Тема:

Технологія підготовки бетонних поверхонь під просте фарбування водними сумішами


Зміст

1. Матеріали для ремонту й відновлення бетонних і залізобетонних конструкцій

2. Ушкодження та ремонт бетонних конструкцій

3. Технологія підготовки поверхонь

4. Техніка безпеки під час фарбувальних робіт

Використана література


1. Матеріали для ремонту й відновлення бетонних і залізобетонних конструкцій

Захисні грунтовки

Суміш для анкеровки Ceresit CX 5

Епоксидна ґрунтовка Ceresit CD 31 призначена для захисту металевої арматур і акладних деталей при відновленнібудівельних конструкцій. Застосовується для з'єднання збірних будівельних елементів із залізобетону й бетону, для склеювання бетонних і сталевих виробів. Можливе використання для обладнання захисного покриття, стійкого до впливу агресивного середовища й значним механічним навантаженням, на підлогах. Не застосовувати в якості захисного покриття зовні будинків, тому що суміш піддається інтенсивному старінню при впливі ультрафіолетового випромінювання.

Епоксидна ін'єкційна композиція Ceresit CD 32

Ceresit CD 32 застосовується для заповнення тріщин у цементно-вапняних, цементно-піщаних, гіпсових і ін. штукатурках. Для відновлення монолітності елементів підлоги. Можливе застосування композиції для обладнанняадгезійного шару в підлогах перед укладанням епоксидних покриттів. Не застосовувати для заповнення "активних" тріщин і обладнання деформаційних швів.

Дрібнозерниста ремонтно-відбудовча суміш Ceresit CD 23

Призначена для обладнання адгезійних шарів при ремонті й відновленні залізобетонних і бетонних будівельних конструкцій товщиною шару від 3 до 5 мм. Застосовується в якості штукатурки й шпаклівки при вирівнюваннібетонних і залізобетонних поверхонь товщиною шару від 3 мм до 10 мм. Не застосовувати для ремонту цементно-вапняних, цементно-піщаних, гіпсових і ін. штукатурок, у якості штукатурки по основах із цегли, каменю, легкого бетону і т.д.

Суміш Ceresit CD 24 призначена для ремонту й підготовки залізобетонних, бетонних основ, підданих помірним механічним впливам, під обробку. Ефективна при ремонті тріщин, раковин, вилучень і інших дефектів на поверхні залізобетонних і бетонних основ товщиною шару до 5 мм. Не застосовувати для вирівнювання й ремонту основ з легкого бетону й підстав, підданих значним механічним впливам.

Грубозерниста ремонтно-відбудовча суміш Ceresit CD 22.

Призначена для відновлення локальних ушкоджень залізобетонних і бетонних будівельних конструкцій. Застосовується в якості штукатурки для вирівнювання поверхонь конструкцій і виправлення їх дефектів товщиноюшару від 5 мм до 30 мм. Не застосовувати для ремонту цементно-вапняних, цементно-піщаних, гіпсових і ін. штукатурок, у якості штукатурки по основах із цегли, каменю, легкого бетону і т.д.

Суміш Ceresit CX 5 призначена для закріплення дрібних будівельних елементів з металу й пластмас у бетоні, кам'яній кладці, цементно-піщаній штукатурці, для усунення течі через тріщини, отвори й пробоїни в будівельних конструкціях.

Швидкотвердіюча ремонтна суміш Ceresit CX 1

Суміш Ceresit СХ 1 призначена для усунення протікання води через тріщини, отвори й пробоїни в будівельних конструкціях. Застосовується для усунення протікання води в бетонних водопроводах. Через три хвилини розчин готовий сприймати технологічні навантаження.

Матеріали для анкерування

Суміш Ceresit СХ 15 призначена для анкерування устаткування й будівельних конструкцій у основах фундаментів, заповнення монтажних зазорів, обладнання, що вирівнюють "подушок" під будівельні конструкції й устаткування(балки, рейки, рами й ін.), з'єднань будівельних елементів і заповнення зазорів шириною від 20 до 50 мм. При ширині зазору між конструкцією й основою від 50 до 100 мм у розчинну суміш слід ввести заповнювач фракції 4-8 мм. Розчин Ceresit СХ 15 швидко набирає міцність і має високі механічними показниками вже в першу добу експлуатації.

Ґрунтовка універсальна Момент "Ґрунт"

Для зміцнення й просочення мінеральних основ під оздоблювальні покриття.

Властивості

• зміцнює основу

• збільшує адгезію покриттів до основи

• зменшує водопоглинення

• готова до застосування

• не містить органічні розчинники

• екологічно безпечна

Галузь застосування

Ґрунтовка Момент "Ґрунт" призначена для зміцнення й просочення пористих, неміцних і сильно поглинаючих основ(легкий бетон, штукатурки, гіпсові й цегельні поверхні), збільшення адгезії до основи клею для плитки Момент.

Підготовка основи

Підготовка основи здійснюється згідно Снип 3.04.01-87 і ДБН В.2.6-22-2001. Основа повинна бути сухим і міцним, безвидимих руйнувань. Перед застосуванням ґрунтовки основа необхідно очистити від речовин, що перешкоджають адгезії, таких як пил, жир, мастило, оліфа, мастика й інших, що зменшують зчеплення з основою.

Виконання робіт

Ґрунтовку Момент "Ґрунт" необхідно наносити кистю або щіткою. ЗАЛЕЖНО від стану поверхні ґрунтовку можна наносити в один або два шари. При нанесенні ґрунтовки у два шари для першого шару можна використовуватиґрунтовку низької концентрації. По закінченню роботи інструменти випливає відразу ж промити водою.

Примітка

Роботи необхідно виконувати при температурі основи від +5 до

 +35 °C. Усі рекомендації, викладені вище, ефективні при температурі +20 ° C і відносної вологості повітря 60%. В інших умовах час висихання ґрунтовки може змінитися.


Информация о работе «Технологія підготовки бетонної поверхні під просте фарбування водними сумішами»
Раздел: Строительство
Количество знаков с пробелами: 22759
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 3

Похожие работы

Скачать
44407
3
10

... на справних пристроях. Робоче місце маляра повинно бути добре освітлене природним світлом. Це дає змогу правильно підбирати кольори фарбувальних сумішей і взагалі якісно виконувати опоряджувальні роботи. У приміщеннях має бути кімнатна температура (18-20 °С). Для роботи з нітроемалевими фарбами або іншими сумішами, що виділяють шкідливі для здоров'я людини леткі пари, слід забезпечити штучну або ...

Скачать
50659
3
11

... +40 Стійкість до дощу Через 1-2 год (залежно від температ Через 12 год ури і вологості повітря) Витрата, л/м2 0,3-0,7 0,2-0,5 Способи захисту залізобетонних конструкцій наведено на рис. 7.1. 8. Улаштування захисних покриттів будівельних залізобетонних конструкцій Для захисту бетону і залізобетонних конструкцій, що зазнають впливу різних рідин і агресивних середовищ, широко ...

Скачать
32748
1
4

... підготовки поверхні. Рукавички – для захисту рук під час підготовки поверхні Помости і ліса - для роботи на висоті 3. Матеріали для виконання декоративних штукатурок «Короїд» Ceresіt СТ 60 – полімерна штукатурка , призначена для декоративного опорядження поверхонь усередині і зовні будинку по бетонних, цегляних, поштукатурених основах і в системах теплоізоляції фасадів, а також по основах ...

Скачать
49891
1
26

... кань розчину, бруду, пилу, відбивання відшарованих частинок насікають пневматичним молотком або ручним інструментом. 15. Підготовку цегляних поверхонь до облицювання закінчують промиванням водою.   6. Облицювання стін керамічними глазурованими плитками на розчині по діагоналі Перед початком облицьовування стіни провішують, встановлюють маяки і розмічають місцеположення фризового ряду, ...

0 комментариев


Наверх