1.2  Технологічні розрахунки

Вибір установки залежить від конкретних умов її застосування, що в основному визначається видом змішувальних робіт.

В даному випадку приймаємо продуктивність 30м3/год.

Необхідний сумарний об’єм змішувача визначаємо за формулою, л:

,

де П у – річна продуктивність, 259200 м3; nц – кількість замісів за годину - 5; nз – кількість годин в одній зміні –8 годин; nр – кількість робочих днів за рік 360 днів; kз, kр – коефіцієнт використання машини відповідно за зміну і за рік.(0,9 і 0,85).

980,4л.

Знаючи сумарний об’єм V c, можна визначити кількість необхідних змішувачів:


=3

де V c – об’єм, л, змішувача який використовується в схемі установки. Дозувальне та інше необхідне обладнання вибирають залежно від прийнятої змішувальної машини, схеми компоновки вузлів і загальної продуктивності установки.

Об’єм бункерів визначають залежно від запасу матеріалів та їх витрати:

,

де  - годинна витрата матеріалу; Н з – норма запасу матеріалу в бункері ( як правило, беруть Н з =2 год.); П г – годинна продуктивність установки, м3.

Витрати матеріалів розраховують виходячи із заданого складу у вигляді об’ємних відношень Ц:П:Щ ( цементу, піску, щебеню), водоцементного відношення В/Ц = 0,5 на приготування необхідної суміші. Витрати цементу, кг/м3:

де В – кількість води яку вибираємо з таблиці відповідно до виду бетону який нам потрібно отримати, тобто вибираємо за рухливістю бетонної суміші.

Наступним кроком є визначення кількості крупного заповнювача, в даному випадку як крупний заповнювач вибираємо щебінь. Спочатку визначаємо пустотності щебеню в долях одиницях:


.

Далі визначаємо витрату щебеню в кг\м3:

=1229,5кг\м3.

Витрату піску на 1м3 суміші визначають за формулою абсолютних об’ємів:

=660,8 кг\м3.

1.3 Підбір обладнання до схеми

Вибір технологічного обладнання до даної схеми установки для приготування бетонної суміші залежить від продуктивності установки і від способу приготування бетонної суміші. При цьому використовують допоміжне обладнання – бункери, затвори, живильники.

Бункери являють собою ємності для короткочасного зберігання матеріалів. Їх установлюють у початкових і кінцевих технологічних постах транспортування матеріалу, у місцях перевантаження, а також як проміжні ємності, що забезпечують стабільну роботу обладнання при нерівномірному надходженні матеріалу, або для забезпечення безперервної дії. Для сипучих матеріалів краще застосовувати циліндричні бункери.

Затвори застосовують для перекриття випускних отворів бункерів.

Живильники застосовують для рівномірної видачі матеріалів із бункерів у дозатори, транспортуючі машини та інше технологічне обладнання.

Дозатори застосовують при виробництві бетонних сумішей та будівельних розчинів. Від точності дозування в більшості залежить якість продукції. У виробництві бетонних сумішей помилка дозування, наприклад, не повинна перевищувати для цементу 2%, для заповнювачів 3%.

Дозування матеріалів можна виконувати за об’ємом та за масою. За режимом роботи розрізняють дозатори циклічної і безперервної дії.

За даною продуктивністю та видом матеріалу який потрібно дозувати підбираємо дозатор – АВДЦ1200.

При виробництві бетонної суміші потрібні також дозатори для дозування води. Ці дозатори на циклічної та безперервної дії. До безперервних відносяться об’ємні дозатори.

Для дозування рідини у змішувальних установках використовують дозатори типу ВДБ 250.


2. Конструктивні розрахунки

 

2.1 Обґрунтування конструкції змішувача і його описання

Горизонтальний двохвальний бетонозмішувач безперервної дії з примусовим перемішуванням призначений для приготування жорстких і рухомих бетонних сумішей, а також штукатурних та інших розчинів. Він входить в склад обладнання бетонозмішуючих установок продуктивністю 5-60 м3/год. Двохвальний бетонозмішувач складається з металевого корпуса, що монтується на рамі з швелерних балок. В корпусі встановлені два вала з закріпленими на них лопастями, закріпленими по гвинтовій лінії. На кінцях лопасетй посаджені змінні лопатки.

Лопатки при зношуванні кінців можна подовжувати для забезпечення потрібного зазору між кінцем лопатки і корпуса. Для збільшення строку служби робочі грані лопаток наплавляють сталінітом. Корпус змішувача в нижній частині облицьований стальними листами що зменшують зношування. Зверху корпус закритий кришкою.

Готова суміш поступає в накопичувач, при цьому вона може або накопичуватись в ньому або, при відкритому затворі виходити з бетонозмішувача неперервно. Ємність накопичувача близько 0,4м3 .

Затвор накопичувача відкривається під дією пневмоциліндра.

Привод бетонозмішувача складається з двигуна, від якого через клиноремінну передачу а далі редуктор приводиться в рух один з валів. Другий вал отримує обертання від першого через зубчату передачу.

На кожному валу установлюється 30 – 60 лопатей під кутом 40...45о. Частина лопатей встановлюється під такими кутами, внаслідок чого виникають зустрічні потоки, що сприяє зменшенню швидкості осьового переміщення суміші та створенню зони інтенсивного перемішування.



Информация о работе «Проектування і розрахунок приводу машини»
Раздел: Промышленность, производство
Количество знаков с пробелами: 15770
Количество таблиц: 1
Количество изображений: 3

Похожие работы

Скачать
27548
2
8

... рад/с; -  на валу 2 редуктора: рад/с; -  на валу 3 редуктора: рад/с; -  на валу 4 трансмісії:рад/с. Отримані результати зводимо до таблиці 1.1: Таблиця 1.1. Результати розрахунку основних параметрів приводу трансмісії. Пара- Метр Вал Частота обертання, об/хв Кутова швидкість, рад/с Крутний момент, Н·мм Потужність, кВт 1 1458 152,6 72·103 11 2 650,9 68,1 161,5·103 ...

Скачать
58393
27
4

... ії такту потокової лінії i тактів виконання (в безперервному режимі) всіх операцій, пов'язаних із цією лінією. Синхронізація здійснюється в два етапи: Попередня — виконується на стадії проектування потокової лінії (ПЛ). Вона здійснюється завдяки добору, розчленуванню та поєднанню операцій та їх окремих частин так, щоб забезпечити рівномірне завантаження робітників (устаткування), а також добором ...

Скачать
78620
9
15

... приймаємо . Тоді річний економічний ефект остаточно:  грн. Висновок: На основі проведених розрахунків можна зробити висновок, що пропозиція щодо модернізації плосков’язальної машини «Українка-2» за рахунок встановлення механізму товаровідтягування цілком доречна з точки зору ефективності капіталовкладень, необхідних для виконання запроектованих заходів. Хоча вартість машини зростає на 197,80  ...

Скачать
30049
5
16

... ї передачі та підшипників кочення однієї пари k – число валів або пар підшипників η1=0,95; η2=0,8; ηп=0,98; ηпк=0,99; k=3 η=0,95·0,8·0,98·0,993=0,72  кВт 1.2 Вибір електродвигуна Для привода конвеєра і інших механізмів широко використовують асинхронні коротко замкнуті електродвигуни серії 4А виконання М1081, М1081 по ГОСТ 19523-81 потужністю від 0,55 до 30кВт та ...

0 комментариев


Наверх