2.1 Вибір матеріалу для виробу

Для даної розробляємої моделі пропонується костюмна тканина «Кама», до складу якої входять 67% лавсану та 33% віскози. Маючи таку суміш волокон тканина має добрі показники гігроскопічності, світлостійкості, подовження, теплостійкості та володіє високим показниками до дії води та хімічних речовин.

Тканина чорного кольору з рельєфним квітковим малюнком приємна на дотик завдяки лавсановим волокном. Відповідає всім естетичним та економічним властивостям. Завдяки комбінованому переплетенню створюється велика повітропроникність, забезпечується вентиляція навколо тіла жінки в спеку. Тканина чорного кольору з золотими квітами відповідає сучасній моді і надає стрункий вигляд. Технологічні властивості тканини ураховують при виготовленні виробу і сприяють його якості.

Для підкладки пропонується матеріал із бавовни та віскози. Бо саме віскоза та бавовна відповідають найкращим фізико – механічними властивостями.

Підкладочна тканина виготовлена із саржевим переплетенням, яке робить її більш гладкою, а тому стійкою до тертя. Тканина з таким переплетенням більш м'яка, еластична, легка, розтяжима, особливо по діагоналі, та має високу драпіруємість. Він має добру гігроскопічність, високу міцність та стійкість до тертя. Переплетення утворює велике ковзання, яке забезпечує зручність одягання та якісну посадку виробу. Тканина також мало електризується та не зсідається завдяки спецобробці. Підбирається під колір тканини верху.

 Прокладочна тканина, яка пропонується для виробу, виготовлена з бавовни та капрону, має добру пластичність при волого – тепловій обробці та стійкість наданої їй форми. Також прокладка володіє такими властивостями, як міцність, мало розтяжність, жорсткість. Значення зсідання співпадає із значенням зсідання тканини верха. Клейове покриття забезпечує якісне з'єднання деталей та достатню повітропроникність.

При пошитті даного костюму пропонується використовувати нитки з поліестеру. Ці нитки стійкі до тертя, міцні, еластичні, а також вміщують таку важливу властивість, як стійкість до фарбування, мають мале зсідання, середню стійкість до дії мікроорганізмів та мають гарний зовнішній вигляд, тому шви з цими нитками мають високу міцність, а петлі – високу зносостійкість. Прикрасити жакет можна великими декоративними застібками з поліефіру чорного кольору. А блискучі золоті узори прекрасно будуть виглядати на костюмі, на рукавах якого розташовані декоративні вставки із чорного кружева та золотими квітами. Застібки витримують високу температуру, не пошкоджуються корозією, зносостійкі та світлостійкі, а також економічні.

В спідниці застосовується застібка – блискавка, яка також виготовлена із поліефіру чорного кольору. Дуже легка, зручна, не пошкоджується корозією та є сучасною фурнітурою для оздоблення виробів.

Усі матеріали, які пропонуються для виготовлення жіночого жакету та спідниці відповідають вимогам стандартів та сприяють якості вироб

Характеристика матеріалів

Назва матеріалу

Його призначення

Волокнистий склад переплетення Опорядження Ширина см Фактична щільність

Поверхнева щільність

Поверхнева щільність, г/м2

Основа Уток Основа По Уток Пу
«Кама» арт. 82150 67% лавсану 33% віскози комбіноване Гладкопофарбована з рельєфним малюнком 110 25 текс*2 25текс*2

212 г/м2

Підкладка «Саржа» арт. 42165 88% бавовна 60% віскоза саржеве Гладкопофарбована 100 13,3 текс 25 текс

149 г/м2

Флізелін арт. 915502 80% бавовна 20% капрон Клеївий матеріал Крап покриття 125 - -

90-110 г/м2


Информация о работе «Моделювання жакету жіночого святкового призначення»
Раздел: Промышленность, производство
Количество знаков с пробелами: 75724
Количество таблиц: 5
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
29130
14
0

... в пенсійний фонд,% 2,13 Разом виробнича собівартість,% 96,90 Поза виробничі витрати,% 3,10 Повна собівартість,% 100 Виробітки продукції за рік, тис. вир. 271,722 7. Розрахунок фондів швейної фабрики Балансова вартість устаткування Бв = Мз×Кд. м. /100, тис. грн (52) де Мз - кількість машин, шт. .; Ц - ціна машини, грн. .; Кд. м - коефіцієнт, що враховує затрати на ...

Скачать
30387
5
7

... розрізом, з двома талевими виточками та однією плечовою з правої сторони. Рукава окремо від сукні, з ліктьовою виточкою, верх рукавів оброблений швом відгин з закритим зрізом та вставленою в шов резинкою. Низ рукава без манжетів. Розрахунок та побудова плаття невідрізного по лінії талії Ширина (см) Прибавка (%) Прибавка (см) Ширина (розрахункова) ...

Скачать
153128
0
13

... галицького побутового костюма на спеціалізованих уроках образотворчого мистецтва у 3 класі (див. додатки Б-В). Вирішальним для учнів початкових класів в плані формування художньо-конструктивного мислення молодших школярів засобами галицького побутового костюма були зміст і якість проведення уроків образотворчого мистецтва. В результаті впровадження в систему занять з образотворчого мистецтва ...

0 комментариев


Наверх