорочується кількість імпорту, що дасть змогу компанії збільшити частку ринку.

Політична нестабільність, що негативно впливає на інвестиційну привабливість країни

Представництво “Дюпон-Україна” активно використовує у своїй діяльності іноземні інвестиції та зовнішньоекономічні розрахунки за поставлений товар з заводів компанії у світі.

Притік додаткових активів у вигляді іноземних інвестицій від головної компанії дає можливість компанії швидше оновлювати обсяги імпортованого товару на ділерських умовах.

Політична ситуація, яка зараз склалася в країні має негативний вплив на притік до країни іноземних інвестицій. Інвестори, вкладаючи гроші ризикують, і тому непорозуміння між верхівками влади не сприяють інвестиційній привабливості країни.


Информация о работе «Дослідження впливу факторів маркетингового середовища на діяльність компанії "ТОВ "ДЮПОН УКРАЇНА" (Україна)" на ринку мембранних ізоляційних плівок України»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 95376
Количество таблиц: 35
Количество изображений: 16

0 комментариев


Наверх