1.  Взяти функцію збуту на себе (прямий канал збуту);

2.  Скористуватись послугами посередників (непрямий канал збуту);

При цьому розрізняють довжину (рівень) і ширину каналу. Довжина каналу характеризує число його незалежних учасників визначеного типу. Існують одно- двох- і трьохрівневі канали збуту. Ширина каналу відображає кількість учасників товароруху.

Враховуючи, що ринок горизонтальний (на ньому достатня кількість покупців), і потрібно зробити розгорнуту мережу збуту, а наша фірма на даному етапі не має для цього можливостей, то прямі контакти не рентабельні. Звичайно, можна зекономити на транспортних витратах, поставляючи великі партії товарів.

Для забезпечення високої оборотності коштів підприємство зацікавлене в оптовому продажу продукції.

  5.4 Заходи щодо просуваня товарів на ринку

Так, як наша фірма робить на ринку перші кроки, то покупець може відреагувати позитивно лише тоді, коли він отримає позитивну інформацію про товар. Після того, як товар стане відомим, потрібно переконати покупця в необхідності покупки.

Для стимуляції руху товару на ринку планується задіяти:

1.  Канали особистої комунікації. При цьому, фірма планує виділити в сфері покупців найбільш впливові особи і концентрувати на них особливу увагу, створити лідерів суспільної думки, поставляючи їм товар на пільгових умовах; використовувати авторитети в рекламі.

2.  Канали неприватної комунікації. При цьому зв’язок з покупцями здійснюється через засоби масової інформації. Наша фірма планує скористатись послугами газет “RIA”, “33-й канал”та інші. Фірма планує брати участь у різного роду ярмарках та виставках. Також планується виготовлення реклами, яка буде розповсюджуватись у магазинах.


6 СТУПІНЬ КОНКУРЕНЦІЇ

 

6.1 Оцінка свого конкурентного статусу

Конкурентний статус фірми визначається на протязі довгого періоду часу. Наша фірма нова, тому про конкурентний статус фірми можна судити лише приблизно. За технічними показниками серед товарів-аналогів, орієнтованих на обраний нами цільовий ринок, наша продукція задовольняє потреби покупців. За показникам якості ми не поступаємось іншим виробникам, а по деяким показникам наша продукція є кращою. По організаційним показникам ми програємо за рахунок нерозвиненої мережі поширення готової продукції та доставки товару до споживачів.

Основними конкурентами на ринку даної продукції є, в основному, апарати компаній „Мобіла PHONE”, „Panasonic”, що виготовляють досить високоякісну продукцію (але і досить дорогу), та маловідомі і безіменні виробники, які виготовляють продукцію набагато нижчої якості.

6.2 Основні методи боротьби за ринок

В обставинах, що склалися, основними формами боротьби за ринок є:

1.  Знижки цін на товар за рахунок собівартості;

2.  Поліпшення сервісного обслуговування;

3.  Розширення торгівельної мережі;

4.  Реклама продукції, що виготовляється;

5.  Проведення різного роду рекламних акцій.

Щоб утримати на ринку свій конкурентний статус, потрібно, щоб на складах була достатня кількість готової продукції. Невеликі розміри фірми дозволять швидко реагувати на зміни, що відбулися на ринку цього товару, що дасть змогу швидко переналагоджувати виробництво і в короткий час переходити на випуск нової продукції, впроваджувати в життя нові перспективні ідеї, які не потребують нових виробничих потужностей.

Основними перевагами нашого товару є:

-  висока якість;

-  висока надійність;

-  висока стабільність роботи;

-  порівняно невисока ціна.

У порівнянні з відомими фірмами („Мобіла PHONE”, „Panasonic”, …), що виготовляють телефонні апарати, наша продукція має менший престиж, меншу ціну та приблизно такі ж всі інші характеристики. В порівнянні з маловідомим (безіменними) фірмами наша продукція має набагато кращу якість, високу надійність, довговічність та приблизно однакову ціну.


7. МАРКЕТИНГ – ПЛАН

 

7.1 Маркетингова стратегія

Основна мета нашої фірми – завоювання лідерства за показником долі ринку. Це довгострокова стратегія, розрахована на те, що збільшення попиту компенсує зниження цін. Крім того, така стратегія підвищує конкурентоспроможність нашої продукції і дозволить обмежити цільовий ринок від виникнення нових фірм – конкурентів. Після укріплення позицій нашої фірми на ринку можна буде боротись за лідерство за показниками якості продукції.

7.2 Політика ціноутворення

Результативність роботи фірми залежить від багатьох факторів, але особливе місце в ній відводиться ціновій політиці. В той же час розгляд цінової політики можливий лише з точки зору цілей, що ставить перед собою фірма.

В зв’язку з тим, що головним на початковому етапі роботи фірми є укріплення на ринку, то використаємо стратегію низьких цін або стратегію “прориву” на ринок. Ця стратегія передбачає початковий продаж товарів, які не мають патентного захисту за низькими цінами з метою стимулювання попиту, одержання перемоги в конкурентній боротьбі. Фірма добивається успіху, витісняючи конкурентів, займає у певному значенні монопольне становище а потім знижує ціни.

Сервісне та гарантійне обслуговування на початковому етапі проводиться силами підприємства. З розповсюдженням продукції на віддалені ринки збуту будуть укладатися договори з місцевими ремонтними майстернями на сервісне та гарантійне обслуговування.


7.3 Реклама і просування товару

Так як, наша фірма ще маловідома на ринку, то основними задачами реклами будуть:

1.  Поширення інформації про фірму;

2.  Активізація інтересів до пропонованої продукції;

3.  Вплив на прийняття рішень про покупку;

4.  Формування позитивного відношення до фірми.

  7.4 Бюджет витрат на маркетинг

На маркетинг фірма виділяє 3500 грн. Ці кошти планується використовувати наступним чином:

1.  Реклама в газетах – 1000 грн.

2.  Витрати на маркетингові дослідження – 1000 грн.

3.  Реклама на телебаченні – 1500грн.


8. ОЦІНКА РИЗИКІВ

  8.1 Перелік можливих ризиків

Під час існування підприємства на його роботу можуть впливати наступні ризики:

1.  Несвоєчасна доставка матеріалів і комплектуючих;

2.  Поява на ринку продукції конкурентів більш низької ціни чи кращої якості;

3.  Втрата контролю за ситуацією на ринку;

4.  Невчасна виплата коштів за виготовлену продукцію;

5.  Помилки на різних рівнях управління.

  8.2 Шляхи мінімізації ризику

Щоб знизити ризик і забезпечити досягнення заданого рівня рентабельності, застосовують слідуючі шляхи мінімізації:

1.  Створення стратегічного запасу матеріалів та комплектуючих;

2.  Утворення спеціального резервного фонду для самострахування за рахунок частини своїх оборотних засобів;

3.  Передача частини ризику іншим особам і організаціям шляхом страхування бізнесу;

4.  Пошук партнерів серед тих підприємств, які володіють додатковою робочою силою необхідної кваліфікації, необхідним обсягом інформації та коштами.


9. ЕКОНОМІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ

 

9.1 Техніко-економічне обґрунтування доцільності випуску передбачуваної продукції.

Продукція нашої фірми має ряд переваг перед аналогічною продукцією зарубіжних фірм. А саме: в порівнянні з продукцією відомих фірм, наша продукція має такі ж самі експлуатаційні показники при меншій вартості та наявності гарантійного та післягарантійного обслуговування. В порівнянні з продукцією маловідомих фірм, наша продукція має значно кращі експлуатаційні показники при приблизно однаковій ціні. До того ж, продукція таких фірм має малий термін експлуатації та низьку якість. Таким чином наша продукція цілком конкурентоспроможна на місцевому ринку збуту.

9.2 Опис видів ефекту, що одержить потенційний споживач

Купуючи телефон фірми “Mobile Telephones” покупець отримує високоякісний, надійний, недорогий прилад. За невелику ціну покупець отримує також відмінний сервіс, якого не мають більшість фірм, котрі випускають аналогічну продукцію.



Информация о работе «Виробнича програма виготовлення мобільних телефонів»
Раздел: Экономика
Количество знаков с пробелами: 35775
Количество таблиц: 12
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
42184
1
0

... до негативної сфери. При даному типі мотивації людині важливо перш за все уникнути зриву, невдачі, покарання. Отже, для того, щоб розвити позитивну мотивацію у студентів, необхідно урізноманітнювати навчання і все частіше застосовувати активні методи навчання.  Первинне уявлення про перевагу тих чи інших методів учіння в певній їх ієрархії можна отримати шляхом спостереження за ставленням ...

Скачать
312140
1
113

... 4.                 Як графічно позначаються польові транзистори? Інструкційна картка №9 для самостійного опрацювання навчального матеріалу з дисципліни «Основи електроніки та мікропроцесорної техніки» І. Тема: 2 Електронні прилади 2.4 Електровакуумні та іонні прилади Мета: Формування потреби безперервного, самостійного поповнення знань; розвиток творчих здібностей та активізації розумово ...

Скачать
109028
25
1

... розробленого GSM/GPS/GPRS мобільного терміналу охоронної системи для автомобіля та визначимо його основні функціональні характеристики. Призначення Розроблений пристрій – мобільний термінал охоронної системи для автомобіля – відноситься до апаратури спеціального призначення і характеризується рядом підвищених вимог щодо надійності, працездатності та захисту від несанкціонованого доступу. Ці ...

Скачать
207094
26
25

... і становив 2.30, відповідно збільшився дохід, прибуток і рентабельність перевезень що призвело до зменшення витрат підприємства. 3. Технологія і організація перевезень фанери з міста Рівне (Україна) в місто Мілан (Італія) рухомим складом ТзОВ „Камаз-Транс-Сервіс” 3.1 Дослідження вантажопотоку Згідно договору, укладеного ТзОВ „Камаз-Транс-Сервіс”, на 2006 рік прогнозується обсяг перевезень ...

0 комментариев


Наверх