3.3      Процес ціноутворення на підприємствах

Використання короткострокової тактики ціноутворення не дає можливості управлінцям підтримувати надійну довгострокову рентабельність для вирішення проблем, пов’язаних з витратами, споживачами та конкурентами. Довгострокова рентабельність і становище між конкурентами потребують такої стратегії ціноутворення. Внесемо деякі уточнення щодо складання стратегії ціноутворення. Вона складається:

·     внутрішньої структури витрат компанії по кожному продукту, групі продуктів чи споживачів;

·     «споживацької чутливості» і того, як споживачі цінять унікальні якості продукції даної фірми;

·     становище між конкурентами, за виключенням потенційної можливості і стратегії;

Підсумувавши, можна сказати, що рентабельна політика ціноутворення потребує розуміння взаємодії трьох сил – витрат, споживачів та конкурентів, - забезпечення водночас їх оптимального поєднання.

3.4      Методики встановлення цін за географічною ознакою

Вищезгадані фактори враховують витрати, які виникають через необхідність транспортування продукції. Так, залежно від розподілу обов’язків з транспортування товарів і участі постачальників та споживачів у компенсації транспортних витрат проводиться так зване франкування цін. Це означає, що всі витрати з транспортування продукції до названого пункту входять у ціну товару. Існує 6 видів франко - цін:

Франко - склад постачальника ( витрати на виробництво продукції та маркетинг);

франко-станція відправлення ( витрати на транспортування товарів на станцію відправлення);

франко - вагон на станції відправлення ( витрати на завантаження і зберігання продукції на станції відправлення);

франко - вагон на станції призначення (транспортний тариф від станції відправлення до станції призначення);

франко-станція призначення ( витрати на вивантаження і зберігання продукції на станції призначення);

франко - склад споживача ( витрати на доставку продукції).

Різновидами методик встановлення цін за географічною ознакою є їх розрахунок щодо якихось базових пунктів території, а також визначення зональних цін.

3.5      Управління цінами на підприємстві

У маркетинговій діяльності фірм чи підприємств розрахунок цін - це тільки перший крок до розв’язання однієї з найважливіших проблем ринкової діяльності. Надалі ціна товарів та послуг регулюється відповідно до загальних змін цін фірми, змін коньюктури ринку тощо. Отже, управління цінами - це загальні правила, якими керується підприємство, приймаючи рішення відповідно до стратегії і тактики діяльності. У процесі управління цінами можуть бути використані такі принципи.

Політика поступового зниження цін. Вона характеризується відносно високими цінами під час виведення на ринок нового продукту. Далі, коли зростає конкуренція, ціни поступово знижуються. Є кілька передумов для використання такої цінової політики:

-     наявність досить великої кількості потенційних покупців з високою купівельною спроможністю і гострою потребою в даному товарі;

-     компенсація високого рівня цін;

-     незначний ступінь привабливості продукту і високий рівень цін на нього для потенційних конкурентів;

-     обов’язкова відповідальність високої ціни високій якості продукту.

Основною перевагою такої політики є та проста істина, що ціни завжди легше зменшувати. Завдяки цьому продукт тривалий час зберігає свою ринкову привабливість, обсяги збуту. Основною проблемою тут є встановлення початкового рівня цін, який давав би вільну можливість поступового їх зниження.

Політика проникнення. Вона характеризує порівняно низькі ціни, що робить можливим проникнення підприємства на нові ринки, створення достатнього попиту. Такі ціни можуть бути підвищені, наприклад ,за рахунок підвищення якості продукції. Головна передумова використання такої політики полягає у наявності необхідної кількості товарів, що робить можливим досягнення великих обсягів товарообороту, достатніх для проходження точки беззбитковості.

Політика диференціювання цін. Це продаж свого того самого продукту різним покупцям за різними цінами. Така політика має два завдання:

-     пристосуватись до умов різних ринків, де існують різні умови конкуренції, інтенсивність попиту, сприйняття ціни;

-     досягти виробничо-економічних чи логістичних переваг з погляду впливу на поведінку споживачів за рахунок продажу великих партій товару, вірогіднішого розподілу замовлень в часі.

Розрізняють кілька видів цінової диференціації:

-     просторову різні ціни в країні та за її межами);

-     часову( сезонні знижки та надбавки);

-     залежно від способу використання продукту ( паливо як сировина чи як пальне для двигунів)4

-     за групами споживачів ( використання пільгових тарифів для літніх людей чи студентів);

-     залежно від кількості ( знижки у разі купівлі цілих упаковок товару, а не одиничних екземплярів).

У різних країнах до такої цінової політики ставляться неоднозначно. Подекуди її кваліфікують як цінову дискримінацію, що переслідується законом.

Політика престижних цін. Це високі ціни на продукти справді високої якості. Такі продукти мусять постійно здобувати і підтримувати свою високу репутацію, отже, основна проблема - постійне підвищення якісних характеристик, його іміджу, збереження традицій хорошої фірми, незважаючи на будь - які коньюктурні зміни.

Політика традиційного ціноутворення. Вона полягає в орієнтації на ті традиції, які існують на ринку одо рівня цін на ту чи іншу продукцію.

Політика шикування цін . ЇЇ використовують за продажу кількох категорій продукту або великого асортименту в рамках однієї категорії. Ціни слід вишиковувати так, аби їхній ряд був достатньо диференційований.

Політика психологічно комфортних цін. Така політика бере до уваги «внутрішню логіку» покупця, коли ціни встановлюються дещо нижчими за якусь « круглу» суму.

Політика послідовного проходження по сегментах ринку. Застосовується у міру насичення якогось сегмента даним товаром. Тоді ціну знижують, а товар пропонують іншому сегменту, де більш висока еластичність.

При аналізі та визначенні рівня цін підприємець має чітко уявляти загальну картину цін, яка характеризує взаємозв’язок і взаємовідносини різних видів цін. До системи цін включено різні елементи, які зазвичай розглядаються як окремі конкретні ціни так і попередньо визначені групи цін. Всі елементи системи цін тісно взаємопов’язані. Це наслідок єдиної методології формування витрат на виробництво і взаємозв’язок між всіма елементами ринкового механізму.


ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ

Визначення рівня прибутку і рентабельності безпосередньо залежить від рівня витрат виробництва і ціни конкурентних товарів , що випускаються виробничими відділеннями чи фірмою в цілому. Нормативна норма прибутку встановлюється з врахуванням тієї норми прибутків, яку вище керівництво вважає за необхідне отримати для забезпечення подальшого розвитку фірми. Тому рівень цін визначають перш за все, виходячи з цілей досягнення певного спланованого рівня прибутку ( звідси і назва « цільове ціноутворення). Слід додати, що цінова норма прибутку встановлюється на плановий період диференційовано за кожним товаром чи групою товарів, а скоріше всього за окремим підрозділом, який виступає центром прибутку. Проводження такої політики передбачає надання виробничим відділам і закордонним компаніям самостійності у встановленні цін, які зазвичай прирівнюються до рівня ринкових. Сам же метод даного ціноутворення часто використовується при укладанні угод із зовнішніми контрагентами та внутрішньо фірмовими поставками. Але оскільки цей метод орієнтується на збереження самих цін протягом певного планового періоду, він слабо стимулює діяльність управлінців, які керують закордонними філіалами та дочірніми підприємствами. Тому деякі компанії вносять корективи до цільової норми прибутку, роблячи її рухомою в певних межах, щоб краще враховувати попит і умови конкуренції на зовнішньому ринку. Також даний метод використовується при визначенні розрахункових цін в поєднанні з методом рухомої ціни. Але, слід додати, що в цілях перерозподілу чи викачування прибутків використовуються не лише завищені ціни на товарні поставки, але й встановлюються високі ставки відрахувань за представленими патентами та ліцензіями , технічними послугами та ноу - хау. Тому, як вже наголошувалось в основній частині, потрібно проводити гнучку систему цін, яка спрямовується на встановлення в рамках фірми таких цін, що мають здатність призводити до мінімальних витрат виробництва, при чому не за кожним відокремленим підрозділом, а по підприємству в цілому. Проведення глобальної політики передбачає, що вище керівництво розробляє методологічні принципи побудови цін, визначає їх структуру і рівень як у відносинах з зовнішніми контрагентами , так і у внутрішньо фірмових поставках. Гнучкість цінової політики в багатьох аспектах визначається поєднанням в управлінні принципів централізації і децентралізації. На деяких підприємствах керівництво саме розробляє стандарти ціноутворення і єдині базиси цін на кожен виріб у загальних масштабах. Відхилення від них допускаються лише у ситуаціях, спричинених занадто жорсткою конкуренцією. В таких випадках гнучкість цін досягається за допомогою знижок відносно прейскурантної ціни.

В залежності від цілей і стратегії, що розробляються у виробничому відділенні, визначаються основні напрямки цінової політики, а саме: орієнтація на забезпечення рентабельності виробництва, на рівень якості товару, на ринкові умови та конкуренцію, на збереження чи збільшення ринкової частки, на стабільність цін в наступному плановому періоді. Таким чином, звідси випливає, що ціна як економічна категорія відображає умови або економічні відносини реалізації товарів. Вона є груповим виразом вартості, оскільки відображає рівень господарювання. Крім того, рівень цін на підприємстві може носити як обліково-аналітичний характер так і стимулюючий, що в свою чергу відіграє немало важливу роль. Адже, це є прямим сприянням пошуку резервів для зниження собівартості, зменшенню конкурентної боротьби за ринки збуту та переливу капіталу з однієї галузі в іншу. А це в свою чергу призводить до численних змін ( як в позитивну так і негативну сторону ) загального становища підприємства та його становища на ринку. На мою думку в наш час було б варто прилити більше уваги ціноутворенню на підприємствах. Адже зазвичай підприємство опиняється в скрутному становищі аналізуючи всі фактори ціноутворення та власні витрати при встановлення ціни. Все це наслідки багатьох причин, але найбільшої шкоди, на мою думку, завдає податкова система. Тож насамперед при аналізі проблем ціноутворення слід було б переглянути підґрунтя державного оподаткування і узгодити його з усіма причетними чинниками.


СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

1. Про внесення змін у Закон України „ Про ціни та ціноутворення": Закон України від 20.11.2003 № 495-ХІУ.

2. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 15 "Дохід" Наказ Мін.фін від29.11.99р. доп.від 14.06.2000р.№131

3. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 17 "Податок на прибуток" Наказ Мін.фін .від 28.12.2000р. №353.

4. Економіка підприємства: опорний конспект лекцій / Н.М. Ушакова, Л.О. Лігоненко, М.М. Скотнікова, І.О. Чаюн. - К.: КНТЕУ, 2002.

5.Економіка України: стратегія і політика довгострокового розвитку/ За ред.акад.. В.М. Гейця.- К.: Інститут економ. Прогнозування- 2005-33-С.18.

6.Корнієв В.Л. Цінова політика підприємства: Монографія. – К.: вид-во КНЕУ, 2001. – 257 с.

7.Литвиненко Я.В. сучасна політика ціноутворення- К.: МАУП, 2003.– 240с.

8.Шкварчук Л.О. Ціни і ціноутворення: навч. посібник. –Луцьк, 2002.– 273с.

9.Лень В.С „Управлінський облік”: навч.посібник.-


Таблиця №1. Аналіз динаміки руху цін за місяць на двокамерні холодильники

назва 01.07 30.07 01.09 30.09 01.10 30.10 01.11 30.11
Nord dx-2444-6-040 1190.0 1499.7 309.7 1499.7 1499.7 0 1499.7 1499.7 0 1559.7 1559.7 0
Vestforst 285 2990.0 3279.2 289.2 3279.2 3539.2 260 3279.2 3539.2 260 3539.2 3539.2 0
Vestforst 404 5239.0 5049.9 -189.1 5049.9 5049.9 0 5049.9 5199.9 150 5199.9 5199.9 0
Vestforst 355 3989.0 3849.0 -140 3849.0 4119.9 270.9 3849.0 4119.9 270.9 4119.9 4119.9 0
Vestforst420 5239.0 5049.2 -189.8 5049.2 5049.2 0 5049.2 5449.2 400 5449.2 5449.2 0
Liebherr C 4001 3769.0 3629.0 -140 3769.0 3769.0 0 3769.0 3769.0 0 4196.0 4196.0 0
Indesit C 138 NF 2329.7 2329.7 0 2329.7 2329.7 0 2329.7 2639.7 110 2639.7 2639.7 0
Indesit 236 NF 2809.9 2809.9 0 2809.9 2809.9 0 2809.9 2999.9 190 2999.9 2999.9 0
Indesit R 36 NF 2999.2 2999.2 0 2999.2 2999.2 0 2999.2 2559.2 -440 2559.2 2559.2 0
Ariston 2185 2799.7 2799.7 0 2799.7 2799.7 0 2799.7 3169.7 370 3169.7 3169.7 0

Таблиця №2. Аналіз динаміки руху цін за місяць на музичні центри та домашні театри

назва 01.07 30.07 01.09 30.09 01.10 30.10 01.11 30.11
Thomson cs100 459.0 449.7 -10 449.7 449.7 0 449.7 449.7 0 449.7 449.7 0
Panasonik cs-vk30 1290.0 1299.2 9.2 1299.2 1299.2 0 1299.2 1299.2 0 1299.2 1299.2 0
LG lh-d6240 1299.2 1299.2 0 1299.2 1299.2 0 1299.2 1299.2 0 1299.2 1299.2 0
LG lh-d6230 1339.2 1339.2 0 1199.2 1199.2 0 1199.2 1199.2 0 1199.2 1149.2 -50
Magnat c 550 1469.9 1469.9 0 1349.9 1349.9 0 1349.9 1249.9 -100 1249.9 1249.9 0
Panasonik cs-dt 310 3089.0 3089.0 0 2999.0 2999.0 0 2999.0 2999.7 0 2999.7 2999.7 0
Panasonik cs-ht 700 4229.0 4229.0 0 4229.0 4229.0 0 4229.0 4229.0 0 4229.0 4229.0 0
Aiwa xr-fa700 1059.9 1059.9 0 1069.9 1099.9 30 1069.9 1029.9 -40 1029.9 849.9 -180
LG lx-e330x 719.0 719.0 0 719.0 719.0 0 719.0 719.0 0 719.0 699.0 -20
Sharp cd-e200 769.9 769.9 0 769.9 769.9 0 769.9 599.0 -170.9 769.9 769.9 0

Таблиця №3. Аналіз динаміки руху цін за місяць на пральні машини

назва 01.07 30.07 01.09 30.09 01.10 30.10 01.11 30.11
Candi 825 1690.0 1690.0 0 1698.2 1698.2 0 1698.2 1979.9 281.7 1979.9 1979.9 0
Ardo anna410 1199.0 1199.0 0 1199.0 1199.0 0 1199.0 1349.0 150 1299.0 1299.0 0
Ariston 129 2999.9 2999.9 0 2999.9 2999.9 0 2999.9 2999.9 0 3329.9 3319.9 -10
Zanussi1023 2339.9 2339.9 0 2339.9 2339.9 0 2339.9 2439.9 100.1 2439.9 2439.9 0
Zanussi 504 2289.0 2289.0 0 2289.0 2289.0 0 2289.0 2229.7 -59.3 2229.7 2229.7 0
Zanussi 925 2839.0 2839.0 0 2839.0 2839.0 0 2839.0 2599.0 -240 2599.0 2599.0 0
Zanussi 954 2569.9 2569.9 0 2569.9 2569.9 0 2569.9 2599.9 30 2599.9 2599.9 0
Whirpool853 2359.0 2359.0 0 2359.0 2359.0 0 2359.0 2359.0 0 2359.0 2479.0 120
Whirpool5108 1979.0 1979.0 0 1979.0 1979.0 0 1979.0 2259.0 280 2259.0 2259.0 -100
Indesit 634 1969.0 1969.0 0 1969.0 1969.0 0 1969.0 2299.0 310 2299.0 2199.0 -100

Таблиця №4. Аналіз динаміки руху цін за місяць на фени

назва 01.07 30.07 01.09 30.09 01.10 30.10 01.11 30.11
Braun ls 34 89.2 89.2 0 89.2 89.2 0 89.2 89.2 0 89.2 79.2 -10
Elenberg hs-2710 39.9 39.9 0 79.9 39.9 -40 39.9 39.9 0 49.2 49.2 0
Elenberg hs-2715 55 49.2 -5.8 49.2 49.2 0 49.2 49.2 0 49.2 49.2 0
Elenberg hs-2720 69.2 69.2 0 69.2 59.2 -10 59.2 59.2 0 59.2 59.2 0
Elenberg hs-2725 79.2 79.2 0 79.2 69.2 -10 69.2 69.2 0 69.2 69.2 0
Philips hp 4864 169.7 169.7 0 169.7 169.7 0 169.7 169.7 0 169.2 169.2 0
Philips hp 4868 189.0 189.0 0 189.0 219.0 30 219.0 219.0 0 219.0 219.0 0
Philips hp 4879 349.9 349.9 0 349.9 379.9 30 379.9 379.9 0 379.9 379.9 0
Philips hp 4899\01 259.9 259.9 0 259.9 259.9 0 259.9 259.9 0 259.9 259.9 0
Rowenta ph 301 179.0 179.0 0 149.0 139.2 -10 139.2 139.2 0 139.2 139.2 0

Таблиця №5. Аналіз динаміки руху цін за місяць на мікрохвильові печі

назва 01.07 30.07 01.09 30.09 01.10 30.10 01.11 30.11
LG mc2042 h 529.0 529.0 0 409.2 479.0 69.8 479.0 529.0 50 529.0 529.0 0
LG ms2342 a 629.0 629.0 0 629.0 629.0 0 629.0 579.0 -50 579.0 579.0 0
LG mb4322 a 699.0 699.0 0 629.0 629.0 0 629.0 629.0 0 629.0 629.0 0
Samsung 2719 549.9 549.9 0 549.9 549.9 0 549.9 629.9 80 629.9 629.9 0
Samsung 2813 689.0 689.0 0 689.0 689.0 0 689.0 7119.0 30 7119.0 7119.0 0
Samsung 2827 629.0 629.0 0 629.0 629.0 0 629.0 629.0 0 629.0 629.0 0
Whirpool 316wh 1349.0 1349.0 0 1349.0 1349.0 0 1349.0 1499.0 150 1499.0 1499.0 0
Sharp r210 509.2 509.2 0 509.2 509.2 0 509.2 519.2 10 519.2 519.2 0
Sharp r212w 479.2 479.2 0 479.2 479.2 0 479.2 529.2 -50 529.2 529.2 0
Sanyo em-p9-al23 509.2 509.2 0 449.2 509.2 60 509.2 559.2 50 559.2 559.2 0

Таблиця 6. Аналіз динаміки зміни цін на двокамерні холодильники

назва 30.07 30.08 30.09 30.10 30.11 ∆ від баз. Тр, % Тпр
Nord dx-2444-6-040 1499.7 1499.7 1499.7 1499.7 1559.7 60 104 4
Vestforst 285 3279.2 3279.2 3539.2 3539.2 3539.2 260 107.9 7.9
Vestforst 404 5049.9 5049.9 5049.9 5199.9 5199.9 150 102.9 2.9
Vestforst 355 3849.0 3849.0 4119.9 4119.9 4119.9 270.9 107 7
Vestforst420 5049.2 5049.2 5049.2 5449.2 5449.2 400 107.9 7.9
Liebherr C 4001 3629.0 3769.0 3769.0 3769.0 4196.0 540 114.9 14.9
Indesit C 138 NF 2329.7 2329.7 2329.7 2639.7 2639.7 310 113.3 13.3
Indesit 236 NF 2809.9 2809.9 2809.9 2999.9 2999.9 0 0 0
Indesit R 36 NF 2999.2 2999.2 2999.2 2559.2 2559.2 -440 85.3 -14.7
Ariston 2185 2799.7 2799.7 2799.7 3169.7 3169.7 370 113.2 13.2

Таблиця №7.Аналіз динаміки зміни цін на пральні машини

назва 30.07 30.08 30.09 30.10 30.11 ∆ від баз. Тр, % Тпр
Candi 825 1690.0 1698.2 1698.2 1979.9 1979.9 289 117.2 17.2
Ardo anna410 1199.0 1199.0 1199.0 1349.0 1299.0 -100 108.3 8.3
Ariston 129 2999.9 2999.9 2999.9 2999.9 3319.9 320 111 11
Zanussi1023 2339.9 2339.9 2339.9 2439.9 2439.9 100 104.3 4.3
Zanussi 504 2289.0 2289.0 2289.0 2229.7 2229.7 -59.3 97.4 -2.6
Zanussi 925 2839.0 2839.0 2839.0 2599.0 2599.0 -240 91.5 -8.5
Zanussi 954 2569.9 2569.9 2569.9 2599.9 2599.9 30 101.5 1.5
Whirpool853 2359.0 2359.0 2359.0 2359.0 2479.0 120 105.1 5.1
Whirpool5108 1979.0 1979.0 1979.0 2259.0 2259.0 280 114.1 14.1
Indesit 634 1969.0 1969.0 1969.0 2299.0 2199.0 230 111.7 11.7

Таблиця №8.Аналіз динаміки зміни цін на музичні центри та домашні театри

назва 30.07 30.08 30.09 30.10 30.11 ∆ від баз. Тр, % Тпр
Thomson cs100 449.7 449.7 449.7 449.7 449.7 0 0 0
Panasonik cs-vk30 1299.2 1299.2 1299.2 1299.2 1299.2 0 0 0
LG lh-d6240 1299.2 1299.2 1299.2 1299.2 1299.2 0 0 0
LG lh-d6230 1339.2 1339.2 1199.2 1199.2 1149.2 -190 85.8 -14.2
Magnat c 550 1469.9 1349.9 1349.9 1249.9 1249.9 -220 85 -15
Panasonik cs-dt 310 3089.0 2999.0 2999.0 2999.7 2999.7 -90 97.1 -2.9
Panasonik cs-ht 700 4229.0 4229.0 4229.0 4229.0 4229.0 0 0 0
Aiwa xr-fa700 1059.9 1069.9 1099.9 1029.9 849.9 -210 80.2 -19.8
LG lx-e330x 719.0 719.0 719.0 719.0 699.0 -20 97.2 -2.88
Sharp cd-e200 769.9 769.9 769.9 599.0 769.9 0 0 0

Таблиця №9. Аналіз динаміки зміни цін на мікрохвильові печі

назва 30.07 30.08 30.09 30.10 30.11 ∆ від баз. Тр, % Тпр
LG mc2042 h 529.0 409.2 479.0 529.0 529.0 0 0 0
LG ms2342 a 629.0 629.0 629.0 579.0 579.0 -50 92.1 -7.9
LG mb4322 a 699.0 629.0 629.0 629.0 629.0 -70 89.9 10.2
Samsung 2719 549.9 549.9 549.9 629.9 629.9 80 114.5 14.5
Samsung 2813 689.0 689.0 689.0 7119.0 7119.0 30 104.4 4.4
Samsung 2827 629.0 629.0 629.0 629.0 629.0 0 0 0
Whirpool 316wh 1349.0 1349.0 1349.0 1499.0 1499.0 150 111.1 11.1
Sharp r210 509.2 509.2 509.2 519.2 519.2 10 101.9 1.9
Sharp r212w 479.2 479.2 479.2 529.2 529.2 50 121.9 21.9
Sanyo em-p9-al23 509.2 449.2 509.2 559.2 559.2 50 109.8 9.8

Таблиця №10. Аналіз динаміки зміни цін на фени

назва 30.07 30.09 30.10 30.11 ∆ від баз. Тр, % Тпр
Braun ls 34 89.2 89.2 89.2 79.2 -10 88.8 -11.2
Elenberg hs-2710 39.9 39.9 39.9 49.2 9.3 123.3 23.3
Elenberg hs-2715 49.2 49.2 49.2 49.2 0 0 0
Elenberg hs-2720 69.2 59.2 59.2 59.2 - 10 85.5 -14.5
Elenberg hs-2725 79.2 69.2 69.2 69.2 - 10 87.4 -12.6
Philips hp 4864 169.7 169.7 169.7 169.2 0 0 0
Philips hp 4868 189.0 219.0 219.0 219.0 30 115.9 15.9
Philips hp 4879 349.9 379.9 379.9 379.9 30 108.6 8.6
Philips hp 4899\01 259.9 259.9 259.9 259.9 0 0 0
Rowenta ph 301 179.0 139.2 139.2 139.2 -40 77.8 -22.2

Информация о работе «Стратегія ціноутворення в системі управлінського обліку»
Раздел: Менеджмент
Количество знаков с пробелами: 94602
Количество таблиц: 10
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
82337
4
1

... іку по рахунку 23 становитимуть комерційну таємницю підприємства, а дані рахунків класу 8 будуть відкритими для користувачів. Не менш важливим при організації управлінського обліку є порядок побудови та застосування аналітичного обліку на підприємстві, який полягає, перш за все, в організації необхідних розрізів аналітичних рахунків для синтетичних рахунків. Саме аналітичні рахунки забезпечують ...

Скачать
31309
0
0

... . Завдяки цьому американські спеціалісти приділяли значну увагу розробці різних економічних методик узагальнення та оцінки фактів господарської діяльності, а також їх застосування в залежності від умов функціонування підприємства і цілей власника. Перша згадка про виникнення управлінського обліку датується 1855 р. і відноситься до системи обліку, що застосовувалась на фабриці “Ліман Міллс” і була ...

Скачать
14223
0
1

... рентабельність діяльності підприємства, – це раціонально побудований управлінський облік. Ефективне управління підприємством залежить значною мірою від розвиненості системи управлінського обліку та ступеня її комп'ютеризації. Вимогам ринкової економіки найбільшою мірою відповідає форма обліку, орієнтована на широке використання мереж ПЕОМ і створення автоматизованих робочих місць бухгалтера. ...

Скачать
160939
27
31

... скидки з рознічної ціни ВИСНОВКИ Результати досліджень теоретичної частини дипломної роботи показують, що на сучасному етапі концентрації суб’єктів підприємницької діяльності у об’єднання спеціалізованих фірм (на прикладі фармацевтичного об’єднання ТОВ “Юніфарма”) актуальним та необхідним є проведення комплексного аналізу ефективності їх історичних форм діяльності в галузях виробництва та реалі ...

0 комментариев


Наверх