1.2 Характеристика і обгрунтування базової моделі відповідно до теми дипломної роботи Стрижка «Каскад» на довге волосся

Волосся: до плечей і нижче. Інструменти: прямі ножиці, филировочные ножиці або бритва. Виконується на сухе або вологе волосся. Перед стрижкою волосся краще змочити, з ними буде не впоратися. Волосся треба ретельно розчесати. Спереду виділити пасмо, яким задають бажану довжину. Довжина цього пасма — це довжина найкоротшого волосся в стрижці. Волосся можна заколоти в два пучки, в один або взагалі не заколювати. Це залежить від їх густини і, природно, від майстерності перукаря. Потім відчісують пасма проділами, паралельними передній лінії зростання. Зволікають їх паралельно підлозі, тобто горизонтально. Захоплюють волосся контрольного пасма і зрізають на тому ж рівні. Рухаючись у напрямку до потилиці, треба відчісувати всі пасма вперед і так же горизонтально, паралельно підлозі. Пасма зрізають на одному рівні, виконуючи прийом, аналогічний прийому пасмо на пасмо. Так підстригають все волосся. Закінчивши стрижку, треба розчесати волосся по напряму зростання, зробити окантовку і прочесати всю голову не один раз. Філіровку виконують прямими ножицями, тримаючи їх строго кінчиками вгору і паралельно волоссю. Філіровку на довге волосся можна робити на всю довжину робочого полотна ножиць. При цій стрижці також можна застосувати слайсинг. Можна закрутити кінці волосся на крупні бігуді або змастити їх воском або гелем.

Стильна стрижка «Строката стрічка»

Волосся: нижче за плечі. Інструменти: прямі ножиці, фольга, кисть.

Це пряме каре для довгого волосся або волосся середньої довжини, розфарбоване під хутро. Таку зачіску слід виконувати на світлому або освітленому волоссі. Вона вимагає зібраності, акуратності і досвіду у фарбуванні волосся. Фарбувальний склад слід тримати на волоссі не більше 30 хвилин. Якщо волосся не дуже густе, треба виділити зону горизонтальним проділом на рівні верху вуха. При густому волоссі стрижку починають також, як каре. Потім в нижній зоні треба зробити окантовку волосся прямим зрізом, створюючи рівну лінію. Далі, виділяючи пасма вертикальними проділами, стрижать все волосся до вертикального проділу. Волосся в особи підстригає ковзаючим зрізом, створюючи лінію окантовки. Волосся треба висушити так, як вони повинні лежати в зачісці. Сбризнуть поверхня волосся лаком і дати висохнути волоссю. За допомогою аппликатора по всій поверхні волосся треба нанести фарбувальний препарат вибраного відтінку широкими горизонтальними смугами. Так само аппликатором між смугами проводять тонкі смужки світлішого кольору, чим раніше. Витримати час і змити фарбник. Укладання стрижки виконують брашингом, зволікаючи волосся, аби отримати гладку, рівну поверхню. Для створення зачіски можна також використовувати електрощипці - «праски».

Стрижка «Бермудський трикутник»

Волосся: нижче за плечі, прямі. Інструменти: прямі ножиці. Ета жіноча стрижка відрізняється яскраво-вираженим трикутником, який помітний ззаду і збоку. Пасма на проділі забарвлюють в світліший тон, ніж основний колір волосся. Спочатку треба виділити на потилиці горизонтальним проділом пасмо, відчісувати все волосся вниз і виконати окантовку волосся, створюючи кут. Чим гостріше буде кут, тим яскравіше вийде стрижка. Крайнє підстрижене волосся має бути завдовжки до плечей (не коротше). Потім стрижать волосся попрядно на пальцях з невеликою відтяжкою на себе, виділяючи пасма горизонтальними проділами, до верхньої точки вух. Далі горизонтальний проділ треба продовжити на віскі, відчісувати все волосся вниз і добудувати лінію окантовки на скронях, повторюючи напрям стрижки, заданий в потиличній зоні. Продовжують стригти волосся на пальцях з невеликою відтяжкою на себе, виділяючи пасма горизонтальними проділами. Стрижать все волосся до вертикального проділу. Потім треба відчісувати все волосся по зростанню і доопрацювати лінію окантовки по всій голові. Вичісують частину волосся на обличчя і виконують овальну окантовку залежно від кута стрижки, необхідної довжини чубка і побажань клієнта. Потім треба доопрацювати градуювання волосся в стрижці. Для цього, виділяючи пасма вертикальними проділами, зубчастим зрізом прибирають невеликий кут, градуюючи кінчики. Волосся треба висушити. Потім по вертикальному проділу до верхівки виділити невеликі ромби зигзагоподібними проділами. Кожен ромб розділити на дві частини проділом, паралельним будь-якій з його сторін. Кожну отриману половинку ромба, використовуючи фольгу, треба забарвити у вибраний світлий відтінок. Витримаєте час і змийте фарбник. Прямими ножицями, ковзаючим зрізом зробити филировку отриманих світлих пасм, надаючи їм форму гострих трикутників.

Стильна стрижка «Полум'я»

Волосся: нижче за плечі. Інструменти: прямі ножиці, фольга, кисть.

Стрижку використовують для створення овальної окантовки в особи і злегка градуйованих пасм потиличної зони. Завершує образ забарвлення, при якому кінчики волосся як би світяться чистим яскравим кольором і схожі на язики полум'я. Основний колір волосся - червоний. Все волосся треба розділити проділом від вуха до вуха. Чим ближче до особи знаходитиметься його центр, тим менш густим буде чубок. Потім в особи виділяють пасмо і відчісують його на обличчя. Виконують овальну окантовку волосся в особи. Це пасмо буде контрольним для всієї тім'яної зони. Потім, виділяючи пасма горизонтальними проділами, треба відчісувати їх на обличчя і зрізати на рівні контрольного пасма. Так підстригають всю тім'яну зону. По краю зростання волосся в потиличній зоні виділяють пасмо і зрізають його на потрібному рівні. Виробляють сполучну стрижку волосся в потиличній зоні. Потім треба з'єднати підстрижене пасмо на проділі від вуха до вуха і лише що підстрижене пасмо внизу потиличної зони. Стрижку пасм потиличної зони виробляють вертикальними проділами від центру до скронь. Розчесати волосся по зростанню і виконати коректування неточностей окантовки ковзаючим зрізом. Після стрижки треба висушити волосся феномом. Приготуйте блондоран і фольгу. Розділяючи волосся на пасмочки, виконати освітлення кінчиків волосся на фользі. Склад треба витримати на волоссі близько 50 хвилин і змити освітлювача. Висушити волосся. На всю голову нанести фарбник червоного кольору, починаючи з потиличної зони. Час витримки фарбника приблизно 35 хвилин. Змити фарбу, вимити голову шампунем, використовуючи бальзам, укласти волосся в зачіску.

Стильна стрижка «Лев»

Волосся: нижче за плечі. Інструменти: бритва. Елегантна жіноча стрижка виконується бритвою, вимагає перукарської майстерності і акуратності. Яскраве оригінальне забарвлення отримують простим фарбуванням чотирьох пасм на фольгу. Спочатку треба виділити чубок, визначити її довжину і зрізати бритвою, злегка филируя кінці пасма. За чубком треба виділити наступне пасмо, відчісувати разом і зрізати, орієнтуючись на чубок. Під час стрижки роблять відтяжку пасма до особи і злегка филируют її, починаючи з середини. Так треба стригти всі пасма до проділу від вуха до вуха через верхівку. Потім треба виділити пасмо по краю зростання в скроневій зоні. Відчісувати її до особи, відтягнути вниз і стригти, починаючи з довжини чубка і закінчуючи на необхідній довжині скронь. За цим пасмом треба виділити наступну, відчісувати з попередньою до особи і стригти, злегка филируя. Таким чином, підстригають всю зону до проділу від вуха до вуха. Все волосся потиличної зони треба відчісувати вниз і подровнять на потрібному рівні. Потім виділити нижнє пасмо по краю зростання на потилиці і профілювати, починаючи з середини пасма. Виділити наступне пасмо над нею, відчісувати їх разом під кутом 60° і филировать з середини пасма. Закінчують стрижку пасма на рівні попередньої методом підсічки. Так підстригають всю потиличну зону до проділу від вуха до вуха. Для забарвлення треба приготувати освітлюючу фарбу, фольгу і кисть. Спочатку треба виділити пасмо по самому зростанню волосся і відчісувати його на обличчя. Виділити наступне за нею пасмо товщиною 1 см довільної ширини. Підкласти під пасмо аркуш фольги і нанести на пасмо освітлюючу фарбу товстим шаром. Скрутити фольгу. Треба відчісувати наступне пасмо на фольгу і вибрати пасмо за нею товщиною 1 см тієї ж ширини. В такий спосіб забарвлюють чотири пасма на проміжку від лоба до верхівки. Витримати час (близько 50 хвилин) і змити фарбник. Нейтралізувати фарбник шампунем. Виконати укладання волосся феномом, підкручування на потилиці кінчиків волосся назовні.

 


Информация о работе «Жіночі класичні стрижки з оформленням в зачіску на довгому волоссі»
Раздел: Промышленность, производство
Количество знаков с пробелами: 62093
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
44570
0
0

... кулони, браслети і витончені прикраси благополучно минали кордони пильної охорони і з’явилися на подіумі. Згідно темі творчої роботи, в роботі використано елементи зачісок останніх 5–ти років, на основі яких створено образ моделі зачіски. 2. Технологічна частина Імідж перукарні створюють насамперед дизайн інтер'єру та робочих місць, сучасне обладнання й інструмент. Визначальною рисою салону ...

Скачать
57677
5
12

... уклала як повинне було бути й приступилася до виміру довжини волосся в шпильці, довжина волосся склала 5 см. Після закріпила клеєні волосся лаком, прикрасила рожевими квіточками. Виріб - шпилька з волосся готовий. Маса натурального волосся, необхідна для створення зачіски: Необхідна початкова довжина волосся, см Необхідна маса волосся, г Довжина волосся в тресі, см Довжина тресу, см ...

Скачать
53093
0
0

... ічна частина   Перш ніж розпочати створення зачіски, я помила клієнтові голову. Зачіску виконувала на вимитому волоссі, методом на пальцях. Для створення сучасної авангардної зачіски на середню довжину використовувала: -           пінку; -           гель; -           лак; -           інші засоби для укладки волосся. Я виконала тім’яну зону до потилиці методом на пальцях, скроневі зони я ві ...

Скачать
55337
0
0

... , є пропорції, баланс, ритм, контраст, нюанс. Обов'язковими для композиції є єдність стилю та образність форми. Технологічна послідовність виготовлення святкової зачіски на основі моди 2005-2009 років: 1.         Волосся розчісуємо, відділяємо рівним проділом від вуха до вуха. 2.         Волосся на потиличній зоні збираємо у хвіст на маківці і закріплюємо тасьмою. 3.         Волосся, яке зі ...

0 комментариев


Наверх