1.3 Система оптових цін та підвищення ефективності виробництва

В системі планових цін значної уваги приділяють оптовим цінам на продукцію промисловості, які мають вагомий вплив на рівень закупівельних цін в сільському господарстві, цін в будівництві та тарифів на вантажні перевезення, а також роздрібні ціни на товари народного споживання та різних видів тарифів на виробничі, комунальні та побутові послуги.

Оптові ціни на промислову продукцію поділяються на оптові ціни підприємств, які складаються з собівартості та прибутку, тобто, іншими словами, цінами товаровиробника чи цінами реалізації продукції, та оптові ціни промисловості, які включають в себе збутову націнку постачальників. Розрізняють також оптові ціни промисловості єдині для всієї території країни та зональні, що встановлюються в залежності від величини транспортних витрат, об’єктивної відмінності в витратах виробництва та використання продукції. Крім вищезгаданого поділу існує також поділ на тимчасові, разові, договірні. Такий поділ залежить від терміну дії цін, специфічних особливостей виробництва та попиту на продукцію.

Особливим типом оптових цін є розрахункові ціни, що встановлюються в межах деяких галузей з метою забезпечення госпрозрахункових умов діяльності підприємств при великих об’єктивно зумовлених якимись іншими факторами в різницях, що яскраво виражені у витратах на виробництво продукції. За розрахунковими цінами підприємства реалізують вироблену ними продукцію відповідним організаціям, які в свою чергу реалізують її за встановленими прейскурантними цінами та договірними оптовими цінами. Слід також відмітити вагомість і важливість системи оптових цін. Так, наприклад, в 70-80 рр. Рівень оптових цін не відображував загально необхідних витрат, що зумовлювало значне послаблення розрахункових відносин в багатьох промислових об’єднаннях і на підприємствах. Безперечно, це негативно відобразилось на рості продуктивності праці, темпах науково-технічного прогресу, покращенні організації та стимулюванні виробництва, праці та управлінні. В результаті різко знижувались темпи росту ефективності виробництва. Тобто, як висновок до проведеного вище економічного аналізу можна сказати, що оптові ціни стимулюють виробництво високоякісної продукції.


РОЗДІЛ ΙΙ: ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА.

 

2.1 Характеристика ТОВ «Ельдорадо - КР»

В якості дослідження даної роботи мною було обрано діяльність товариства з обмеженою відповідальністю " Ельдорадо – КР ".

1. Назва підприємства: " Ельдорадо – КР " у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю, зареєстроване виконкомом Криворізької міської ради рішенням про реєстрацію об'єкта торговельної діяльності № 15662 від 01.08.2003.

Засноване на підставі договору про заснування та діяльність, укладеного 5 липня 2003 року.

Засновники:

-     виконавчий комітет Криворізької міської ради народних депутатів м. Кривого Рогу;

-     керівник суб'єкта господарювання Ляховець Василь Володимирович.

2. Юридична адреса: 50063, Дніпропетровська область місто Кривий Ріг, вул. Тухачевського 38.

На даний момент директором " Ельдорадо – КР " є Романюк Віталій Вікторович.

ТОВ " Ельдорадо – КР " є юридичною особою, діє на підставі статуту, відповідає за своїми зобов'язаннями лише тим майном, на яке згідно чинного законодавства може бути звернено стягнення. ТОВ " Ельдорадо – КР " є власником свого майна і здійснює право власності відповідно до цілей своєї діяльності та призначенням майна.

Метою діяльності товариства є :

-           Збільшення зайнятості населення та залучення творчої частини населення до виробничої та соціально-економічної діяльності.

-           Найбільш гнучке та оперативне вирішення задач по задоволенню потреб у побутовій техніці та аудіовізуальними товарами.

-           Впровадження сучасних науково-технічних розробок у всіх сферах виробничої, управлінської та господарської діяльності.

-           Розвиток зовнішньоекономічних зв'язків з юридичними та фізичними особами зарубіжних країн.

-           Розширення асортименту та покращення якості продукції, робіт та послуг.

Предметом діяльності товариства є:

- Здійснення взаємодії будь-яких видів господарської діяльності на договірній основі з державними підприємствами, організаціями, органами влади, спільними підприємствами, малими підприємствами, а також фізичними особами.

- Самостійне здійснення зовнішньоекономічної діяльності в установленому порядку з юридичними та фізичними особами закордонних країн

- Сприяння впровадженню та широкому застосуванню в різних галузях досягнення науки та техніки, винаходів, розробок, прогресивних форм та методів управління та організації виробництва.

- Організація та проведення робіт, пов'язаних з промисловим та соціально-культурним розвитком в регіонах учасників товариства.

- Рекламна діяльність в Україні та за кордоном.

- Впровадження передових та сучасних технологій по виробництву побутової техніки та задоволення потреб в цій продукції.

- Маркетинг та комерційна діяльність.

- Торгівельно-закупочна діяльність.

Структура управління товариством:

Основним органам управління є Рада учасників, керівники підприємств ( директор), Спостережна комісія

Вищим органом товариства є Рада учасників. Рада учасників товариства складається з представників, призначених кожним з учасників товариства, Директора, представники трудового колективу.

Представники можуть бути постійними або призначеними на певний строк. Учасник вправі в будь-який замінити свого представника в органах управління, повідомивши про це Дирекцію товариства.

До компетенції Ради учасників належать вирішення наступних питань:

1. Зміна положень статуту товариства

2. Визначення основних напрямків діяльності товариства, затвердження його планів та звітів про їх виконання.

3. Виключення учасників з товариства.

4. Затвердження нормативних документів, що визначають відношення в середині товариства, включаючи положення про персонал.

5. Визначення структури товариства, затвердження його штатного розпису.

6. Призначення та усунення з посад працівників різного рівня.

7. Призначення та достроковий відзив членів Спостережної комісії (менеджерів).

8. Розподілення прибутку, визначення порядку покриття збитків, визначення порядку створення та використання фондів.

9. Прийняття рішень щодо реалізації продукції товариства (включаючи питання ціноутворення).

Керівництво поточною діяльністю здійснює Директор, який є виконавчим органом товариства реалізації виконання задач поставлених Директору , йому допомагають його перший заступник ( старший продавець) та бухгалтер.

Директор підзвітний Раді учасників та несе відповідальність за здійснення діяльності товариства та покладених на нього завдань та функцій.

Крім того директор:

1.         забезпечує виконання поточних та перспективних планів товариства.

2.         організовує підготовку та виконання рішень Ради учасників та надає звіти про їх виконання.

3.         розпоряджається майном товариства, включаючи його грошові кошти, в межах, визначених Радою учасників.

4.         в установленому порядку приймає на роботу та звільняє персонал товариства, вирішує питання стимулювання праці.

5.         представляє товариство у відносинах з організаціями, підприємствами та установами, а також з органами державного управління по всіх питаннях діяльності товариства в межах компенсації, визначеної Статутом.

6.         у межах своєї компетенції видає накази та розпорядження, обов'язкові для персоналу товариства.

Директор в праві приймати рішення по всіх інших питаннях діяльності товариства, які не віднесені до виключної компетенції Ради учасників та у випадку якщо вони за рішенням Ради передані до його компетенції.

Контроль за фінансовою та господарською діяльністю товариства здійснює Спостережна комісія, яка відповідає за свою діяльність перед Радою учасників та надає їй звіти про проведені ревізії.

До обов'язків менеджерів належать перевірка звітів, балансу, каси та майна, звітності та всього діловодства товариства.

Основний асортимент пропонованої продукції:

v  холодильники

v  пральні машини

v  мікрохвильові печі

v  музичні центри та домашні театри

v  телевізори

v  пилососи

v  відеомагнітофони

v  принтери

v  монітори та комплектуючі до комп'ютерів

v  праски, фени, електробритви, ел.чайники, терези

v  кухонні комбайни

Постачальники: Тернопільський та Дніпропетровський оптові склади побутової техніки та аудіовізуальними товарами.

Основні покупці: кінцеві споживачі, які купують товар для власного використання без подальшого продажу товару;а також підприємства різних форм для використання у межах підприємства.


Информация о работе «Стратегія ціноутворення в системі управлінського обліку»
Раздел: Менеджмент
Количество знаков с пробелами: 94602
Количество таблиц: 10
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
82337
4
1

... іку по рахунку 23 становитимуть комерційну таємницю підприємства, а дані рахунків класу 8 будуть відкритими для користувачів. Не менш важливим при організації управлінського обліку є порядок побудови та застосування аналітичного обліку на підприємстві, який полягає, перш за все, в організації необхідних розрізів аналітичних рахунків для синтетичних рахунків. Саме аналітичні рахунки забезпечують ...

Скачать
31309
0
0

... . Завдяки цьому американські спеціалісти приділяли значну увагу розробці різних економічних методик узагальнення та оцінки фактів господарської діяльності, а також їх застосування в залежності від умов функціонування підприємства і цілей власника. Перша згадка про виникнення управлінського обліку датується 1855 р. і відноситься до системи обліку, що застосовувалась на фабриці “Ліман Міллс” і була ...

Скачать
14223
0
1

... рентабельність діяльності підприємства, – це раціонально побудований управлінський облік. Ефективне управління підприємством залежить значною мірою від розвиненості системи управлінського обліку та ступеня її комп'ютеризації. Вимогам ринкової економіки найбільшою мірою відповідає форма обліку, орієнтована на широке використання мереж ПЕОМ і створення автоматизованих робочих місць бухгалтера. ...

Скачать
160939
27
31

... скидки з рознічної ціни ВИСНОВКИ Результати досліджень теоретичної частини дипломної роботи показують, що на сучасному етапі концентрації суб’єктів підприємницької діяльності у об’єднання спеціалізованих фірм (на прикладі фармацевтичного об’єднання ТОВ “Юніфарма”) актуальним та необхідним є проведення комплексного аналізу ефективності їх історичних форм діяльності в галузях виробництва та реалі ...

0 комментариев


Наверх