3. Заходи щодо вдосконалення попиту і збуту продукції на підприємстві

3.1 Напрямки вдосконалення попиту і збуту продукції на підприємстві

Маркетинг як форма програмно-цільового підходу до організації товарно-збутової діяльності підприємства досить органічно вписується до нового механізму господарювання, що поступово формується. Для реалізації таких завдань підприємство повинно виконувати наступні види діяльності: дослідження ринку та його елементів, розробку та планування асортименту, формування попиту та стимулювання збуту, планування та організацію торгівельно-збутової діяльності.

Кожна з цих функцій має велике практичне значення, а їх сукупність забезпечує успішну реаліцзацію принципів маркетингу для підприємства.

Щоб оперативно реагувати на потреби споживачів, підприємці повинні швидко змінювати асортимент своєї продукції, поліпшувати її якість, а інколи навіть змінювати її вид. Для цього необхідно систематично впроваджувати нову техніку і технологію, гнучкі виробничі системи.

Основною метою роботи є теоретичне обгрунтування значення маркетингового комплексу в підвищенні ефективності підприємства, його важливість в практичному застосуванні на конкретному підприємстві, оцінка маркетингових можливостей підприємства і розробка рекомендацій щодо вдосконалення маркетингової діяльності з просування окремих видів продукції та оптимізації товарних запасів.

Для досягнення цієї мети були поставлені наступні конкретні завдання:

– визначити зміст маркетингового управління підприємством,

– розглянути теоретичні аспекти розробки маркетингової програми та комплексу маркетингу підприємства

– детально проаналізувати маркетинговий комплекс, а саме: провести аналіз товарної політики підприємства, методів та тактики ціноутворення, що має місце на даному підприємстві, та методи збуту та просування продукції,

– подати програми стимулювання збуту ПП «Компік», провести пілотажне маркетингове дослідження, з метою вибору засобів стимулювання збуту продукції та спробувати дати декілька практичних рекомендацій щодо вживання програми стимулювання збуту та просування продукці.

– запропонувати методи оптимізації товарного асортименту, товарних запасів підприємства, а також заходи щодо вдосконалення маркетингових комунікацій.

3.2 Заходи щодо підвищення попиту і вдосконалення збуту продукції на підприємстві (3 заходи)

 

Заходи щодо підвищення попиту:

1.  Подавати рекламні оголошення в засоби масової інформації.

2.  Давати знижку на купівлю дорогих товарів.

3.  Забезпечити приємне ставлення клієнта до нашої фірми через ефективне обслуговування.

Заходи щодо збуту продукції:

1.  Намагатись закуповувати стільки продукції, щоб до кінця року її незалишалось.

2.  Закуповувати модернізовані товари.

3.  Покращити стан продукції.

 

3.3 Економічне обґрунтування запропонованих заходів

 

Заходи щодо підвищення попиту:

1.  Подавати рекламні оголошення в засоби масової інформації. – оголошення краще подати у афіші які друкують безплатні оголошення або можна зробити рекламні листівки і розвішувати на рекламних дошках.

2.  Давати знижку на купівлю дорогих товарів. – потрібно вибрати на яку суму надавати знижку (наприклад на купівлю комп’ютера на суму 5 тис грн., в подарунок отримуєте клавіатуру і мишку безплатно.)

3.  Забезпечити приємне ставлення клієнта до нашої фірми через ефективне обслуговування. – можливо працівникам потрібно давати певний стимул щоб їм хотілось забезпечувати дане ставлення до споживача.

Заходи щодо збуту продукції:

1.  Намагатись закуповувати стільки продукції, щоб до кінця року її незалишалось. – можливо треба купувати трохи менше продукції зважаючи на надходження товарів навпротязі року.

2.  Закуповувати модернізовані товари. – якщо модернізований товар доступний у ціні для продавця і майбутнього покупця, то його потрібно купити.

3.  Покращити стан продукції. – для цього полиці на яких знаходится товари потрібно захистити склом, що запобігатиме потраплянню пилу.


Висновки

 

У цій курсовій роботі я дослідив попит на підприємстві та проаналізував збут.

У першому розділі біла подана теорія вивчення попиту і прогнозування збуту продукції за допомогою якої відбувалось дослідження.

В другому розділі відбувалось визначення реалізації товарів за рік і середньої кількості запасів навпротязі року. Потім аналізувались фактори на які підприємство може впливати та фактори які впливають на підприємство (аналіз внутрішнього і зовнішнього середовища). Аналізувалось також сильні і слабкі сторони можливості і загрози (Swot-аналіз)

А в третьому розділі я вивчаючи проведений мною аналіз встановив можливі напрямки підвищення попиту і вдосконалення збуту продукції на підприємстві.



Список використаної літератури

 

1.  Крикавський Є.В., Косар Н.С., Мних О.Б., Сорока О.А. Маркетингові дослідження: навчальний посібник – Львів: Національний університет «Львівська політехніка» (Інформаційно-видавничий центр «ІНТЕЛЕКТ+» Інститут післядипломної освіти), «Інтелект-Захід» 2004. – 288 с.

2.  Юлдашева О.У. Промышленный маркетинг: теория и практика. – СПб.: СПбГУЭФ, 2005.

3.  У. Уэллс, Дж. Бернет, С. Мориарти Реклама: принципы и практика. – СПб., 2003.

4.  Костина А., Макаревич Э., Карпухин О. Основы маркетинга – Учебное пособие. М.; 2006.

5.  Дмитрук М. Стратегічний маркетинг: данина моді високих понять чи інструмент конкурентної боротьби?. // Маркетинг и реклама – 2003. – №5–6. с. 32–37.

6.  Циганкова Тетяна Михайлівна Міжнародний маркетинг. – К.: КНЕУ, 2005

7.  Романенко Лариса Федорівна Маркетинг. – К.: Ун-т «Україна», 2005.

8.  Холленсен Свен Глобальный маркетинг. – Мн.: Новое знание, 2004.

9.  Буров Александр Сергеевич Международный маркетинг. – М: Изд. Дом «Дашков и Ко», 2005. – 284 с.


Информация о работе «Вивчення попиту і прогнозування збуту продукції»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 58617
Количество таблиц: 6
Количество изображений: 3

Похожие работы

Скачать
85572
3
2

... безалкогольних напоїв, автомобілі для доставки продукції на місця її продажу а також автомобілі і механізми, які забезпечують транспортування та розподілення продукції по цехах. 2.2 Методи збуту продукції промисловим підприємством   2.2.1 Вивчення ринку та проведення маркетингових досліджень Відділ маркетингу займається просуванням товару, складається з 4 спеціалістів, які займаються ...

Скачать
16811
0
0

... , відділу кадрів, економічного й фінансового відділів. Іноді план збуту складається одночасно із планом постачання, тому що другий характеризує матеріальну основу першого. При плануванні збуту продукції необхідно: ·          провести маркетингові дослідження; ·          визначити етап життєвого циклу кожного товару (ЖЦТ), що впливає на обсяг його реалізації; ·          визначити фактори й ступ ...

Скачать
57381
2
2

... 2.1 та 2.2. Рис. 2.1 Структурна схема теоретичного курсу Рис. 2.2 Структурна схема практичного курсу 2.2  Зміст навчального курсу Навчальний курс "Методика використання комп’ютерних технологій при вивченні дисципліни "Бухгалтерський облік"" надає можливість додаткового працевлаштування у фірми які використовують програмний продукт "1С:Підприемство", або у фірми–партнери "1С". Мета ...

Скачать
86959
7
4

... інних; ·       у результаті застосування даного методу значення і структура попиту визначається як результат сукупного впливу різних факторів. Таким чином, можна зробити висновок, що основними особливостями прогнозування попиту на зарубіжному ринку є більша його розвиненість і більша його передбачуваність у порівнянні з вітчизняним. На практиці існує лише декілька методів прогнозування попиту, ...

0 комментариев


Наверх