1.3.   Кадровий стан підприємства

Організаційна структура управління складається із взаємозв'язку окремих підсистем організації. Створення такої структури спрямоване насамперед на розподіл між окремими підрозділами готелю повноважень і відповідальності.

У структурі управління готелем виділяються такі елементи: ланки (відділи), рівні (ступені) управління і зв'язку - горизонтальні і вертикальні.

До ланок управління відносяться структурні підрозділи, а також окремі фахівці, що виконують відповідні функції управління, або їхня частина (наприклад, менеджери, що здійснюють регулювання і координацію діяльності декількох структурних підрозділів).В основі утворення ланки управління лежить виконання відділом визначеної функції управління. Зв'язки між відділами горизонтальні. Під рівнем управління розуміють сукупність ланок управління, що займають визначений ступінь у системі управління готелем. Ступені управління знаходяться у вертикальній залежності і підкоряються один одному: менеджери вищого ступеня управління приймають рішення, що конкретизуються і доводяться до нижчестоящих ланок. (ДОДАТОК Б)

·  Основна складність визначення потреби в персоналі в готелі - плинність кадрів .

Тому при визначенні потреби в персоналі враховують коефіцієнт плинності кадрів (F):

 N

F == —

 М

Де, N - середньорічне число звільнень, помножене на 100;

М- середньорічна чисельність персоналу.

Очевидно, що розумніше боротися з плинністю персоналу, ніж залишити все як є. У готелі «Супутник» є проблема з плинністю кадрів, це пов’язане з тим що у країні економічна нестабільність і деяких працівників скорочують, деяких працівників готелю не влаштовує заробітна плата і умови праці.

Утримати хороших працівників у готелі «Супутник» можна за допомогою різних факторів:

- можливості просування по службі;

- цікава робота;

- підвищення відповідальності працівника;

- хороші умови роботи;

- висока оцінка необхідності виконуваної працівником роботи;

- хороші програми навчання;

- персоналізована лояльність готелю до працівника;

- хороший колектив;

- зручне місце роботи;

- допомога у вирішенні особистих проблем.

Якщо покращити умови праці персоналу готелю плинність працівників готелю «Супутник» значною мірою скоротиться і це призведе до прибутку і поліпшення роботи готелю у сфері туризму. (ДОДАТОК Г, В)


Розділ 2. Матеріально-технічна база готельного комплексу

2.1 М’який інвентар готелю

Перелік м’якого інвентарю в ГТК «Супутник»

№п/п  К-сть
1. Рушники  987
2. Халати  325
3. Постільна білизна  325
4. Матраци  324
5. М’які меблі  613

Термін придатності білизни складає 3-4роки. Білизна у готелі зберігається у центральній білизняній, яка знаходиться у підвальному приміщенні готелю. Завідуюча білизняною відповідає за зберігання білизни та іншого м'якого інвентарю , веде облік майна, що знаходиться в білизняній, видає чисту білизну покоївкам і приймає від них брудну, стежить за своєчасним ремонтом білизни, перевіряє її стан, готує до списання те, що прийшло в непридатність, здає білизну до пральні і приймає її після прання. Підпорядковується директору готелю і його заступнику.


Информация о работе «Аналіз діяльності готельного підприємства "Супутник"»
Раздел: Физкультура и спорт
Количество знаков с пробелами: 47014
Количество таблиц: 9
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
227599
48
18

... конкурентоспроможності Методологічні засади впливу регулювання торгівлі на конкурентоспроможність національних виробників. Питання про роль державного регулювання торгівлі з метою підвищення конкурентоспроможності національних виробників на внутрішньому та зовнішньому ринках є одним з найскладніших як в теоретичному, так і в практичному плані. Незважаючи на велику кількість публікацій у сві ...

Скачать
106449
21
2

... і 3.1 Опис проекту, оцінка його конкурентоздатності   Резюме Представлений бізнес-план дає загальну оцінку рентабельності проекту по створенню готельно-ресторанного комплексу у місті Львові із залученням іноземних інвестицій. Основні характеристики комплексу: Готельно-ресторанний комплекс включає в себе: 1.Споруда готелю: ·  готелі-котеджі ·  ресторан ·  спорт зал ·  конференц-зал ...

Скачать
65640
1
1

... - до всіх без виключення гостей персонал повинен бути бездоганно ввічливий, уважний і тактовний. РОЗДІЛ 3. ВИМОГИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ ОБСЛУГОВУВАННЯ СПОЖИВАЧІВ В РЕСТОРАНАХ ПРИ ГОТЕЛЬНО–ТУРИСТИЧНИХ КОМПЛЕКСАХ Ресторан - публічне місце. В ресторан приходять люди, і в ресторані працюють люди. Відповідно, кажучи про такий елемент людських взаємостосунків, як конфлікти, потрібно розглядати проблему не ...

Скачать
137961
13
4

... , що не мають відповідного дозволу, створити 2-3 екскурсійних пункти в центральній частині міста; ·     тощо. РОЗДІЛ 3 ШЛЯХИ РОЗВИТКУ НОВИХ РЕКРЕАЦІЙНИХ ЗОН ТУРИСТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ У м. КИЄВІ 3.1.Мета розвитку рекреаційних зон туристичного призначення в м. Києві Київ – столиця України, один з найважливіших політичних, економічних, наукових, культурно-освітніх та релігійних центрів ...

0 комментариев


Наверх