4. Внутрішні функції правового регулювання

Внутрішні функції мають спеціальноправове значення та характеризуються як напрями правового впливу на суспільні відносини, які визначають необхідність його функціонування як соціального інституту.

Визначальною внутрішньою функцією правової системи є функція інтеграції, згуртування соціальних утворень (груп, класів, націй, всього суспільства). Правова система шляхом взаємодії із іншими соціальними системами - економічною, політичною, моральною - повинна діяти для досягнення основної мети - забезпечення злагоди та захисту інтересів людини, всього суспільства. Вона організовує і стимулює діяльність людей.

Всі інші функції є допоміжними по відношенню до основної функції права. Таке вирішення питання відповідає сучасним соціально-економічним та політичним реаліям, оскільки сприяє адекватному розумінню змісту правових приписів всіма членами суспільства. Завдяки цьому забезпечується залучення колективів та індивідів до єдиної системи соціальної організації.

Важливого значення серед внутрішніх функцій правового регулювання має регулятивна. Її основним призначенням є встановлення позитивних правил поведінки, організація суспільних відносин та координація суспільних взаємозв’язків. Вона існує у двох формах:

регулятивно-динамічна характеризує мінливий характер права та його пристосування до об’єктивних факторів суспільного розвитку;

регулятивно-статична, яка характеризує стабільність права як засобу регулювання суспільних відносин.

Важливу роль у впливові права на суспільство відіграє охоронна функція, що визначається як напрям правового регулювання, спрямований на охорону суспільних та особистих інтересів. Вказана функція характеризується певним специфічним проявом, що визначається наступним:

характеризує правове регулювання як особливий засіб впливу на поведінку людей шляхом погрози застосування санкцій, встановлення заборон та реалізації юридичної відповідальності;

є засобом інформації для суб’єктів суспільних відносин, які саме соціальні цінності та інтереси охороняються державою;

визначає та безпосередньо впливає на ступінь культурного та політичного розвитку суспільства.

Таким чином, охоронна функція правового регулювання забезпечує неухильне виконання суб’єктами права вимог закону та покарання осіб, винних у вчиненні протиправних діянь.

Гуманістична функція правового регулювання характеризує сучасний етап правового регулювання, пов’язаний з проголошенням верховенства прав і свобод людини та інтересів безпосередньої і представницької демократії. Роль цієї функції має постійно зростати в умовах трансформації українського суспільства, поєднання розвитку демократії з відповідальністю, підвищенням довіри населення до держави.

Гуманістична функція сприяє формуванню та реалізації нормативно-правових актів на засадах загальнолюдських цінностей, міжнародних стандартів прав людини, створення умов і механізмів їх втілення в життя суспільства і держави. Таким чином, встановлюються позитивні правила поведінки, забезпечується координація соціальних взаємозв’язків суб’єктів права з метою розвитку таких відносин, які відповідають інтересам суспільства, держави і окремих громадян.

З огляду на зазначену функцію, в правовому регулюванні вся увага має акцентуватися на правах людини як на найважливіших цінностях безпосередньо для самої людини. Окрім того, гуманістичний характер правового регулювання означає, що воно базується на високих моральних підвалинах, на повазі до прав людини, її гідності та честі.

Відновлювальна функція правового регулювання спрямована на відновлення незаконно порушених прав, примусове виконання невиконаних обов’язків. Своє відображення ця функція знаходить в усуненні або відшкодуванні негативних наслідків від вчинених правопорушень, наприклад, примусове стягнення аліментів, примусове вилучення майна із чужого незаконного володіння.

Відновлювальна функція правового регулювання базується на позитивно-творчих засадах права і його суб’єктів, їх позитивних потенціях. Саме в цій функції і виражаються динамічні властивості права.

Каральна функція правового регулювання отримує своє вираження у встановленні та ґарантуванні державою заходів юридичного захисту та юридичної відповідальності, порядку їх покладання та виконання, має на меті витіснення шкідливих для суспільства відносин. Ця функція спрямована на покарання правопорушника і запобігання новим правопорушенням.

Державна влада підтримує загальні правила, які визнаються державою правовими. Не всі норми права дотримуються та виконуються добровільно, в силу внутрішнього переконання. Значна частина населення підкоряється вимогам правових норм лише тому, що за правом постає держава. Державна охорона правових норм містить у собі легальний примус, різні організаційні, організаційно-технічні, виховні та превентивні (попереджувальні) заходи. До порушників вимог норм права компетентні державні органи можуть застосовувати заходи юридичної відповідальності.

Саме можливість застосування заходів державного примусу створює режим соціальної захищеності, безпеки, законності в суспільстві.

Інформаційна функція правового регулювання передбачає інформування громадян, тобто доведення до відома адресата відомостей про напрямки регулювання суспільних відносин, про їх права, обов’язки та відповідальність. Завдяки цій функції суб’єкти права дізнаються про те, якою є позиція держави щодо необхідної, можливої чи забороненої поведінки.

5. Значення функцій правового регулювання

Функції правового регулювання - це найважливіші якісні характеристики, в яких відображається та конкретизується його соціальна сутність і призначення, розкриваються його цілі та завдання щодо перетворення закріплених в законодавстві прав і свобод з потенційних можливостей на дійсність. Критерієм розмежування функцій єдиного процесу правового регулювання слугує їх соціально-юридична спрямованість та специфіка змісту кожної функції. Всі функції правового регулювання тісно пов'язані між собою, завдяки чому забезпечується найповніша ефективність дії права на поведінку конкретних суб'єктів та створення умов щодо функціонування суспільства як узгодженої соціальної системи.

Функції правового регулювання мають наступне значення:

надають можливість визначити реальні дії суб’єктів щодо реалізації цілей правового регулювання;

характеризують залежність між нормами права, правовідносинами та юридичними актами;

визначають сутність процесу функціонування права, тобто його впливу на соціальні відносини;

характеризують межі дії права та впливу держави на суспільство як певним чином організовану соціальну систему.


Информация о работе «Функціональне призначення правового регулювання»
Раздел: Государство и право
Количество знаков с пробелами: 11986
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
110547
0
0

... колишньої централізованої системи формування місцевих бюджетів. Як наслідок, регіони вимушені були шукати ефективних способів регулювання оподаткування, на територіальному рівні. Україна наслідує приклад Росії, де було продекларовано створення одразу 23 вільних економічних зон та регіонів із спеціальним режимом інвестиційної діяльності, територія яких становила майже третину території країни. ...

Скачать
52907
0
0

... та погіршенням інвестиційного клімату. В даній індивідуальній роботі зупинюсь лише на деяких аспектах сучасного та перспективного регулювання земельних аукціонів. Верховною Радою України мав бути ухвалений спеціальний закон, який би визначив порядок проведення земельних торгів. Обов'язок підготувати відповідний законопроект покладався на Кабінет Міністрів України - пунктом 4 Прикінцевих положень ...

Скачать
74105
0
0

... емітента і другий - у вигляді податку на індивідуальні прибутки по акціях, у той час як при випуску облігацій - один раз - на прибутки від них. Важливе місце в державно-правовому регулюванні ринку цінних паперів займають нормативні акти, що стосуються розвит­ку конкуренції та протидії монополізму (антимонопольне законо­давство). Збереження конкуренції на вказаному ринку розгляда­ється в багатьох ...

Скачать
26474
0
0

... проведення перевірок дотримання такими організаціями-агентами вимог валютного законодавства України здійснюється відповідно до встановленого порядку; — агентські відносини у сфері міжнародного кредитування відрізняються особливістю нормативно-правового регулювання (зазвичай регулюються міжнародними угодами про надання кредиту, складової якого є відповідний агентський договір; останній передбачає ...

0 комментариев


Наверх