2.3. Відображення операцій вибуття ОЗ у регістрах бухгалтерського обліку і фінансовій звітності підприємства

Узагальнена інформації про наявність і рух основних засобів, інших необоротних матеріальних активів, зносу та капітальних інвестицій необоротних активів відображається в регістрах бухгалтерського обліку та фінансовій звітності (див. табл. 2.4).

Таблиця 2.4. Розкриття інформації про основні засоби, інші необоротні матеріальні активи, їх знос та капітальні інвестиції в облікових регістрах та фінансовій звітності

Шифр та назва рахунку Регістри обліку Номер рядку в Балансі (ф.№1) Номер рядку в Примітках до річної фінансової звітності (ф. №5)
10 "Основні засоби" Журнал 4 [Додаток 1] 030, 031 100-180, 260-268
11 "Інші необоротні матеріальні активи Журнал 4 030, 031 190-260
131 "Знос основних засобів" Журнал 4 032 100-180 (графи 4, 7, 9, 10, 13, 15, 17, 18), 268
132 "Знос інших необоротних матеріальних активів" Журнал 4 132 190-260 (графи 4, 7, 9, 10, 13, 15, 17, 19)
15 "Капітальні інвестиції" Журнал 4, Відомість 4.1 020 280-340
18 "Інші необоротні активи" Журнал 4 070 170

У Примітках до річної фінансової [5, стор. 105] звітності обов'язково повинна наводитися наступна інформація про основні засоби (рис. 2.1).

 

Висновок за 2 розділом

Для визначення непридатності основних засобів до використання, можливості їх використання іншими підприємствами, організаціями та установами, неефективності або недоцільності їх поліпшення (ремонту, модернізації тощо) та оформлення відповідних первинних документів керівником підприємства створюється постійно діюча комісія.

Постійно діюча комісія:

здійснює безпосередній огляд об'єкта, що підлягає списанню;

встановлює причини невідповідності критеріям активу;

визначає осіб, з вини яких відбулося передчасне вибуття основних засобів із експлуатації, вносить пропозиції щодо їх відповідальності;

визначає можливість продажу (передачі) об'єкта іншим підприємствам, організаціям та установам або використання окремих вузлів, деталей, матеріалів, що можуть бути одержані при демонтажі, розбиранні (ліквідації) основних засобів, встановлює їх кількість і вартість;

складає і підписує акти на списання основних засобів.

В актах на списання наводяться дані, що характеризують об'єкти основних засобів: рік виготовлення або будівництва об'єкта, дата його надходження на підприємство і початок експлуатації, первісна (переоцінена) вартість об'єкта, сума нарахованого зносу, передбачений і фактичний строк корисного використання, проведені ремонти, причини вибуття тощо.

У разі списання основних засобів, які вибувають в результаті аварії або стихійного лиха, до акта додається копія акта аварії і зазначаються обставини стихійного лиха.

Регістри аналітичного обліку основних засобів, що вибули, додаються до документів, якими оформлені факти вибуття основних засобів.

Складені комісією акти на списання основних засобів відображаються в бухгалтерському обліку після їх затвердження (погодження) посадовою особою (керівним органом), уповноваженою згідно законодавства (статуту підприємства) приймати рішення щодо розпорядження (відчуження, ліквідації) об'єктів основних засобів.


ВИСНОВОК

Згідно з чинним законодавством підприємства мають право продавати зайві основні засоби, безоплатно передавати іншим підприємствам, установам, організаціям, а також ліквідовувати їх, якщо вони фізично або морально застаріли і ремонт їх неможливий або економічно недоцільний (а також внаслідок аварії, пожежі, стихійного лиха).

Вибуття основних засобів з підприємства оформляється актом на списання основних засобів (ф. № 03-3), у якому вказується причина вибуття, первинна вартість об'єкта, що вибуває, сума нарахованого зносу, залишкова вартість, витрати, пов'язані з вибуттям (реалізацією, ліквідацією), а також сума одержаного доходу. На підставі оформлених актів роблять відповідні записи в бухгалтерському обліку.

Основні засоби, що стали непридатними для користування, підлягають списанню відповідно до Типової інструкції про порядок списання матеріальних цінностей з балансу бюджетних установ.

Списанню підлягають основні засоби як такі, що:

непридатні для подальшого використання;

виявлені в результаті інвентаризації як недостача;

морально застарілі;

фізично зношені;

пошкоджені внаслідок аварії чи стихійного лиха (за умови, що відновлення їх є неможливим або економічно недоцільним і вони не можуть бути реалізовані);

будівлі, споруди, що підлягають знесенню у зв’язку з будівництвом нових об’єктів та такі, що зруйновані внаслідок атмосферного впливу і тривалого використання.

Списання з балансу установ основних засобів здійснюється шляхом їх:

продажу;

безоплатної передачі;

ліквідації (на підставі акту).

Для визначення непридатності основних засобів і встановлення неможливості або неефективності проведення їх відновлювального ремонту, а також для оформлення необхідної документації на списання цих цінностей, наказом керівника установи щорічно створюється постійно діюча комісія, яка діє протягом року, у складі:

керівника або його заступника (голова комісії);

головного бухгалтера або його заступника (в установах і організаціях, у яких штатним розписом посада головного бухгалтера не передбачена, особи, на яку покладено ведення бухгалтерського обліку);

керівників груп обліку (в установах, які обслуговуються централізованими бухгалтеріями) або інших працівників бухгалтерії, які обліковують матеріальні цінності;

особи, на яку покладено відповідальність за збереження матеріальних цінностей (основних засобів);

інших посадових осіб (на розсуд керівника установи).

Право визначення непридатності основних засобів і встановлення неможливості або неефективності проведення відновлювального ремонту, а також оформлення необхідної документації наказом керівника установи може бути надано щорічній інвентаризаційній комісії.

Для участі в роботі комісії з встановлення непридатності автомобілів, нагрівальних котлів, підйомників та інших необоротних активів, які перебувають під наглядом Державних інспекцій, запрошується представник відповідної інспекції, який підписує акт про списання або передає комісії свій письмовий висновок, що додається до акта.

Завдання постійно діючої комісії:

 огляд основних засобів для складання акта про їх списання на основі технічної документації (технічні паспорти, поетажні плани, відомості дефектів та інші документи) та даних бухгалтерського обліку;

встановлення можливості або неможливості відновлення і подальшого використання основних засобів в даній установі;

внесення пропозицій про продаж, передачу та ліквідацію основних засобів;

встановлення конкретних причин списання об’єкта: фізичний або моральний знос, реконструкція, порушення нормальних умов експлуатації, аварія та ін.;

встановлення осіб, з вини яких трапився передчасний вихід основних засобів з ладу (якщо такі є);

встановлення можливості використання окремих вузлів, деталей, матеріалів списаного об’єкта і проведення їх оцінки;

здійснення контролю за вилученням із списаних основних засобів вузлів, деталей та матеріалів із кольорових і дорогоцінних металів, визначення їх кількості, ваги та контроль їх здавання на відповідний склад.

У разі, коли обладнання списується у зв’язку з будівництвом нових, розширенням, реконструкцією та технічним переоснащенням діючих об’єктів, комісія перевіряє його наявність у плані реконструкції та технічного переоснащення, затвердженому організацією вищого рівня, і робить в акті про списання посилання на пункт і дату затвердженого плану.


СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

1.         Закон України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” від 16 липня 1999 року №996-XIV

2.         План рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій.

3.         Інструкція про застосування плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій.

4.         ПСБО 7 «Основні засоби», затверджене наказом Мінфіну України від 27.04.2000 р. № 92

5.         Бухгалтерський фінансовий облік: Підручник для студентів спеціальності «Облік і аудит» вищих навчальних закладів. / За ред. проф. Ф.Ф.Бутинця. – 7-е видання, доп. і перероб. - Житомир: ПП «Рута», 2006. – 832 с.

6.         Виговська Н.Г. Удосконалення обліку амортизації: стан, проблеми, перспективи. Моної рафія. - Житомир: ЖІТІ, 1998. - 340 с.

7.         Загоролпій А.Г., Селюченко Н.Є. Планування та організація основних засобів на засадах лізингу: Монографія. - Львів: ЛБІ ІІБУ, 2002. - 143 с.

8.         Малюга Н.М. Шляхи удосконалення оцінки в бухгалтерському обліку: теорія, практика, перспективи. - Житомир: ЖІТІ, 1998. - 384 с.

9.         Бондар Т.А. Облік і контроль лізингових процесів: сучасний стан та перспективи розвитку: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.04. - Київський національний економічний університет (КНЕУ). - Київ, 2004.

10.      Бондар М.І. Облік і аудит основних засобів (на матеріалах аграрних підприємств Київської області): Дис.канд. екон. наук: 08.06.04. - К., 2001.

11.      Гаценко О.П. Облік необоротних активів в умовах формування ринкових відносин: Автореф. дис... канд. скоп, наук: 08.06.04. - Національний аграрний університет. - К., 2000.

12.      Годованець О.В. Облік та аналіз фінансового лізингу як форми інвестування: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.04. - Тернопільська акад. народного господарства МОИ України. 2005.

13.      Засадний Б.А. Облік і аналіз інвестиційної діяльності підприємств: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.04. - Львівська комерційна академія. - Львів, 2004.

14.      Зюкова М.М. Удосконалення обліку та аналізу основних засобів (на прикладі хлібопекарних підприємств Полтавської області): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.04. - Харківський державний університет харчування та торгівлі МОМ України. - Харків, 2004.

15.      Лайчук С.М. Облік і контроль лізингових операцій: теорія і практика: Дис... канд. екон. наук: 08.06.04. - Житомир, 2002.

16.      Леонова Л. О. Бухгалтерський облік основних засобів та їх відтворення (на матеріалах вугільних шахт Донбасу): Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.04. - Харківський державний університет харчування та торгівлі МОН України. - Харків, 2004.

17.      Осадча Ю.М. Облік нерухомості в АПК: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.04. - Інститут аграрної економіки УААН. - Київ, 2003.

18.      Сенів Б.Г. Аналіз ефективності інвестицій в реконструкцію і технічне переозброєння діючих підприємств: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.04. - Тернопільська академія народного господарства МОН України. - Тернопіль, 2004.

19.      Шерстюк О.Л. Коитрольно-аналітичні аспекти оцінки інвестиційної привабливості торговельних підприємств: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.04. - Київський національний торговельно-економічний університет МОН України. - Київ. 2003.

20.      Янчев А.В. Облік і аналіз відтворення основних засобів: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.04. - Харківський державний економічний університет МОН України. - Харків, 2004.


 ЗАО «ХПЗ» підприємство

ЖУРНАЛ 4 за червень 2007 р.

за кредитом рахунків 10 "Основні засоби", 11 "Інші необоротні матеріальні активи", 12 "Нематеріальні активи", 13 "Знос (амортизація) необоротних активів", 15 "Капітальні інвестиції", 18 "Інші необоротні активи", 19 "Гудвіл при придбанні"

І. З кредиту рахунків 10, 11, 12, 13, 19 в дебет рахунків

№ з/п Дебет рахунків Кредит рахунків Разом
10 11 12 13 19
1 13 "Знос необоротних активів" 60500 3000 1000 X X 64500
2 23 "Виробництво" X X X 565 565
3 68 "Розрахунки за іншими операціями" X X X X 600 600
4 91 "Загальновиробничі витрати" X X X 80 X 80
5 92 "Адміністративні витрати" X X X 230 X 230
6 93 "Витрати на збут" X X X 50 X 50
7 97 "Інші витрати" 80100 4300 2300 X 86700
РАЗОМ 140600 7300 3300 925 600 152725

II. З кредиту рахунків 14, 15, 18, 35 в дебет рахунків

з/ п

Дебет рахунків Кредит рахунків Разом
14 15 18 35
1 12 "Нематеріальні активи" 150 300 X X 450
2 31 "Рахунки в банках" 1000 1200 2200
3 35 "І Іоточні фінансові інвестиції" 100 X X 100
4 37 "Розрахунки з різними дебіторами" 2100 X X 2100
5 42 "Додатковий капітал" 300 X 300
6 60 "Короткострокові позики" 650 X X 650
7 68 "Розрахунки за іншими операціями" 120 X X X 120
8 96 "Втрати від участі в капіталі" 50 X X 50
РАЗОМ 4470 300 1200 5970

Журнал закончен "30" червня 2007 г.

Исполнитель  Марченко А.К.

Главный бухгалтер Жуков.


Информация о работе «Облік основних засобів»
Раздел: Бухгалтерский учет и аудит
Количество знаков с пробелами: 52425
Количество таблиц: 11
Количество изображений: 2

Похожие работы

Скачать
119583
22
0

... засобів призначено рахунок 10 «Основні засоби». За дебетом рахунку відображається надходження (придбаних, створених, безоплатно отриманих) основних засобів на баланс підприємства, які обліковуються за первісною вартістю, сума витрат, яка пов’язана з поліпшенням об’єкта (модернізація, модифікація, добудова, дообладнання, реконструкція тощо), що призводить до збільшення майбутніх економічних вигод, ...

Скачать
34808
7
2

... подій. Реалізація, ліквідація, безоплатна передача та передача основних засобів як внесок до статутного фонду іншого підприємства оформляється бухгалтерськими проводками, відображеними у таблиці 3.4. Таблиця 3.4 – Бухгалтерські проводки у обліку основних засобів № оп. Зміст господарської операції Кореспондуючі рахунки Дебет Кредит 1 2 3 4 Відображено дохід від реалізації ...

Скачать
15848
2
0

... стандартів фінансової звітності в практику бухгалтерського обліку підприємств обумовлена переорієнтацією економіки України на ринковий механізм господарювання. В сучасних умовах в Україні роль та значення бухгалтерського обліку зростає, що має безпосереднє відношення і до такої його ділянки як облік основних засобів й нематеріальних активів. Останнім часом до проблем, які в минулі роки не ...

Скачать
29677
0
0

... за результатами розрахунку: Д-т рахунків активів К-т рахунка 4320 "Негативний гудвіл". 9. Порядок проведення інвентаризації основних засобів і нематеріальних активів та відображення її результатів у бухгалтерському обліку Інвентаризація проводиться також у разі: зміни матеріально відповідальних осіб; установлення фактів крадіжок або зловживань, пошкодження цінностей; пожежі або стихі ...

0 комментариев


Наверх