2. Рух грошових коштів у результаті інвестиційної діяльності

Рух грошових коштів у результаті інвестиційної діяльності визначається на основі аналізу змін у статтях розділу балансу "Необоротні активи" та статті "Поточні фінансові інвестиції".

У статті "Реалізація фінансових інвестицій" відображають суми грошових надходжень від продажу акцій або боргових зобов'язань інших підприємств, а також часток у капіталі інших підприємств (інші, ніж надходження за такими інструментами, що визнаються як еквіваленти грошових коштів, або за такими, що утримуються для дилерських або торговельних цілей).

У статті "Реалізація необоротних активів" відображається надходження грошових коштів від продажу основних засобів, нематеріальних активів, а також інших довгострокових необоротних активів (крім фінансових інвестицій).

У статті "Реалізація майнових комплексів" показується надходження грошових коштів від продажу дочірніх підприємств та інших господарських одиниць (за вирахуванням грошових коштів, які були реалізовані у складі майнового комплексу).

У статті "Отримані відсотки" відображаються надходження грошових коштів у вигляді відсотків за аванси грошовими коштами та позик, наданих іншим сторонам (інші, ніж аванси і позики, здійснені фінансовою установою).

У статті "Отримані дивіденди" відображаються суми грошових надходжень у вигляді дивідендів як результат придбання акцій або боргових зобов'язань інших підприємств, а також часток участі у спільних підприємствах (крім виплат за такими інструментами, що визнаються як еквіваленти грошових коштів, або за такими, які утримаються для дилерських або торговельних цілей).

У статті "Інші надходження" показуються надходження грошових коштів від повернення авансів (крім авансів, пов'язаних з операційною діяльністю) та позик, наданих іншим сторонам (інші надходження, ніж аванси та позики фінансової установи), надходження грошових коштів від ф'ючерсних контрактів, форвардних контрактів, опціонів тощо (за винятком тих контрактів, які укладаються для основної діяльності підприємства, або коли надходження класифікуються як фінансова діяльність), та інші надходження, які не передбачені у вищезазначених статтях.

У статті "Придбання фінансових інвестицій" відображаються виплати грошових коштів для придбання акцій або боргових зобов'язань інших підприємств, а також часток участі у спільних підприємствах (інші, ніж виплати за такими інструментами, що визнаються як еквіваленти грошових коштів, або за такими, що утримуються для дилерських або торговельних цілей).

У статті "Придбання необоротних активів" показуються виплати грошових коштів для придбання основних засобів, нематеріальних активів та інших необоротних активів (крім фінансових інвестицій).

У статті "Придбання майнових комплексів" відображаються грошові кошти, сплачені за придбані дочірні підприємства та інші господарські одиниці (з вирахуванням грошових коштів, придбаних у складі майнового комплексу).

У статті "Інші платежі" показуються аванси (крім пов'язаних з операційною діяльністю) і позики грошовими коштами, надані іншим сторонам (крім авансів і позик фінансових установ); виплати грошових коштів за ф'ючерсними контрактами, форвардними контрактами, опціонами тощо (за винятком випадків, коли такі контракти укладаються для операційної діяльності підприємства або виплати класифікуються як фінансова діяльність); інші платежі, що не передбачені у вищезазначених статтях.

У статті "Чистий рух коштів до надзвичайних подій" показується різниця між сумою грошових надходжень та видатків, відображених відповідно до п.31-40 Положення (стандарту) 4.

У статті "Рух коштів від надзвичайних подій" відображаються відповідно надходження або видаток коштів, пов'язані з надзвичайними подіями в процесі інвестиційної діяльності.

У статті "Чистий рух коштів від інвестиційної діяльності" відображається результат руху коштів від інвестиційної діяльності з урахуванням руху коштів від надзвичайних подій.

3. Рух грошових коштів у результаті фінансової діяльності

Рух грошових коштів у результаті фінансової діяльності визначається на основі змін у статтях балансу за розділом "Власний капітал" та статтях, пов'язаних з фінансовою діяльністю, у розділах балансу: "Забезпечення наступних витрат і платежів", "Довгострокові зобов'язання" і "Поточні зобов'язання" ("Короткострокові кредити банків" і "Поточна заборгованість по довгострокових зобов'язаннях", "Поточні зобов'язання по розрахунках з учасниками" тощо).

У статті "Надходження власного капіталу" відображаються надходження грошових коштів від розміщення акцій та інших операцій, що приводять до збільшення власного капіталу.

У статті "Отримані позики" відображаються надходження грошових коштів у результаті утворення боргових зобов'язань (позик, векселів, облігацій, а також інших видів короткострокових і довгострокових зобов'язань, не пов'язаних з операційною діяльністю).

У статті "Інші надходження" показуються інші надходження грошових коштів, пов'язані з фінансовою діяльністю.

У статті "Погашення позик" відображаються виплати грошових коштів для погашення отриманих позик.

У статті "Сплачені дивіденди" показуються суми дивідендів, сплачені грошовими коштами.

У статті "Інші платежі" показується використання грошових коштів для викуплення раніше випущених акцій підприємства, виплати грошових коштів орендодавцю для погашення заборгованості за фінансовою орендою та за іншими платежами, пов'язаними з фінансовою діяльністю.

У статті "Чистий рух коштів до надзвичайних подій" показується різниця між сумою грошових надходжень та видатків, відображених відповідно до пп.45-50 Положення (стандарту) 4.

У статті "Рух коштів від надзвичайних подій" відображаються відповідно надходження або видаток коштів, пов'язані з надзвичайними подіями в процесі фінансової діяльності.

У статті "Чистий рух коштів від фінансової діяльності" відображається результат руху коштів від фінансової діяльності з урахуванням руху коштів від надзвичайних подій.

3.5 Структура, зміст статей та методика складання Звіту про власний капітал

Зміст і форма Звіту про власний капітал, а також загальні вимоги до розкриття його статей, визначаються П (С) БО 5 “Звіту про власний капітал”. Норми П (С) БО стосується підприємств, організацій та інших форм власності.

Особливості складання консолідованого Звіту про власний капітал визначаються П (С) БО 20’’Консолідована фінансова звітність”.

Метою складання Звіту про власний капітал є розкриття інформації про зміни у складі власного капіталу підприємства протягом звітного періоду.

Для забезпечення порівняльного аналізу інформації підприємства мають додавати до річного звіту Звіт про власний капітал за минулий рік.

Звіт про власний капітал умовно поділяють на три розділи:

1 розділ: статті, які повторюють розділ 1 пасиву Балансу на початку року. Ці значення коригують у разі зміни облікової політики, виправлення помилок та інших змін.

2 розділ: а) переоцінка активів. Наведені варіанти переоцінки: до оцінка, уцінка необоротних активів; б) чистий прибуток (збиток) у звітному періоді; в) розділ прибутку за напрямками; г) внески учасників.

3 розділ: а) зменшення власного капіталу з різних причин; б) збільшення капіталу за рахунок безоплатно одержаних активів.

У статтях “Залишок на початок року” та “ Залишок на кінець року” показують суми власного капіталу, наведені у Балансі відповідно на початок і кінець звітного періоду.

У статтях “Зміна облікової політики", “Виправлення помилок" та “Інші зміни" відображають суми коригувань, передбачених П (С) БО 6 “Виправлення помилок і зміни у фінансовій звітності".

У статті “ Скоригований залишок на початок року” показують залишок власного капіталу на початок року після відповідних коригувань.

У статтях розділу “ Переоцінка активів" наводяться дані, які відображають збільшення чи зменшення власного капіталу внаслідок переоцінки основних засобів та інших активів порядку, передбаченому П (С) БО.

У статті “ Чистий прибуток (збиток) за звітній період ” показують суму чистого прибутку зі Звіту про фінансові результати.

У статтях розділу “Розподіл прибутку” наводять дані, що відображають розподіл прибутку між учасниками підприємства, або спрямування прибутку до статутного капіталу, резервний капітал.

У статтях розділу" Внески учасників" наводять дані про збільшення статутного капіталу підприємства та зміни неоплаченого капіталу внаслідок збільшення чи зменшення дебіторської заборгованості учасників за внесками до статутного капіталу підприємства.

У статтях розділу" Вилучення капіталу” наводять дані про зменшення власного капіталу підприємства внаслідок виходу учасника, викуп або анулювання викуплених акцій акціонерним товариством, зменшення номінальної вартості акцій або з інших причин.

У статтях розділу “ Інші зміни в капіталі” наводять дані про всі інші зміни власному капіталі підприємства.

У статті “Разом змін у капіталі наводять підсумок змін у складі власного капіталу за звітній період.

Для складання Звіту про власний капітал використовують такі джерела інформації:

Звіт про власний капітал за попередній звітній період;

Баланс за попередній звітній період;

Звіт про фінансові результати;

Дані аналітичного обліку за операціями, що впливають на статті власного капіталу.

Методика складання звіту така:

Фіксація величин власного капіталу та його складових на початок звітного року. Для цього використовують дані форми №1 “Баланс”. Слід відзначити повну наступність змісту статей розділу 1 пасиву Балансу “Власний капітал" і рядків 010 “ Залишок на початок року’ і 300 “ Залишок на кінець року".


Таблиця 3.5.1. Взаємозв’язок між показниками Балансу та Звіту про власний капітал

П (С) БО 2 форма №1 “Баланс" П (С) БО 5 форма 4 Звіт про власний капітал
Статті розділу 1 пасиву балансу (на початок і кінець звітного року) № рядка Графи Звіту про власний капітал (рядки 010 і 300) № графи
1. Власний капітал
Статутний капітал 300 Статутний капітал 3
Пайовий капітал 310 Пайовий капітал 4
Додатковий вкладений капітал 320 Додатковий вкладений капітал 5
Інший додатковий вкладений капітал 330 Інший додатковий вкладений капітал 6
Резервний капітал 340 Резервний капітал 7
Нерозподілений прибуток 350 Нерозподілений прибуток 8
Неоплачений капітал 360 Неоплачений капітал 9
Вилучений капітал 370 Вилучений капітал 10
Всього за розділом 380 Всього 11

Визнання необхідності коригування залишку власного капіталу на початок року. Зміни в обліковій політиці або помилки, допущені під час складання звітності минулих років через змінну величини доходів чи витрат підприємства впливають на величину чистого прибутку. Тому по рядках 020 -40 коригують лише одну складову власного капіталу - нерозподілений прибуток. Усі інші графи по цих рядках не позаповнюють. Підсумком кроку є заповнення рядка 050, як суми рядків 020 -040 по кожній графі.

Внесення до Звіту сум змін балансової вартості необоротних активів у зв’язку з уцінкою та дооцінкою. Ці зміни відображають у рядках 060 -120 розділу “Переоцінка активів", у графі 6 “ Додатковий вкладений капітал”.

Суму оцінки основних засобів, згідно з вимогами П (С) БО 7 “ Основні засоби", не відображають на рахунках капіталу, а списують на витрати звітного періоду. Якщо існує залишок, сума їхньої уцінки зменшує попередню дооцінку, і таким чином відображається у Звіті про власний капітал.

Інформація про до оцінку довгострокових фінансових інвестицій фіксується у вільному рядку 120 цього розділу Звіту. Порядок відображення до оцінки довгострокових фінансових інвестицій на рахунках капіталу буде визначено наступними П (С) БО.

Таким чином, по рядках 060 -120 інформація розміщується лише у графі 6.

Відображення у Звіті про власний капітал суми чистого прибутку та напрямів його використання. Чистий прибуток (збиток) за звітній період переносять у графу 8 рядка 130 із Звіту про фінансові результати (рядок 220 -225). У наступних статтях наводиться інформація про розподіл чистого прибутку: на оплату дивідендів, на реінвестування та здійснення відрахувань до резервного фонду. У двох останніх випадках зміни в результаті господарських операцій стосуються кількох складових власного капіталу, а тому відображаються у двох графах Звіту. При цьому у графі 8 “ Нерозподілений прибуток” суми по рядках 140 -170 зазначають у дужках, тобто зі знаком ”-".

Поповнення капіталу за рахунок внесків учасників. Показники статті “Внески у капітал" також заповнюються на підставі даних обліку. Внески можуть здійснюватися до статутного капіталу або пайового капіталу, якщо приймається рішення про зміну його первісного розміру, і в такому разі їх відображають у графах 3-4, якщо вони стосуються погашення заборгованості за капітал -у графі 9.

Таким чином, у рядку 180 можуть бути заповнені 3 -6 та графи 11, а рядку 190 -9 та 11 графи.

Вилучення капіталу. Статті розділу" Вилучення капіталу” заносять за даними обліку у графу 10 відповідно до причини вилучення капіталу. Якщо акції (частки) були викуплені, а відтак анульовані (рядок 230) їх суми, відображають у дужках у графі 10 ” Вилучений капітал ” і в графах 3 -4. Суму у графі 10 зазначають у дужках також у разі перепродажу викуплених раніше акцій.

Виділення змін у капіталі, крім тих, які були зазначені раніше. Статті розділу “Інші зміни у капіталі” також заповнюють на підставі даних обліку. У разі списання не відшкодованих збитків за рахунок коштів резервного фонду суму зазначають у дужках у графі 7 “ Резервний капітал’’. За безоплатного отримання активів їхню вартість відображають у складі іншого додаткового капіталу (графа6).

Визначення залишків за статтями капіталу. Всі зміни в капіталі, що відбулися протягом звітного періоду підсумовують у рядку 290. Для його заповнення у кожній графі треба обчислити алгебраїчну суму по рядках 060 -280.

3.6 Розкриття інформації у Примітках до фінансової звітності

Розкриття інформації у фінансової звітності передбачає надання суттєвої інформації (інформації, відсутність якої може вплинути на прийняття рішень) користувачам фінансової звітності.

Невід’ємна складова фінансової звітності -Примітки. Складання приміток до фінансової звітності є необхідною умовою дотримання принципів повного висвітлення і послідовності.

Примітки до фінансових звітів - сукупність показників і пояснень, які забезпечують деталізацію і обґрунтованість статей фінансових звітів, а також інформація, розкриття якої передбачено положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку.

У Примітках до фінансової звітності розкривають:

облікову політику підприємства;

інформацію, що не наведена безпосередньо у фінансових звітах, але є обов’язковою за відповідними П (С) БО;

інформацію, в якій міститься додатковий аналіз статей звітності, необхідний для забезпечення її зрозумілості та доречності.

Інформація, яку розкриває у фінансовій звітності може бути різною (залежно від видів діяльності підприємства), але має бути зрозумілою користувачам, тобто містити дані про:

підприємство;

дату звітності та звітного періоду;

валюту звітності та одиницю її вимірювання;

відповідну інформацію щодо звітного та попереднього періодів;

облікову політику підприємства та її зміни;

консолідацію фінансових звітів;

припинення (ліквідацію) окремих видів діяльності;

обмеження щодо володіння активами;

участь у спільних підприємствах;

виявлення помилки минулих років і пов’язані з ними коригування;

переоцінку статей фінансових звітів;

іншу інформацію, розкриття якої передбачено П (С) БО.

Інформацію про підприємство, яку необхідно розкрити у фінансовій звітності, охоплює:

назву, організаційну-правову форму і місце знаходження підприємства (країну, в якій зареєстровано підприємство, адресу його офісу);

короткий опис основної діяльності підприємств;

назву органу управління, в віддані якого знаходиться підприємство, або назву материнської компанії;

середню чисельність персоналу підприємства протягом звітного періоду.

Кожний фінансовий звіт містить дату, станом на яку наведено його показники, або період, який він охоплює. Якщо період, за який складено фінансовий звіт, відрізняється від звітного періоду, причини наслідки його повинні бути розкриті Примітках до фінансової звітності.

У фінансовій звітності визначають валюту в якій відображено елементи звітності, та одиницю її вимірювання. Якщо валюта звітності відрізняється від валюти, в якій ведеться бухгалтерський облік, підприємство має розкрити причини цього і методи, використані для переведення фінансових звітів з однієї валюти в іншу.

Підприємство висвітлює обрану облікову політику описом:

принципів оцінки статей звітності;

методів обліку щодо окремих статей звітності. При складанні Приміток необхідно, щоб наведена в них інформація відповідала обліковій політиці підприємства.

Якщо в обліковій політиці підприємства протягом звітного року відбулися зміни, у Примітках відображають:

причини і суть змін;

суму коригування нерозподіленого прибутку на початок звітного періоду або обґрунтування неможливості її достовірного визначення;

факт повторного надання порівняльної інформації У фінансових звітах або доцільність її перерахунку. Наприклад, до змін в обліковій політиці належать зміна методу нарахування амортизації основних засобів і нематеріальних активів, зміна методу оцінки вибуття запасів та ін.

Поряд із змінами облікової політики можуть відбуватися зміни облікової оцінки.

Облікова оцінка - попередня оцінна, яку використовує підприємство для розподілу витрат і доходів між відповідними звітними періодами.

У Примітках до фінансової звітності розкривають зміст і суму змін в облікових оцінках, які впливають на поточний період або впливатимуть на майбутні періоди. Наприклад, до змін в обліковій оцінці відносять зміну строку експлуатації основних засобів.

Якщо неможливо розрізнити зміни облікової політики та облікових оцінок, у звітності ці зміни доцільно відображати як зміни облікових оцінок.

У Примітках до фінансової звітності розкривають інформацію про події, що відбулися після дати Балансу.

Подія після дати Балансу - подія, що відбулася між датою складання Балансу і датою його затвердження керівництвом фінансової звітності й вплинула або може вплинути на фінансовий стан, результати діяльності і рух коштів підприємства.

У Примітках до річної фінансової звітності відображають:

події, які стосуються звітного періоду і надають додаткову інформацію про показники звіту;

події, які хоч і не стосуються звітного періоду, але містять важливу інформацію про обставини, що виникли після дати Балансу.

Перелік подій після дати Балансу визначений П (С) БО 6 "Виправлення помилок і зміни у фінансових звітах".

До подій, що надають додаткову інформацію про обставини, які відбулися на дату Балансу, належать:

оголошення банкрутом дебітора підприємства, заборгованість якого раніше визнано сумнівною;

переоцінка активів після звітної дати, яка свідчить про стійке зниження їхньої вартості, визначеної на дату Балансу;

отримання інформації про фінансовий стан і результати діяльності дочірніх і асоційованих підприємств, яка свідчить про стійке зниження вартості їхніх акцій на фондових біржах;

продаж запасів, який свідчить про необґрунтованість оцінки чистої вартості їхньої реалізації на дату Балансу;

отримання від страхової організації матеріалів про уточнення розміру страхового відшкодування, переговори щодо якого велися на звітну дату;

виявлення помилок або порушень законодавства, які призвели до викривлення даних фінансової звітності.

До подій, які вказують на обставини, що виникли після дати складення Балансу, відносять:

прийняття рішень стосовно реорганізації підприємства;

придбання цілісного майнового комплексу;

прийняття рішення про припинення операцій яке значною частиною основної діяльності підприємства;

знищення (втрата) активів підприємства внаслідок пожежі, аварії, стихійного лиха або іншої надзвичайної події;

прийняття рішення щодо емісії цінних паперів;

непрогнозована зміна індексів цін і валютних курсів;

укладення контрактів про значні капітальні і фінансові інвестиції;

прийняття законодавчих актів, які впливають на діяльність підприємства;

дивіденди за звітний період, оголошені підприємством після дати Балансу.

Якщо на підприємстві відбулися події після дати Балансу, у Примітках до фінансової звітності розкривають зміст події та її вплив на фінансовий результат або обґрунтовують неможливість зробити таку оцінку.

Виправлення помилок у фінансовій звітності

Порядок виправлення помилок, внесення й розкриття інших змін у фінансовій звітності визначений П (С) БО 6 "Виправлення помилок і зміни у фінансових звітах".

Під час ведення бухгалтерського обліку, як і під час складання фінансової звітності, можливі помилки. У бухгалтерському обліку допущені помилки виправляють записами на рахунках бухгалтерського обліку - сторнувальними або додатковими. Якщо помилки було виявлено і виправлено до складання фінансової звітності за звітний період, складена фінансова звітність є достовірною. Якщо помилки виявлено після складання фінансової звітності, вона є недостовірною і до неї необхідно внести зміни. Виправленню підлягають лише суттєві помилки, тобто такі, які викривляють фінансову звітність настільки, що вона вважається недостовірною і може негативно вплинути на правильність прийняття рішень її користувачами.

Виправлення помилок, допущених при складанні фінансових звітів у попередніх періодах, здійснюють коригуванням сальдо нерозподіленого прибутку на початок звітного періоду.

Порядок виправлення помилок такий:

визначення суми допущеної помилки;

коригування сальдо нерозподіленого прибутку або непокритого збитку на суму помилки без урахування податку на прибуток.

Обчислену суму коригування відображають у Звіті про власний капітал за звітний період.

Коригують відповідні статті інших фінансових звітів і складають Примітки до них, у яких подається інформація про виправлену помилку. Як правило, у Примітках указують суму помилки, статті фінансових звітів минулих періодів, яких торкнувся перерахунок, і факт повторного обнародування виправлених звітів або недоцільність повторного обнародування.

Інформація про помилку повинна давати вичерпні відповіді на всі питання, які можуть виникнути у користувачів фінансової звітності.

Виправлення показують у тих звітних періодах, в яких допущено викривлення показників фінансової звітності. Виправлення помилок, що стосується попередніх періодів, потребує повторного відображення відповідної порівняльної інформації у фінансовій звітності.


Висновки

Із вищесказаного можна зробити такі висновки.

Відповідно до статті 1 Закону України "Про Бухгалтерський облік та фінансову звітність України" від 22.06.00 р. № 1829 фінансова звітність - це бухгалтерська звітність, що містить інформацію про фінансове становище, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства за звітній період.

Метою складання фінансової звітності є надання користувачам для прийняття рішень повної, правдивої, достовірної та неупередженої інформації про фінансове становище, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства.

Порядок надання фінансової звітності користувачам визначається чинним законодавством.

Фінансовий стан підприємстві ПОСП „Нива" залежить від результатів його виробничої, комерційної та фінансово-господарської діяльності.

Фінансова діяльність підприємства має бути направлена на забезпечення систематичного надходження й ефективного використання фінансових ресурсів, дотримання розрахункової та кредитної дисципліни, досягнення раціонального співвідношення власних і залучених коштів, фінансової стійкості з метою ефективнішого функціонування підприємства.

Підприємство є ліквідним, так як вартість валової продукції сільського господарства в співставних цінах 2000 року збільшилось в порівняні з 2003 роком на 710,1 тис. грн. Грошова виручка від реалізації сільськогосподарської продукції теж збільшилась на 15%, що є позитивним моментом. Середньорічна чисельність працюючих з кожним роком зменшується. За рахунок виходу з господарства деяких пайовиків розмір сільськогосподарських угідь в 2004 році в порівняні з 2002 роком зменшився на 1,1%.


Список використаних джерел

1. Закон України "Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні" від 16.07.1999 р. № 996 - XIV.

2. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 1 "Загальні вимоги до фінансової звітності".

3. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 2 "Баланс".

4. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 3 "Звіт про фінансові результати".

5. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 4 "Звіт про рух грошових коштів".

6. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 5 "Звіт про власний капітал".

7. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 6 "Виправлення помилок і зміни у фінансових звітах".

8. Бутинець Ф.Ф. Теорія бухгалтерського обліку: Підручник для студентів вузів спеціальності 7.050 106 "Облік і аудит" / Вид.2-ге, доп. і перероб. - Житомир: ЖІТІ, 2000.

9. Бухгалтерський фінансовий облік. Підручник / За ред. проф.Ф. Ф. Бутинця. - Житомир: ЖІТІ, 2000.

10. Завгородний В.П. Бухгалтерский учет в Украине (С использ. Нац. стандартов): Учеб. пособие для студентов вузов / Изд.5-е, доп. й перераб. - К.: А.С.К., 2001.

11. Кужельний М.В., Лінник В.Г. Теорія бухгалтерського обліку: Підручник. - К.: КНЕУ, 2001.

12. Сопко В.В. Бухгалтерський облік: Навч. посібник / Вид.3-тє, перероб. і доп. - К.: КНЕУ, 2000.

13. Пархоменко В. Річна фінансова звітність - Бухгалтерія, №4 2003 р., ст.46.

14. Сахацка З. “Фінансова звітність: хто, що, куди? ” - Бухгалтерія, №3 2005 р., ст.45.


Додатки Додаток А

Коди

01

 Дата(рік, місяць, число)

Підприємство ПОСП „Нива” за ЄДРПОУ 04085820

Територія Центрального району м. Первомайск  за КОАТУУ 4275947207

Форма власності колективна за КФВ 15

Орган державного управління самостійне  за СПОДУ 03574

Галузь виробництво, торгівля за ЗКГНГ 37652

Вид економічної діяльності виробництво  за КВЕД 43768

Оптово-роздрібна торгівля Контрольна сума

Одиниця виміру: тис. грн.

Адреса

Баланс

на 31 грудня 2004 року

Форма № 1

Код за ДКУД 1801001

Актив Код рядка На початок звітного періоду На кінець звітного періоду
1 2 3 4

І. НЕОБОРОТНІ АКТИВИ

Нематеріальні активи:

залишкова вартість

первісна вартість

накопичена амортизація

010
011
012
Незавершене будівництво 020

Основні засоби:

залишкова вартість

первісна вартість

знос

030
031
032

Довгострокові фінансові інвестиції:

Які обліковуються за методом участі в капіталі інших підприємств

інші фінансові інвестиції

040 - -
045 - -
Довгострокова дебіторська заборгованість 050 - -
Відстрочені податкові активи 060 - -
Інші необоротні активи 070 - -
Усього за розділом І 080

ІІ. ОБОРОТНІ АКТИВИ

Запаси:

виробничі запаси

тварини на вирощуванні та відгодівлі

незавершене виробництво

готова продукція

товари

100
110 -
120 -
130
140
1 2 3 4
Векселі одержані 150 - -

Дебіторська заборгованість за товари, роботи, послуги:

чиста реалізаційна вартість

первісна вартість

резерв сумнівних боргів

160 - -
161 - -
162  (-)  (-)

Дебіторська заборгованість за розрахунками:

з бюджетом

за виданими авансами

з нарахованих доходів

із внутрішніх розрахунків

170 - -
180 - -
190 - -
200 - -
Інша поточна дебіторська заборгованість 210
Поточні фінансові інвестиції 220 - -

Грошові кошти та їх еквіваленти:

у національній валюті

230
в іноземній валюті 240 - -
Інші оборотні активи 250 - -
Усього за розділом ІІ 260
ІІІ. ВИТРАТИ МАЙБУТНІХ ПЕРІОДІВ 270
Баланс (стр.080 + стр.260 + стр 270) 280
Пасив Код рядка На початок звітного року На кінець звітного року
1 2 3 4

І. ВЛАСНИЙ КАПІТАЛ

Статутний капітал

300
Пайовий капітал 310 - -
Додатковий вкладений капітал 320 - -
Інший додатковий капітал 330
Резервний капітал 340
Нерозподілений прибуток (непокритой збиток) 350 -
Неоплачений капітал 360  (-)  (-)
Вилучений капітал 370  (-)  (-)
Усього за розділом І 380

ІІ. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАСТУПНИХ ВИТРАТ І ПЛАТЕЖІВ

Забезпечення виплат персоналу

400 - -
Інші забезпечення 410 - -
415 - -
416  (-)  (-)
Цільове фінансування 420 - -
Усього за розділом ІІ 430 - -

ІІ. ДОВГОСТРОКОВІ ЗОБОВ”ЯЗАННЯ

Довгострокові кредити банків

440 - -
Інші довгострокові фінансові зобов”язання 450 - -
Відстрочені податкові зобов”язання 460 - -
Інші довгострокові зобов”язання 470 - -
Усього за розділом ІІІ 480 - -

ІV. ПОТОЧНІ ЗОБОВ”ЯЗАННЯ

Короткострокові кредити банків

500 -
Поточна заборгованість за довгостроковими зобов”язаннями 510 - -
Векселі видані 520 - -
Кредиторська заборгованість за товари, роботи, послуги 530

Поточні зобов”язання за розрахунками:

з одержаних авансів

з бюджетом

з позабюджетних платежів

зі страхування

з оплати праці

з учасниками

із внутрішніх розрахунків

540 - -
550
560 - -
570
580
590 - -
600 - -
Інші поточні зобов”язання 610
Усього за розділом ІV 620
V. ДОХОДИ МАЙБУТНІХ ПЕРІОДІВ 630 -
Баланс (ряд 380 + ряд.430 + ряд 480 + ряд.620 + ряд 630) 640

Керівник

(підпис)

Головний бухгалтер

(підпис)


Информация о работе «Порядок складання фінансової звітності»
Раздел: Бухгалтерский учет и аудит
Количество знаков с пробелами: 132381
Количество таблиц: 12
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
135919
14
0

... до сьогоднішнього дня ще не створилася стала законодавча нормативна база, як б задовольняла всі групи користувачів. 1.3 Огляд літературних джерел Розкриваючи тему курсової роботи «Методика і техніка складання фінансової звітності підприємства та її аналіз» був вивчений великий обсяг літератури. У більшому ступені робота ґрунтувався на нормативних документах, а саме на Положення (стандарти) ...

Скачать
101319
13
6

... України "Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" від 21.12.2000р. №2181. 2.2 Ознайомлення з фінансово-господарською діяльністю підприємства ТОВ "Валтекс" – товариство з обмеженою відповідальністю, засноване 04 липня 2000 року. Засновниками товариства являються фізичні особи. Товариство є юридичною особою відповідно до чинного ...

Скачать
119228
10
2

... доходів над темпами зростання витрат і відрахувань, що у подальшому може негативно позначитися на діяльності підприємства. Отже, у ВАТ "Демітекс" спостерігається позитивна динаміка фінансових результатів діяльності підприємства. 4. Методика складання фінансової звітності з необоротних активів Баланс є головним джерелом інформації для оцінки фінансового стану підприємства і на цій підставі ...

Скачать
40822
4
0

... "Загальні вимоги до фінансової звітності" Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16 липня 1999 року №996-ХIV, примітки до фінансової звітності входять до складу річної фінансової звітності dk всіх підприємств, крім бюджетних установ, представництв іноземних суб'єктів господарської діяльності та суб'єктів малого підприємництва, визнаних такими відповідно до ...

0 комментариев


Наверх