8. Виконання бюджетних програм "Селекція в рослинництві" та "Селекція сільськогосподарських культур у ланках первинного рослинництва".

 

Отримувачами бюджетних коштів можуть бути:

1) за бюджетною програмою "Селекція в рослинництві":

·  сільськогосподарські виробники - суб'єкти насінництва та розсадництва, яким надано право на виробництво та реалізацію насіння і садивного матеріалу (далі - суб'єкти насінництва та розсадництва) і які закуповують для подальшого виробництва у поточному році суперелітне та елітне насіння і садивний матеріал сортів (гібридів, їх батьківських форм) сільськогосподарських культур вітчизняної селекції, що внесені до Реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні, а також високорепродукційне насіння і садивний матеріал перспективних сортів (гібридів, їх батьківських форм) сільськогосподарських культур вітчизняної селекції (далі - насіння і садивний матеріал);

·  дослідні господарства і дослідні станції науково-дослідних установ Української академії аграрних наук та Національної академії наук, дослідні та навчально-дослідні господарства навчальних закладів аграрної освіти та науки Мінагрополітики, що виконують роботи із селекції сільськогосподарських культур у ланках первинного рослинництва (далі - первинне насінництво);

·  сільськогосподарські виробники (в тому числі суб'єкти насінництва та розсадництва), які закупили у суб'єктів насінництва та розсадництва насіння гібридів кукурудзи першого покоління і сої першої репродукції;

2) за бюджетною програмою "Селекція сільськогосподарських культур у ланках первинного рослинництва" - дослідні господарства та дослідні станції науково-дослідних установ Української академії аграрних наук.

Використання бюджетних коштів здійснюється шляхом часткової компенсації суб'єктам, зазначеним у пункті 2 Порядку, витрат:

за бюджетною програмою "Селекція в рослинництві" - пов'язаних з придбанням насіння та садивного матеріалу і виконанням робіт у первинному насінництві;

за бюджетною програмою "Селекція сільськогосподарських культур у ланках первинного рослинництва" - пов'язаних з виконанням робіт у первинному насінництві.

За бюджетною програмою "Селекція в рослинництві" Мінагрополітики здійснює розподіл бюджетних коштів між регіонами пропорційно середній площі посівів сільськогосподарських культур за останні три роки з урахуванням виконання програм розвитку первинного насінництва, а також програм виробництва суперелітного та елітного насіння і садивного матеріалу сортів (батьківських форм гібридів) сільськогосподарських культур вітчизняної селекції.

У разі неповного використання виділеної суми коштів окремими регіонами Мінагрополітики здійснює їх перерозподіл.

Часткова компенсація здійснюється за результатами конкурсу, що проводиться:

·  за бюджетною програмою "Селекція в рослинництві" - Мінагрополітики (щодо виконання програм розвитку первинного насінництва, а також визначених Міністерством програм виробництва суперелітного та елітного насіння і садивного матеріалу сортів (батьківських форм гібридів) сільськогосподарських культур вітчизняної селекції), Міністерством агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, головними управліннями агропромислового розвитку облдержадміністрацій;

·  за бюджетною програмою "Селекція сільськогосподарських культур у ланках первинного рослинництва" - Українською академією аграрних наук.

Умови і порядок проведення конкурсу та критерії відбору його переможців затверджуються відповідно Мінагрополітики та Українською академією аграрних наук.

Часткова компенсація здійснюється у межах коштів, передбачених у державному бюджеті:

·  за бюджетною програмою "Селекція в рослинництві" - за кожну тонну закупленого насіння і садивного матеріалу у розмірі (без урахування сум податку на додану вартість) згідно з додатком, а за програмами розвитку первинного насінництва - у розмірі, що визначається Мінагрополітики;

за бюджетною програмою "Селекція сільськогосподарських культур у ланках первинного рослинництва" - у розмірі, що визначається Українською академією аграрних наук.

Для отримання сум компенсації:

·  за бюджетною програмою "Селекція в рослинництві" суб'єкти, зазначені у підпункті 1 пункту 2 Порядку, - переможці конкурсу подають Мінагрополітики визначені ним документи з первинного насінництва, Міністерству агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, головним управлінням агропромислового розвитку облдержадміністрацій - у трьох примірниках завірені в установленому порядку копії накладних або товарно-транспортних накладних на фактично придбане насіння та садивний матеріал, платіжного доручення, сортових документів, що підтверджують якість насіння та садивного матеріалу;

·  за бюджетною програмою "Селекція сільськогосподарських культур у ланках первинного рослинництва" суб'єкти, зазначені у підпункті 2 пункту 2 Порядку, - переможці конкурсу подають Українській академії аграрних наук визначені нею документи.

Міністерство агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, головні управління агропромислового розвитку облдержадміністрацій узагальнюють подані згідно з пунктом 7 Порядку матеріали та вносять їх Мінагрополітики.

Форма подання матеріалів, у тому числі узагальнених, затверджується Мінагрополітики.

Отримані суми компенсації спрямовуються суб'єктами, зазначеними у пункті 2 Порядку, на відшкодування витрат, пов'язаних з проведенням конкурсного, екологічного і виробничого сортовипробувань, а також з вирощуванням насіння (придбання оригінального насіння нових сортів і гібридів, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, запасних частин до сільськогосподарської техніки, пально-мастильних матеріалів та обладнання).

У разі перепродажу насіння та садивного матеріалу сума компенсації, отримана за бюджетною програмою "Селекція в рослинництві", підлягає поверненню до державного бюджету.

Контроль за цільовим використанням придбаного насіння та садивного матеріалу, на придбання якого виділено компенсацію, здійснюється Міністерством агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, головними управліннями агропромислового розвитку облдержадміністрацій.

Суб'єктам, зазначеним у підпункті 2 пункту 2 Порядку, компенсація виплачується Державним казначейством, а зазначеним у підпункті 1 пункту 2 - його територіальними органами.

Асигнування на здійснення видатків за бюджетною програмою "Селекція в рослинництві" згідно з затвердженим Мінагрополітики розподілом спрямовуються Державним казначейством Міністерству агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим та головним управлінням агропромислового розвитку облдержадміністрацій.

Дані про бюджетні кошти відображаються в бухгалтерському обліку їх отримувачів відповідно до законодавства.

Мінагрополітики та Українська академія аграрних наук щокварталу подають Мінфіну інформацію про використання бюджетних коштів на потреби селекції в рослинництві.

9.Фінансова підтримка виробництва продукції шовківництва

 

Одержувачами бюджетних коштів є сільськогосподарські підприємства всіх організаційно-правових форм власності – гренажні заводи, шовкорадгоспи, міжрайонні та обласні коконосушарки (шовкопідприємства), які визначаються за поданням корпорації «Український шовк» Мінагрополітики України, якщо такі підприємства не отримують коштів державного бюджету за бюджетною програмою «Селекція в тваринництві та птахівництві на підприємствах агропромислового комплексу» на зазначену мету.

Бюджетні асигнування спрямовуються шовкопідприємствами для часткового відшкодування витрат на проведення всього комплексу технологічних робіт з виробництва та заготівлі коконів, грени тутового шовкопряду та придбання технічних засобів у межах:

o  до 50 грн за 1 кг на виробництво та заготівлю коконів тутового шовкопряду;

o  до 1800 грн за 1 кг на виробництво грени тутового шовкопряду.

Витрати на виробництво та заготівлю коконів та приготування грени тутового шовкопряду підтверджуються розрахунками їх виробництва та актами про виконання робіт.


Информация о работе «Державна підтримка виробництва окремих видів сільськогосподарської продукції»
Раздел: Финансовые науки
Количество знаков с пробелами: 40759
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
34755
3
1

... нансування цільових програм і заходів агропромислового комплексу в обсягах, що забезпечують реалізацію прийнятих нормативно-законодавчих актів стосовно АПК. 3. Форми державної підтримки сільського господарства Одним з найважливіших елементів державного регулювання аграрного сектору економіки є система оподаткування, яка впливає на обсяги, спеціалізацію та розміщення аграрного виробництва ...

Скачать
626537
17
17

... коштів є важливим чинником у зниженні собівартості продукції чи виконаної роботи. Раціональне використання оборотних коштів залежить від правильного їхнього формування і ефективної організації виробництва. Зосередження н підприємствах зайвих оборотних коштів приводить до їхнього заморожування. Це завдає шкоди економіці господарства. Щоб уникнути такого положення, оборотні кошти нормуються, що є ...

Скачать
86556
14
0

... позитивною. Підприємство повинне постійно намагатися знижувати затрати праці, що у свою чергу призведе до зростання продуктивності праці та зменшення трудомісткості продукції Таблиця 2.13. Економічна ефективність виробництва зерна на СВК “Пинчуки” Васильківського району Київської області Показники 2004 2005 2006 2006/2004, % Вхідні дані: Кількість реалізованої ...

Скачать
146352
31
5

... – виробничі витрати на реалізовану продукцію. В буквальному трактуванні цей показник показує, яка питома вага прибутку в загальній сумі грошової виручки від реалізації продукції. [3 ] Економічна ефективність виробництва соняшника залежить від складного комплексу природноекономічних, технологічних, науково-технічних факторів. При вивченні даної проблеми слід рахувати наступні особливості галузі: ...

0 комментариев


Наверх