4.2 Техніка безпеки при виконанні робіт по тематиці дипломного проекту

Загальні вимоги до технологічних процесів:

·          Проектування та проведення технологічних процесів повинно відповідати вимогам ГОСТ 12.3.002-75 ССБТ Процессы производственные. Общие требования.

·           Необхідно слідкувати за тим, щоб підлога не була слизькою. Всі пролиті на підлогу рідини (масла, емульсії тощо) слід ретельно вимивати та прочищати.

Електробезпека.

·           Електропостачання фабрик по ступені забезпечення надійності належить до 2-3-ї категорії з обладнанням електроживлення з напругою 380/220 В.

·           Улаштування, експлуатацію і ремонт електротехнічних установок та мереж, переносних електроапаратів та електроінструментів необхідно здійснювати згідно з Правилами техніки безпеки при експлуатації електроустановок та ГОСТ 12.1.019-79 ССБТ. Електробезпека. Загальні правила

·           До роботи з електроапаратурою та електроінструментом допускаються особи, які пройшли інструктаж та навчання безпечним методам праці, перевірку знань правил безпеки та інструкції у відповідності до посади.

·           Електроапаратура те електроінструмент повинні відповідати таким основним вимогам:

-          контролювати зберігання та справність електроінструменту та переносних електричних освітлювачів повинна особа, яка має спеціальне уповноваження.

-          перевірка стану ізоляції проводів, заземлювальної жили електроінструменту, переносних електричних світильників, а також ізоляції понижувальних трансформаторів та перетворювачів частоти провадиться мегомметром не менше ніж 1 раз на місяць особою з кваліфікаційною групою не нижчою за 3-тю.

-          електроінструмент, переносні електросвітильники та інші електроприлади перевіряються зовнішнім оглядом, звертається увага на справність заземлення та ізоляції проводів, відсутність оголених струмопровідних частин та відповідність інструмента до умов роботи.

-          зіткнення проводів з вологими та масляними речами забороняється. При виявленні будь-яких несправностей робота з електроінструментом або переносними електричними світильниками негайно припиняється.

-          при припиненні подачі струму під час роботи з електроінструментом або під час перерви електроінструмент необхідно відключати від електромережі. Вимоги до розміщення обладнання та організації робочих місць.

·          Обладнання фабрик розмішують відповідно до Норм технологического проектирования фабрик.

·          Установка додаткового обладнання, не передбаченого проектом, дозволяється тільки з дозволу технічної те санітарної інспекції.

4.3 Пожежна безпека

1 Пожежна безпека регламентується ГОСТ 12.1.004-85 ССБТ «Пожарная безопасность». Загальні вимоги, будівельними нормами і правилами СНиП 2-80 «Противопожарные нормы проектирования зданий промышленных предприятий» і «Правилами пожежної безпеки України».

2. Пожежна безпека підприємства забезпечується: системою попередження пожежі; системою пожежного захисту.

3. У приміщеннях майстерень забороняється зберігання легкозаймистих речовин біля опалювальних приладів.

Дотримання правил пожежної безпеки є обов'язком кожного працівника.

4. Основними причинами виникнення пожежі в майстернях можуть

бути:

-          порушення правил техніки безпеки, інструкцій технологічного обладнання, несправність професійного інструмента;

-          несправність електроустановок, електропроводки, вентиляційних систем та опалювальних приладів;

-          загазованість виробничих приміщень пожежонебезпечними парами;

-           само загорання горючих речовин і матеріалів;

-          розряди статичної та атмосферної електрики(газові розряди).

5. Відходячи від робочого місця, швея повинна вимкнути освітлення і електричні прилади.

6 Не дозволяється користуватися електроплиткою для обігрівання приміщення.

7. Забороняється використовувати як абажури тканину, папір і інші горючі матеріали без спец каркасів, що не дозволяють торкатися до лампи та абажура.

8. Забороняється складати на батареї опалення білизну.

9. При перших ознаках пожежі - задимлення, запаху горілого необхідно викликати пожежників. Користуючись засобами первинного пожежогасіння приступити до ліквідації пожежі.

10 При появі запаху газу треба викликати аварійну службу. При цьому не можна палити, вмикати та вимикати електроприлади, користуватись відкритим вогнем.

11. Штори, занавіски та усі м'які меблі необхідно просякнути вогнегасник складом.

12. Кожне приміщення необхідно забезпечити вогнегасниками, інвентарем та інструментом. Усі засоби повинні знаходитись на місцях, які добре видно, захаращувати доступ до них заборонено.

На початковій стадії розвитку пожежі, використовують первинні засоби пожежогасіння — пожежний інвентар(пожежні відра, ящики з піском, лопати, покривала з негорючого теплоізоляційного полотна) та пожежні інструменти (багор, лом, сокира тощо).

Як правило, пожежний інвентар, інструменти розмішують на спеціальних стендах (щитках).

Серед вогнегасників широко використовують вуглекислотні ВВ-2, ВВ-5, які застосовують для гасіння легкозаймистих, твердих горючих речовин, електропроводок, що знаходяться під напругою до 1000В, а також цінних предметів.

Використовувати інвентар та обладнання для господарчих, виробничих та інших цілей, не пов'язаних з пожежогасінням категорично забороняється. Весь пожежний інвентар періодично перевіряється та випробується з занесенням результатів перевірки і випробувань до журналу.


Информация о работе «Моделювання жакету жіночого святкового призначення»
Раздел: Промышленность, производство
Количество знаков с пробелами: 75724
Количество таблиц: 5
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
29130
14
0

... в пенсійний фонд,% 2,13 Разом виробнича собівартість,% 96,90 Поза виробничі витрати,% 3,10 Повна собівартість,% 100 Виробітки продукції за рік, тис. вир. 271,722 7. Розрахунок фондів швейної фабрики Балансова вартість устаткування Бв = Мз×Кд. м. /100, тис. грн (52) де Мз - кількість машин, шт. .; Ц - ціна машини, грн. .; Кд. м - коефіцієнт, що враховує затрати на ...

Скачать
30387
5
7

... розрізом, з двома талевими виточками та однією плечовою з правої сторони. Рукава окремо від сукні, з ліктьовою виточкою, верх рукавів оброблений швом відгин з закритим зрізом та вставленою в шов резинкою. Низ рукава без манжетів. Розрахунок та побудова плаття невідрізного по лінії талії Ширина (см) Прибавка (%) Прибавка (см) Ширина (розрахункова) ...

Скачать
153128
0
13

... галицького побутового костюма на спеціалізованих уроках образотворчого мистецтва у 3 класі (див. додатки Б-В). Вирішальним для учнів початкових класів в плані формування художньо-конструктивного мислення молодших школярів засобами галицького побутового костюма були зміст і якість проведення уроків образотворчого мистецтва. В результаті впровадження в систему занять з образотворчого мистецтва ...

0 комментариев


Наверх