Міністерство науки і освіти України

Миколаївський міжрегіональний інститут відкритого

Міжнародного університету розвитку людини

"Україна"

Кафедра комерційної діяльності

Реферат

З дисципліни Державні закупівлі

На тему:

"Структура та зміст тендерної документації"

Перевірив

Доц. каф. Ляшенко В.В.

Миколаїв 2009


Зміст

Вступ

1. Загальні відомості

1.1 Визначення тендерної документації та предмету закупівлі

1.2 Порядок підготовки тендерних пропозицій

1.3 Умови контракту

2. Структура та зміст тендерної документації

2.1 Структура тендерної документації

2.2 Інструктивна інформація учасникам торгів

Висновки

Використана література


Вступ

Тема мого індивідуального завдання "Структура та зміст тендерної документації". В сучасних умовах в Україні все частіше з`являються нововведення. Це відбувається внаслідок того, що наша країна бере орієнтири на Захід. Це ніяк не є поганим фактором, але проблема постає в тому, що наші знання в цій галузі дуже обмежені. Тому дана робота призначені для поглинання знань з даної тематики. Тендерна документація – це документи, які готуються замовником та безоплатно передаються в установленому порядку особам на відповідний запит для підготовки ними тендерної пропозиції щодо предмету закупівлі.

Детальніше структура та зміст тендерної документації буде розглянуто в моїй роботі. Індивідуальне завдання складається з двох розділів.

В першому розділі будуть надані загальні відомості щодо тендерної документації, предмету закупівлі та порядку подання тендерних пропозицій.

Другий розділ присвячений безпосередньо структурі та змісту тендерної документації. В цьому розділі я розкрию складові тендерної документації, етапи її складання, висвітлю інформацію, що повинна містити в собі тендерна документація.


1. Загальні відомості

1.1 Визначення тендерної документації та предмету закупівлі

Тендерна документація - це набір документів, що містить всі умови торгів та майбутнього державного контракту.

Тендерна документація - це "основний закон" кожного тендеру. Це означає:

·  замовник і постачальники діють у строгій відповідності з тендерною документацією;

·  будь-які норми, критерії, правила, процедури можуть застосовуватися тільки якщо про це зазначено в тендерній документації.

Природно, тендерна документація не повинна суперечити чинному законодавству. Більше того, зміст тендерної документації загалом визначено законодавством.

Тендерна документація розробляється держзамовником для кожного конкретного тендеру окремо. Тендерна документація затверджується держзамовником, навіть якщо функції по її розробці передані третій стороні.

Тендерна документація направляється постачальникам за їх письмовими запитами. Іноді держзамовник стягує плату за тендерну документацію.

Тендерна документація повинна давати точні та вичерпні відповіді на наступні основні питання: який предмет закупівлі (торгів)? як підготувати та надати тендерні пропозиції? які умови договору про закупівлю, , що укладається по результатах торгів?

Предмет закупівлі

Необхідно дати вичерпний опис вимог до товарів, робіт, послуг, які закуповуватимуться. Тобто всілякі вимоги до якості та продуктивності товарів, строкам та місцю виконання робіт, змісту послуг. Опис предмета закупівлі наводиться в технічному завданні, яке включається в тендерну документацію.

Складання технічного завдання на товари, роботи, послуги - найбільш важливий і складний етап розробки тендерної документації. Залежно від того, як буде складено технічне завдання, такі товари, роботи, послуги зрештою й одержить держзамовник за результатами закупівлі.

Технічне завдання на товари звичайно містить:

·  докладний опис властивостей товару;

·  вимоги щодо терміну придатності або залишковому строку придатності, строку гарантійного обслуговування;

·  посилання на стандарти якості та функціонування;

·  інші вимоги.

Технічне завдання на роботи містить:

·  докладний опис предмету робіт (креслення, плани);

·  опис місця виконання робіт;

·  вимоги до строків і графіку виконання робіт;

·  вимоги до матеріалів, які будуть застосовуватись при здійсненні робіт;

·  вимоги до встаткування, що буде використовуватись;

·  вимоги до робочої сили;

·  інші вимоги.

Технічне завдання на послуги містить:

·  докладний опис послуг;

·  опис місця надання послуг;

·  вимоги до ресурсів, які будуть використовуватись при виконанні послуг;

·  інші вимоги.

Технічне завдання не повинно містити посилань на конкретні торговельні марки або моделі певних виробників, оскільки це обмежує конкуренцію між постачальниками продукції. Технічне завдання має описувати функціональні характеристики продукції. Проте, у рідких випадках допускається використовувати торговельні найменування:

·  необхідність забезпечити сумісність із раніше закупленим складним технічно встаткуванням, за умови, що на ринку відсутня повноцінна заміна;

·  неможливість розробки замовником складання докладних технічних вимог (відсутність інформації про закуповувану продукцію або відсутність відповідних фахівців), при цьому при посиланні на торговельну марку додаються слова "або еквівалент".

1.2 Порядок підготовки тендерної документації

Потрібно дати відповіді на всі питання, пов'язані з розробкою та поданням тендерних пропозицій, а також підведенням підсумків процедури закупівлі та порядком укладання державного контракту.

Загалом, це включає:

1.  склад тендерної пропозиції (які документи повинні входити в тендерну пропозицію);

2.  вимоги до оформлення та складу окремих документів, що входять у тендерну пропозицію (мова та валюта, вимоги до документів, форми деяких документів);

3.  порядок підготовки тендерних пропозицій (право постачальника на одержання роз'яснень тендерної документації, зустрічі та відвідування об'єктів);

4.  порядок подачі тендерних пропозицій (місце та строк закінчення прийому пропозицій);

5.  порядок розкриття тендерних пропозицій і оголошення їх основних умов (строк і місце розкриття тендерних пропозицій, право постачальників-учасників тендеру бути присутнім на цій процедурі);

6.  порядок і процедури оцінки тендерних пропозицій (критерії та процедури оцінки, право замовника на одержання роз'яснень тендерної пропозиції);

7.  порядок присудження та укладання державного контракту (повідомлення постачальника про присудження контракту, перед контрактні умови);

8.  порядок повідомлення про результати процедури закупівлі (публікації в ЗМІ, повернення забезпечення тендерної пропозиції).

Відповіді на всі ці питання даються в таких розділах тендерної документації, як інструкції постачальникам. Крім того, ці питання регулюються використанням заздалегідь підготовлених форм деяких документів, які повинні використовувати постачальники-учасники тендеру.


Информация о работе «Структура та зміст тендерної документації»
Раздел: Государство и право
Количество знаков с пробелами: 19962
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
15899
1
1

... погрішність оцінки складає 10-15%. 4.  ОСТАТОЧНИЙ КОШТОРИС (десь у середині циклу розробки робочого проекту), призначена для підготовки і проведення торгів. Припустима погрішність складає 5-6%. Основні етапи розробки проектно-кошторисної документації представлені на рис.1. рис.1 Основні етапи розробки проектно-кошторисної документації   2.Управління розробкою проектно-кошторисної документац ...

Скачать
527512
6
9

... опасность); 2.  добровольная сертификация для подтверждения соответствия продукции заявленному качеству, проводимая по желанию заявителей и являющаяся рыночным механизмом; 3.  идентификация и учет движения товаров и документации в сфере обращения. Остановимся подробнее на первом из них. Обязательное подтверждение соответствия является формой государственного регулирования и вводится ...

Скачать
43107
3
1

... прибыль предприятия будет максимальной. Более того, бездумное привя­зывание цены к себестоимости может привести к возник­новению своеобразного замкнутого круга. 34) Виды сметной документации в строительстве Основанием для определения сметной стоимости стро­ительства могут являться: а) исходные данные заказчика для разработки сметной документации, предпроектная и проектная документация, включая ...

Скачать
51522
2
0

... разделов договора строительного подряда, мер имущественной ответственности, гарантиям и поручительствам и др.). Издано «Практическое пособие по организации и проведению подрядных торгов в Российской Федерации». [7] Проводится целенаправленная работа по совершенствованию организации и проведению подрядных торгов. Создана инфраструктура обеспечения торгов и рынка подрядных работ. Функционирует ...

0 комментариев


Наверх