РЕФЕРАТ

по предмету «Аудит»

на тему : «Відомості, які обов’язково повинні віднайти відображення в договорі на проведення аудиту»


ПЛАН

 

1   Правові засади здійснення незалежної аудиторської діяльності в Україні

2   Поняття "аудиторська діяльність"

3   Договір на здійснення аудиту


1 Правові засади здійснення незалежної аудиторської діяльності в Україні

Правові засади здійснення незалежної аудиторської діяльності в Україні ґрунтуються на Законі України "Про аудиторську діяльність" [1]. Цей Закон визначив правові засади здійснення аудиторської діяльності в Україні і спрямований на створення системи незалежного фінансового контролю з метою захисту інтересів власника.

Документальне оформлення аудиторської перевірки проводиться відповідно до статей 7, 21 Закону України "Про аудиторську діяльність" [1] та ННА:

• № 6 "Документальне оформлення аудиторської перевірки";

• № 26 "Аудиторський висновок";

• № 27 "Інша інформація в документах, що стосується перевіреної аудитором фінансової звітності підприємства";

• № 28 "Аудиторські висновки спеціального призначення";

• № 29 "Оцінка перспективної фінансової інформації"; а також згідно з САЕ [167]:

• № 700 "Аудиторський висновок про фінансову звітність";

• № 700А "Аудиторський висновок про фінансову звітність";

• № 710 "Порівнювальні дні";

• № 720 " Інша інформація в документах, що містять перевірені фінансові звіти";

• № 800 "Аудиторський висновок при виконанні завдань аудиту спеціального призначення";

• № 810 "Перевірка прогнозної фінансової інформації".

Згідно з цими документами документальне оформлення аудиту складається із двох видів документації: робочої та підсумкової.


2 Поняття "аудиторська діяльність"

Згідно із ст. З Закону України "Про аудиторську діяльність", поняття "аудиторська діяльність" містить у собі організаційне і методичне забезпечення аудиту, практичне виконання аудиторських перевірок (аудит) та надання інших аудиторських послуг. Аудиторські послуги можуть надаватися у формі аудиторських перевірок (аудиту) та пов'язаних з ним експертиз, консультацій з питань бухгалтерського обліку, звітності, оподаткування, аналізу фінансово-господарської діяльності та інших видів економіко-правового забезпечення підприємницької діяльності фізичних і юридичних осіб.

Аудиторська діяльність – це підприємницька діяльність, спрямована на одержання прибутку. Вона може здійснюватися суб’єктами підприємницької діяльності, які включені до Реєстру.

Метою аудиту згідно з міжнародною практикою є оцінка достовірності звітності.

Відповідно до ННА № 3 "Мета та загальні принципи аудиту фінансової звітності" [129], САЕ № 200 "Мета та загальні принципи аудиторської перевірки фінансових звітів" [167] мета аудиту фінансової звітності — це висловлення аудитором думки про чи відповідає фінансова звітність у всіх суттєвих аспектах інструкціям, які регламентують порядок підготовки і подання фінансових звітів.

Аудит – це перевірка законності фінансово-господарських операцій достовірності бухгалтерського обліку та звітності підприємства, об’єднання, організації незалежно від форми власності шляхом надання контрольних, консультаційних та екпертних послуг.


3 Договір на здійснення аудиту

Договір на проведення аудиту – є основним документом, який засвідчує факт досягнення домовленності між замовником та виконавцем про проведення аудиторської перевірки.

У договорі обов’яєково повинні бути обумовлені такі положення: масштаб аудиту; мета аудиту.

Метою аудиту за українським законодавством є оцінка системи обліку як такої, що відповідає вимогам законодавства.

В розділі «Зобов’язання сторін» містить перелік таких положень: дотримання конфіденційності; надання права доступу до документації, записів тощо; зобов’язання щодо приймання та оплати робіт; відмова від дій, які можуть вплинути на думку аудитора.

Призначення договору на проведення аудиту : встановлення обсягу робіт, їх оплати й термінів виконання обов’язків та відповідальності сторін.

Договір на проведення аудиту складається після обміну листами між аудитором та клієнтом.

Основною відмінністю договору на проведення аудиту від інших договорів є те, що враховуються інтереси третьої сторони (користувача інформації з фінансової звітності).

До договору не слід залучати угоди щодо залучення інших аудиторів; угоди щодо залучення експертів.

У процесі фінансово-господарської діяльності суб'єктів підприємницької діяльності встановлюються договірні відносини, аналіз та економіко-правове забезпечення яких є дуже важливими. Українське господарське право (Цивільний кодекс України)передбачає багато видів договорів, які можуть укладатися між суб’єктами договірних відносин. Визначити відповідність договорів її чинному законодавству, а також встановити правильність вибору та доцільність укладання того чи іншого виду договору є основним завданнями економіко-правового забезпечення договірних відносин клієнта.

В процесі аудиту фінансової звітності аудитор повинен зробити висновок щодо:

1) відповідності бухгалтерського обліку та прийнятої на підприємстві облікової політики вимогам нормативних і законодавчих документів, які регламентують порядок його ведення в Україні

2)відповідності фінансової звітності тим якісним характеристикам, принципам підготовки та подання, які передбачені нормативними й законодавчими документами в Україні;

3)достовірності повноти та точності відображення у звітності активів, зобов'язань, власних коштів і фінансових результатів діяльності підприємства за певний період.

Для досягнення основної мети аудитор повинен вивчити:

1)відповідність фінансової звітності в цілому всім вимогам, які висуваються до її оформлення;

2)відсутність у звітності суперечливої інформації та узгодженість різних форм між собою;

3)наявність підстав для включення у звітність наведених у ній сум ;

4)правильність та обґрунтованість методології оцінки активів і пасивів;

5)правильність підрахунку окремих статей звітності;

6)наявність підстав для віднесення певної суми до тієї статті, до і якої вона включена;

7)відображення операцій у звітних формах того звітного періоду , в якому вони були здійснені;

8)відповідність сум окремих операцій даним, наведеним у первинних документах, регістрах аналітичного та синтетичного обліку , відповідність їх підсумків даним, наведеним у Головній книзі та м звітності;

9)узгодженість даних річної фінансової звітності з даними квартальної та поточної звітності;

10)наявність можливості постійного функціонування підприємства.

Отже, важливою є не тільки перевірка "формального" додержання правил ведення бухгалтерського обліку, а й перевірка підготовки звітності так, щоб вона містила повну, достовірну та неупереджену інформацію про фінансовий стан підприємства і результати його діяльності .

Як висловлюються аудитори : «При осуществлении аудиторских услуг я пользуюсь утвержденными Аудиторской палатой Украины Нормативами аудита: № 1 «Цель и задачи проведения аудита», № 2 «Договор на проведение аудита», № 3 «Основные принципы, которые регулируют аудит». После заключения договора, руководствуясь Нормативом АПУ № 8 «Аудиторские свидетельства», для сбора которых я пользуюсь источниками, полученными из документов заказчика, документальные подтверждения третьих сторон, письменных и устных пояснений руководства предприятия, я подготавливаю и оформляю рабочие документы в соответствии с Нормативом АПУ № 12 «Документальное оформление аудита». Все письменные рабочие документы мною сохраняются, что в значительной степени уменьшает степень аудиторского риска. После сбора необходимой информации приступаю к подготовке аудиторского заключения, руководствуясь Нормативом АПУ № 13 «Аудиторское заключение», Требованиями государственной комиссии по ценным бумагам и фондовому рынку, и другими отраслевыми рекомендациями. Кроме аудиторского заключения я выдаю заказчику подробный аудиторский отчет или справку, со ссылкой на статьи и пункты действующего законодательства, а также акт выполненных аудиторских услуг, которые подписывает обязательно заказчик и исполнитель. За истекший период мною выдано около 40% заключений о подтверждении достоверности годовой отчетности. Остальные 60% аудиторских услуг касаются консультационных и других сопутствующих аудиту услуг а также систематического и перспективного аудита предприятий. По качественному составу аудиторских заключений 12 безусловно положительные, 3 отрицательные, 31 условно положительные.

Обов’язково в Договорі на здійснення аудиту відображаються:

Суб'єкт аудиторської діяльності в Україні, незалежна аудиторська фірма та суб'єкт господарської діяльності в Україні, які уклали договір про наступне:

1.  Предмет договору.

1.1.  Замовник доручає а Виконавець бере на себе зобов'язання здійснити аудиторську перевірку фінансової звітності Замовника у відповідності до вимог чинного законодавства України .

1.2. Аудиторська перевірка охоплює діяльність Замовника за період з "__" _____ 200_року по "__" __________200_ року.

1.3. Початок робіт - "__"_______200_ р., закінчення - "___"__________200_р.

1.4. Мета аудиту - виказування незалежної професійної думки у формі аудиторського висновку стосовно відповідності фінансової звітності Замовника вимогам чинного законодавства, прийнятій обліковій політиці.

1.5. Масштаб аудиту: перевірка буде здійснюватися шляхом застосування загально наукових та спеціальних методів контролю та аудиторських процедур отримання достатніх аудиторських свідчень за національними стандартами аудиту в повному обсязі, необхідному для формування аудиторського висновку.

Надана Замовником інформація а також отримані в ході перевірки дані будуть тестуватися на наявність та одночасно на відсутність суттєвих розбіжностей між економіко - правовою сутністю господарських фактів та вимогам чинного законодавства та методологією і порядком їх відображення в обліку Замовника.

1.6. Для досягнення мети цього Договору Замовник, в рамках власної компетенції, забезпечує Виконавцю можливість отримання будь якої інформації з будь яких джерел, необхідну останньому для якісного виконання взятих на себе за цим Договором зобов'язань.

2.  Вартість робіт та порядок розрахунків.

2.1.  За виконання робіт за цим договором Замовник сплачує Виконавцю винагороду у розмірі ______грн без ПДВ.

2.2.  Оплата здійснюється виключно у національній валюті України та в безготівковій формі.

2.3.  Замовник авансує Виконавця у розмірі ___% вартості робіт за цим договором на протязі 3-х днів з дати підписання договору.

2.4.  Оплата роботи Виконавця здійснюється Замовником незалежно від характеру результату робіт за цим Договором (наявність виявлених суттєвих невідповідностей /відхилень/ або їх відсутності /не виявлення/ у відповідності до умов п. 2.1-2.2 цього договору.

3.  Порядок здачі та прийому результатів робіт.

3.1.  В ході робіт та (або) по їх завершенню Виконавець знайомить Замовника з попередніми результатами перевірки (попередні висновки). Попередні висновки є неофіційними. Вони можуть обговорюватися Замовником та Виконавцем з залученням третіх осіб. По закінченню терміна дії договору (або раніше) Виконавець у 3-х денний термін надає Замовнику текст аудиторського звіту. Звіт є конфіденційним. Він передається у друкованому виді в одному екземплярі. Другий екземпляр залишається у Виконавця.

3.2.  В разі незгоди Замовника з змістом звіту або його окремими положеннями, суперечки з цього приводу вирішуються в судовому порядку. При цьому Замовник зобов'язаний повідомити письмово на протязі 5-ти днів про незгоду зі звітом. Результати робіт оформляються актом прийому-здачі виконаних робіт.

4.  Зобов'язання сторін.

4.1.  Виконавець в ході перевірки та по її результатам зобов'язаний:

- дотримуватися вимог чинного законодавства України, Національних нормативів аудиту, Кодексу професійної етики аудитора України;

-  уникати прилюдної оцінки дій посадових осіб Замовника або його персоналу, власників та не використовувати ім'я Замовника і закриті за його рішенням дані в засобах масової інформації;

-  зберігати комерційну таємницю відносно отриманої в ході перевірки інформації;

-  не вступати в комерційні відносини з клієнтами Замовника;

-  дотримуватися доброзичливості та нейтральності до персоналу Замовника та до його діяльності в цілому;

-  повідомляти керівництво Замовника про суттєві невідповідності безпосередньо після їх виявлення та ідентифікації в ході перевірки;

-  не отримувати від Замовника його продукцію, роботи та послуги до та в ході аудиторської перевірки.

4.2.  Замовник в ході перевірки та по її результатам зобов'язаний:

-  забезпечити Виконавцю доступ до будь якої інформації та до будь яких підрозділів Замовника, яка потрібна останньому для виконання робіт за цим договором;

-  Забезпечити Виконавцю можливість отримати від посадових осіб Замовника письмової інформації з предмету перевірки або пояснень власних дій;

-  Сприяти отриманню в разі потреби інформації від третіх осіб;

-  Своєчасно та в повному обсязі надавати Виконавцю усі необхідні йому для перевірки дані, регістри обліку, звітність, адміністративні та інші документи;

-  Не втручатися в методику перевірки, організацію роботи персоналу Виконавця та відмовитися від тиску на Виконавця з метою зміни його професійної думки;

-  Своєчасно прийняти та сплатити роботу Виконавця по цьому договору у відповідності з його умовами.

5.  Права сторін.

5.1.  Кожна із сторін цього договору має право припинити його дію. Для цього одна з сторін повинна письмово сповістити іншу про наміри припинити роботи за цим договором з обґрунтованим поясненням свого рішення. При цьому таке повідомлення сторона - ініціатор припинення дії договору зобов'язана здійснити повідомлення другої сторони не пізніше ніж через 3 дні після початку робіт. Якщо цей термін буде порушено, то сторона - ініціатор припинення договору виплачує іншій стороні компенсацію у розмірі виконаної роботи або повернення авансу.

5.2.  За письмовою згодою сторони можуть припинити дію цього договору без взаємних (матеріальних) компенсацій.

6.  Відповідальність сторін.

6.1.  Відповідальність Виконавця регламентується статтями 22-26, а відповідальність Виконавця регламентується статтями 28-30 Закону України "Про аудиторську діяльність", іншим чинним законодавством України.

6.2.  Замовник та Виконавець несуть відповідальність за дотримання своїх зобов'язань (розділ 4) викладених в цьому договорі.

6.3.  За неякісне виконання взятих на себе зобов'язань по цьому договору Виконавець та Замовник несуть матеріальну відповідальність згідно вимог чинного законодавства а суперечки між ними вирішуються в судовому порядку.

7.  Інші особливі умови.

7.1 Замовник несе відповідальність за достовірність наданої Виконавцю інформації, її повноту, точність та правильність оформлення (доказову та юридичну силу наданих документів);

за виявленні в ході перевірки відхилення від вимог чинного законодавства, облікової політики та методології обліку; за фінансові результати та за звітність по ним; за початкові залишки на рахунках бухгалтерського обліку та показники звітності які не перевірялись до цієї перевірки або перевірялись іншими аудиторами; за невиконання пропозицій аудитора по усуненню виявлених невідповідностей (відхилень, помилок тощо).

7.2. В зв'язку з сутністю перевірки, на притаманних аудиту обмежень, існує ймовірність та можливість того, що окремі суттєві відхилення (помилки, відмінності, тощо) можуть бути невиявлені в ході перевірки, за що у відповідності до Національних нормативів аудиту Виконавець відповідальності не несе.

8.  Реквізити сторін.

8.1 Виконавець - незалежна аудиторська фірма

8.2 Замовник -____________________

Договір заключили:

Від Замовника Від Виконавця

 

Другий приклад: Договір на здійснення операційного аудиту

Суб"єкт аудиторської діяльності в Україні, незалежна аудиторська фірма "Юна"( свідоцтво про внесення до Реєстру аудиторських фірм та приватно- практикуючих аудиторів Аудиторської палати України №0692, на ринку аудиту України з 1995року) на далі по тексту - Виконавець, в особі директора фірми "Юна" Скрипко Ірина Іванівна, діючого на підставі Статуту та суб"єкт господарської діяльності в Україні____________________в особі_________________діючого на підставі Статуту, надалі Замовник з другої сторони, відповідно до чинного законодавства України уклали цей договір про наступне:

2.  Предмет договору.

8.1.  Замовник доручає а Виконавець бере на себе зобов'язання здійснити аудиторську перевірку за Програмою, затвердженою Замовником (додаток №1). Яка є невід" ємною частиною цього Договору.

1.2. Аудиторська перевірка охоплює діяльність Замовника за період з "__" _____ 200_року по "__" __________200_ року.

1.3. Початок робіт - "__"_______200_ р., закінчення - "___"__________200_р.

1.4. Мета аудиту - здійснення процедур перевірки стосовно відповідності окремих господарських фактів в діяльності Замовника (визначених його керівництвом у Програмі робіт) вимогам чинного законодавства, прийнятої облікової політики, методології бухгалтерського та податкового обліку.

1.5. Масштаб аудиту: перевірка буде здійснюватися шляхом застосування процедур отримання достатніх аудиторських свідчень за національними стандартами аудиту в повному обсязі, необхідному для формування аудиторського висновку.

Надана Замовником інформація а також отримані в ході перевірки дані будуть тестуватися на наявність та одночасно на відсутність суттєвих розбіжностей між економіко - правовою сутністю господарських фактів та вимогам чинного законодавства та методологією і порядком їх відображення в обліку Замовника.

1.6. Результат робіт. Сторони цьго Договору результатом робіт визнають інформацію ( у формі аудиторського звіту) про наявність (або відсутність) в обліку Замовника суттєвих відхилень від чинного законодавства та вимог до бухгалтерського (податкового) обліку господарських операцій в Україні.

9.  Вартість робіт та порядок розрахунків.

9.1.  За виконання робіт за цим договором Замовник сплачує Виконавцю винагороду у розмірі __________________________грн без ПДВ.

9.2.  Оплата здійснюється виключно у національній валюті України та в безготівковій формі.

9.3.  Замовник авансує Виконавця у розмірі ___% вартості робіт за цим договором на протязі 3-х днів з дати підписання договору.

9.4.  Оплата роботи Виконавця здійснюється Замовником незалежно від характеру результату робіт за цим Договором (наявність виявлених суттєвих невідповідностей /відхилень/ або їх відсутності /не виявлення/ у відповідності до умов п. 2.1-2.2 цього договору.

10.  Порядок здачі та прийому результатів робіт.

10.1.  В ході робіт та (або) по їх завершенню Виконавець знайомить Замовника з попередніми результатами перевірки (попередні висновки). Попередні висновки є неофіційними. Вони можуть обговорюватися Замовником та Виконавцем з залученням третіх осіб. По закінченню терміна дії договору (або раніше) Виконавець у 3-х денний термін надає Замовнику текст аудиторського звіту. Звіт є конфіденційним. Він передається у друкованому виді в одному екземплярі. Другий екземпляр залишається у Виконавця.

10.2.  В разі незгоди Замовника з змістом звіту або його окремими положеннями, суперечки з цього приводу вирішуються в судовому порядку. При цьому Замовник зобов'язаний повідомити письмово на протязі 5-ти днів про незгоду зі звітом. Результати робіт оформляються актом прийому-здачі виконаних робіт.

11.  Зобов'язання сторін.

11.1.  Виконавець в ході перевірки та по її результатам зобов'язаний:

- дотримуватися вимог чинного законодавства України, Національних нормативів аудиту, Кодексу професійної етики аудитора України;

-  уникати прилюдної оцінки дій посадових осіб Замовника або його персоналу, власників та не використовувати ім'я Замовника і закриті за його рішенням дані в засобах масової інформації;

-  зберігати комерційну таємницю відносно отриманої в ході перевірки інформації;

-  не вступати в комерційні відносини з клієнтами Замовника;

-  дотримуватися доброзичливості та нейтральності до персоналу Замовника та до його діяльності в цілому;

-  повідомляти керівництво Замовника про суттєві невідповідності безпосередньо після їх виявлення та ідентифікації в ході перевірки;

-  не отримувати від Замовника його продукцію, роботи та послуги до та в ході аудиторської перевірки.

11.2.  Замовник в ході перевірки та по її результатам зобов'язаний:

-  забезпечити Виконавцю доступ до будь якої інформації та до будь яких підрозділів Замовника, яка потрібна останньому для виконання робіт за цим договором;

-  Забезпечити Виконавцю можливість отримати від посадових осіб Замовника письмової інформації з предмету перевірки або пояснень власних дій;

-  Сприяти отриманню в разі потреби інформації від третіх осіб;

-  Своєчасно та в повному обсязі надавати Виконавцю усі необхідні йому для перевірки дані, регістри обліку, звітність, адміністративні та інші документи;

-  Не втручатися в методику перевірки, організацію роботи персоналу Виконавця та відмовитися від тиску на Виконавця з метою зміни його професійної думки;

-  Своєчасно прийняти та сплатити роботу Виконавця по цьому договору у відповідності з його умовами.

12.  Права сторін.

12.1.  Кожна із сторін цього договору має право припинити його дію. Для цього одна з сторін повинна письмово сповістити іншу про наміри припинити роботи за цим договором з обґрунтованим поясненням свого рішення. При цьому таке повідомлення сторона - ініціатор припинення дії договору зобов'язана здійснити повідомлення другої сторони не пізніше ніж через 3 дні після початку робіт. Якщо цей термін буде порушено, то сторона - ініціатор припинення договору виплачує іншій стороні компенсацію у розмірі виконаної роботи або повернення авансу.

12.2.  За письмовою згодою сторони можуть припинити дію цього договору без взаємних (матеріальних) компенсацій.

13.  Відповідальність сторін.

13.1.  Відповідальність Виконавця регламентується статтями 22-26, а відповідальність Замовника регламентується статтями 28-30 Закону України "Про аудиторську діяльність", іншим чинним законодавством України.

13.2.  Замовник та Виконавець несуть відповідальність за дотримання своїх зобов'язань (розділ 4) викладених в цьому договорі.

13.3.  За неякісне виконання взятих на себе зобов'язань по цьому договору Виконавець та Замовник несуть матеріальну відповідальність згідно вимог чинного законодавства а суперечки між ними вирішуються в судовому порядку.

14.  Інші особливі умови.

7.1 Замовник несе відповідальність за достовірність наданої Виконавцю інформації, її повноту, точність та правильність оформлення (юридичну силу);

за виявленні в ході перевірки відхилення від вимог чинного законодавства, облікової політики та методології обліку; за фінансові результати та за звітність по ним; за початкові залишки на рахунках бухгалтерського обліку та показники звітності які не перевірялись до цієї перевірки або перевірялись іншими аудиторами; за невиконання пропозицій аудитора по усуненню виявлених невідповідностей (відхилень, помилок тощо).

7.2. В зв'язку з сутністю перевірки, на притаманних аудиту обмежень, існує ймовірність та можливість того, що окремі суттєві відхилення (помилки, відмінності, тощо) можуть бути невиявлені в ході перевірки, за що у відповідності до Національних нормативів аудиту Виконавець відповідальності не несе.

7.3 За результатами операційної перевірки аудиторська гарантія, яка за національними нормативами аудиту означає наявність достатньої кількості доказів для виказування професійної думки Виконавцем Замовнику або третім особам не надається.

15.  Реквізити сторін.

8.1 Виконавець - незалежна аудиторська фірма ПП "Юна", код ОКПО 99439073, р/р 8800004000343 МФ АКБ "Правекс банк" МФО 326588 м. Миколаїв в. Південна 2/3 кв. 30. Тел 92-21-69, 29-10-28.

8.2 Замовник -___

Договір заключили:

Від ЗамовникаВід Виконавця

 

Третій приклад : Д О Г О В О Р № на аудиторские услуги

ЧП-Аудитор Семен Александр Николаевич, в дальнейшем "ИСПОЛНИТЕЛЬ", действующей на основании Свидетельства Аудиторской палаты Украины о внесении в Реестр субъектов аудиторской деятельности

№ 0666 от 26 января 2000 года, с одной стороны,

и ______________________________, именуем____ в дальнейшем "ЗАКАЗЧИК", в лице

____________________________________________________, действующего на основании _______________________________, с другой стороны, заключили настоящий договор о нижеследующем:

1.ПРЕДМЕТ ДОГОВОРА

1.1.ИСПОЛНИТЕЛЬ принимает на себя обязательства по проведению аудита ЗАКАЗЧИКА по подтверждению достоверности финансовой отчетности за _____________

1.2.ЗАКАЗЧИК обязуется передавать исполнителю необходимые документы для выполнения предмета договора.

2.СТОИМОСТЬ РАБОТ И ПОРЯДОК РАСЧЕТОВ

2.1.За оказанные услуги ЗАКАЗЧИК производит оплату ИСПОЛНИТЕЛЮ в сумме ______________________________________

которая может быть изменена при условии роста индекса инфляции, публикуемого Министерством статистики на момент оплаты услуг.

2.2.Срок оплаты услуг не позднее третьего числа следующего месяца после оказания услуг ( либо предоплатой).

2.3.За задержку расчета ЗАКАЗЧИК выплачивает ИСПОЛНИТЕЛЮ штрафные санкции в размере одного процента за каждый день задержки, но не более 50% от общей суммы платежа. Оплата штрафных санкций не освобождает от выполнения договорных обязательств и проведения окончательных расчетов.

2.4. В случае не подписания акта выполненных работ ЗАКАЗЧИКОМ, и не предоставления мотивированного письменного отказа от ЗАКАЗЧИКА ИСПОЛНИТЕЛЮ в течении трех календарных дней, после получения акта выполненных работ, работа по предмету Договора считается выполненной и принятой, с подписью ИСПОЛНИТЕЛЯ в одностороннем порядке.

3.ОСОБЫЕ УСЛОВИЯ.

3.1.ИСПОЛНИТЕЛЬ и ЗАКАЗЧИК обязаны обеспечить конфиденциальность при выполнении обязательств этого договора.

3.3.ИСПОЛНИТЕЛЬ несет имущественную ответственность перед ЗАКАЗЧИКОМ в размере в пределах сумм оплаченных ЗАКАЗЧИКОМ ИСПОЛНИТЕЛЮ по данному договору.

4.СРОК ДЕЙСТВИЯ ДОГОВОРА И РЕКВИЗИТЫ СТОРОН

4.1.Срок действия этого договора со дня подписания и до "___"________ 200____ года.

4.2.Реквизиты сторон:

ЗАКАЗЧИК____________________________

ИСПОЛНИТЕЛЬ ЧП-Аудитор Семен Александр Николаевич г.Николаев, ул.Чкалова 3/24 тел.96-46-01, Инд.нал.№1916602999 ,

р/с 26009501430000 ЦО АК Проминвестбанка г.Николаева МФО 326499

ЗАКАЗЧИК ИСПОЛНИТЕЛЬ

Оплата по договору и комиссионные

9.1. Аудиторы, оказывающие клиентам профессиональные услуги, принимают на себя обязательство оказывать такие услуги честно и объективно, и согласно существующих стандартов. Это обязательство может быть реализовано путем применения профессиональных навыков и знаний, приобретенных аудиторами во время обучения и во время работы. Аудитор имеет право на оплату за оказанные услуги.

Оплата за оказание профессиональных услуг

9.2. Оплата должна справедливо отражать стоимость услуг профессионального характера, оказанных клиенту, а также принимать во внимание:

а) навыки и знания, необходимые для данного вида профессиональных услуг;

б) уровень подготовки и наличие делового опыта у лиц, непосредственно занятых в оказании профессиональных услуг;

в) время, затраченное каждым лицом, занятым оказанием профессиональных услуг;

г) уровень ответственности, необходимый для оказания данных услуг.

9.3. Обычно оплата за оказание профессиональных услуг исчисляется на основе соответствующих почасовых или дневных расценок для каждого лица, занятого оказанием профессиональных услуг. Эти расценки должны основываться на принципе, согласно которому организация работы, деятельность и услуги, оказываемые аудитором клиенту, правильно спланированы, контролируются и управляются должным образом. При этом необходимо принимать во внимание положения параграфа 9.2. Для каждого аудитора необходимо определить соответствующие расценки.

9.4. Аудитор не должен указывать, что в настоящий момент или в будущем определенные профессиональные услуги будут оказываться либо за установленную (фиксированную) оплату, примерную оплату или оплату в определенных пределах, если в настоящий момент есть вероятность существенного возрастания этой оплаты, и будущему клиенту об этом неизвестно.


Информация о работе «Відомості, які обов’язково повинні віднайти відображення в договорі на проведення аудиту»
Раздел: Бухгалтерский учет и аудит
Количество знаков с пробелами: 67286
Количество таблиц: 1
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
198737
17
8

... у фінансовій сфері. Таке означення показує, що ці задачі можуть використовуватися протягом всього учбового процесу. Останнім часом посилився пошук шляхів активізації пізнавальної діяльності учнів у процесі навчання математики за допомогою задач. Введення математичних задач фінансового змісту в шкільний курс ґрунтується на засадах та принципах процесу активізації пізнавальної діяльності учнів. ...

Скачать
137648
4
0

... ідження на відміну від маркетингового спостереження передбачають підготовку та проведення різних обстежень, аналіз отриманих даних з конкретної маркетингової завдання, що стоїть перед підприємством. Іншими словами, маркетингові дослідження проводяться періодично, а не постійно, у міру появи певних проблем для агентства, але проводяться постійно для клієнтів агентства. У вищезазначену інформаці ...

0 комментариев


Наверх