2.4.3 Побудова модельної конструкції

Після проведення розрахунків та побудови креслення базової конструкції вихідної модельної конструкції, визначають модельні особливості виробу одним з методів моделювання: графічним або макетним наносяться на базову конструкцію лінії фасону, тобто кокетки, рельєфи, підрізи, валани і т.д.

В основу графічного методу побудови розгорток поверхні одягу покладені принципи геометрії, завдяки чому нерозгорнуту поверхню можна поділити на участки і піду частки потім їх розгортають і в результаті чого робота зводиться до побудови розгорток, які потім використовують для побудови креслення розгортки всієї поверхні, яку вивчають шляхом укладання їх в визначеній послідовності.

Макетним методом було перенесено нагрудну виточку в кокетку.

А графічним – бічні зрізи, комір, кокетки.


3. Робоча документація

В робочій документації повинні бути оформлений технічний опис з комплектом лекал деталей з основної тканини, підкладки та прокладу. На цій стадії проектування уточнюють лекала після виготовлення заказу, визначають норму витрат матеріалу на модель, виготовляється технічне розмножування лекал і повністю оформляють технічний опис на модель, яка проектується.

Робоча документація на модель швейного виробу розробляється безпосередньо на швейному підприємстві на основі конструкторської документації технічного проекту і його креслень.

 

3.1. Розробка остаточних лекал на модель

Вихідними даними для розробки креслень лекал деталей одягу є технічне креслення модельної конструкції, властивості матеріалів і обрані методи обробки.

В умовах виробництва по робочим кресленням виготовляють два види основних лекал: лекала-еталони і робочі лекала. За допомогою робочих лекал розкроюють деталі виробу, а лекала-еталони повністю схожі на робочі лекала і слугують для їхньої перевірки. Лекала-еталони зберігаються в експериментальному цеху і перевіряють по робочому кресленню чи табелю мір один раз в квартал.

На лекало кожної деталі наносять спеціальні маркіровані дані.

На одній з деталей (зазвичай на пілочці) складають специфікацію всіх лекал і деталей за призначенням(верх, підкладка, приклад).

Розкладка лекал – це кінцева стадія проектування одягу.


3.2 Специфікація деталей крою

Таблиця 5 - Специфікація деталей крою

Найменування деталей Кількість
Лекал Деталей
1 2 3 4

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

Кокетка пілочки

Середня частина пілочки

Бічна частина пілочки

Підборт

Кокетка спинки

Спинка

Нижній комір

Верхній комір

Рукав

Манжета

Клапан

Обшивка горловини стінки

Деталі підкладки

Кокетка пілочки

Середня частина пілочки

Бічна частина пілочки

Кокетка спинки

Спинка

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

2

2

2

2

1

1

1

1

2

4

2

1

2

2

2

1

1

1 2 3 4

18

19

20

Рукав

Верхня підкладка кишені

Нижня підкладка кишені

1

1

1

2

2

2



Информация о работе «Розробка моделі демісезонної жіночої куртки»
Раздел: Промышленность, производство
Количество знаков с пробелами: 35316
Количество таблиц: 5
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
70283
2
6

... ється за формулою: або  (16) [8, 64]. 1.1 Виробнича програма підприємства Важливим розділом поточного плану швейного підприємства є виробнича програма або план виробництва та реалізації продукції. Виробнича програма визначає необхідний обсяг виробництва продукції в плановому періоді, який відповідає номенклатурою, асортиментом і якістю вимогам плану продажів. Вона обумовлює завдання по ...

Скачать
34738
3
4

... блискавкою дуже широко застосовується при обробці спідниці та брюк, іноді використовується у платті щоб підкреслити форму фігури. Розглянемо обробку застібки в лівому бічному шві сукні. № пп Назва операції Технологічні умови на виконання 1 Обробка застібки Намітити місце розташування застібки 1. на вивороті сукні. Обметати бічні зрізи сукні Зметати перед та спинку плаття по ...

Скачать
777715
34
6

... . Варять не більше 20 хв. М'ясний порошок — однорідна маса, отримана подрібненням сухого м'яса, колір світло-коричневий. Варять не більше 5 хв. Волога в порошку не більше 10%, упаковка герметична. ЛЕКЦІЯ ПО ТОВАРОЗНАВСТВУ РИБИ 1.Характеристика сімейств риб Промислові риби класифікують по декількох ознаках. По способу і місцю життя риби ділять на морських, прісноводих, напівпрохідні і прох ...

Скачать
52084
0
3

... ічних та організаційних методів управління здебільшого забезпечує достатньо ефективне господарювання. РОЗДІЛ 2. ОЦІНКА ТА АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА «КОМТЕКС» 2.1 Управління виробничими запасами та запасами готової продукції на підприємстві У процесі фінансово-господарської діяльності підприємству необхідно мати певну суму грошових коштів для ...

0 комментариев


Наверх