2. Технологія продажу товару

 

Культурно торгувати – значить торгувати безперервно товарами хорошої якості та у великому асортименті, більше задовольняти попит покупців на товари: мати красиву і наочну викладку товарів, широкий показ усього асортименту, швидко обслуговувати покупців і робити їм додаткові послуги; створювати покупцям максимальні зручності при покупці товарів; покращувати торгівельну рекламу, додержуватись порядку в торгівельному залі і в підсобних приміщеннях.

В торгівельному залі магазину необхідна хороша інформація. Яскраво оформлені зазначення, оголошення, ярлики цін повинні повідомляти покупцям про порядок обслуговування і ціни, якість та призначення товару.

Зразки менших товарів викладають на вітринах, а великі – розкладають відкрито на полицях, горках, підставках, кронштейнах, стендах. Зразки тканин вивішують на кронштейнах, а пальто, костюми надівають на напівмакети. Покупці роздивляються виставлені зразки товарів самостійно або за допомогою продавця-консультанта, підбирають потрібні йому, платять ціну товару.

Продаж товарів за зразком дає можливість покупцям не поспішаючи роздивитись цікаві зразки, познайомитись з якістю, фасоном, ціною товару, забарвленням. Це полегшує роботу продавця, прискорює і покращує обслуговування покупця.

Показувати тканину потрібно так, щоб покупець уявив, як вона буде виглядати в готовому виробі. Для цього костюмні і платтяні тканини накидають на плече, а легкі тканини складають в складки на правій руці.

В розмові з покупцем продавець повинен уточнити, для пошиття якого виробу потрібна тканина (домашнє, робоче чи нарядне плаття, сарафан, халат і т.д.), для якого сезону та на яку ціну.

 

3. Обладнання, інвентар

 

Для магазину тканин, щоб перевозити рулони з підсобних приміщень, необхідно мати у магазині «Ведмедицю», якщо цей магазин великий за територією. Якщо магазин маленький, то наймають на роботу вантажників, які перевозять вантажі за допомогою «Кравчучки» (рис. 1).

 

4. Терміни реалізації

 

Бавовняні і лляні тканини зберігають в підсобних приміщеннях зі штучним освітленням. якщо на тканину падає сонячне проміння, то тканина буде вигоряти і втратить свій товарний вигляд.

 


6. Графічна частина

 



7. Раціональні пропозиції

 

Для продажу лляних і бавовняних тканин можна оформити реклами, в яких указано якість тканини, кольори тканин, які можна замовити і купити, їх ціни. З цих тканин виготовляють дуже великий асортимент товарів. Для продажу їх виставляють на манекенах, та спеціально обладнаних вітринах. Товари лляних і бавовняних тканин можна замовити по сезонному і денному каталозі, який продавець зобов’язаний надати покупцю. Для постійних покупців існують знижки на лляні та бавовняні тканини та вироби з них.

Якби я була власником магазину «Вікторія», то виділила б невеликий куточок неподалік від вікна, розташувала м’який куточок та столик з різними каталогами тканин і бланки замовлень.

Також виділила б місце для швеї-розкрійника, яка могла б на місці допомагати покупцю вирішити питання про модель виробу, який можна пошити з лляної і бавовняної тканини (костюм, сукня, кофти, і т. п.).

А також виділила б місце для ремонту лляних і бавовняних виробів.

 

8. Реклама

 

 

Комбінація лляної та бавовняної тканин


Светр і костюм виготовлені з чисто лляних тканин

Блузка з бавовняної тканини


9. Література

 

В. В. Абгаш, М. І. Бабенко, Л. В. Жорікова, Н. П. Ламанівна, конспект.


Информация о работе «Продаж лляних і бавовняних тканин»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 11369
Количество таблиц: 1
Количество изображений: 6

Похожие работы

Скачать
22068
0
0

... мати від назви виду волокна чи відповідати прийнятим фірмовим або торговельним термінам. Різновид текстильної сировини визначається різновидом ТВ, з яких вона складається (наприклад нитка комплексна діацетатна тощо). 6. Класифікація тканин промислового призначення за функціональним призначенням так обробкою Тканини промислового призначення за функціональним використанням поділяють, на: ...

Скачать
837850
0
0

... 15. Білецька В. Українські сорочки, їх типи, еволюція і орнаментація//Матеріали доетнографії та антропології. 1929. Т. 21—22. Ч. 1. С. 81. 16. Кравчук Л. Т. Вишивка // Нариси історії українського декоративно-прикладного мистецтва. Львів, 1969. С. 62. 17. Добрянська І. О„ Симоненко І. Ф, Типи та колорит західноукраїнської вишивки//Народна творчість та етнографія. 1959. № 2. С. 80. 18. ...

Скачать
55696
22
2

... - можна характеризувати на даний час як післякризовий та такий, що потребує цільової державної підтримки. 2. Сучасний рівень розвитку текстильної промисловості 2.1 Текстильна промисловість України в сучасних умовах господарювання За випуском продукції (48%), вартістю основних виробничих фондів перше місце в комплексі займає текстильна промисловість. Проте в останні роки спостерігається ...

Скачать
777715
34
6

... . Варять не більше 20 хв. М'ясний порошок — однорідна маса, отримана подрібненням сухого м'яса, колір світло-коричневий. Варять не більше 5 хв. Волога в порошку не більше 10%, упаковка герметична. ЛЕКЦІЯ ПО ТОВАРОЗНАВСТВУ РИБИ 1.Характеристика сімейств риб Промислові риби класифікують по декількох ознаках. По способу і місцю життя риби ділять на морських, прісноводих, напівпрохідні і прох ...

0 комментариев


Наверх