Полтавський національний технічний університет

Тема:

«Розрахунок кошторису запроектованого об'єкта»

Виконав студент групи 304-МА:

Савенко Д.С.

Перевірив: Ільченко Е. А.

м. Полтава

2009


Зміст

Вступ

I. Характеристики ділянки будівництва

II. Складання кошторисної документації на будівництво об'єкта

1. Складання локального кошторису

2. Складання об'єктної кошторису

III. Визначення вартості житла

1. Вартість 1 кв. м. житлової площі

2. Вартість 1 кв. м. загальної площі

3. Вартість 1 куб. м. будівельного об'єму

IV. Техніко-економічні показники будівництва об'єкта

Висновок

Використана література


Вступ

Зведення підприємств, будівель, споруд, будинків ведеться за проектами. Проект на будівництві - це комплекс графічних, технічних, економічних, текстових документів і розрахунків, необхідних для визначення можливостей і ефективності будівництва об'єкта в заданому районі і в встановлені терміни. Вартість будівництва визначається за кошторисом. Кошторис представляє собою розрахунок необхідних витрат на будівництво об'єктів, тобто ціну будівельної продукції.

Проектно-кошторисна документація розробляється, проходить експертизу і затверджується до початку будівництва.

У процесі розробки документації визначаються місце будівництва, його призначення, необхідні матеріальні, трудові та фінансові ресурси, можливість забезпечення електроенергією, сировиною, кадрами.

Проектування виконується:

в одну стадію - проект зі зведеним кошторисом вартості (для підприємств, будівель і споруд, будівництво яких буде здійснюватися за типовими проектами,що використовувалися багаторазово, а також для технічно нескладних в реалізації об'єктів);

у дві стадії - проект зі зведеним кошторисним обрахунком вартості і робоча документація з кошторисами (для інших об'єктів будівництва, в тому числі великих і складних).

Стадійність розробки проектно-кошторисної документації встановлюється заздалегідь у завданні на проектування підприємства, будівлі, споруди, яка складається замовником проекту за участю генерального проектувальника.

Будівництво двоповерхового житлового будинку ведеться в м. Череповці Вологодської області.


І. Характеристики ділянки будівництва

Характеристика генерального плану

Генеральний план ділянки місцевості має розмір 50 х 50 м (2500 м2).

Головний фасад житлового будинку з орієнтований на південь.

Вертикальне планування ділянки виконується з урахуванням відводу поверхневих вод від проектованої будівлі в зливову каналізацію.

Крім запроектованої будівлі на ділянці розміщено: існуюча будівля, сміттєзбірний майданчик, проїзди з можливістю паркування автомобілів.

Генпланом передбачено проїзди з асфальтовим покриттям, тротуари з асфальтовим і бетонним покриттям.

На території запроектовані дитячий ігровий майданчик, спортивний майданчик, зона відпочинку, альтанки, квітники. На території, прилеглої до житлового будинку, запроектовано озеленення деревами і чагарниками різних порід, газон. На території є прогулянкові доріжки.

Характеристика будівлі

Будівля належить:

• за призначенням: житлове;

• по поверховості: малоповерхове;

• по довговічності: II ступінь (будівлі з терміном служби 50-100 років);

• за вогнестійкості: II ступінь;

• по капітальності: II ступінь.

Конструктивне рішення

У конструктивному відношенні будівля вирішена як безкаркасна з цегляними поздовжніми і поперечними несучими стінами, з залізобетонними панелями перекриттів, двосхилим дахом, зі збірним залізобетонним стрічковим фундаментом.

Просторова жорсткість і стійкість будівлі забезпечуються сполученням зовнішніх стін з внутрішніми, з настилами перекриттів, що спираються на ці стіни і що кріпляться до них за допомогою арматурних анкерів.

Конструкція поверхового перекриття утворює жорсткий диск горизонтальний, що підвищує просторову жорсткість будівлі

Експлікація приміщень

Експлікація приміщень першого поверху

Номер на плані Наименование

Площадь,

1 Вітальня 23.3
2 Кухня 14.8
3 Санітарний вузол 1.5
4 Коридор 10.5
5 Душ 5.0
6 Комната відпочинку 13.0
7 Басейн 12.0
8 Котельня 7.7
9 Мансарда 32.8
Житлова площа 36.3

 

Загальна площа 120.6

 

Експлікація приміщень другого поверху

Номер по плану Наименование

Площадь,

1 Вітальня 15.6
2 Коридор 26.4
3 Кладова 4.9
4 Спальня 17.3
5 Спальня 17.1
6 Гардеробна 5.5
7 Санітарний вузол 5.3
Житлова площа 50.0
Загальна площа 92.1

Фундамент

У даній будівлі запроектований збірний залізобетонний фундамент.

Збірні фундаменти складаються з плит-подушок, що укладаються в основу фундаменті ів стінових блоків, які є стінами підземної частини будівлі.

Стіни

Кладка стін здійснюється на цементно-піщаному розчині. Товщина зовнішніх стін визначається на підставі теплотехнічного розрахунку. Спочатку товщина зовнішньої стіни передбачається рівній 640 мм. Така товщина необхідна для забезпечення стійкості по відношенню до вітрових і ударних навантажень, а також для збільшення тепло- і звукоізоляційних здатностей стін.

Покрівля

Дах - конструкція, що забезпечує захист будинку від атмосферних опадів і є верхнім огорожею будівлі. Запроектований двосхилий дах. Для організації відведення води з даху біля зовнішньої частини стін влаштовуються водостічні труби.

Вікна та двері.

Вікна - елементи будівлі, призначені для освітлення і провітрювання приміщень.

Двері служать для зв'язку між ізольованими приміщеннями і для входу в будівлю.

Вікна в будівлі запроектовані з подвійним склінням. Товщина віконних блоків - 140 мм, що дає право вважати про достатню їх тепло- і звукоізоляції. Передбачені вікна одно-, дво- і тристулкові. Встановлені дерев'яні екологічно чисті склопакети.

Специфікація віконних і дверних прорізів першого поверху.

окна и двери


Двері в будинку запроектовані однопільні, засклені (на кухні, вітальні) і не остекленні (в інших приміщеннях будівлі). Скління деяких дверей необхідне, в основному, з метою забезпечити більш рівномірне освітлення приміщень, але одночасно поліпшується і інтер'єр будинку.

При виготовленні вікон і дверей використовується виключно якісне листове скло товщиною


Информация о работе «Розрахунок кошторису запроектованого об'єкта»
Раздел: Финансовые науки
Количество знаков с пробелами: 11002
Количество таблиц: 3
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
11386
3
1

... грн. У т.ч. поворотні суми: 8,82 тис. грн. Кошторисна зарплата: 313,12 тис. грн. Нормативна трудомісткість: 4,63 тис. чіл.-година. 3.  Визначення вартості кв. м. житла   3.1  Визначення вартості 1 кв. м. житлової площі об'єкта (у цінах 2008р.)    Вартість будівництва по об'єктному кошторисі: Житлова площа об'єкта: . Вартість 1 кв. м. житлової площі: .   3.2  Визначення вартості 1 ...

Скачать
304576
89
18

... Чарка, стакан 4 320 2 80 400 Столові прибори (комплект) 4 320 2 80 400 Далі наведемо характеристику посуду, який будуть використовувати в комплексному закладі ресторанного господарства (табл. 2.8–2.11). Таблиця 2.8. Характеристика та призначення класичного вітчизняного порцелянового та фаянсового посуду Найменування Розміри, мм Місткість, см3, порцій Призначення ...

Скачать
66629
15
12

... і рішення Об’ємно-планувальні рішення об’єкта електродепо "Харківське" враховують містобудівні вимоги - максимальне блокування виробництв різного призначення і формування містобудівного акценту - домінанта. Будинок експлуатаційної служби метрополітену запроектований у вигляді прямокутної форми. Загальна довжина будівлі - 45 м, ширина - 14 м. Крок колон - 6 м. Монтується краном вантажопід’ємні ...

Скачать
133777
14
11

... - 3732.957 14095.752 в т. ч. зворотні суми - - - - 54.015 6. ЗАХОДИ З ОХОРОНИ ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКИ РУХУ ПОЇЗДІВ ПРИ ВИКОНАННІ РОБІТ В ПРОЦЕСІ МОДЕРНІЗАЦІЇ КОЛІЇ 6.1 Характеристика проектованого об’єкту В даному дипломному проекті розглядаються роботи, пов’язані з виконанням модернізації ділянки колії між станціями Жмеринка і Ярошенка. Ці роботи виконує колійна колона, яка ...

0 комментариев


Наверх